Mallorcan matkat

Ainutlaatuiset Mallorcan matkat tarjoavat rentoutumisen ja auringonoton parhaimmillaan. TravelBird suosittelee matkaa Espanjan lumoavalle paratiisisaarelle!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
2 tarjousta
Vihreät palmut, valkoiset hiekkarannat ja turkoosi merivesi — juuri näiden vuoksi Mallorcan matkat ovat suosittuja.

Välimerellä sijaitseva ja Espanjalle kuuluva Mallorca on yksi Baleaarien neljästä saaresta. Brittituristit huomasivat lomasaaren potentiaalin jo 1950-luvulla, mutta viime vuosina matkat Mallorcalle ovat yleistyneet myös muiden matkailijoiden keskuudessa. Kesäkausi houkutteleekin vuosittain yli kahdeksan miljoonaa matkailijaa nauttimaan Mallorcan auringosta. Suosion kasvu on luonut monipuolisiin turistikohteisiin hotellien, uima-altaiden ja rantatuolien valtameren, mutta saarelta löytyy silti ainutlaatuisia luontokohteita ja rauhallisia alueita. Näin ollen Mallorcan matkat tarjoavat jokaiselle jotakin.

Nykyään Mallorca on yksi suomalaisten suosikkikohteista. Eikä mikään ihme, sillä kiehtova saari on rentouttava ja elämyksellinen kohde, jossa näkemistä ja tekemistä riittää. Erilaiset Mallorca matkat mahdollistavat nimittäin niin loikoilemisen rannoilla, syömisen tunnelmallisissa ravintoloissa, pyöräilemisen ideaalisessa maastossa, shoppailemisen monipuolisissa kaupungeissa kuin myös seikkailemisen jännittävissä tippukiviluolissa.

Tekemistä ja näkemistä

Mallorcan matkat ovat aktiviteetteja täynnä! Kiinnostaisiko golfaus tai uuden vesiurheilulajin kokeileminen?

Rannikon monipuoliset lomakylät ovat Mallorcan suosituimmat kohteet. Tekemistä riittää kuitenkin myös saaren sisäosassa.

Mallorcan yli 5000 kilometriä pitkä rannikko tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja matkailijalle kuin matkailijalle. Suositut rantakohteet, kuten Palma Nova, Santa Ponsa ja Alcudia ovat vesipedon paratiiseja, sillä aurinkotuolien lisäksi hiekkarannoilta löytyvät myös kattavat mahdollisuudet erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Matkailija voi kokeilla niin sukeltamista, vesihiihtoa, banana boatingia kuin myös varjoliitämistä. Rannoilta lähtee usein erilaisia veneretkiä, joiden kyydissä voi viettää ikimuistoisen päivän. Vauhdikas elämys on myös vierailla jossain Mallorcan lukuisista vesipuistoista. TravelBird suosittelee liukumäkien ystäville Aqualand El Arenal -vesipuistoa, joka on Mallorcan suurin ja maineikkain. Myös Western Waterpark Magaluf ja Hidropark Waterpark Port d'Alcudia ovat erinomaiset vaihtoehdot viihtyisälle päiväretkelle. Vesipuistojen lisäksi Mallorca on tunnettu vihreistä golfkentistään, joten golfkengät ja lippalakki kannattaa pakata laukkuun mukaan.

Sen sijaan manner-Mallorcalle pääsee helposti joko autolla tai kattavien junayhteyksien avulla. Alueen luonto ja maisemat yllättävät matkailijan kauneudellaan, sillä monelle matkailijalle saaren sisämaa on hyvin tuntematon. Mallorcan luonto sopii erittäin hyvin esimerkiksi pyöräilyyn ja patikointiin, joten aktiivilomailija löytää saarelta paratiisin!

Erittäin suosittu ja elämyksellinen luonnonnähtävyys on Porto Cristossa sijaitseva Cuevas del Drach -tippukiviluola. Matkailijalla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä opastetulle kierrokselle lohikäärmeen luolaksi kutsuttuun nähtävyyteen laskeutumalla 100 porrasta alaspäin nähden valtavat tippukivimuodostelmat ja kallioaltaat. Kierroksen kohokohta on konsertti Martel-järvellä, joka on Euroopan suurin maanalainen järvi.

Lumoava Palma viehättää kauneudellaan

Mallorcan pääkaupunki Palma loistaa kulttuuriaarteillaan ja mahdollisuuksillaan.

Oli matkakohde mikä tahansa, kannattaa aurinkorannat jättää päiväksi ja suunnata saaren sykkivään pääkaupunkiin Palmaan.

Palma de Mallorcaksi kutsuttu Palma on saaren hiomaton kulttuuritimantti. Kaupungin merkittävyydestä kertoo jo se, että noin puolet koko saaren asukkaista asuu Palmassa. Kansainvälinen satamakaupunki loistaakin rikkaalla historiallaan ja monipuolisilla ostosmahdollisuuksillaan. Palman yöelämä on myös erittäin vilkasta. Kulttuurinjanoisille Palma sen sijaan tarjoaa lukuisia taidenäyttelyitä, maamerkkejä ja museoita. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on La Seun ylväs goottilaistyylinen katedraali, jonka sisätiloja koristaa kuuluisan Antoni Gaudín arkkitehtuuri. Sen sijaan vierailu Castell de Bellver -linnoituksella vie sekä historian että upean näköalan äärelle. Vuonna 1309 rakennettu linna sijaitsee nimittäin näyttävästi vuoren huipulla. Lapsiperheiden kannattaa suunnata Poble Espanyolin teemapuistoon, jossa matkailijat näkevät kaikki Espanjan tärkeimmät nähtävyydet pienoiskoossa. Vierailu puistossa on mielenkiintoinen mutta ennen kaikkea opettavainen kokemus.

Mallorcan menovinkit

Tekemistä riittäisi, mutta aika ei riitä — TravelBird kokosi kasaan Mallorcan helmet!

Mallorcan matkat tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä, joita muistelee lämmöllä vielä matkan jälkeenkin.

Matka Mallorcalle on hyvä idea, jos reissulta haluaa muutakin kuin auringossa loikoilua. Aikaa on kuitenkin usein rajoitetusti, joten on hyvä kartoittaa halutut vierailukohteet ja potentiaaliset aktiviteetit. TravelBird suosittelee matkailijoille seuraavia vaihtoehtoja:

  • Vierailu saaren pääkaupungissa Palmassa ja kaupungin historiallisessa katedraalissa.
  • Baleaarien ruokakulttuuriin tutustuminen kokeillen esimerkiksi ensaimada-piirakoita ja Mahón-juustoa.
  • Patikointi Tramuntanan vuorilla läpi upeiden luonnonnähtävyyksien.
  • Lumoavien maisemien täytteinen retki Palmasta Sollériin vanhan sähköjunan kyydissä.
  • Vierailu Valldemossan luostarissa.
Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen