3 tarjousta

Lontoon matkat

Lontoon matkat ovat suosittuja ympäri vuoden. Tämän kiehtovan metropolin tunnelma onkin ihan omaa luokkaansa. Lähde TravelBird-seikkailulle Lontooseen!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Euroopan runsasväkisin kaupunki Lontoo on suomalaisten klassinen matkakohde. Eikä mikään ihme, sillä tämä Iso-Britannian pääkaupunki on virkistävä yhdistelmä brittiläisiä perinteitä ja trendikästä kaupunkielämää.

Kaupunkilomat Lontoossa ovat olleet jo vuosikymmeniä matkailijoiden suosiossa. Vuosittain miljoonat matkailijat ympäri maailmaa lähtevät tutustumaan Euroopan värikkäimpään kulttuuriin ja ikuistamaan nähtävyydet valokuviinsa. Kulttuurin tutustumisen lisäksi Lontoon matkat ovat loistava mahdollisuus keskittyä niin shoppailuun, musikaaleihin ja erilaisiin tapahtumiin tai pelkästään brittiläisestä elämäntyylistä nauttimiseen Thames-joen rannalla. Ensikertalaiselle pakollisia pysähdyspaikkoja ovat kaupungin ikivihreät nähtävyyskohteet kuten tunnettu maamerkki Big Ben, Westminsterin palatsi ja Thames-joen ylittävä Tower Bridge. Buckinghamin palatsi, Piccadilly Circus valomainoksineen sekä London Eye ovat myös kohteita, joissa jokaisen Lontoon matkailijan olisi käytävä. London Eye on 135 metriä korkea ja Euroopan suurin Ferris-tyyppinen maailmanpyörä Thames-joen varrella. Kaupunkiloma Lontoossa on täydellinen, sillä suuresta koostaan huolimatta nähtävyydet ovat todella lähellä toisiaan. Näin ollen tärkeimmät nähtävyydet ehtii nähdä lyhyessäkin ajassa.

Oletko jo käynyt Lontoossa? Ei hätää! Lontooseen on tuhansia syitä matkustaa. Tämän vuoksi monet matkailijat kokevatkin Lontoon olevan yksi niistä kohteista, joihin voi palata aina uudestaan. Nähtävyyksien sijaan voit viettää päivän tutustumalla trendikkääseen Sohon alueeseen, kokeilemalla eri kulttuurien katuruokia värikkäässä Camdenissa tai nauttimalla auringosta 142 hehtaarin kuninkaallisessa puistossa Hyde Parkissa. Päivän saa nopeasti kulumaan myös ihaillen Notting Hillin ylellistä asuinaluetta tai shoppaillen kaupungin suurissa ostoskeskuksissa.

Lontoon matkat eri vuodenaikoina

Kiinnostaisiko Hyde Parkin upeat joulumarkkinat tai Notting Hillin kesäinen karnevaali?

Lontoo kukoistaa jokaisena vuodenaikana. Milloin sinä haluaisit sinne matkustaa? Lontoosta löytyy mahdollisuuksia jokaiselle matkustit sitten yksin, perheen tai puolison kanssa. Matkatoimistojen tarjoamat Lontoo-matkat ovat hyvin kysyttyjä, ja vaihtoehtoja lomailuun on paljon. Lontoon matkat ovatkin saatavilla ympäri vuoden ja useana ajankohtana. Matka Lontooseen kestää Helsingistä lentäen noin kolme tuntia, joten ihana kaupunkiloma on lähellä.

Lontoo on siitä erinomainen kohde kaupunkilomalle, että sinne voi lähteä koska tahansa. Joulun aikaan turistien ykköskohde on taianomainen talven ihmemaa Hyde Parkissa. Joulumarkkinoiden täyttämä puisto on muutettu talviseksi huvipuistoksi ja on ainutlaatuinen nähtävyys. Keväällä matkailija voi nauttia ihanasta piknikistä Thames-joen rannalla kirsikkapuiden kukkiessa ympärillä. Elokuussa erityinen tapahtuma on vuosittainen Notting Hillin karnevaali, joka suuruudellaan ja värikkyydellään jää varmasti matkailijan mieleen. Syksyn upea ruska-aika tekee Lontoosta erityisen kauniin. Syksyllä lämpötila on Lontoossa huomattavasti Suomea lämpimämpi, joten monet terassitkin ovat vielä auki.

Kulttuuri mukana matkalla

Lontoo on unelmakohde kulttuurinjanoisille matkailijoille!

Lontoon kulttuuri on yhdistelmä historiaa, perinteitä sekä modernia viihdettä. Lontoon matkat ovat täydellinen ratkaisu, mikäli matkailija haluaa kulttuurilomalle. Kaupunki on täynnä eri aikojen merkittäviä rakennuksia sekä alueita, joista historiasta kiinnostunut saa paljon iloa irti. Tiesitkö, että Lontoo on maailman suurimpia museokaupunkeja? Sadepäivän sattuessa tekemistä kyllä löytyy koko päiväksi — ainoana ongelmana on valinnan vaikeus. Matkailija voi nauttia niin taiteesta, historiasta kuin modernista sisustuksesta ja mikä parasta, suurin osa museoista on maksuttomia. Ydinkeskustan alueella sijaitsevat suuret museot vievät matkailijan syvälle historian pyörteisiin ja rakennusta tutkiessa voi mennä koko päivä. Näin ollen kulttuurimatkailulle on varattava oma aikansa. Kulttuurillisesti kaupungin ehdoton vetonaula on British Museum yhtenä maailman vanhimmista ja hienoimmista museoista. Valtavan museon sisällä voi tutustua kaikkiin maailman suuriin muinaiskulttuureihin kuten egyptiläisiin muumioihin ja inkojen aarteisiin. Myös Lontoon rikkaasta historiasta kertova Museum of London sekä dinosaurusten luut Natural History Museumissa kiinnostavat vuosittain miljoonia matkailijoita.

Museoiden lisäksi Lontoo on tunnettu suuresta musikaali- ja teatteritarjonnastaan. West Endin alue on teatterien mekka, ja teatterien näytökset ovat katsojalle ainutlaatuinen elämys. Moni matkailija saapuukin Lontooseen ainoastaan musikaalien ja teatterinäytösten vuoksi. J.K Rowlingin kirjasensaatio Harry Potter on omalta osaltaan aiheuttanut paljon turismia Lontooseen. King’s Crossin rautatieasemalle on pystytetty kirjoista tuttu fiktiivinen laituri 9 ¾, joka vetää tuhansia matkailijoita luokseen päivittäin. Sen sijaan Abbey Roadin suojatie on The Beatles -fanien ykkösnähtävyys. Teemamatkat Lontooseen ovat suuressa suosiossa! Usein matkapaketti sisältää esimerkiksi tiettyyn teemaan keskittyneitä aktiviteetteja. Jos siis haluat lähteä vaikkapa Harry Potter -teemaiselle Lontoon matkalle, saattaa sinulle hyvinkin löytyä valmismatka kyseisellä teemalla.

Ruoka ja juoma kruunaa lomamatkan

Koe englantilaisen pubin tunnelma, juo iltapäiväteet ja maista skonsseja!

Lontoon matkat ovat täydellinen tapa tutustua brittiläiseen ruokakulttuurin. Lontoon lukuisten erilaisten kulttuurien vuoksi myös ravintolavaihtoehdot ovat hyvin kirjavat. Maailmanlaajuisesti tunnettujen ketjujen lisäksi ainutlaatuisia ravintoloita ja kahviloita löytyy tuhansia. Brittiläisen ruokakulttuurin tärkeä annos on maailmalla tunnettu englantilainen aamiainen. Tähän täyttävään ateriaan kuuluvat kananmunat eri muodoissa kuten keitettynä, kokkelina tai paistettuna, paahtoleipä, rapea pekoni sekä kahvi tai tee. Matkailijan on myös ehdottomasti koettava englantilainen pubi-illallinen. Lontoolaiset pubit ovat suosittuja niiden valtavan oluttarjonnan ja tunnelman vuoksi. Pubikulttuuri on Lontoossa erittäin suuri, ja kaupungissa on yli 5000 pubia. Alueen pubit ovat myös suosittuja kokoontumispaikkoja jalkapallo-otteluiden katsomiseen, onhan Iso-Britannia suuri jalkapallomaa. Perinteinen kala ja ranskalaiset -ateria eli fish and chips on annos, jota lukuisat turistit tilaavat pubeista päivittäin. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla sunnuntain perinteistä Sunday roastia. Brittiläiseen kulttuuriin kuuluvat iltapäivätee ja sen kanssa otettava teeleipä, skonssi, ovat kokeilemisen arvoiset. Myös erilaiset suolaiset piirakat ovat maan ruokakulttuurin maukkaita helmiä. Pähkinänkuoressa Lontoo on ruokafanaatikon unelmakohde — kaikkea on saatavilla!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen