tarjousta

Madridin matkat

Madridin matkat vievät sinut suoraan Espanjalaisen kulttuurin ytimeen. TravelBird takaa, että lomastasi tässä vilkkaassa suurkaupungissa tulee unohtumaton!
Katso lisää:

Espanjan pääkaupunki on matkakohteena monipuolinen ja elämysrikas. Madridin matka tarjoaa niin aurinkoa kuin kauniita nähtävyyksiäkin. Kaiken kruunaa kaupungin sievä arkkitehtuuri. Anna Madridin viedä sinunkin sydämesi!

Madrid on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista ja sen väkiluku onkin huimat 3,2 miljoonaa. Se sijaitsee Uuden-Kastilian ylängöllä, tismalleen Espanjan keskikohdassa. Madridista käsin voi nähdä Sierra de Guadarraman lumihuippuiset vuoristot, joiden eteläpuolella kaupunki lepää. Madridin esihistoria ulottuu aina 800-luvulle asti ja sillä onkin ollut monia vallanpitäjiä vuosien varrella. Sittemmin kaupunki on vakiinnuttanut asemansa Espanjan talouden, kulttuurin ja koulutuksen keskuksena. Myös Barcelonan matkat ja Valencia ovat helposti saavutettavissa Madridista kaupungin keskeisen sijainnin ansiosta. Hieman Valencian alapuolella sijaitsee myös Espanjan rantakohteiden helmiä, kuten Alicante ja Benidorm. Voitkin siis yhdistää lomaasi kokonaisen Espanjan kiertomatkan!

Aktiviteetit eivät Madridin lomalla tulee loppumaan. Kuninkaan palatsi, Pradon taidemuseo sekä Santiago Bernabéu -stadion kuuluvat kaupungin ykkösnähtävyyksiin. Nähtävyyksien kiertelyn lomassa voi myös hyödyntää Madridin loputtomia shoppailumahdollisuuksia, tutustua sen kauniisiin puistoihin tai espanjalaiseen tapaan maistella tapaksia terassilla istuskellen ja auringosta nauttien. Madridin matkat ovat avain onnistuneeseen kaupunkilomaan!

Loputtomien nähtävyyksien kaupunki

Madridin katuja pitkin kävellessä törmää nähtävyyteen jos toiseenkin, eikä yksi loma meinaa riittää kaiken näkemiseen.

Madridissa ei Lontoon tai Pariisin tavoin ole yhtä suosituinta nähtävyyttä – lieneekö syy se, että Madridissa on yllin kyllin toinen toistaan kiehtovampia nähtävyyksiä, joista on vaikea valita suosikkiaan.

Kauniiden nähtävyyksiensä ansiosta Madridin matkat ovat suosiossa ympäri Eurooppaa. Madridin katukuva on kaiken kaikkiaan kiinnostava ja koristeellisine parvekkeineen idyllinen näky jo itsessään. Suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat Kuninkaan palatsi, eli Palacio Real, jossa on enemmän huoneita kuin yhdessäkään muussa eurooppalaisessa palatsissa, ja Pradon taidemuseo, jonka taitelijakaarti käsittää Goyan, Rembrandtin, el Boscon ja muita kuuluisuuksia. Museo on kooltaan valtava, ja siellä onkin esillä 7000 mestariteosta, joten näkemistä Pradossa riittää.

Templo de Debod on muinainen temppeli, jonka alkuperä on Egyptissä. Se on purettu ja uudelleenrakennettu Madridiin 1970-luvulla. Näyttävää temppeliä pääsee myös ihmettelemään sisältäpäin. Se sijaitsee kukkulalla Madridin länsipuistossa, josta on myös kaunis näkymä Kuninkaan palatsille. Keskusaukioita Madridilla on kaksi, kiireinen Puerto del Sol ja hieman hiljaisempi, tunnelmallinen Plaza Mayor. Puerto del Solilla voi nähdä Madridin tunnetun karhupatsaan, Statua dell’Orson. Keskuspuistona toimiva Parque del Retiro kätkee sisäänsä monenlaista nähtävää monumenteista ja raunioista gallerioihin. Puiston mielenkiintoisin nähtävyys on Kristallipalatsi, 1880-luvulla rakennettu kaunis lasikattoinen palatsi, joka rakennettiin alunperin kasvitieteelliseksi museoksi. Nykyään paikassa pääsee ihailemaan kausittain vaihtuvia näyttelyitä. Atochan rautatieasema taas saattaa ulkoapäin muistuttaa normaalia juna-asemaa, mutta ovista sisään astuessa voi kokea trooppisen tuulahduksen. Asema näyttää nimittäin enemmänkin kasvitieteelliseltä puutarhalta – se on täynnä trooppisia kasveja, ja sieltä löytyy myös lampi, jonka vetonaulana ovat tuhannet pikkuiset kilpikonnat.

Flamenco-esityksiä ja muita aktiviteetteja

Shoppailua, tapahtumia, kulttuuria ja yöelämää – Madridin matkat takaavat näitä kaikkia.

Madrid ei ole kaupunkina pelkästään kaunis katsella, vaan se tarjoaa myös monenlaisia aktiviteetteja. Varmaa on, ettei tekeminen tule loppumaan kesken!

Madridin bravuuri tapahtumissa ovat erilaiset flamenco-show’t. Flamencoa pääsee seuraamaan monissa baareissa ja ravintoloissa. Myös balettia, klassista musiikkia ja oopperaa pääsee kokemaan esimerkiksi Madridin Teatro Real -oopperatalolla tai Madridin klassisen musiikin konserttisalissa. Shoppailumahdollisuuksia Madridissa riittää. Gran Vían shoppailukadulta löytyvät oleellisimmat katumuodin ketjuliikkeet. Salamancan naapurusto tarjoaa puitteet laatubrändien shoppailuun, ja La Latinan kaupunginosasta löytää hauskoja pikkuputiikkeja, joissa voi tehdä hyviä löytöjä. Yöelämä on Madridissa muiden suurkaupunkien tapaan vilkasta. Keskustan alueella on suuri määrä livemusiikkia tarjoavia baareja sekä turistien suosimia yökerhoja. Malasañan kymmenissä kuppiloissa keskustasta pohjoiseen voi viettää iltaa rauhallisemmissa merkeissä, drinkkejä siemaillen. Baarien ja kahviloiden keittiöt pysyvät auki yleensä myöhään iltaan ja jopa yöhön asti, joten illanvieton lomassa voi myös nauttia tapaksia miltei joka paikassa, mikäli nälkä pääsee yllättämään.

Herkuttelua paellalla ja merenelävillä

Ruokatarjonta Madridissa on sekoitus espanjalaisen keittiön antimia sekä kansainvälisiä herkkuja.

TravelBird kuljettaa sinut makumatkalle Madridin antimien äärelle.

Perinteinen espanjalainen ruokakulttuuri on hyvin edustettuna Madridissa. Paella lienee tunnetuin Espanjan herkuista. Sitä löytyy Madridista monenlaisilla lisukkeilla, mutta suosituin versio on ehdottomasti merenelävillä täytetty. Mereneläviä käytetään espanjalaisessa ruoanlaitossa muutenkin paljon ja erilaiset simpukka- ja jättikatkarapu ruokalajit ovat suosittuja. Tietenkään tapaksia ei sovi unohtaa. Niistä Madridille ominaisimpia ovat tortilla de patatas eli espanjalainen, perunalla sekä sipulilla täytetty munakas, grillatut patatas bravas -perunat tulisella, mutta maukkaalla brava-kastikkeella ja montaditokset, jotka ovat pieniä voileipiä, joiden täytteeksi voi valita juustoja, vihanneksia tai erilaisia ilmakuivattuja kinkkuja. Kinkku onkin Espanjassa ja varsinkin Madridissa suurta herkkua. Mitä tulee juotavaan, on espanjalainen punaviini maistamisen arvoista. Punaviiniin valmistettu sangria ja paikallisten suosima Tinto de verano, joka on sekoitus punaviiniä ja soodaa, ovat espanjan erikoisuuksia drinkeissä.

Espanjalaisten ruokien lisäksi Madridin matkat tarjoavat tilaisuuden kokeilla myös muiden maiden keittiöitä. Esimerkiksi intialainen ruoka on esillä vahvasti. Kaupungista löytyy myös kreikkalaista, itämaista ja aasialaista ruokaa sekä kasvisruokapaikkoja.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen