9 tarjousta

Marokko-matkat

Koe mystinen aavikko ja vilkkaat kaupungit TravelBird-lomalla Marokossa! Marokko-matkat tarjoavat unohtumattoman kokemuksen pohjoisafrikkalaisesta kulttuurista.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
9 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Marokosta löytyvät kaikki täydellisen loman edellykset: uskomattomat maisemat, historialliset kaupungit, upeat kulttuurielämykset sekä veden kielelle herahduttavat ruoat ja juomat.

Varoitus! Matka Marokkoon saattaa aiheuttaa riippuvuutta, eikä palaaminen pohjoiseen välttämättä houkuttele ollenkaan. Marokko-matkat sopivat erityisesti niille, jotka pitävät kontrasteista ja vaihtelusta: kaupunkien vilinä ja vilske vaihtuvat nopeasti aavikoiden hiljaisuuteen ja aaltojen loiskeeseen rannalla.

Marokon visuaaliset ja kulttuuriset kontrastit ovat peruja maan sävykkäästä menneisyydestä, jonka saattaa kirjaimellisesti kuulla ranskan kielen muodossa. Virallisia kieliä ovat arabia ja tamazight, eli yksi berberikielistä. Kuitenkin maassa käytetään laajasti myös marokkolaista arabiaa ja ranskaa. Etelä-Marokko oli Ranskan protektoraattina vuosina 1912–1956, kunnes Marokko itsenäistyi ja siitä tuli kuningaskunta. Ranskalla pärjääkin edelleen Marokossa melko monessa paikassa. Historiasta kiinnostuneet löytävät paljon mielenkiintoista nähtävää erityisesti Marrakechista, mutta myös Casablancasta, Rabatista ja Tangerista. Casablanca on Marokon suurin kaupunki ja on monille tuttu vuoden 1942 Humphrey Bogartin ja Ingrid Bergmanin tähdittämästä elokuvasta. Rabat on toiminut Marokon pääkaupunkina viimeisen sadan vuoden ajan ja ennen sitä pääkaupunkina ovat toimineet Marrakech ja Fès. Tanger on taas merkittävä satamakaupunki, josta on vain 27 kilometriä matkaa Espanjan eteläkärkeen. Jos siis lomailet Andalusian auringon alla, voit hyvin lähteä samalla reissulla käymään myös Marokossa. Marokon länsipuolella sijaitsevat myös Espanjalle kuuluvat Kanarian saaret. Kanarian matkat ja vierailu Marokossa ovat helposti yhdistettävissä lähtemällä risteilylle Atlantilla. Risteily mahdollistaa niin ikään Madeira-matkat, sillä Portugalille kuuluva saari sijaitsee maantieteellisesti jopa hieman lähempänä Marokkoa kuin Portugalia.

Marokko ei ole vain vain kaupunkilomakohde aavikoineen, vaan maahan voi myös lähteä rentouttavalle lomalle nauttimaan auringosta ja uimisesta joko altaan reunalla tai rannalle. Rentoutua voi myös hamam-hieronnassa, jossa rentoutetaan kaikki lihakset ja puhdistetaan iho. Hoidoissa kannattaa käydä loman alussa, jotta rusketus tarttuisi ihoon paremmin. Matkailija saakin takuulla kauniin päivettyneen ihon, sillä välimerellisessä Marokossa nähdään harvoin pilvisiä päiviä, ja silloinkin on vaikea välttää ruskettumista. Uimisen lisäksi Marokossa voi harrastaa vesiurheilua. Maan itärannikon kaupungit, etenkin Agadir ja Essaouira, ovat mahtavia vesiurheilukohteita: surffailu, kajakkimelonta ja vesiskootterilla ajelu ovat matkailijoiden suosikkiaktiviteetteja Atlantin vesillä. Yksinkertaisesti sanottuna Marokko-matkat täyttävät kaikkien unelmat.

Maaginen Marrakech

Värikäs ja vilkas Marrakech on hyvä paikka aloittaa seikkailumatka Marokossa.

Marrakech on aina ollut tärkeä markkinapaikka ja tänäkin päivänä kaupungissa sijaitseva basaarialue Djemaa el-Fna pitää asemansa Afrikan vilkkaimpana kauppapaikkana.

Marrakech on yksi Marokon tärkeimmistä kaupungeista. Se on neljänneksi suurin kaupunki koko maassa heti Casablancan, Fèsin ja Tangerin jälkeen. Marrakech on kuuluisa soukeistaan, joissa voi ostaa mitä tahansa alkaen koruista ja silkkisistä päiväpeitoista aina perinteisiin mausteisiin ja herkullisiin tuoreisiin hedelmiin. Soukien valikoima saa ensikertalaisen kävijän pään pyörälle. Kuuluisin soukeista on vanhassakaupungissa sijaitseva basaarialue Djemaa el-Fna, jossa satojen kauppakojujen lisäksi voi nähdä esittävää taidetta ja käärmeenlumoojia. Aukiolla säilynyt tarinankerrontaperinne kuuluu UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Vanhakaupunki eli medina on Marrakechin vanhin alue, jonka ensimmäiset rakennukset on pystytetty keskiajalla. Medinassa voi nähdä 1500-luvulta peräisin olevan El Badi -palatsin rauniot, joilta aukeaa hieno näkymä kaupungin yli. Toinen vierailun arvoinen paikka on juutalaisalueella sijaitseva 1800-luvun Bahia-palatsi, joka levittäytyy 8 hehtaarille. Palatsissa pääsee katsomaan monia taidokkaasti koristeltuja huoneita ja sisäpihoja. Marokkolaisen taiteen vahvuus piileekin juuri seinien ja kattojen koristeellisissa kuvioissa.

Marokko itsenäistyi vasta vuonna 1956, ja Ranskan läsnäolo näkyykin kaupungin uudemmalla Ville Nouvelle -alueella, jonka kuuluisin nähtävyys on 1920–30-luvulta peräisin oleva suunnittelijansa mukaan nimetty Majorelle-puisto. Vuonna 1980 ranskalainen muotisuunnittelija Yves Saint Laurent kumppaneineen osti puiston itselleen ja jopa asuikin siellä jonkin aikaa. Puolivarjoisa puisto on ihana levähdyspaikka kuumassa Marrakechissa. Eksoottisten puiden, kasvien ja kaktusten lisäksi puistossa voi ihailla paikallista taidetta islamilaisen taiteen museossa.

Täydellinen aistikokemus

Varo vain! Kerran kokeiltuasi minttuteetä et enää välttämättä halua juoda mitään muuta.

Marokkolaiset mausteet huumaavat tuoksullaan ja värikkyydellään. Varaa matkalaukkuusi tilaa kaikille mausteille!

Marokon keittiö on parhaiten tunnettu runsaista mausteistaan, joista käytetyimmät ovat sahrami, cayennepippuri, kaneli, kurkuma, inkivääri ja paprika. Maustesekoituksista kuuluisin on väriltään currya muistuttava ras el hanout eli vapaasti käännettynä mausteiden kuningas, johon kuuluu 10–30 erilaista maustetta. Suomalaisten matkailijoiden iloksi pohjoisafrikkalaisen keittiön mausteisuus ei tarkoita tulisuutta, vaan nimenomaan makujen monipuolisuutta. Marokon kansallisruoka on karkeaksi jauhetusta viljasta tehty couscous. Jokaisen itseään kokiksi kutsuvan on osattava valmistaa couscousta kasvisten, lihan tai kalan seuraksi. Couscousta voidaan tarjota myös jälkiruokana sokerilla, maidolla ja mausteilla. Toinen perinteinen ja joka paikassa tarjottava ateria on tajine, joka valmistetaan kaksiosaisessa padassa. Tajinepadan kartiomainen kansi estää vettä poistumasta astiasta, mikä on kätevää silloin, kun pitäisi säästää vettä. Valmis ateria sisältää perinteisesti couscousia, vihanneksia ja lihaa.

Katuruoan ystävät ilahtuvat lukuisista kojuista, joista saa herkullisia pitakebabeja ja mausteista harira-keittoa, jossa on linssien, kikherneiden ja tomaattien lisäksi lihaa ja kananmunia. Marokko-matkat eivät olisi mitään ilman maan kansallisjuomaa, eli minttuteetä, johon tulee useita eri minttulajikkeita. Perinteisesti tee valmistetaan kaatamalla kuumaa vettä kannusta lasiin, jossa on minttua ja sitten kaatamalla teevesi lasista takaisin kannuun ja niin edelleen, kunnes tee on tarpeeksi minttuinen. Minttuteetä voi nauttia pitkin päivää jokaisen aterian päätteeksi. Esimerkiksi perinteinen marokkolainen aamiainen sisältää teetä ja lämpimiä pitaleipiä, joita dipataan maapähkinähunajaseokseen tai arganöljyyn. Parasta on se, että teesekoituksia ja perinteisiä koristeisia hopeteekanuja myydään toreilla, joten tämän perinteen voi viedä kotiinkin.

Kuumat dyynit ja viileät Atlasvuoret

Marrakechin hienojen palatsien jälkeen on ihanaa hiljentyä ainutlaatuisessa Marokon luonnossa.

Aavikon kauneuden voi kokea vaeltamalla pelkistetyissä maisemissa muutaman tunnin tai päivän ajan. Ota mukaan opas ja lähde ikimuistoiselle retkelle afrikkalaisiin maisemiin.

Marokko-matkat eivät tarjoa pelkästään vilkkaita kaupunkikohteita, vaan matkailija voi nauttia myös luonnonrauhasta. Aivan Marrakechin vieressä, noin 30 kilometrin päässä, sijaitsee Agafayn aavikko. Tämä kivinen rauhan tyyssija lumoaa yksinkertaisella maisemallaan, jolle ei näy loppua. Agafayssa voi kokea täydellisen erillisyyden muusta maailmasta, sillä tämän aavikon läpi kulkiessa ei takuulla näe yhtäkään sivistyksen merkkiä. Aavikolle voi jäädä yöpymään ja kokea elämänsä parhaimmat unet täydellisessä hiljaisuudessa. Aavikon tähtitaivas on unohtumaton ja romanttinen näky, joka jää matkailijan sydämeen. Ikimuistoiselta tuntuu myös aamulla nouseva aurinko, joka hivelee hiekkaista horisonttia kaukaisuudessa.

Agafayn erämaata reunustavat Atlasvuoret ovat talvisin lumen peitossa. Tämä Algerian, Marokon ja Tunisian läpi kulkeva poimuvuoristo jakaa Välimeren alueen ja Saharan aavikon samalla muodostaen rajan ilmastotyypeissä. 2500 kilometriä pitkä vuoristo on suosittu patikointiretkeilijöiden keskuudessa. Kävelyreitit kulkevat berberikylien läpi ja matkailija pääsee näkemään perinteistä berberielämää sekä halutessaan nauttimaan paikallisista appelsiineista tehtyä tuoremehua ja tietenkin minttuteetä. Suurimmaksi osaksi vuoriston värit vaihtelevat tiilinpunaisesta harmaanvihreään ja -keltaiseen, mutta löytyy Atlasvuorilta vihreitäkin paikkoja, sillä vuoristossa on yleensä viileämpää kuin kaupunkikeskuksissa. Vesiputoukset ja pienet luonnonaltaat piristävät patikointiretkeilijän matkaa.

Lisää inspiraatiota

Afrikan matkat Välimeri

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen