tarjousta

Matkat Uuteen-Seelantiin

Valitse TravelBird-matkat Uuteen-Seelantiin, kun haluat kokea henkeäsalpaavia maisemia kerta toisensa jälkeen. Uusi-Seelanti on maailman maista upein!
Katso lisää:

Uusi-Seelanti on saarivaltio Tyynellämerellä, joka koostuu Pohjois- ja Eteläsaaresta sekä lukuisista pienemmistä saarista. Matkat Uuteen-Seelantiin ovat unohtumattomia riippumatta siitä, valitsetko Pohjois- vai Eteläsaaren – tai yhdistätkö molemmat!

Tyynenmeren keskellä sijaitsevaksi maaksi Uusi-Seelanti ei ole niin trooppinen saari kuin yhtäkkiä voisi sijainnin perusteella kuvitella. Kuuman ja hiostavan ilmaston sijaan Uuden-Seelannin matkat suuntautuvat maahan, jossa lämpötilat ovat paljon miellyttävämpiä. Vuodenaikojen vaihtelut ovat Uudessa-Seelannissa päinvastaiset, kuin mihin Suomessa on totuttu. Tammi-helmikuussa on paikallisittain kesä, ja Suomen kesän aikaan kesä-heinäkuussa on maassa talvi. Paikallisen kesän aikaan lämpötilat nousevat hieman reiluun 20 asteeseen, kun taas talvella kylmimmät päivät ovat asteiltaan pakkasen puolella. Kuitenkin sijainnista riippuu, millainen ilmasto maassa on. Pohjoissaaren pohjoisosissa esimerkiksi talvet ovat leutoja, kun taas jossain muualla päin maata talvet ovat kylmempiä pakkasineen.

Uuden-Seelannin kulttuuriperinteeseen kuuluvat oleellisena osana maorit. Maorit ovat Uuden-Seelannin alkuperäiskansaa, sillä he asuivat maassa jo ennen eurooppalaisten saapumista. Tänä päivänä maan väestöstä maoreja on noin 15 prosenttia, ja osa heidän kulttuuriaan on säilynyt tähän päivään asti poikkeuksellisen hyvin. Mikäli haluat tutustua tarkemmin tähän alkuperäiskansaan ja sen perinteisiin, suosittelee TravelBird vierailua maorien Whakarewarewa-kylään. Olennaisena osana Uuden-Seelannin identiteettiin ja olemukseen kuuluu myös maan kansallisena tunnuksenakin toimiva kiivilintu. Uusiseelantilaiset ylipäätään tunnetaan maailmalla yleisesti nimityksellä kiivi. Lentotaidoton kiivilintu on jopa Uuden-Seelannin ilmavoimien tunnus. Melkoinen kontrasti! Uudessa-Seelannissa kannattaa pitää kamera valmiina, sillä kiivilinnun voit kohdata myös luonnossa. Oivia paikkoja linnun bongaamiseen ovat esimerkiksi Rainbow Springsin luonnonpuisto sekä Zealandian ekologinen rauhoitusalue pääkaupunki Wellingtonin lähistöllä. Toki matkasi aikana voit kohdata muitakin hauskoja lintuja. Uudessa-Seelannissa asustaa nimittäin enemmän pingviinilajeja kuin missään muussa valtiossa maailmassa. Maassa on laskelmien mukaan myös jopa yhdeksän lammasta yhtä ihmistä kohden. Lampaita luulisi siis matkasi varrelle ainakin osuvan. Matkat Uuteen-Seelantiin ovat myös loistava tilaisuus nähdä eksoottisia eläimiä suuressakin mittapuussa. Maan rannikolta käsin voi nimittäin hyvinkin nähdä niin valaita kuin delfiinejäkin! Uuden-Seelannin länsirannikko on ainoa paikka maailmassa, missä tavataan erittäin uhanalaista Mauin delfiiniä. Myös tarinoita delfiineistä kerrotaan. Tunnettuihin legendoihin Uuden-Seelannin delfiineistä lukeutuu Pelorus Jackin tarina. 1900-luvun vaihteen tienoilla Pelorus Jack pelasti lukemattomien merimiesten hengen, sillä se johdatti laivat vaikeiden karikkojen ja kivisten vesien läpi. Kun Pelorus Jack oli paikalla ohjaamassa laivoja uiden niiden edellä, yhtäkään haaksirikkoa ei tapahtunut.

Heittäydy kaupunkien menoon kuin paikalliset

Uudessa-Seelannissa on suurkaupunkien tunnelmaa ja kylien viehättävyyttä.

Vierailu vain yhdessä kaupungissa ei ole riittävä otos Uuden-Seelannin kaupunkikohteista. Maan kaupungeilla on kaikilla oma viehättävä tunnelmansa, etkä taatusti tule katumaan jos vierailet useammassakin saman reissun aikana.

Uuden-Seelannin pääkaupunki on Wellington. Kaupunki on kiistatta myös koko maan kulttuurielämän ja viihteen keskus. Wellingtonissa myös syö hyvin ja juuri oman maun ja budjetin mukaan. Kaupungissa on nimittäin asukasta kohden enemmän ravintoloita kuin esimerkiksi ruokamatkailijan unelmassa New Yorkissa. Wellingtonissa kannattaa matkata perinteisen funikulaarin kyydissä ja huristella esimerkiksi Mount Victorian huipulle, joka illan tullen tarjoaa upeat näkymät alla levittäytyvään kaupunkiin. Toinen Uuden-Seelannin tunnetuimmista kaupungeista on Auckland. Auckland niin ikään on kaupunkielämää rakastavan unelmakohde ja shoppailijan paratiisi. Kaupungin siluettia hallitsee etenkin Sky Tower, joka on eteläisen pallonpuoliskon kaikkein korkein rakennus. Aktiviteettien kannalta mahtava kaupunki on myös Queenstown. Etenkin aktiivilomaa hakevat rakastuvat Queenstowniin, sillä järvi- ja vuoristomaisemassa sijaitseva kaupunki on omiaan erilaisten urheiluaktiviteettien harrastamiseen.

Mikäli haluat tehdä viinimatkan Uuteen-Seelantiin, suosittelemme vierailemaan Napierin hurmaavassa art deco -tyylisessä kaupungissa. Napierin kaupungin ympäristö on tunnettu viinituotannostaan, ja vierailuun sopivia viinitiloja onkin useita. Myös Gibbston Valley on viinin ystävien ehdoton must see -kohde. Aluetta kutsutaan viiniköynnösten laaksoksi, sillä se sijaitsee kauniissa, kallioisessa ympäristössä. Erityisesti pinot noir on tunnettu Gibbston Valleyn tuote. Uudessa-Seelannissa kokee halutessaan myös samanlaista tunnelmaa, jota tarjoilevat Englannin matkat ja Skotlannin matkat. Dunedin kaupungille ovat nimen antaneet 1800-luvulla sinne muuttaneet tuhannet skottilaiset. Kaupungin nimi on nimittäin peräisin Edinburghin gaelinkielisestä nimestä. Skottiperinteen ansiosta kaupunkilaiset tuntevat yhä tänä päivänä suurta rakkautta säkkipillejä ja kilttejä kohtaan. Uudessa-Seelannissa onkin asukaslukuun suhteutettuna eniten säkkipillibändejä koko maailmassa! Dunedinissa on muutenkin todella paljon mielenkiintoista nähtävää. Kaupungin katukuvaa hallitsevat tornit ja kiviset rakennukset, ja luonnossa voi kohdata albatrosseja ja sinipingviinejä, jotka ovat maailman pienimpiä pingviinejä. Dunedinissä sijaitsee myös maailman jyrkin katu, Baldwin Street. 19 asteen kulmassa kohoavan kadun varteen pysäköiminen tai sitä pitkin pyöräileminen saattaa herkempiä helposti hirvittää. Englantilaista tunnelmaa henkii puolestaa Christchurch, jossa kivirakennukset ovat keskiajalta. Kaupungin kauniiseen katukuvaan tuovat oman viehättävän lisänsä Avon-jokea reunustavat paju- ja tammipuut sekä puutarhat, joista koko Christchurch on tunnettu.

Koe luonnon mahtavuus

Uuden-Seelannin ehdoton vetonaula on eittämättä maan upea luonto. Monipuolisuuden ansiosta jokaiselle on jotakin!

Matkat Uuteen-Seelantiin ovat matka tuliperäisille saarille. Vaikka saaret ovatkin kaikki tuliperäisiä, on niillä keskenään myös todella erimuotoista luontoa. Toisella pääsaarella uit kuumissa järvissä, toisella vaellat lumen peittämien vuorten rinteillä.

Noin kolmasosa Uuden-Seelannin pinta-alasta on suojeltuja kansallispuistoja. Maan maisemia kannattaakin suojella, niin upeita ne ovat. Pohjoissaarella voit ihailla toimivia tulivuoria, geysirejä tai kuumia järviä. Ei, nyt ei kyseessä ole Islannin matkat, vaan todellakin matkat Uuteen-Seelantiin! Pohjoissaaren upeimpiin maisemiin kuuluu Pauanui ja sitä ympäröivät alueet – niillä voit loikoilla kultaisilla hiekkarannoilla tai seikkailla jännittävässä sademetsässä. Paikallisten suosiossa ovat patikointi- ja vaellusretket ainutlaatuisessa luonnossa. Rotoruan kuumissa lähteissä puolestaan nautit rentouttavista hetkistä ja kylvyn hyvistä terveysvaikutuksista. Vieraile myös ihastelemassa Champagne Poolia, jossa vedenpinta suorastaan silmin nähden höyryää. Pohjoissaarella voit lomailla myös Taupo-järven maisemissa, joka on Uuden-Seelannin suurin järvi. Sen lähistöllä on myös historiallisia, kymmenmetrisiä maorien kalliokaiverruksia.

Uuden-Seelannin Eteläsaaren maisemia hallitsee erityisesti Etelä-Alpeiksi kutsuttu upea vuorijuno. Matkasi aikana voit ihailla korkeuksiin kohoavia lumihuippuisia vuoria, jotka mahtavuudessaan saavat ihmisen tuntemaan itsensä todella pieneksi. Eteläsaarella pääset näkemään myös komeita jäätiköitä ja niiden myötä syntyneitä suuria, satojen metrien syvyisiä laaksoja ja vuonoja. Esimerkiksi Franz Josefin jäätikkö on todella vaikuttava näky, sillä itse jäätikön lisäksi sen ympäristössä on niin kauniita vesiputouksia kuin helliviä kuumia lähteitäkin. Lähistöllä sijaitsevat myös Pancake Rocks eli jylhän vaikuttavat kalliomuodostelmat, jotka nimensä mukaisesti muistuttavat pinottuja pannukakkuja. Pancake Rocks on muodostunut jo yli 30 miljoonaa vuotta sitten meren, tuulen ja sateen yhteisvaikutuksesta. Huikeita kallionäkymiä näet myös Milford Soundissa, jota on kutsuttu vaatimattomasti maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Tämä Uuden-Seelannin tunnetuin kohde on yhdistelmä kirkasta vettä, korkeita vuoria ja taianomaisia vesiputouksia.

Elokuvien Uusi-Seelanti

Kulje Konnun pieniä polkuja pitkin, näe Mordorin tulivuoren synkät rinteet. Uudessa-Seelannissa lempitarinasi herää eloon vielä yhden kerran.

Matkustajat rakastavat ikuistaa Uuden-Seelannin upeita maisemia kameransa filmille ja puhelimensa muistiin. Upeisiin maisemiin ovat ihastuneet myös elokuvaohjaajat, ja maan luonto onkin toiminut näyttämönä usealle menestyselokuvalle.

Kaikkein tunnetuin Uudessa-Seelannissa kuvatuista elokuvista on tietenkin Taru sormusten herrasta -trilogia. Kirjat ja elokuvat ovat löytäneet tiensä fanien sydämiin ympäri maailman, ja monet haaveilet matkasta Uuteen-Seelantiin pelkästään suosikkielokuvansa kuvauspaikoilla vieraillakseen. Henkeäsalpaavien maisemien katselu jo elokuvien kautta saa kylmät väreet selkäpiihin, mutta on aivan eri asia vierailla niissä paikan päällä. Silloin luonnon upeus saa sinut suorastaan sanattomaksi, varsinkin kun ajattelet, että lempinäyttelijäsi ovat astelleet samoja polkuja ennen sinua. Voit vierailla esimerkiksi Konnussa, joka on jätetty vierailijoiden iloksi kaikkine pienine yksityiskohtineen. Mutta muista – Repunpäässä saat vierailla ainoastaan juhla-asioissa! Tongariron kansallispuisto toimi näyttämönä Mordorille ja siellä sijaitsee myös elokuvien Tuomiovuori, oikealta nimeltään Ngaurahoe. Kaitoken luonnonpuistossa puolestaan sijaitsevat Rivendellin kuvauskohteet, ja Shotover-joella vieraillessaan voi kuvitella kuinka veden voima peittää alleen Frodoa ja Arwenia jahtaavat mustat ratsastajat. Lukuisia muitakin kuvauskohteita on niin Uuden-Seelannin Etelä- kuin Pohjoissaarellakin, niin Taru sormusten herrasta -elokuvien kuin Hobitti-trilogiankin tiimoilta. Osaa niistä on vaikeahko tunnistaa kuvausrekvisiitan puuttumisen takia, mutta Uudessa-Seelannissa on joka tapauksessa helppo aistia Keski-Maan ainutlaatuinen tunnelma. Tiesitkö muuten, että Uusi-Seelanti on ainoa maa maailmassa, joka saa painaa valuuttaansa hobitteihin liittyviä kuvia? Todistus Keski-Maassa vierailusta säilyy myös muutenkin kuin vain kamerasi filmillä ja kiehtovissa muistelmissasi. Uudessa-Seelannissa vieraillessaan matkustaja voi nimittäin saada passiinsa maan virallisen leiman lisäksi myös leiman Keski-Maasta! Voitkin siis kaikilla tulevilla reissuillasi muistella matkaasi tähän unohtumattomaan kohteeseen ja pohtia, tuleeko seuraava seikkailusi olemaan Keski-Maan veroinen.

Vaikka Taru sormusten herrasta -trilogia ja Hobitti-elokuvat ovat ehdottomasti tunnetuimpia Uudessa-Seelannissa kuvattuja elokuvia, on maa toiminut monen muunkin tunnetun ja suositun elokuvan kuvauslokaationa. Esimerkiksi Narnian tarinoissa, vuoden 2005 King Kong -filmatisoinnissa ja Avatarin kohtauksissa on Uuden-Seelannin upeita maisemia tarinaa syventämässä. Mikäli haluat katsoa aitoa uusiseelantilaista elokuvaa, laita Valasratsastaja pyörimään. Se kertoo maori-heimoon kuuluvasta tytöstä, ja sai aikoinaan useita Parhaan elokuvan palkintoja.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen