2 tarjousta

Mauritius-matkat

Lähde trooppiselle TravelBird-lomalle Intian valtamerelle! Unohtumattomat Mauritius-matkat houkuttelevat matkailijoita saaren paratiisinomaisilla maisemilla ja lämmöllä.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Mark Twain kirjoitti: “Ensin luotiin Mauritius, ja sitten luotiin taivas sen mukaan.” Hän oli oikeassa. Mauritius-matkat hurmaavat jokaisen!

Mauritiuksen viehätys piilee sen safiirinsinisissä vesissä, valkeissa rannoissa sekä ylellisissä kohteissa ja lomakeskuksissa, joista aukeavat näkymät Intian valtameren kauneimpiin maisemiin. Maurituksella voi niin rentoutua makoillen paratiisirannoilla kuin myös harrastaa aktiivista liikuntaa. Upeaa merta voi tutkiskella myös sukeltaen. Mauritius takuulla ilahduttaa myös kaikenlaisia herkuttelijoita. Saarella voi kutkutella makuhermojaan niin hotellien omissa ravintoloissa, viiden tähden ravintoloissa kuin myös rannalla sijaitsevien grillien tarjonnalla. Mauritiuksen ruokakulttuurissa voi nähdä vaikutuksia kreolikulttuurista sekä intialaisesta, kiinalaisesta ja ranskalaisesta keittiöstä. Mauritiuksen asukkaat ovatkin monikulttuurisia, -uskonnollisia sekä -kielisiä.

Mauritius sijaitsee Intian valtameressä, noin 2000 kilometrin päässä Afrikan kaakkoisrannikolta ja lähes suoraan Seychellien alapuolella. Valtioon kuuluvat Mauritiuksen ja Rodriguesin saaret sekä muutama pienempi saari. Mauritius ja Rodrigues kuuluvat Maskareenien saariryhmään. Mauritiuksen pääkaupunki ja samalla suurin asutuskeskus on Mauritiuksen saarella sijaitseva Port Louis. Valtio on kokenut viimeisen 400 vuoden aikana niin alankomaalaisten ja ranskalaisten kuin myös englantilaisten siirtomaaherruuden. Viimeisimmät hallitsijat jättivät perinnökseen englannin kielen, jota edelleen käytetään Mauritiuksella hallintokielenä. Itsenäisyytensä maa sai vuonna 1968.

Mauritius pysyi asumattomana keskiajalle saakka, kunnes saarelle saapui arabialainen purjehtija, joka nimesi paikan Dina Arobiksi. Myöhemmin alueella vierailivat portugalilaiset, mutta he eivät liiemmin olleet kiinnostuneet saaresta. Nykyisen nimensä saari sai vuonna 1598, kun alankomaalaiset ottivat saaren haltuunsa ja nimesivät alueen Alankomaiden käskynhaltijan Morits Oranialaisen mukaan. Alankomaalaisten yritykset saada saaresta kaikki irti eivät olleen niin hedelmällisiä kuin he olisivat toivoneet, joten jonkin ajan kuluttua he lähtivät pois ja heidän tilalleen tulivat ranskalaiset, jotka pysyttelivät alueella 1800-luvun alkuun saakka.

Mauritius sijaitsee Kauriin kääntöpiirin läheisyydessä, minkä vuoksi saarella vallitsee trooppinen ilmasto. Saarella on kaksi vuodenaikaa: marraskuusta huhtikuuhun vallitsee lämmin ja kostea kesä noin 25 celsiusasteen keskilämpötilallaan sekä melko viileä ja kuiva talvi kesäkuusta syyskuuhun noin 20 celsiusasteen keskilämpötilallaan. Lämpimimmät kuukaudet ovat tammi- ja helmikuu, jolloin keskilämpötila nousee lähes 30 asteeseen. Viileimmät kuukaudet ovat taas heinä- ja elokuu, jolloin öinen keskilämpötila laskee noin 16 asteeseen. Vuodessa sataa noin 900–1500 millimetriä, kun taas esimerkiksi Suomessa vuotuinen sademäärä jää 500–700 millimetriin. Laguuneissa olevan meriveden lämpötila pysyttelee 22–27 celsiusasteen paikkeilla.

Keski- ja Pohjois-Mauritius

Mauritius-matkat hurmaavat saaren ainutlaatuisella luonnolla sekä kulttuurilla.

Maan oman moton mukaan Mauritius on “Intian valtameren tähti ja avain”.

Mauritiuksen pohjoisosan kuuluisin nähtävyys on Grand Baien kylä, joka hurmaa rannoillaan, ravintoloillaan sekä yöelämällään. Grand Baien naapurikylä Cap Malheureux taas on tunnettu punakattoisesta kirkostaan sekä aktiivisesta kalastajayhteisöstään.

Mapoun kylässä voi käveleskellä ihastellen monenlaisia trooppisia hedelmäpuita sekä kukkakasvustoja, kuten flamingokukkia, ihmeköynnöksiä sekä hibiskuksia. Mapoun läheltä löytyy myös Sir Seewoosagur Ramgoolamin kasvitieteellinen tarha, jossa kasvatetaan kotoperäisiä ja muita eksoottisia kasveja, kuten amatsoninjättilummetta sekä useita palmupuiden lajeja. Tarhasta löytyy muun muassa varjopalmu, jonka sanotaan kukkivan ennen kuihtumistaan, 57 vuoden iässä.

Pitkässä Trioletin kylässä sijaitsee saaren suurin hindutemppeli, Maheswarnath Mandir. Temppeliin saa astua sisään vain ilman mitään nahkatuotteita. Trioletin vieressä sijaitseva noin 14 000 asukkaan Goodlandsin kylä herää eloon aina markkinoiden aikaan. Tiistaisin ja perjantaisin Goodlansin markkinoilla myydään runsaasti erilaisia kankaita ja vaatteita, ja keskiviikkoisin ja lauantaisin hedelmiä ja vihanneksia. Kylän viereisellä Pamplemoussesin alueella kannattaa vierailla vanhalla hautausmaalla, 1700-luvun Franciscus Assisilaisen kirkossa sekä L'Aventure du Sucre -sokerimuseossa, jossa pääsee tutustumaan sokerituotannon ja maan historiaan.

Sisämaan alue sijaitsee noin 400–600 metriä merenpinnan yläpuolella. Alueella asuu kolmannes saaren asutuksesta, noin 400 000 ihmistä. Sisämaan alueen tunnetuimpia kaupunkeja ovat Beau Bassin-Rose Hill, Vacoas-Phoenix, Quatre Bornes ja Curepipe. Rose Hillistä ja kosmopoliitista Quatre Bornesista löytyy hyviä shoppailumahdollisuuksia. Vacoas-Phoenix on taas tunnettu eteläisen pallonpuoliskon vanhimmasta golfklubistaan, ja viileä Curepipe hurmaa Trou aux Cerfs -tulivuorellaan sekä kasvitieteellisellä tarhallaan. Trou aux Cerfsin huipulta pääsee näkemään jopa koko saaren. Curepipen kasvitieteellinen tarha avattiin vuonna 1870. Tarhasta löytyy useita harvinaisia puulajeja sekä monia kotoperäisiä kasveja, ja lisäksi tarhan läpi virtaa joki. Noin 16 kilometrin päässä Trou aux Cerfsista etelään sijaitsee yksi Mauritiuksen luonnollisista järvistä, Ganga Talao, joka on muodostunut entisen tulivuoren kraateriin. Kohde on suosittu hindupyhiinvaeltajien keskuudessa. Pyhiinvaeltajia on melko paljon, sillä Mauritius on ainut Afrikan maa, jossa hinduismi on enemmistöuskonto.

Mokan kylässä voi tutustua 1830-luvun Eureka-taloon, joka on muisto siirtomaa-ajan äveriäistä asukkaista. Talon läheisyydessä voi tutustua museoon, jossa kerrotaan intialaisten 1800-luvun maahanmuuttohistoriasta. Juurikin intialaiset antoivat sysäyksen markkinoiden uudelle tulokkaalle, sokerituotannolle. Nykyään kahdella kolmasosalla saaren asukkaista onkin intialaiset juuret. Kenties matkasi aikana sinulle herää kiinnostus myös vaikkapa Intian kiertomatkoja kohtaan?

Etelä-Mauritius

Mauritius-matkat on loistava tapa rentoutua paratiisissa.

Saaren kauneimmat maisemat löytyvät Mauritiuksen eteläosasta, jossa kukkulat, sokeriruokopellot sekä kalliot reunustavat hiekkaisia rantoja.

Yksi Mauritiuksen tärkeimmistä kalastajakylistä on vuonna 1804 perustettu Mahébourg. Pienessä kaupungissa kannattaa vierailla kansallisessa historiamuseossa, joka kiehtoo niin ranskalaisella siirtomaatyylillään kuin myös kokoelmillaan. Toinen historiallinen kohde on vuonna 1856 sokerin kuljetusta varten pystytetty Cavendishin silta. Nykyään silta ei näyttäydy alkuperäisessä asussaan, sillä se on kokenut muutoksia yli 150-vuotisen historiansa aikana. 155-metrisen sillan sanotaan olevan saaren pisin.

Mauritiuksen kaakkoisosassa, alle kilometrin päässä rannikolta sijaitsee Île aux Aigrettes -saari, joka toimii luonnonsuojelupuistona. 27 hehtaarin kokoisesta puistosta löytyy esimerkiksi Mauritius-saaren alkuperäistä puustoa, jota nykyään näkee siellä harvemmin. Île aux Aigrettes’iin pääsee oppaan kanssa. Harvinaisten eläinlajien lisäksi saarta koristavat englantilaisen kuvanveistäjän Nick Bibbyn kiintoisat eläinpatsaat.

Mauritiuksen eteläosan muihin kiinnostaviin luontonähtävyyksiin kuuluu 30-metrinen Le Souffleur -geysir sekä aivan rannikolla sijaitseva kirjailija Robert Edward Hartin kasvojen mukaan kaiverrettu itkevä kivi. Aikoinaan kirjailijalle tarjottiin korallista rakennettua taloa, josta tehtiin museo vuonna 1962.

Itä- ja Länsi-Mauritius

Mauritius-matkat jättävät lämpimän jäljen sydämeen.

Itäinen rannikko smaragdinvihreine laguuneineen on yksi Itä-Mauritiuksen parhaista puolista.

Île D'Ambre -saarella kannattaa lähteä kajakkiretkelle laguunien sekä mangrovemetsien läpi. Mielenkiintoista luontoa löytyy myös Roches Noires -kylästä, jonka luolat kätkevät sisäänsä hedelmälepakoita. Kylästä löytyy myös runsaasti mereen vieviä laavatunneleita, joissa voi nykyään uida ja snorklata ihastellen kaloja. Toinen mielenkiintoinen luolanähtävyys on Pont Bon Dieun, joka on noin 15 metriä korkea ja 20 metriä leveä. Luola sijaitsee aivan sokeriruokopellon keskellä. Luolassa saattaa nähdä pesiviä pääskyjä sekä villiapinoita.

Mauritiuksen länsi- ja lounaisosat ovat saaren kuivinta aluetta, ja hetkeksi voi jopa erehtyä luulemaan olevansa afrikkalaisella savannilla. Surfaajien kannattaa suunnata Tamarinin lahden tai Le Mornen niemimaan alueelle, jossa voi bongata hyviä aaltoja. Tamarin on myös kuuluisa suolantuotannostaan. Hurjimmat voivat tehdä retken Montagne Zakolle eli apinavuorelle, josta voi hypätä mereen huimasta 20 metrin korkeudesta.

Lounais-Mauritiuksella kannattaa vierailla Black River Gorgesin kansallispuistossa, Caselan luonnonpuistoissa tai esimerkiksi Gros Cailloux’n huvipuistossa. Black River Gorgesin kansallispuistossa voi nähdä hyvin harvinaisia kotoperäisiä kasveja sekä eläimiä. Puistosta löytyy yli 300 eri kukkalajia sekä yhdeksän Mauritiukselta kotoisin olevaa lintulajia.

Mauritius-matkat jäävät unelmina muistoihin, joihin on mukava palata aina uudelleen ja uudelleen hiljaisina talvihetkinä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen