tarjousta

Málaga

Málagan aurinko kutsuu matkailijoita luokseen! Lähde TravelBird-lomalle nauttimaan rennoista lomapäivistä Välimeren rannalla.
Katso lisää:

Kosmopoliitilla miljoonan asukkaan Málagalla on takanaan pitkä historia. Värikkäässä maakunnassa matkailija pääsee nauttimaan eläväisestä ja värikkäästä kulttuurista sekä upeasta luonnosta.

Málagan maakunta sijaitsee Etelä-Espanjassa, ja se kuuluu Andalusian itsehallintoalueeseen sekä Aurinkorannikkoon eli Costa del Soliin. Maakunnan pääkaupunki on yli 550 000 asukkaan Málaga. Tämän lisäksi Málagan suurimpia kaupunkeja ovat Fuengirola, Marbella, Mijas, Nerja ja Torremolinos. Nämä Aurinkorannikon helmet sijaitsevat 100 kilometrin päässä Gibraltarin salmesta ja noin 130 kilometrin päässä Pohjois-Afrikasta.

Costa del Sol on aina ollut tärkeä kohde, etenkin kaupankäynnin ja kalastuksen osalta. Málaga onkin Andalusian ja Aurinkorannikon talouskeskus, joka viehättää eniten matkailijoita. Kalastusteollisuus on erittäin tärkeä alueelle: maakunnassa toimivat kalastajat käyttävät yli 500 venettä anjoviksen, makrillin, merianturan ja turskan pyyntiin. Täten Málagassa saadaan joka päivä tuoretta kalaa, mikä tekee siitä täydellisen paikan monipuolisten kalaruokien nauttimiseen. Rannikolta löytyy runsaasti satamia, joista monilla on takanaan monisatavuotinen historia. Kalastajien lisäksi satamissa voi tavata kuuluisuuksia, jotka viettävät mielellään lomiaan loistokkaissa Puerto Banúsin ja Puerto Marinan venesatamissa. Venesatamakävelyllä voikin bongata upeita veneitä ja huvipursia. Ylellisyyttä ja monipuolisuutta löytyy myös Málagan monista ostoskeskuksista. Päivä ei lopu shoppailun päätyttyä ja auringon hävittyä horisontin taakse, sillä Málagan vilkkaalla ja eläväisellä yöelämällä on paljon tarjottavanaan. Fuengirolan, Benalmádenan, Marbellan ja Puerto Banúsin yökerhot, pubit ja baarit ilahduttavat vaativammankin juhlijan.

Andalusialaiset markkinat ja festivaalit ovat erittäin kuuluisia kaikkialla Espanjassa, etenkin Málagan elokuun markkinat. Málagassa pidetään runsaasti festivaaleja myös ympäri maakuntaa. Kiehtovin festivaaleista on Guarossa pidettävä kaksiviikkoinen Festival de la Luna Mora eli maurilainen kuu -festivaali. Syyskuussa tapahtuvan festivaalin aikana kuullaan flamencoa ja klassista musiikkia. Kylä täyttyy maurilaistyylisen soukin vilskeellä ja koko paikka valaistaan yli 20 000 kynttilällä. Tästä tapahtumasta ei tunnelmaa puutu!

Matkailijat, jotka haluavat vaeltaa lomallaan, löytävät Málagasta upeita kävelyreittejä. Málagan monilukuisten luonnonpuistojen vehreissä maisemissa on ihanaa kävellä, oli sitten kyseessä El Chorron rotko tai El Torcal de Antequeran karstimaapuisto. Alpujarrasin valkotaloisten kylien väliset reitit kulkevat kiehtovissa vaellusmaisemissa, joissa voi nähdä jäänteitä menneestä ajasta. Meni sitten mihin tahansa Málagan kaupunkiin tai kylään, voi olla varma, että kameran muistikortti täyttyy melko nopeasti, sillä tältä alueelta todellakin löytyy kuvattavaa.

Mainio Málaga

Málaga on kuin nimikkoviininsä – makea ja humalluttava.

Värikäs Málaga hurmaa matkailijat ensi näkemältä andalusialaisella kulttuuriperinteellään ripauksella nykyaikaisuutta.

Málaga on välimerellinen satamakaupunki, josta ei puutu mitään. Kaupungista löytyy kultaisia rantoja, upea satama, historiallinen keskusta, linna kukkulalla ja tämän kaiken kruunaa upea ruokakulttuuri. Málaga on kuin Barcelona, paitsi pienempi, rauhallisempi ja aurinkoisempi. Täällä ovat viettäneet aikansa foinikialaiset, roomalaiset maurit ja kristityt, mistä todisteena ovat kaupungin monet kirkot, arabialaiset kaaret sekä roomalaiset rauniot. Kuten moni muukin Espanjan kaupunki, Málaga herää eloon öisin. Satama, aukiot, vanhakaupunki sekä parhaat kaupunkinäkymät tarjoavat baarit täyttyvät auringonlaskun ihailijoilla. Monet ravintolat avautuvat iltaisin tarjoten perinteisiä tapaksia, málagalaisittain paistettua kalaa, modernia ruokaa ja kaikkea siltä väliltä.

Kävely kaupungin historiallisen keskustan läpi on ihana elämys. Goottilaista tuomiokirkkoa ympäröivät kapeat kadut, joissa on runsaasti perinteisiä sekä nykyaikaistettuja baareja sekä kauppoja. Shoppailu onnistuu sekä pikkuruisissa perheyrityksissä että muodin huippua myyvissä putiikeissa. 900-luvulla rakennetusta Gibralfaron linnasta voi ihailla Málagan horisonttia, joka ilmentää kaupungin eklektistä luonnetta: kauempana näkyy satama jättiläisnostokurkeineen, lähempänä upeat kirkot, sekä ylevät asuintalot punatiilisine kattoineen, ja kaikki tämä vehreiden palmujen sekä havupuiden säestyksellä.

Málagan ilmastoa voisi kuvailla subtrooppiseksi välimerenilmastoksi leutoine talvineen ja kuumine kesineen. Málagassa saadaan runsaasti auringonpaistetta ympäri vuoden ja sadetta ripottelee vain noin 50 päivänä. Meren läheisyys auttaa selviytymään kuumista kesistä, sillä Välimerestä puhaltavat tuulet viilentävät ilmastoa. Lempeä ilmasto onkin täydellinen rantojen vilkkaan yöelämän kokemiseen. Monet Málagan rannat ovat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Toisaalta kauempana sijaitsevat rannat ovat myös vierailun arvoisia: esimerkiksi San Andreasin rannan vaikuttavilla dyyneillä voi viettää vaikka koko päivän.

Kulttuuria malagalaisittain

Málagassa juhlitaan – ja paljon!

Pelkästään Málagan kaupungista löytyy 27 eri museota, kuten lasi-, viini-, auto- ja jalkapallomuseo ja Málagan maakunnasta niitä löytyy vielä enemmän. Museoiden lisäksi aurinkoisella lomamatkalla voi myös tutustua paikallisiin juhlaperinteisiin.

Málagan kaupungin kolme tärkeintä festivaalia ovat pääsiäistä edeltävä suuri viikko, elokuussa vietettävät Málagan markkinat eli Feria de Málaga ja Málagan elokuvafestivaalit. Ennen pääsiäistä edeltävää suurta paastoa vietetään Fiestas de Carnaval -karnevaalijuhlaa, jonka aikana pukeudutaan mitä moninaisimpiin pukuihin. Laulajat, lauluyhtyeet ja kuorot ottavat toisistaan mittaa Cervantesin teatterissa kilpaillen ironisilla lauluillaan yhteiskunnallisista aiheista. Karnevaalia vietetään viikkoa ennen tuhkakeskiviikkoa. Suuri juhla päättyy Málaguetan rannalle näyttävään sardiinin hautausrituaaliin, joka kuvastaa menneestä irti päästämistä ja uudestisyntymistä.

Pääsiäistä edeltävän suuren viikon juhlamenoja on vietetty Málagassa vuosisatojen ajan. Juhlallisuudet alkavat palmusunnuntaina ja jatkuvat aina pääsiäispäivään saakka. Kadut täyttyvät kulkueista, jotka kuljettavat mukanaan suuria lavoja, joissa esitetään kohtauksia Kristuksen kärsimyksistä. Mukana kävelevät pitkiin kaapuihin ja kartiomaisiin hiippohin pukeutuneet miehet, joita seuraavat kynttilöitä kantavat mustiin pukeutuneet naiset. Kulkueesta soitetaan rumpu- ja trumpettimusiikkia, ja toisinaan myös jostain alkaa kuulua sureva saeta-laulu. Pääsiäisloma kannattaa siis ainakin kerran elämässä viettää Málagassa!

Feria de Málagan aikana kadut muuttuvat espanjalaisen historian ja perinteisen kulttuurin kuvajaisiksi. Kaikkialla on tarjolla makeaa viiniä, tapaksia ja flamencoesityksiä. Päivisin tanssitaan ja nautitaan elävästä musiikista, kuten flamencosta ja verdialesista, ja öisin juhlat jatkuvat suuressa Recinto Ferialin messukeskuksessa, jossa on ravintoloita, yökerhoja ja runsaasti tekemistä osallistujille.

Kansallisten ja paikallisten juhlien aikana monet valtion laitokset ovat suljettuja Málagassa. Maakunnassa juhlitaan sekä kristittyjä että muinaisia pakanallista alkuperää olevia juhlia. Yksi esimerkki pakanallisista perinteiden säilymisestä on kesäkuussa vietettävä juhannukseen verrattava juhla Hogueras de San Juan eli pyhän Juanin nuotiot. Juhlaa vietetään 23. kesäkuuta, kesäpäivänseisauksen aikaan. Hämärän tultua rannoilla sytytetään nuotioita ja keskiyöllä käydään pulahtamassa meressä.

Makeaa viiniä ja herkullisia elämyksiä

Nauti Málaga-viiniä ja inspiroidu Picasson tavoin!

Lomalla on runsaasti aikaa vain istuskella ja katsella paikallista elämänmenoa. Málagassa matkailija voi rentoutua modernissa baariravintolassa, tyylikkäässä kahvilassa tai vaikkapa perinteisessä tavernassa.

Málaga on rannikkoaluetta, ja tietenkin meren läheisyydessä saadaan paljon tuoretta kalaa ja muita mereneläviä kaikenkokoisina ja -näköisinä. Pescaito fritoa eli paistettua kalaa saa Málagassa monista tavernoista, rantabaareista ja tietenkin kalaravintoloista. Kuitenkin suosituimmat kalat ruokapöydällä ovat sardiinit, joista saadaan erityistä herkkua paistamalla ne hiilillä. Monesta paikasta saa myös simpukoita ja äyriäisiä. Maurien vallan ajasta Andalusian ruokakulttuuriin on jäänyt ajo blanco – kylmä keitto, jota kutsutaan usein valkoiseksi gazpachoksi. Keiton valmistuksessa käytetään manteleita, valkosipulia, leipää ja oliiviöljyä. Valkoinen keitto oli suosittu jo kauan ennen kuin väriä keittoon lisännyt tomaatti tuotiin Espanjaan. Ajo blanco tarjoillaan yleensä viinirypäleiden tai melonin kera.

Kuten Madeiralla, on Málagallakin oma nimikkoviininsä – makea ja väkevöity Málaga-viini. Viiniä valmistetaan valkoisista Muscat- ja Pedro Ximénez -rypälelajikkeista. Makeaa juomaa tuotetaan vuosittain yli 20 miljoonan litran verran. Málaga-viinissä käytettyjen rypäleiden sokeripitoisuus on melko suuri, ja rypäleiden sokeripitoisuutta väkevöitetään pitämällä ne auringossa. Tällä tavoin viinirypäleet kypsyvät pitkään, mikä antaakin viinille ominaisen tumman värin. Lisäksi väriin vaikuttaa se, kuinka pitkään itse viiniä kypsytetään. Värit saattavat vaihdella vaaleankeltaisesta lähes mustaan. Viinin lisäksi Málagassa voi siemailla tinto de veranoa eli espanjalaisittain sanottuna kesäviiniä. Juoma muistuttaa sangriaa: yhteen osaan viiniä lisätään yksi osa virvoitusjuomaa ja valmis juoma tarjoillaan jäillä ja sitruunapalalla. Toisinaan juomaan lisätään rommiakin. Tinto de veranoa tehdään paljon kotona, mutta sitä voi saa myös kaupoista.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen