4 tarjousta

Meksikon matkat

Kiehtovat Meksikon matkat vievät mystisen historian, upeiden hiekkarantojen ja tunteikkaan kulttuurin äärelle. Miltä kuulostaisi TravelBird-loma Meksikossa?
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
4 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Pohjois-Amerikan eteläosassa sijaitseva Meksiko on monipuolinen ja eksoottinen matkakohde. Meksikon matkat tarjoavatkin rentoutumista, ainutlaatuisia nähtävyyksiä ja ikimuistoisia hetkiä.

Tequilasta, tulisesta ruoasta, maya-intiaanien kulttuuriperinnöstä ja Karibian trooppisista rannoista tunnettu Meksiko on yksi maailman suosituimmista matkakohteista. Meksikon matkat sopivat jokaiselle, sillä valtava maa tarjoaa matkailijalle niin upeita rantaparatiiseja, historiallisia temppeleitä, sykkiviä kaupunkeja kuin myös jylhiä vuoristoja. Meksiko on täynnä mahdollisuuksia, minkä vuoksi matkailija voisi käyttää kuukausia tutustuen maan monipuoliseen ympäristöön ja kiehtovaan kulttuuriin. Erityisesti maan värikäs historia kiehtoo matkailijoita — miljoonat matkailijat ympäri maailman matkustavat Meksikoon kuullakseen maya-intiaanien ja asteekkien mystiset tarinat. Historian äärelle on toisinaan kuitenkin vaikea matkustaa omin päin. Siksi matkatoimistojen järjestetyt Meksiko-matkat lento+hotelli -yhdistelmällä ovat erittäin kysyttyjä. Mikäli haluat perehtyä matkasi aikana myös muihin todella merkittäviin, historiallisiin kulttuureihin, suosittelemme matkustamaan saman matkan aikana myös Etelä-Amerikkaan. Perun matkat nimittäin mahdollistavat tutustumisen muinaiseen inka-kulttuuriin.

Monipuolisuudensa ja mahdollisuuksiensa vuoksi Meksikoa voisi kuvailla kiehtovaksi kameleontiksi. Kirjavan luonnon lisäksi maassa vaihtelee nimittäin myös ilmasto. Meksikosta löytyy niin trooppisia kuin myös leutoja, talviaikaan viileitä alueita. Paras aika matkustaa Meksikoon on joulukuusta huhtikuuhun, sillä syksyllä hurrikaanikausi on vahvimmillaan. Matkan aikana on hyvä myös käyttää maalaisjärkeä, jolloin Meksikossa voi lomailla rauhassa ja turvallisesti. Matkailijan kannattaa esimerkiksi välttää matkustamista levottomille alueille eli Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle. Matkailijan on myös hyvä pitää tavaroistaan huolta ja välttää yksin liikkumista etenkin öisin.

Lomailua turkoosin meren rannalla

Matkat Meksikoon vievät Cancúnin ja Riviera Mayan paratiisirannoille.

Meksikon valkoisten rantojen ja vilkkaan elämänmenon kruunaamaton kuningas, aurinkoinen Cancún on maan suosituin rantakohde. Sen sijaan Riviera Mayan tunnelmalliset kohteet ovat suomalaisten aurinkolomailijoiden suosiossa.

Meksikon matkat sopivat auringonpalvojille. Meksikon itäosassa sijaitseva Cancún oli vielä 1950-luvulla lähes asumaton alue, mutta nykyään kaupunki on muuttunut maailmankuuluksi turistikohteeksi, jossa miljoonat matkailijat käyvät vuosittain. Monet Meksiko-matkat kohdistuvat Cancúniin juuri kaupungin upeiden rantojen ja vauhdikkaan tunnelman vuoksi. Cancún on kuitenkin rakennettu lomakeskukseksi, minkä vuoksi aito meksikolainen kulttuuri on joutunut väistymään amerikkalaisen kulttuurin ja tunnelman tieltä. Usein amerikkalaisnuorten kuuluisat spring break -juhlinnat rantautuvat kaupunkiin, minkä vuoksi keväisin kaupunki täyttyy opiskelijoista, menosta ja melskeestä. Hulppeassa hotelliympäristössä lomailun lisäksi matkailijan kannattaa tutustua myös Cancúnin keskustaan, missä näkee enemmän paikallista elämänmenoa ja kulttuuria. Illaksi kannattaa kuitenkin palata hotellialueelle.

Sen sijaan Jukatanin niemimaalla sijaitseva Riviera Mayan rantaparatiisi on täynnä erilaisia lomakyliä, jotka houkuttelevat matkailijoita luokseen nauttimaan rauhallisesta rantalomasta. Lomakylät ovat tunnettuja all inclusive -hotelleistaan ja upeista valkoisista hiekkarannoistaan. Riviera Mayan lomakohteista suomalaisten suosiossa ovat Playa del Carmen ja Tulum. Upean luonnon ja turkoosin meriveden keskellä sijaitseva Playa del Carmen kiehtoo monipuolisuudellaan niin lapsiperheitä kuin myös pariskuntia. Lomakohde sijaitsee myös lähellä Cancúnia, joten matkailija voi käydä vaikka päiväreissulla ihmettelemässä kaupungin hulppeita hotelleja. Matkailija voi myös vaivattomasti yhdistää ihanan rantaloman kulttuurin kanssa, sillä Playa del Carmenin maya-kulttuurin aikaiset rakennukset hivelevät silmiä ja tutustuttavat matkailijan Meksikon menneisyyteen. Myös kohteen lähiympäristö hehkuu historiaa, sillä matkailija voi tutustua esimerkiksi Aktu Chenin mystiseen tippukiviluolaan ja maagiseen Chichen Itzaan, joka on parhaiten säilynyt mayojen ajasta muistuttava raunio.

Kulttuuriaarteita Mexico Cityssä

Meksikon matkat maan pääkaupunkiin vievät matkailijan sykkivän elämänmenon äärelle.

Meksikon kaunis ja kiireinen pääkaupunki toimii usein matkailijoiden välipysäkkinä, mutta kiehtovaan kaupunkiin kannattaa tutustua myös tarkemmin.

Meksikon pääkaupunki Mexico City houkuttelee matkailijoita kauniilla arkkitehtuurillaan, monipuolisilla ostosmahdollisuuksillaan ja kiehtovilla museoillaan. Tiesitkö, että Meksikon lipun vaakuna kuvaa Mexico Cityn syntyä? Asteekkimyytin mukaan vaeltavat asteekit asettuivat aloilleen sinne, minne jumala Huitzilopochtli määräsi kotkaa muistuttavan merkin. Merkki nähtiin nykyisen Mexico Cityn paikalla. Näin ollen maan lumoava menneisyys näkyy vahvasti Mexico Cityssä, joka on samalla myös läntisen pallonpuoliskon vanhin kaupunki. Historiallisten rakennusten vastakohdaksi kaupunkiin on kuitenkin noussut valtavia pilvenpiirtäjiä ja moderneja liikekeskuksia. TravelBird suosittelee matkailijoita vierailemaan valtavalla Zocalo-aukiolla. Aukio on yksi maailman suurimmista, ja sen laidalla sijaitsee presidentinlinna sekä kansallis- ja asteekkipalatsi. Historian ja kulttuurin tarinoita kannattaa lähteä kuuntelemaan erilaisiin museoihin, sillä museoita löytyy kaupungista enemmän kuin mistään muualta maailmasta.

Mexico Citystä on myös vaivatonta lähteä päiväretkelle lähialueen kohteisiin. Vierailu Teotihuacán muinaiskaupungissa vie matkailijan intiaanien jalanjäljille. Muinaisen Texcoco-järven lähellä sijaitseva, aikoinaan valtakunnan keskuksena ollut kaupunki kiehtoo matkailijoita kahdella pyramidillaan ja muinaisilla raunioillaan.

Meksikon makuelämykset

Meksikon matkat mahdollistavat paikalliseen keittiöön tutustumisen.

Matka Meksikoon vie merellisten, tulisten ja mausteisten makujen äärelle. Meksikon kiehtova keittiö onkin saanut suuren arvostuksen ympäri maailma.

Meksikolainen ruokakulttuuri on levinnyt ympäri maailman. Matkailija tulee kuitenkin yllättymään vieraillessaan Meksikossa, sillä maan herkut ovat kaukana esimerkiksi suomalaisten ravintoloiden tarjoamasta meksikolaisista ruoasta. Meksikolainen keittiö tunnetaan yleisesti tulisuudestaan, monipuolisista mausteistaan ja chilin käytöstään. Mausteisten ruokien ystäville matka Meksikoon vie siis paratiisiin. Mietoja vaihtoehtoja on kuitenkin aina saatavilla. Maan ruokakulttuurin arvokkaita kulmakiviä ovat maissi, kurpitsa, pavut ja avokado. TravelBird suosittelee matkailijoita maistamaan aitoa ja alkuperäistä, avokadosta valmistettua guacamolea, frijoles-papumuhennosta ja maukkaita maissilettuja eli tortilloja kalkkunatäytteellä. Meksikolaisen keittiön aarteisiin kuuluu myös suussasulavat tacot ja vehnäjauhosta valmistetut quesadillat.

Lisää isnpiraatiota

Karibian matkat Talven matkat Rantalomat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen