4 tarjousta

Marrakech

Lähde TravelBird-matkalle aurinkoiseen Marokkoon! Kiehtova Marrakech toivottaa matkailijat tervetulleeksi minttuteellä sekä värikkäillä soukeillaan.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
4 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Valmistaudu aistien juhlaan! Marrakechin näkymät, tuoksut sekä äänet hurmaavat ja huumaavat kenet tahansa. Laita babouche-sandaalit jalkaan ja lähde tutkimaan pulppuavaa suurkaupunkia.

Jos olet käynyt Turkissa, ovat Turkin matkat saattaneet jo tutustuttaa sinut minareettien ja moskeijoiden täyttämään kaupunkikuvaan. Myös matkalla Marrakechissa pääsee näkemään uskonnon vaikutusta jokapäiväiseen elämään. Joka päivä saa kuulla minareeteista kaikuvia kutsuja rukoushetkiin, jotka määrittävät päivän rytmin. Marrakechista löytyy myös useita arkkitehtuuriltaan ja koristelultaan kauniita moskeijoita, kuten Ben Youssef Madrasan ja Koutoubian moskeijat. Kaupunkiin mahtuu myös muita uskonnollisia yhteisöjä, esimerkiksi Marrakechista löytyy juutalaisten kortteli, synagoga ja juutalainen hautausmaa.

Bahia-palatsi ja Dar Si Said -museo ovat upeita muistomerkkejä paikallisten käsityöläisten taituruudelle. Kohteiden laatoitetut seinät sekä kukilla koristellut puukatot ovat todellisia mestaritöitä. Marmoriset Saadianin haudat hätkähdyttävät kauneudellaan. Mouassinen ja Marrakechin museoissa pääsee näkemään upeita reliefejä sekä puukaiverruksia. Käsitaidetyölaisten luomaa kauneutta osataan arvostaa nykyäänkin, ja siksi kauniita koristeita näkee lähes kaikkialla ympäri kaupunkia.

Soukit eli torit ovat eräänlaisia kauppahalleja, mutta niiden rakenne on vähemmän järjestelmällinen. Jokainen souk-vierailu on eräänlainen seikkailu, eikä koskaan voi tietää, mitä torilta tarttuu mukaan. Joskus soukilta palaa hotellille mauste- tai teepussin kera tai olalla voi olla jopa marokkolainen matto tai päiväpeite. Keskeisimmät torit ovat Semmarinen ja el-Kebirin soukit sekä Haddadine-souk.

Marrakechin Medinan eli vanhankaupungin keskus on värikäs Djemaa el-Fnan aukio, joka täyttyy karnevaalimaisella tunnelmalla joka ilta.

Marrakechin historiaa

Sano Marrakech ja jää nautiskelemaan viimeisen tavun suhahtelusta.

Opi historiaa ja ymmärrä maailmaa paremmin.

Marrakechin nimi tulee berberikielen sanoista mur ja akush, jotka tarkoittavat jumalan maata. Atlas-vuoriston juurella sijaitseva Marrakech on Marokon kolmanneksi suurin kaupunki Casablancan ja Rabatin jälkeen. Kaupunki jakautuu kahteen erilliseen osaan: Medinaan eli vanhaankaupunkiin sekä uuteen eurooppalaiseen osaan, jota kutsutaan nimellä Gueliz tai Ville Nouvelle. Vanhastakaupungista löytyy runsaasti kapeita kujia ja paikallisia pikkukauppoja. Gueliz on taas paikka, jossa sijaitsevat monet modernit ravintolat, pikaruokaketjut sekä suuret merkkiliikkeet.

Marrakech on yksi Marokon tärkeimmistä entisistä valtavista kaupungeista, jotka rakennettiin berberivaltakunnan aikana. Alueella on asunut berberejä jo neoliittisen kauden aikana, mutta itse kaupunki perustettiin vuonna 1062. 1100-luvulla Almoravidien suku rakennutti monia andalusialaisia vaikutteita heijastavia madrasoita eli uskonnollisia kouluja sekä moskeijoita. Kaupungin punaisesta hiekkakivesta rakennettu muuri antaa Marrakechille nimen punainen tai okra-kaupunki. Marrakech laajeni nopeasti ja siitä tulikin pian kulttuurin, uskonnon ja kaupan keskus Pohjois-Afrikan alueella.

Useiden historiankäänteiden jälkeen Fèsistä tuli suurempi kaupunki kuin Marrakechista, mutta jälkimmäinen sai asemansa takaisin 1500-luvun alussa. Tuolloin kaupungissa rakennettiin El Badin palatsi ja kunnostettiin useita monumentteja. Ennen itsenäistymistään vuonna 1956 Marokko ehti olla niin Espanjan kuin myös Ranskan vallan alaisena. Marrakech onkin edelleen erittäin suosittu kohde ranskalaisten keskuudessa, jotka haluavat vaihtelua Ranskan Rivieralle.

Nähtävyyksiä

Marrakechissa riittää nähtävää.

Kierrä Marrakechin nähtävyydet ja ihastu upeaan monen tarinan kaupunkiin.

Vanhankaupungin markkinapaikka ja aukio Djemaa el-Fna on Marrakechin ensisijainen ja historiallinen sydän. Jo tuhannen vuoden ajan aukio on ollut keskeinen mausteiden sekä suolan kauppapaikka. Djemaa el-Fna pitää keskeisen asemansa edelleen nykyäänkin. Djemaa el-Fna on kuin elävä museo. Se on paikka, jossa voi nähdä taikaa ja sirkustemppuja sekä muita performansseja. Juuri ennen auringon häviämistä taivaanrannan taakse Djemaa el-Fnassa vallitsee kiehtova tunnelma. Aukion monet ruokakojut valaistaan, ja paikka täyttyy niin matkailijoista kuin myös paikallisista. Hämärän aikaan esiin tulevat myös muusikot ja tanssijat, tulitaiteilijat, miekan nielijät, akrobaatit sekä tarinankertojat.

Jardin Majorelle eli Majorellen puisto on yksi kaikkien Marokko-matkojen vierailluimmista matkailukohteista. Puiston luoja on ranskalainen maalari Jacques Majorelle, joka rakensi puistoa jopa 40 vuoden ajan. Rakkaudella luotu puisto sisältää tällä hetkellä 300 eri kasvilajin kokoelman viidestä eri maanosasta. Puistossa on mukavaa viettää hetkiä varjoisilla kujilla ihastellen lammessa uiskentelevia kaloja sekä kilpikonnia.

Marokon suurin juutalainen hautausmaa, Miaran hautausmaa, on peräisin 1500-luvulta. Hautausmaa jakautuu kolmeen osaan, joissa haudataan erikseen miehet, naiset ja lapset. Hautausmaan kivet ovat jopa 200 vuotta vanhoja. Aikoinaan Marokon juutalaisyhteisö oli Pohjois-Afrikan suurin. Afrikan matkat muutenkin tutustuttavat sinut historiallisiin kohteisiin ja paikallisiin tapoihin, jotka kaikessa erilaisuudessaan ovat todella mielenkiintoisia.

Marrakechin soukit

Marrakech ihastuttaa koristeellisuudellaan. Vie palanen kuumaa maata kotiin!

Djemaa el-Fnan soukien lisäksi kaupungista löytyy lukuisia pienempiä soukeja, joissa voi harjoitella tinkimistaitojaan.

Soukeilta löytyy niin upeita värikkäitä kynttilälyhtyjä kuin myös maustevuoria. Arganöljy on yksi Marokon suurimmista myyntituotteista. Öljyä käytetään niin ruoanlaitossa kuin myös kauneushoidoissa. Paikallisiin erikoisuuksiin kuuluvat myös monenlaiset nahkatuotteet, kuten laukut, takit sekä babouche-tossut. Nahan lisäksi toinen kiinnostava materiaali on kaktussilkki, joka valmistetaan Marokossa. Yleensä kangas värjätään monin eri kaunein värein, ja soukeilta saakin ostettua upeita päiväpeitteitä, laukkuja sekä huiveja, jotka ilahduttavat silmää ja lämmittävät mieltä vielä pitkään Marrakechin matkan jälkeenkin. Värikkäitä tuliaisia ovat myös paikalliset tagine-padat.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen