1 tarjous

Madeira-matkat

Valitse Madeira-matkat ja matkusta TravelBird-lomalle Atlantin helmeen, trooppiselle Madeiralle!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Madeiran trooppinen saaristo tunnetaan kelluvana puutarhana ja Atlantin helmenä. Madeira sijaitsee Pohjois-Atlantilla, noin 900 kilometrin päässä manner-Portugalista ja noin 600 kilometrin päässä Marokosta.

Madeiralla on paljon nähtävyyksiä ja tekemistä, halusit sitten rentoutua rannalla tai tutkiskella vuoria ja laaksoja, joiden kasvillisuus on uskomattoman monipuolinen. Itse Madeiran saari on kuuluisa nimikkoviinistään, koruommelkäsitöistään, bolo de mel -hunajakakuistaan sekä eksoottisista kukistaan. Ei siis ole ihme, että Madeira on yksi Portugalin suosituimmista matkailukohteista Lissabonin ja Porton rinnalla. Madeira-saaren luonnosta voi löytää monenlaisia maisemia: jylhiä kallioita, pikkuruisia vuoristokyliä, vehreitä laaksoja ja aurinkoista rantaviivaa reunustavat vuoret, joiden huiput ovat toisinaan sumun peitossa. Näitä ihmeellisiä kontrasteja maisemissa voi ihailla vaikkapa saarikierroksella. Lähde kaverisi kanssa ajelulle ja ota paljon kauniita kuvia!

Madeira ei ole pelkästään ikivihreä paratiisi, vaan se on kokonainen saariryhmä, johon kuuluu seitsemän tuliperäistä saarta. Saarista suurimmat ovat Madeira ja Porto Santo, ja ne ovatkin samalla ainoat asutetut paikat Madeiran saariryhmästä. Kauempana Madeirasta kaakossa on Desertassaaret ja Selvagenssaaret. Toiseksi suurin saari, Porto Santo, sijaitsee vain 50 kilometrin päässä Madeirasta, mutta ero näiden kahden keskuksen välillä on huomattava. Suurin osa Madeirasta muistuttaa kasvitarhaa, sillä saaren vulkaanisella ja ravinnerikkaalla maaperällä kasvaa melkeinpä mitä tahansa. Porto Santo taas on enemmän kullankeltainen, kiitos 9 kilometrin pituisen rantaviivan. Saarelta toiselle pääsee kätevästi lautalla tai lentokoneella.

Desertassaaret ovat luonnonsuojelualuetta ja saarilla käymiseen tarvitaan erillinen lupa. Saarten rannoilla asustavat uhanalaiset munkkihylkeet, jotka ovat viihtyneet hyvin Pohjois-Atlantin vesissä. Desertassaarten karu ja kivinen ympäristö on koti hyvin herkälle ekosysteemille. Selvagenssaaret eli villisaaret ovat Portugalin ensimmäinen luonnonsuojelualue, joka perustettiin paikan lintukannan suojelemiseksi vuonna 1971. Tältä luonnonsuojelualueelta löytyy noin 100 alkuperäistä kasvilajia, ja yhdelle saarelle ei ole tuotu uusi lajeja lainkaan.

Historiallinen Funchal

Nauti kupillisen paikallista chinesa-kahvia maalauksellisissa Funchalin rantamaisemissa.

Subtrooppisessa Funchalissa nautit ihanasta säästä ympäri vuoden! Moderni kaupunki tarjoaa paljon tekemistä kultaisilla rannoilla makoilusta, shoppailuun ja vanhassakaupungissa vaeltamiseen.

Pääkaupunkina toimiva Funchal sijaitsee Madeiran eteläosassa. Madeira-matkat vievät jokaisen matkaajan Funchaliin, joka on saaren elinvoimaisin kaupunki yli 100 000 asukkaallaan. Kaupungin nimi tulee portugalin sanasta funcho, joka tarkoittaa fenkolia. Kasvia esiintyi runsaasti tällä seudulla kaupungin asuttamisen aikoihin. Funchal sai kaupunginoikeudet jo 1500-luvun alussa, ja paikan vanhin rakennus onkin vuonna 1514 rakennettu goottilaistyylinen tuomiokirkko Sé. Tuomiokirkko sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten löydät varmasti perille. Kirkkotaiteen ja arkkitehtuurin ihastelun lisäksi kirkossa voi hiljentyä ja levätä hetken. Aivan kirkon läheisyydessä sijaitsee vanhakaupunki, jossa voi ihastella 1600- ja 1700-luvulta peräisin olevia asuinrakennuksia, muita kirkollisia rakennuksia sekä nauttia lounasta ihastuttavissa pienissä ravintoloissa.

Uudenvuoden yönä Funchalissa järjestetään maailmankuulu ilotulitus, joka on päässyt massiivisuutensa vuoksi Guinnessin ennätystenkirjaan. Ilotulituksia järjestetään muinakin juhlapäivinä, joten tätä vaikuttavaa näkyä pääsee katsomaan muulloinkin kuin uutenavuotena. Ilotulitukset näkee parhaiten mereltä. Vuokraa vene perheesi tai ystäviesi kanssa ja koe ilotulituksen juhlavuus kokonaisuudessaan. Auringon laskeuduttua ilotulitus-show täyttää taivaan ja luo ihania heijastuksia veteen.

Lähde vaellukselle

Anna mielesi ja silmiesi levätä vehreässä ympäristössä linnunlaulujen ympäröimänä.

Madeira-matkat eivät ole vain rannalla lepäämistä, vaan Madeiralla voit löytää sisäisen rauhan myös retkellä vehreissä maisemissa. Luontomatkailu Madeiralla on todella suosittua.

Kun rannalla rentoutumiseen kaipaa vaihtelua, Madeiralla on helppoa lähteä kävelylle, sillä saarelta löytyy helppoja vaellusreittejä, jotka kulkevat levadoja pitkin. Levadat ovat vesikanavia, joita pitkin pohjoisen vuoristosateiden vesi kulkeutuu etelään ja kastelee kukkia sekä muita kasveja läpi vuoden. Madeiralta löytyy yli 200 levadaa ja ainakin 20 levadoita seurailevaa reittiä.

Suosituimmat vaellusreitit sijoittuvat Levada do Norteen, Rabaçalin laaksoon sekä Levada dos Tornosiin, jonka alkupisteeseen pääsee linja-autolla Funchalista. Rabaçalin laaksossa pääsee ihailemaan runsaasti vesiputouksia ja Levada dos Tornosissa kuvankauniita vuoristokyliä. Levada do Norten reitti on saaren pisin ja merkittävin etelässä sijaitseva reitti. Reitti on helppo, ja lämpimän ilmaston vuoksi siellä voi kulkea läpi vuoden. Levada do Norten alueella näet paljon maaseutua, kyliä ja pieniä viinitiloja, joissa tuotetaan suurin osa Madeiran viineistä. Viinirypäleet kasvatetaan pienillä takapihoilla, joten viinit on takuulla tehty käsityönä. Vihreässä laaksossa voi myös tavata viljelijöitä koirineen hoitamassa pieniä viinitilojaan. Patikointipolut kulkevatkin läpi rauhallisten alueiden, joissa hiljaisuuden rikkoo ainoastaan lintujen laulu ja kaukainen kirkonkellojen soitto.

Ruokaelämyksiä Madeiralla

Madeiran keittiössä näkyy talonpoikaisperinteet. Onkin tosiasia, että mitä perinteisemmin menetelmin ruokaa valmistetaan, sitä paremmalta se maistuu.

Madeira-matkat takaavat ainutlaatuisen loman. Saaren upeat maisemat, leuto ilmasto, rauhallinen tunnelma, värikkäät kansanperinteet sekä houkutteleva ruoka tekevät lomastasi unohtumattoman.

Alkupaloiksi voi ottaa kuuman bolo do caco -leivän valkosipulivoilla ja persiljalla tai kuumalla pannulla tarjottavia grillattuja maljakotiloita valkosipulilla ja sitruunamehulla. Keitoista kannattaa kokeilla herkullista tomaattisipulikeittoa uppomunalla tai paikallisten keskuudessa suosittua açordaa, niin sanottua leipäkeittoa, joka valmistetaan leivänpaloista, uppomunasta sekä maustetaan talvikyntelillä ja oliiviöljyllä. Mehukas keitto palauttaa voimasi päivän levada-kävelyn jälkeen.

Lihan ystävät löytävät paljon herkullisia liharuokia, joista tunnetuimmat ovat perinteiset espetada, carne de vinho e alhos ja picado. Espetada on grillattu häränlihavarras, joka on maustettu suolalla ja valkosipulilla. Carne de vinho e alhos sisältää sianlihaa, jota kypsennetään marinadissa, johon kuuluu valkosipulia, viinietikkaa ja laakeripuun lehtiä. Picado taas on perinteisesti valkosipulilla maustettu naudanlihapata, joka tarjotaan ranskalaisten kanssa. Lihan kanssa voi tilata paikallisia vihanneksia, kuten porkkanoita, vihreitä papuja, paikallista abobrinha-kesäkurpitsaa tai eksoottista kajottikurpitsaa ja herneitä.

Madeira-matkat eivät olisi mitään ilman herkullisia kalaruokia! Saaren kalastusperinteet ulottuvat pitkälle menneisyyteen, mikä näkyy paikallisten lautasilla. Tonnikala, aamuöisin pyydystettävä mustahuotrakala, turska ja japanilaisessakin keittiössä suosittu boniitti kruunaavat kalaruoat ja löytyvät monen ravintolan ruokalistalta. Jos haluat kokeilla jotakin todella erikoista, maista mustahuotrakalaa banaanilla – pehmeä valkoinen kala ja voimakas trooppisen banaanin maku ovat yllättävän hyvä yhdistelmä!

Madeiralta löydät myös valtavasti makeita herkkuja, joista suosituimmat ovat raejuustosta, kananmunista ja sokerista paistetut pienet leivonnaiset sekä bolo de mel. Hunajakakku on Madeiran vanhin makeisherkku, ja se on peräisin ajoilta, kun saari oli tärkeä sokerintuottaja. Kakkua syödään perinteisesti jouluna. Muut paikalliset herkut sisältävät paljon erilaisia trooppisia hedelmiä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen