7 tarjousta

Matkat Yhdysvaltoihin

Eläväisiä kaupunkeja, rauhallisia kyliä, rentoutumista, seikkailua, aurinkoa ja lunta – tätä kaikkea ovat Amerikan matkat! TravelBird vie sinut elämäsi lomalle.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
7 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Toisin kuin monet muut matkat, matkat Yhdysvaltoihin voivat sisältää suunnattoman määrän erilaisia kohteita yhden matkan aikana. Matkusta Yhdysvalloissa kompassin kaikkiin suuntiin huomataksesi, miten monipuolista tarjottavaa maalla onkaan.

Jo pelkästään Yhdysvaltojen valtava koko takaa sen, että mahdollisuudet mielenkiintoisten kohteiden löytämiselle, ainutlaatuisille kokemuksille ja uusien ihmisten tapaamiselle eivät lopu kesken. Yhdysvalloissa tapaat ihmisiä, joilla on elämäntarinoita kerrottavanaan laidasta laitaan. Saatat kohdata omaa farmiaan pitävän teksasilaisen maanviljelijän tai Wall Streetin pörssejä seuraavan bisnesmiehen. Yhdysvalloissa kulttuurit sekoittuvat toisiinsa, ja paikalliset ja maassa vierailevat yhdessä luovat sen maan, jonka asukkaita jo Amerikan löytäjä Kristoffer Kolumbus kuvaili kaikkein ystävällisimmiksi ja onnellisimmiksi. Yhdysvalloissa kaikki on suurta, ja tekemistä on jokaiseen makuun. Yhdysvaltoihin matkustetaankin usein hieman pidemmäksi aikaa, sillä nähtävää on niin valtavasti. Toiset tuntevat olonsa kotoisaksi pilvenpiirtäjien ympäröimänä, toisten olo on mukavampi patikoimassa kansallispuistossa tähtitaivaan alla. Niin tai näin, Yhdysvalloissa on tarjolla molempia. Ei sitä turhaan unelmien maaksi kutsuta.

Matkailu ja turismi ovat Yhdysvaltojen tärkeimpiä elinkeinoja, ja tämä on täysin ymmärrettävää. Tässä yhdessä maailman vaikutusvaltaisimmista valtioista sijaitsevat nimittäin monet maailman kuuluisimmista kaupungeista ja nähtävyyksistä, joita matkailijat myös mielellään ikuistavat kameransa filmille. Useat ulkomaalaiset luulevat että New York on Yhdysvaltojen pääkaupunki, mutta näin ei itse asiassa ole. Kuitenkin esimerkiksi New Yorkin Times Squarella astelee vuosittain lähes 42 miljoonaa ihmistä ihastelemassa neonväreissä hohtavia mainostauluja, ikonisia keltaisia takseja ja ylipäätään vain suurkaupungin todella vilkasta elämänmenoa. Yhdysvaltojen pääkaupunkina toimii Washington D.C., joka politiikan keskuksena ja Valkoisen talon kaltaisine nähtävyyksineen vetää puoleensa myös suuren määrän matkailijoita. New Yorkin ja Washington D.C.:n lisäksi Yhdysvaltojen suosituimpiin kaupunkikohteisiin kuuluvat Las Vegas Nevadan osavaltiossa, Walt Disney World -teemapuisto Floridassa sekä Golden Gate -silta ja San Francisco Kaliforniassa.

Yhdysvalloissa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa myös urheiluotteluita. Yhdysvallat on yksi maailman menestyneimmistä urheilumaista, jossa pelaavat myös useiden eri lajien huippuliigat. Erityisesti jääkiekkoa kannattaa mennä katsomaan NHL-otteluun tai koripalloa NBA-otteluun. Vaikka et seuraisikaan kumpaakaan lajia kotimaassa, on kokemus paikan päällä kuitenkin enemmän kuin vaivan arvoinen. Voiko näin upeaa tunnelmaa olla olemassakaan? Periamerikkalainen kokemus puolestaan on amerikkalainen jalkapallo, jonka vuosittainen Super Bowl -turnaus on myös yksi maailman suurimmista mediatapahtumista, sillä ruutuaika Super Bowlin mainostauolla on suurillekin yrityksille kultaakin arvokkaampaa.

Maailman parhaimmat edellytykset road tripille

Voiko olla parempaa tapaa matkustaa, kuin hypätä auton rattiin ja antaa tien viedä mukanaan?

9 857 neliökilometrin matkalta pinta-alaa, 50 osavaltiota, yli 325 miljoonaa kansalaista. Kun nähtävää on näin paljon, mistä matka kannattaa oikeastaan edes aloittaa? Vai onko parempi vain olla suunnittelematta liian tarkkaan?

TravelBird suosittelee rohkeasti istumaan auton rattiin ja ottamaan tavoitteeksi nähdä mahdollisimman paljon. Laakereille ei kannata jäädä makaamaan! Mutta mistä aloittaa? Kaikista kuuluisin vaihtoehto autolla toteutettavalle kiertomatkalle on tietenkin Route 66. Jo vuodesta 1926 lähtien Route 66:n halki ajaminen on ollut elämän kohokohta seikkailunhaluisille matkailijoille. Tie kulkee kahdeksan osavaltion kautta, mikä tarkoittaa kolmea eri aikavyöhykettä ajomatkan aikana! Matka aurinkoisesta Kalifornian Los Angelesista aina Chicagon Illinoisiin asti tuo matkasi varrelle niin Arizonan henkeäsalpaavan Grand Canyonin, New Mexicon ja Kansasin osavaltioiden pienet paikalliset kylät, Oklahoman eteläisen vieraanvaraisuuden kuin monet muutkin kokemukset.

Atlantin rannikko tarjoaa toisen loistavan reittivaihtoehdon Yhdysvaltojen kiertomatkalle. Starttaa auto New Yorkista ja suuntaa New Jerseyhin saadaksesi aidon amerikkalaisen diner-kokemuksen. Aja esimerkiksi Virginian, Pohjois- ja Etelä-Carolinan sekä Georgian osavaltioiden läpi ja päätä matkasi auringonpaisteen osavaltioon Floridaan. New Yorkin ja Orlandon välille osuvat jotkin maan parhaista rantakohteista, joiden hiekkarannat ovat unenomaisen upeita, satamat täynnä tunnelmaa ja merellisen keittiön raaka-aineet niin tuoreita kuin vain kuvitella saattaa.

Ei ole kuitenkaan olemassa yhtä ja ainoaa tapaa toteuttaa matkat Yhdysvaltoihin autolla kierrellen. Päätös reitistä on täysin sinun! Muita suosittuja reittejä kiertomatkalle ovat muun muassa rannikolta rannikolle ajava “Coast to Coast” sekä esimerkiksi Niagaran putoukset ja Yellowstonen kansallispuiston reitillään ohittava Oregon trail. Voit hyvin myös pitäytyä vain yhdessä tai kahdessa osavaltiossa ja tutustua niihin perin pohjin! Matkat Yhdysvaltoihin ovatkin innostavia juuri niiden monipuolisten mahdollisuuksien tähden. Oli vuodenaika, vuorokaudenaika tai viikonpäivä mikä tahansa, Yhdysvalloissa on ihmeellisyyksiä tutkittavaksi. Siellä on niin värikkäitä kanjoneita kuin maailman vaikuttavimpia ihmisen luomia kohteitakin.

New Yorkin taikaa kaikkina vuodenaikoina

Matka Yhdysvaltoihin ei ole täydellinen ilman vierailua Isossa omenassa.

Oletko haaveillut näkeväsi kirkkaana hohtavat New Yorkin valot, ikoniset keltaiset taksit tai maailmankuulun Broadway-esityksen? Matkusta New Yorkiin ja ymmärrä, miksi niin monet haluavat olla osa kaupungin sykettä – edes vain parin päivän ajan.

Matkat Yhdysvaltoihin eivät ainoastaan ole vain kesäkuukausille ajoittuva hitti, vaan ne ovat suosittuja ympäri vuoden. New York ei tee tähän poikkeusta, vaan ihmiset rakastavat matkustaa sinne vuoden jokaisena kuukautena. Keväisin lämpötila on miellyttävän poutainen, kun talvi pikkuhiljaa taittuu kesää kohti. Empire State Buildingin kaltaisten nähtävyyksien lisäksi voit ihastella kasvien puhkeamista kukkaan ja kaupungin värien heräämistä eloon.

Kesäisin New York tervehtii matkustajia keskimäärin noin 25 lämpöasteella. Viilentävän tuulenvireen ja upeita kuvia saat kuitenkin esimerkiksi Manhattan Bridge -sillalta. New Yorkin kesällä on tarjottavanaan kaikkea mitä vain kuvitella saattaa, ja tapahtumien kirjo festivaaleista ulkoilmaelokuvateattereihin on todella kattava. Haluatko osallistua joogaan maailman kuuluisimmassa puistossa? Onnistuu. Central Park on täydellinen kohde rentouttavan kesäpäivän viettämiselle. Vuokraa pyörä ja tutustu puiston moniin kolkkiin, levitä viltti ja nauti piknikistä läheistesi kanssa tai anna itsellesi lupa vain nukahtaa hetkeksi puiden varjojen alle.

Syysloman aikaan turistien virta on hieman rauhoittunut, eivätkä useat Yhdysvaltojen nähtävyydet ole tunnelmaltaan enää yhtä hektisiä kuin kesäisin. Mikäli sadepäivä yllättää, kannattaa se New Yorkissa viettää modernin taiteen museossa, MOMAssa. Vaikuttavassa museossa on aarteita nähtävillä muun muassa Andy Warholilta, Vincent van Goghilta ja monilta muilta. Maailmankuulujen taiteilijoiden lisäksi töitään ovat esille saaneet myös paikalliset lahjakkuudet. Matkailijoiden määrä on syksyin luonnollisesti pienempi myös muissa New Yorkin pakollisissa nähtävyyksissä, kuten Vapaudenpatsaalla ja 9/11-iskun muistomerkillä. Voit myös käyttää päiväsi shoppaillen joissain kaupungin tuhansista liikkeistä. New Yorkista löydät varmasti tuliaisia niin itsellesi kuin läheisillesikin!

Myös talven matkat New Yorkiin ovat aivan upeita. Joulunaikaan koko kaupunki on koristeltu mitä upeimmilla valoilla, kuusilla ja joulukoristeilla. Mikään ei päihitä Suomen valkeaa joulua, mutta joulumatkat ja niiden tunnelma New Yorkin talvisilla kaduilla on aivan kuin elokuvissa konsanaan. Joululahjojen oston lisäksi voit laittaa luistimet jalkaasi ja liukua Central Parkin jäistä pintaa pitkin. Myös uudenvuoden viettäminen New Yorkissa tuntuu siltä, että kaikki toiveesi ovat tulleet toteen jo ennen kuin ehdit sellaisia keskiyöllä esittääkään. Times Squaren lähtölaskenta vuoden vaihtumiseen on maailmankuulu, ja juhlatunnelma joulukuun 31. päivänä tarttuu jokaiseen paikalliseen ja kaupungissa vierailevaan.

Maailman ihmeellisimpiä luonnonilmiöitä

Tulivuoria, vesiputouksia, kansallispuistoja ja vuoria. Olisitko uskonut löytäväsi nämä Yhdysvalloista?

Yhdysvaltojen nähtävyydet koettuasi voit rastittaa must see -listaltasi monta kohdetta koetuiksi. Grand Canyon, Niagaran putoukset, Alaskan luonto – Yhdysvalloissa on monia maailman ihmeellisimpiä luontokohteita.

Grand Canyon kuuluu virallisesti Maailman seitsemän luonnonihmeen listalle ja on osa myös Pohjois-Amerikan ihmeistä kertovaa Wonders of North America -listausta. Kun kanjonin reunalla seisoo, ei tarvitse epäillä miksi: näkymä on kertakaikkiaan henkeäsalpaava. Kanjoni on pituudeltaan 446 kilometriä pitkä ja leveimmillään se on lähes 30 kilometriä. Vaikka jo luvut pelkästään antavat osviittaa Grand Canyonin koosta, on se ehdottomasti nähtävä itse. Koon lisäksi kanjonin upeat värit saavat sinut sanattomasti. Kävellen toteutettavien päiväreissujen lisäksi voit käyttää myös enemmän aikaa kanjonin tutkimiseen ja leiriytyä sen varrella. Mutta tiesitkö, että voit myös harrastaa koskenlaskua kanjonin pohjalla? Kuinka ainutlaatuinen kokemus!

Koska Yhdysvalloissa on nähtävää niin paljon, saattaa matkustajaa toisinaan alkaa jopa ahdistaa pelkkä vaihtoehtojen paljous. Mihin osavaltioon matkustaisi, missä kaupungeissa vierailisi? Usein matkustaja ei kenties tule ajatelleeksi Alaskaa, mutta sinne on tuhat ja yksi hyvää syytä matkustaa! Niistä kaikkein tärkeimpänä tietenkin sanoinkuvaamattoman upea luonto. Yksittäinen mainitsemisen arvoinen luontonähtävyys Alaskassa on Denali-vuori, jonka huippu kohoaa yli kuuden kilometrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelta. Sen laki säilyy lumen peitossa kesälläkin, jolloin Alaskan luonto yleisesti ottaen on kauneimmillaan ja lämpötilat parhaimmillaan.

Aivan Yhdysvaltojen rajalla sijaitsevat myös maailmankuulut Niagaran putoukset. Ne jatkuvat Kanadan puolelle, mutta putousten pauhua voi ihailla molemmin puolin rajaa. Monet matkustajat itse asiassa valitsevat Yhdysvallat matkakohteekseen vain nähdäkseen kuuluisat putoukset! Rannalta ihailun lisäksi voit antaa Niagaran putousten vilvoittaa itseäsi kuumana kesäpäivänä: putousten alajuoksulle järjestetään veneretkiä, joilla sadetakki todella on tarpeen! Vesiputousten pauhu on korviahuumaava, mutta onneksi kesä kuivaa sen minkä kasteleekin.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen