2 tarjousta

Malediivien matkat

Haluatko tutustua uuteen maahan ja sen mielenkiintoiseen kulttuuriin? Varaa TravelBird-loma ja katso, mitä kaikkea Malediivien matkat tarjoavat!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Keskellä Intian valtamerta sijaitsee pieni paratiisi Malediivit, joka koostuu 1190 korallista muodostuneesta saaresta, jotka ovat levittäytyneet 800 kilometrin pituiselle alueelle.

Malediivit ovat maailman matalin valtio, sillä ne kohoavat korkeimmillaan vain kaksi metriä merenpinnan yläpuolelle.

Malediivien ensimmäisten asukkaiden uskotaan olevan peräisin Etelä-Intiasta ja heidän jälkeensä sinne tiensä löysivät kansat Sri Lankasta. Myöhemmin Lähi-idästä tulleet merenkävijät purjehtivat saarille ja syrjäyttivät siellä vallitsevan buddhalaisuuden islamin uskolla. Legendan mukaan Malediivien ensimmäinen kuningas Koimala asettui hallitsemaan saarta vaimonsa kanssa, joka oli Sri Lankan kuninkaan tytär. Saaret ovat vuosien saatossa olleet alttiita merenkulkijoiden mukanaan tuomille vaikutteille ja niitä on hallittu itsenäisenä muslimivaltiona lähes koko historian ajan. Vuonna 1965 saaret itsenäistyivät Ison-Britannian alaisuudesta, jonka jälkeen valtiomuoto muuttui tasavallaksi ja Malediivit saivat nykyisen nimensä. Maan virallinen kieli on divehi, joka on aikojen saatossa saanut vaikutteita arabian, malajalamin sekä persian kielestä.

Malediivien saarista noin 200 on asuttuja ja noin 400 000 asukkaan väestöstä kolmannes asuu pääkaupunki Maléssa. Malediivien matkoihin on helppo yhdistää esimerkiksi Intian matkat, koska pääkaupungista sinne kertyy matkaa noin 600 kilometriä. Malediivien pääkaupunki sijaitsee pienellä 1,77 neliökilometrin kokoisella saarella ja se on yksi maailman tiheimmin asutetuista paikoista. Maléssa vieraillessa kannattaa käydä vanhoilla basaarialueilla ja kalamarkkinoilla. Kaupunkia kierrellessä vastaan tulevia nähtävyyksiä ovat muun muassa hienot moskeijat, presidentin palatsi sekä kaupungin poliisiasema. Pieni kaupunki täynnä värejä, vilskettä ja elämää on käytännössä saariston ainoa paikka missä liikutaan autolla, sillä muualla liikkuminen tapahtuu veneellä tai jalkaisin. Malediivien lomasaarilla hiekka on niin pehmeää, että lähes joka paikassa voi hyvin kulkea myös paljain jaloin!

Saarten ympärillä vesi on hämmästyttävän matalaa, mutta niiden länsi- ja itäpuolella meri syvenee, eli käytännössä ne sijaitsevat merenalaisen vuoriston huipulla. Matkailijoiden keskuudessa suosituimpia saaria ovat Malén lähellä sijaitsevat North Malé -atolli ja South Malé -atolli sekä hiukan syrjemmässä sijaitseva Ari-atolli, joka on 80 metrin pituudellaan ja 30 kilometrin leveydellään yksi Malediivien suurimmista atolleista. Korallisaarten reunustamat kirkasvetiset laguunit ja trooppinen ilmasto houkuttelevat Malediivien matkoille vuosittain yli 800 000 matkailijaa. Saarten talous nojaakin kalastuksen ohella turismiin, joka tuottaa yli neljänneksen niiden bruttokansantuotteesta.

Unelmien lomakohde

Matkusta maailman kauneimpaan paikkaan turkoosien laguunien, huojuvien kookospalmujen ja henkeäsalpaavien valkeiden rantojen äärelle.

Malediivit ovat ainutlaatuinen matkakohde täynnä hiekkarantoja, merta ja vesiaktiviteetteja. Matkakohde on legendaarinen hää- ja luksusmatkakohde, mutta saarivaltio sopii myös mainiosti jokaiselle, joka rakastaa aurinkoa ja rantoja. Jo ainoastaan matkanteko vesitasolla pääkaupunki Malésta lomasaarille on ikimuistoinen elämys, eikä mistään päin maailmaa löydy yhtä upeita rantamaisemia ja hotelleja kuin Malediiveilta.

Malediivien matkat mahdollistavat varpaiden upottamisen hiekkaan kaikessa rauhassa, ilman ympärillä olevia ihmisiä. Mikäli haluat rantapäivien lisäksi muutakin tekemistä, ei sekään ole kyseisessä matkakohteessa ongelma. Vaikka saaret ovatkin lähtökohtaisesti rauhaa ja rantaa etsivän paratiisi, tarjoavat ne myös muuta ajanvietettä luonnossa. Juhlimisen täyteinen ei loma Malediiveilla luultavasti tule olemaan, mutta leppoisaan lomailuun ja rauhallisten aktiviteettien etsintään kohde sopii loistavasti.

TravelBird suosittelee vierailemaan Malediiveilla useammalla kuin yhdellä saarella, lyhyessäkin ajassa ehdit purjehtia saarelta toiselle. Aurinkoisessa matkakohteessa tekeminen keskittyy rentoutumiseen ja upeasta merestä nauttimiseen, kalastamiseen, snorklaukseen sekä sukeltamiseen. Osalta atoilleista löytyy myös maailmanluokan surffiaaltoja, joista täydellinen kohde lainelautailuun on täysin paikallisten asuttama, Malén lähettyvillä sijaitseva Thulusdhoon saari. Saarilta toisille liikkuminen tapahtuu paikallisilla veneillä, eli dhoneilla tai pienillä lentokoneilla, ja saarten pienestä koosta johtuen niihin ehtii tutustua helposti loman aikana. Jokainen niistä on ainutlaatuinen omalla tavallaan. Matkustitpa mille tahansa Malediivien saarelle, tulet varmasti rentoutumaan rauhallisessa tunnelmassa! Guinness World Records -ennätyskirjan mukaan Malediivit ovat maailman matalampia maita, koska niiden korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella. Saaret sijaitsevat päiväntasaajalla ja siitä johtuen siellä on aina trooppinen ilmasto, jonka lämpötila pysyttelee korkealla ympäri vuoden. Malediivien matkat sopivat siis täydellisesti niin talvi- kuin kesälomallekin! Voit yhdistää lomaasi kätevästi Sri Lankan matkat niiden suhteellisen läheisen sijainnin ansiosta.

Nauti luonnosta ja merenalaisesta elämästä

Pinnan alla odottavat kauniit koralliriutat.

Malediiveilla päivät vierähtävät palmupuun alla riippukeinussa rentoutuen. Saarilla ei kuitenkaan kannata jäädä ainoastaan maan pinnalle – pue siis lempiuimapukusi ja anna aaltojen kuljettaa sinut parhaille sukelluspaikoille… Edessäsi aukeaa aivan uusi maailma!

Malediivit ovat täydellinen matkakohde jokaiselle, joka haluaa nauttia luonnosta ja merenalaisesta elämästä. Maailmassa on vain muutamia paikkoja, jossa on mahdollista uida paholaisrauskujen ja valashaiden kanssa, ja yksi niistä on Malediivit. Kohdetta ei turhaan pidetä snorklaajien ja sukeltajien paratiisina, sillä pelkästään erilaisia kalalajeja löytyy yli tuhat ja saaristoa ympäröi kauniit koralliriutat, joita ei löydy joka puolelta maailmaa. Matkanjärjestäjät tarjoavat monipuolisesti kaikenlaisia vedenalaisia ohjelmia, joihin kuuluu muun muassa yösukelluksia, venematkoja ja snorkalusretkiä. Retkillä voi tavata viisi tunnetuinta näissä vesissä eläjää, joita ovat kotkarausku, paholaisrausku, merikilpikonna, delfiini ja valashai. Vedenalainen paratiisi on täynnä trooppisia kaloja, henkeäsalpaavia koralliriuttoja ja harvinaisia kalalajeja, ja kirkkaiden vesien näkyvyys voi olla jopa kymmeniäkin metrejä. Malediiveilla voi toteuttaa unelman maailman suurimpien kalojen, eli valashaiden näkemisestä. Parhaat paikat niiden kohtaamiseen ovat eteläisellä Ari-atollilla, jota ympäröivän koralliriutan eteläreuna on erityisesti valashaiden suosiossa. Haiden bongaaminen ja niiden kanssa uiminen on varmasti jokaiselle matkailijalle ainutlaatuinen elämys vailla vertaa. Matkasi ajankohta vaikuttaa myös siihen, mitä uiskentelevia kohtaat veden pinnan alla. Valashaita voi nähdä ympäri vuoden, mutta parhaina kuukausina niiden näkemiseen pidetään toukokuun lisäksi marras- ja joulukuuta.

Ari-atolli on todellinen paratiisisaari, jossa voi keskittyä auringonottoon ja rentoutumiseen. Turkoosit laguunit, valkeat rannat ja kookospalmut luovat upeat puitteet rantalomalle sekä kirkkaat vesistöt mahdollistavat snorklauksen ja sukeltamisen. Ari-atollilta löytyy majoitusvaihtoehtoja yksinkertaisista bungalow’sta aina viiden tähden hotelleihin. Jos kaipaat enemmän toimintaa, suuntaa Malediivien eteläosaan Addu-atollille, joka on Malén ohella yksi maan asutuimmista paikoista.

Herkuttelua Malediiveilla

Istahda terassille ja juo kylmää kookosdrinkkiä auringonlaskun loihtiessa taivaalle punertavan taideteoksen.

Malediivien matkat sopivat auringonpalvojille. Ympäri vuoden jatkuva lämpö, eksoottinen ympäristö ja valkoisten hiekkarantojen paratiisi takaavat täydellisen rennon lomatunnelman. Kohteessa voit lomailla joko yksityisillä luksussaarilla tai edullisemmin majataloissa paikallisten asuttamilla saarilla. Kaikesta huolimatta Malediivit jättää ikimuistoisen kokemuksen elämäsi parhaasta aurinkomatkasta!

Malediivien leuto ilmasto, luonnon kauneus sekä alueen rauhallisuus tekevät siitä erinomaisen matkakohteen. Paikalliset asukkaat ovat ystävällisiä, ruoka herkullista ja juomat erinomaisia. Intian valtameren aurinkoisen lomaparatiisin silmiä hivelevät maisemat jatkuvat silmänkantamattomiin. Valkoinen hiekka hohtaa auringossa, turkoosi vesi lainehtii ikuisessa kesätuulessa ja palmupuut huojuvat rauhoittavasti reunustaen satumaista maisemaa. Saarten trooppinen kasvillisuus koostuu metsiköistä, jotka muodostuvat leipäpuista ja kookospalmuista. Saarilla viljellään hedelmiä, kuten taaroa, banaania ja kookospähkinää. Malediiveja ympäröivä meri tarjoaa elinympäristön useille kalalajeille, ravuille ja muille merieläimille.

Malediivien merellinen sijainti ja trooppinen ilmasto näkyvät myös lautasella. Jo ulkomuodollaan kutsuvat värikkään eksoottiset hedelmät ja niiden maku ovat suussasulavia! Mitä herkullisimmat ateriat valmistetaan tuoreista merenantimista ja annokset ovat usein mausteisia, kookospähkinällä höystettyjä. Mausteisen curryn viettelevät tuoksut leijailevat perinteisessä malediivilaisessa keittiössä. Torilta haetut tuoreet kalat, kookos ja aromaattiset mausteet ovat keittiön kulmakivi. Perinteinen malediivilainen keittiö tunnetaan merenantimista, ja kalastus onkin toinen saaren tärkeimmistä elinkeinoista. Paikallisten valmistamaa merellistä annosta riisin kera ei siis kannata missään nimessä jättää väliin.

Malediiveilla pääset nauttimaan tuoreista hedelmistä valmistettuja juomia, kuten herkullisia mango- ja vesimelonimehuja. Saaren kansallisjuoma on raa, joka tulee suoraan palmupuusta – tuoreemmasta juomasta voi vain unelmoida! Malediiveilla juodaan paljon teetä ja se on suosittua paikallisten keskuudessa yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Saarten suhteellisen pienestä koosta johtuen ravintoloita ei löydy joka kadulta, joten hotellien ravintolat tarjoilevat monipuolisia ja herkullisia aterioita.

Malediivien matkat mahdollistavat paljon ja siellä riittää tekemistä jokaiselle. Tee unelmistasi totta ja lennä maailman unenomaisimpaan kohteeseen, jossa pääset viettämään ylellisen loman maanpäällisessä paratiisissa, jossa hiekka on valkoisempaa ja meri turkoosimpaa kuin missään muualla. Malediiveilla voit sukeltaa meren syvyyksiin tutkimaan vedenalaisen paratiisin hehkuvaa värikirjoa, lähteä päiväretkelle viereisille saarille, hemmotella itseäsi hieronnassa ja rentoutua aurinkotuolilla lämpimien auringonsäteiden helliessä ihoasi.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen