3 tarjousta

Malesian matkat

Malesian matkat ja TravelBird kuljettavat sinut Borneon sademetsistä Kuala Lumpurin vilinään. Joko laukkusi on pakattu, ovatko passi ja hammasharja mukana?
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Malesia on mielenkiintoinen yhdistelmä moderneja miljoonakaupunkeja sekä taianomaista luontoa, historiaa ja uutta teknologiaa. Malesia-matkat saavat jokaisen matkakuumeen nousemaan!

Yhtäkkiä voisi ajatella, että Aasian muilla suosituilla matkakohteilla on enemmän tarjottavaa kuin vielä hieman tuntemattomammalla Malesialla. Japanin matkoilla nähtävä upea kevät ja kukkivat kirsikkapuut, Kiinan vaikuttava historia ja maailmankuulut nähtävyydet, Thaimaan pitkät hiekkarannat ja ystävällisyydestään tunnetut paikalliset. Älä kuitenkaan ummista silmiäsi Malesialta, sillä matkailu Malesiaan vie vaativankin matkailijan sydämen mennessään ja saa mielen haikailemaan ikuisen loman perään. Sillä on antaa matkailijoille juuri samoja asioita kuin Aasian suosituimmilla matkakohteilla, mutta Malesia on muita seikkailullisempi, ja sen luonto mahdollisuuksineen on upeampi kuin missään muualla. Malesiassa on mahdollista viettää sekä vilkasta kaupunkilomaa, loikoilla rauhassa aurinkovarjon alla unelmien rantakohteessa että vaeltaa villien sademetsien eksoottisten kasvien lomassa.

Malesian muodostaa kaksi toisistaan maantieteellisesti erillään sijaitsevaa aluetta. Tämä Kaakkois-Aasiaan kuuluva maa koostuu Länsi-Malesiasta, johon lukeutuu Malakan niemimaan eteläosa, sekä Itä-Malesiasta, joka puolestaan käsittää Borneon saaren pohjoisosan. Borneon saaren pohjoisosaa kuitenkin asuttaa osaksi myös Brunein valtio. Malesian muita rajanaapureita ovat Indonesia, Thaimaa ja Singapore. Thaimaan matkat, Singaporen matkat ja Indonesian matkat yhdistetäänkin usein vierailuun Malesiassa, sillä Aasiassa useiden maiden kiertomatkat ovat todella suosittuja. Ilmasto Malesiassa on trooppinen, sillä päiväntasaaja sijaitsee lähietäisyydellä. Lämpötila ei siis talvellakaan yleensä laske alle 20 lämpöasteen, mistä syystä hiihtoloma ja kotimaan pakkaskuukaudet ylipäätään ovat suosittuja Malesian matkan ajankohtia.

Malesian matkakohteet suorastaan huokuvat historian havinaa, jota vähänkään menneestä kiinnostunut matkailija ei voi ohittaa. Ensimmäiset asukkaat ovat saapuneet alueelle jo 3 000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Kaakkois-Aasian vanhimmat nykyihmisen jäänteet onkin löydetty juuri Malesiasta, Niahin kansallispuistosta. Näin ollen se on yksi maailman tärkeimpiä arkeologisia kohteita. Entisajoista Niahin kansallispuistossa muistuttaa myös sen suuri luola, jonka seinässä on nähtävissä historiallisia luolamaalauksia. Tuon ajan jälkeen Malesian alueella valtaa ovat pitäneet suuremmat ja pienemmän kuningaskunnat, ja sen historian vaiheisiin lukeutuu myös aikakausi sulttaanikuntana, jolloin alue oli Kiinan Ming-dynastian keisarin suojeluksessa. Niin Portugali kuin Alankomaatkin ovat aikojen saatossa tehneet nykyisen Malesian alueesta siirtokuntansa, eikä se ole säästynyt myöskään brittien alaisuudessa olemiselta. Toisen maailmansodan myötä puolestaan japanilaiset miehittivät alueen. Itsenäistymisensä maa saavutti lopulta Malaijan liittovaltiona vuonna 1957, ja moninaisten vaiheiden jälkeen Malesian liittovaltio perustettiin vuonna 1963. Vaikka konflikteilta ei vältytty tuonkaan jälkeen, on Malesia nykyään onnistunut vakiinnuttamaan asemansa yhtenä Aasian taloudellisesti menestyneimpänä maana. Matkat Malesiaan johdattavat myös historiallisten luontokohteiden jäljille. Esimerkiksi Gunung Mulun ja Kinabalun kansallispuistot kuuluvat UNESCOn listalle maailmanperintökohteista.

Modernia miljoonakaupunkeja ja teknologian ihmeitä

Matkailu Malesiaan avaa hieman liiankin hyvät shoppailumahdollisuudet.

Kuala Lumpur on erityisen tunnettu Petronas-torneistaan, jotka myös elokuvissa usein vilahtavat. Se on Malesian pääkaupunki, mutta suuri osa maan hallinnosta on siirretty Putrajayaan. Kuala Lumpurissa sijaitsee yhä kuninkaan asunto.

Kuala Lumpur on Malesian moderni pääkaupunki. Samalla myös maan suurin kaupunki on todiste siitä, kuinka Malesia on onnistunut kasvamaan yhdeksi Aasian taloudellisesti menestyneimmäksi maaksi. Tästä erityinen osoitus on korkeuksiin kohoavat Petronas-tornit, jotka olivat valmistuttuaan maailman korkein rakennus. Yhä nykyään ne ovat maailman korkeimmat kaksoistornit. Pääkaupungissa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää. Maan vaiheikkaan historian myötä Kuala Lumpur on saanut vaikutteita useista eri kulttuureista, ja niinpä se onkin varmasti yksi Kaakkois-Aasian kiehtovimmista kohteista. Esimerkiksi kaupungin arkkitehtuuri yhdistää sekä aasialaisia että eurooppalaisia tyylejä. Se yhdistää myös sekä modernia rakentamista pilvenpiirtäjien muodossa että perinteisiä temppeleitä. Kuala Lumpurissa sinulla riittääkin ihailtavaa sekä maan tasalla että taivaan korkeuksissa. Kuala Lumpurissa vieraillessasi voit tehdä retken hieman kaupungin ulkopuolelle, 25 kilometrin päähän, ja kokea suomalaisen urheilujuhlan tuntua. Kimi Räikkönen ajoi uransa ensimmäisen Formula 1 -voiton vuonna 2003 modernilla Sepang International Circuit -radalla. Valitettavasti vuosi 2017 oli näillä näkymin viimeinen vuosi, kun Malesia-matkat on mahdollista yhdistää Malesian GP:n kokemiseen. Malesia ei tällä tietoa isännöi maailman suosituinta autokilpailusarjaa enää tulevaisuudessa.

Toinen varsin mielenkiintoinen kaupunkikohde Malesiassa on Kuching, joka on Itä-Malesian suurin väestökeskittymä yhdessä esialueidensa kanssa. Tämä Borneon saarella sijaitseva kaupunki on ansainnut itselleen osuvan lempinimen, joka ei välttämättä kuitenkaan ilman selittämistä aukene. Kuching tunnetaan myös nimellä Kissojen kaupunki. Miksi? Koska malaijin kielen sana kucing tarkoittaa kissaa, ja kaupunkia koristavat useat kissapatsaat ja -koristeet. Kuinka monta löydät matkasi aikana? Tutustu myös kissoille omistettuun museoon, jonne on muuten maksuton sisäänpääsy – kuten useaan muuhunkin Kuchingissa sijaitsevaan museoon. Mikäli kaipaat lomaasi lisää suurten kaupunkien ostosmahdollisuuksia ja yöelämän sykettä, suuntaa Johor Bahrun kaupunkiin, joka on Kuala Lumpurin jälkeen Malesian toiseksi suurin kaupunki. Älä unohda ostaa matkamuistoksi teknologiaa! Malesia on nimittäin maailman suurimpia elektroniikan ja tietotekniikan viejiä.

Eksoottisia eläimiä maan päällä ja pinnan alla

Luontokohteita parhaimmillaan.

Malesia on täydellinen luonnon ihmeellisyyksiä hakevalle matkailijalle. Jopa 75 prosenttia maan pinta-alasta on metsien peitossa, joista valtaosa on trooppista sademetsää tai mangrovemetsää. Paratiisirannat luovat unohtumattoman kontrastin vihreydelle.

Lomalle Malesiaan lähdettäessä matkailijan tie vie eksoottisten eläinten asuinsijoille. Luonnontilaisten metsien katveet tarjoavat erinomaisen elinympäristön mitä eksoottisimmille eläinlajeille, ja niiden monimuotoisuus onkin maailman suurimpia. Saatat törmätä esimerkiksi sumatransarvikuonoon, orankiin tai malakantiikeriin. Sekä eläinten että luonnon suojelemiseksi Malesia on perustanut lukuisia luonnonpuistoja, jotka ovat hyvin suosittuja myös matkailijoiden keskuudessa. Nämä luonnonpuistot eivät suinkaan ole toistensa kopioita, vaan tarjoavat matkailijalle sijainnista riippuen niin muinaisia luolia, sademetsää kuin koralliriuttojakin. Kun samoilet Bornean luonnonpuistossa ja vehreissä sademetsissä, luo katseesi välillä myös maahan. Voit pitää itseäsi onnekkaana, jos havaitset uhanalaisen rafflesia-kukan punaisine terälehtineen. Tosin jos osut oikeaan aikaan paikalle, kukan huomaamisessa ei pitäisi olla ongelmia – Borneolla kasvava rafflesia on maailman suurin kukka, ja se voi painaa jopa 10 kiloa! Borneossa Bakon kansallispuistossa sinua vastassa on toinenkin ainutlaatuinen elämys, sillä puisto tunnetaan erittäin uhanalaisista nenäapinoistaan. Borneon saari on ainoa paikka maailmassa, jossa nenäapinoita tavataan.

Mikäli vedenalainen maailma miellyttää sinua enemmän kuin nähtävyydet maan päällä, Malesia-matkat ovat oiva vaihtoehto myös tällöin. Malesian paratiisirannat kutsuvat matkailijoita siinä missä sademetsätkin. Borneolla on loistavat sukellusmahdollisuudet, joiden usein sanotaan kuuluvan maailman parhaimmistoon. Vesi elementtinä soveltuu Malesiassa myös rauhallisempaan ajanviettoon, kun pulahdat Poringin rentouttaviin kuumiin lähteisiin. Kuumien lähteiden terveysvaikutukset on yleisesti tunnettu, ja matkalta palaatkin virkistäytyneempänä kuin aikoihin. Malesian suosituin rantakohde on kuitenkin Langkawin saaristo, joka nauttii myös paikallisten suosiota. Sen upeat hiekkarannat luovat puitteet paratiisilomalle, ja vaikka saaret ovatkin matkailijoiden suosiossa, on siellä yllättävän rauhallista ja seesteistä. Nautitko tuoreista hedelmistä tehdyn appelsiinimehusi siis riippumatossa vai aurinkotuolissa?

Kulttuurien kohtauspaikka

TravelBird-matka kansainvälisimmillään.

Malesia on historiansa ansiosta oikea kulttuurien ja kansainvälisyyden kehto. Jokainen sen historiaan vaikuttanut valtio tai kulttuuri on tavalla tai toisella jättänyt maahan oman vivahteensa.

Hallitseva väestöryhmä ovat malajit, mutta kiinalais- ja intialaisvähemmistöt ovat maassa molemmat merkittäviä. Kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat harjoittivat nimittäin elinkeinoaan Malakansalmella jo hyvin varhaisessa vaiheessa maan historiaa. Malesialainen keittiö onkin niin ikään saanut vaikutteita sekä kiinalaisesta että intialaisesta keittiöstä, mutta se sisältää ominaisuuksia myös esimerkiksi Euroopasta. Vaikka Malesian virallinen kieli onkin malaiji, on historiaa kiittäminen myös siitä, että englannilla pärjää maassa hyvin pitkälti. Kaupankäynnin myötä Malesiaan rantautui myös sen nykyinen valtauskonto, islam. Kuitenkin myös esimerkiksi buddhalaisuus, hindulaisuus ja kristinusko ovat hyvin edustettuina. Niinpä Malesiassa hyviä vierailukohteita ovat eri uskontojen temppelit ja muut pyhät rakennukset. Muista kuitenkin peittää olkapääsi ja polvesi paikallisen kulttuurin mukaan. Erityisen hyvin kansainvälisyydestä ja kulttuurien kirjosta Malesiassa pääset nauttimaan vierailemassa Georgetownin kaupungissa pohjoisella Penangin saarella. Kaupunki itsessään on UNESCOn maailmanperintölistalla, ja sen nähtävyyksistä löydät niin islamistisen museon, buddhalaisia temppeleitä, armenialaisen kadun kuin Pikku-Intiankin. Malesian lukuisat festivaalit ovat myös mitä loistavin esimerkki siitä, kuinka kulttuurit ja uskonnot elävät rinnakkain samassa maassa. Matkasi ajankohdasta riippuen voit osallistua kiinalaisen uuden vuoden viettoon, intialaisten valojen kunniaksi ja pimeyden voittamiseksi juhlivan Deepavali-festivaalin juhlintaan tai vaikkapa yleisesti maassa vietettävään Malaysia Water Festival -juhlaan. Minkä tahansa valitsetkin, ovat ikimuistoiset elämykset eksoottisesta kulttuurista taattu.

Kenties juuri maantieteellisen sijaintinsa johdosta Borneon saarta, mantereesta erillään olevaa osa Malesiaa, asuttaa yhä tänä päivänä joitain heimoyhteisöjä. Ibanin heimon historia pääkallonmetsästäjinä kuulostaa hurjalta, mutta nykyisin vieraanvaraisuus saa vierailijan helposti nöyrän kiitollisuuden valtaan. Malesia-matkat mahdollistavat siis myös alkuperäiskansojen tapoihin tutustumisen, kun nautit maittavan paikallisen illallisen perinteisessä ibanilaisessa pitkähäntätalossa. Kokemusta tulet varmasti arvostamaan myöhemmin, kun kerrot matkasi kohokohdista kotona odottaville tuttavillesi.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen