ic_check_circle_black_24px copy 10
tarjousta
Valitse lähtöpäivä
4 tarjousta

Suosittuja matkatarjouksia

Katso kaikki

Maltan pieni tasavalta on yksi maailman tiheimmin asutuista valtioista. Pienestä koostaan huolimatta maasta löytyy kuitenkin valtavasti nähtävyyksiä, monipuolisia urheilumahdollisuuksia ja lumoavia kivirantoja.

Välimeren hellässä huomassa sijaitseva Malta on aurinkoinen ja historiallinen matkakohde. Kokonaisuudessaan maa koostuu kahdeksasta saaresta, mutta vain kolme niistä ovat asuttuja: pääsaari Malta sekä Comino ja Gozo. Pienen kokonsa vuoksi saariin ehtii tutustua lyhyessäkin ajassa. Malta on kuitenkin niin monipuolinen ja kiehtova, että matkailijat palaavat sinne yhä uudelleen.

Maltan matkat ovat nykyään erittäin kysyttyjä. Maltan yksi suurimmista vetonauloista on saarivaltiota ympäröivä kristallinkirkas Välimeri. Maltan pitkä rannikko mahdollistaa nimittäin erinomaiset olosuhteet sukeltamiseen, auringonpalvontaan ja purjehtimiseen. Erilaiset Malta matkat kohdistuvatkin usein rantakaupunkeihin. Maltalla on kuitenkin takanaan pitkä ja rikas historia, minkä vuoksi saarivaltiosta löytyy lukuisia nähtävyyksiä, jotka vievät matkailijan tavalla tai toisella kiehtovalle aikamatkalle. Ei siis ihme, että myös kulttuurin täyteiset Maltan matkat ovat matkailijoiden suuressa suosiossa.

Valtavasti historiaa, kivisiä rantoja ja aurinkoisia päiviä — Maltan matkat tarjoavat elämyksiä matkailijalle kuin matkailijalle.

Välimeren valkoisiin hiekkarantoihin tottuneet matkailijat saavat Maltalla kiehtovaa vaihtelua lomailuunsa. Suurin osa saarivaltion rannoista on nimittäin kallio- ja korallirantoja. Kiviset maisemat luovatkin ympäristöön oman viehätyksensä. Auringonoton lisäksi matkailija voi tutustua upeisiin luontokohteisiin. Esimerkiksi Dinglin valloittavat kalliojyrkänteet ja Blue Grotto eli sininen luola ovat suosittuja vierailukohteita. Myös Maltan ympärillä lainehtiva Välimeri on niin lumoavan kirkas, että monet matkailijat saapuvat saarivaltioon juuri erinomaisten sukellusmahdollisuuksien vuoksi.

Kulttuurinähtävyydet tuovat mukavan vastakohdan rantalomailuun. Eri kulttuurien kohtaamispaikkana toiminut saarivaltio on nimittäin vuosisatojen ajan ollut tärkeä kauppapaikka, ja sen historiaan on mahtunut paljon Johanniittain ritarikunnan hallinnosta Iso-Britannialle kuulumiseen. Nykyään itsenäistä Maltaa värittävät vanhat megaliittiset temppelit ja lukuisat menneisyydestä muistuttavat nähtävyydet, kuten Hal Saflienin hypogeumin maanalainen pyhäkkö, Citadelin linnoituskaupunki ja Maltan vanha pääkaupunki Mdina.

Historiallinen Valletta on Euroopan pienin pääkaupunki. Kaupungin sisäpuolelle mahtuu kuitenkin valtavasti nähtävää ja koettavaa.

Maltaa aikoinaan hallinneet Johanniittain ritarikuntalaiset suunnittelivat ja rakensivat Vallettan. Nykyään UNESCOn suojelema Vallettan vanhakaupunki on yksi maailman keskitetyimmistä historiallisista alueista, minkä vuoksi kaupungissa vierailee päivittäin lukuisia turisteja. Matkailija pääsee esimerkiksi tutustumaan Vallettan valtaviin linnoituksiin, kiehtoviin kirkkoihin ja tunnelmallisten mukulakivikatujen saloihin. Kaupungin näkeminen on jo itsessään ainutlaatuinen elämys, mutta kiehtovia vierailukohteita ovat esimerkiksi Pyhän Johanneksen katedraali, Suurmestarin palatsi ja St. Elmon ylväs linnoitus. Kaiken historian keskelle mahtuu myös viihtyisä Barrakka-puisto, missä matkailijan eteen avautuu upea näköala Vallettan pääsatamaan. Vaihtoehtoisesti Vallettasta löytyy valtavasti tunnelmallisia baareja, toinen toistaan vilkkaampia yökerhoja ja erilaisia musiikkitapahtumia. Näin ollen Valletta tarjoaa jokaiselle jotakin. Vallettan ympärillä on myös kiehtovia kaupunkeja, joissa matkailija voi vaivattomasti vierailla.

Matka Maltalle vie herkkujen maailmaan. Matkailijalle on tarjolla ainutlaatuisia makuelämyksiä, sillä maltalainen keittiö ei ole maailmalla kovinkaan tunnettu. Näin ollen reissun aikana voi maistaa ruokia, joita ei muualta maailmasta löydy.

Maltan rikas historia näkyy myös maan ruokakulttuurissa, sillä monet eri kansat ovat antaneet siihen oman kosketuksensa. Maltan keittiössä vaikuttavat niin italialainen, espanjalainen, ranskalainen, englantilainen ja Lähi-Idän keittiöt, joten kokonaisuudessaan saarivaltion ruokakulttuuri on ainutlaatuinen. Paikallisen keittiön kulmakivet ovat kausittaiset raaka-aineet, joista valmistetaan laadukkaita ruoka-annoksia. TravelBird suosittelee maistamaan maan kansallisruokaa eli paikallista jänistä joko paistettuna tai maukkaassa tomaattikastikkeessa. Alkuruoaksi kannattaa tilata tuoretta leipää joko tomaattitahnan tai bigillan eli härkäpaputahnan kera. Jälkiruoaksi sen sijaan matkailija voi kokeilla taatelitäytteistä imqaret-leivonnaista.