tarjousta

Lomasuomi

Kotimaanmatkailu kannattaa. Lomasuomi tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia lomailuun upeasta luonnostamme kylpyläelämyksiin. Lähde seikkailulle Suomeen!
Katso lisää:

Joskus parhaimmat seikkailut löytyvät ihan läheltä. Oli sitten kesä tai talvi, takaa matkailu Suomessa ainutlaatuisen ja viihtyisän kokemuksen. Älä siis matkusta meren toiselle puolelle Baltiaan, vaan jää tutustumaan koti-Suomen tarjontaan.

Monelle suomalaiselle on mieltä avartavaa ja yllättävää huomata, kuinka paljon omalla maalla onkaan annettavana. Eikä mikään ihme, sillä Suomen luonto on ainutlaatuisuudessaan aito Pohjolan helmi. Euroopan harvimmin asuttuna maana Suomi tarjoaa uskomattoman kauniin ympäristön ja mahdollisuuden matkailijalle tutustua maan historiaan ja kulttuuriin. Jokaisella maakunnalla on omat erikoisherkkunsa ja nähtävyytensä — Etelä-Suomen merimaisemat ja saaristo, Pohjanmaan tunnetut lakeudet ja tasaisuus, Itä-Suomen kalliot ja vaarat, Pohjoisen tunturit ja ennen kaikkea Keski-Suomen upeat vesistöt.

Kasvanut matkailu Suomessa kertoo siitä, että luontomme ja mahdollisuutemme kiinnostavat yhä enemmän matkailijoita niin Suomesta kuin muistakin maista. Visit Finlandin matkailijatutkimuksen mukaan vuonna 2014 Suomeen tehtiin 8,62 miljoonaa matkaa. Kotimaan matkailu -sivusto listasi Suomen matkailun suosituimmiksi Lapin matkat taianomaisine maisemineen, Keski-Suomen järviympäristön sekä Etelä-Suomen kaupungit ja huvit.

Loma Suomeen on erinomainen vaihtoehto lapsiperheille, sillä nähtävyyksien lisäksi maamme on täynnä erilaisia aktiviteetteja niin lapsille kuin aikuisillekin, ja Suomessa taittuvat hyvien yhteyksien ansiosta helposti niin automatkat kuin junamatkat. Junalla matkustettaessa myös Pietarin matkat ovat uskomattoman lähellä. Matka Pietarista Helsinkiin kestää junalla vain 3,5 tuntia!

Luonto rauhoittaa ja rentouttaa

Suomen kaunis luonto on läsnä koko seikkailun ajan.

Tiesitkö, että Suomen Saaristomeri on Euroopan laajin saaristo ja saarien lukumäärältään se on maailman suurin? Ollessasi matkalla Suomessa, saariston näkeminen on yksi maan ehdottomista vetonauloista. Voit viettää useita päiviä tutkien saariston pieniä saaria niin pyörällä, autolla kuin veneellä, ja maistaa aitoa ja ainutlaatuista saaristolaisleipää. Aava meri ja erilaiset purjeveneet ovat mieltä rauhoittava ja ihastuttava näky. Ei siis ihme, että Suomen saariston sanotaan olevan yksi maailman kauneimmista.

Pohjois-Suomi on tunnettu lukuisista laskettelu- ja hiihtomahdollisuuksista, mutta se tarjoaa paljon muutakin: havumetsät ja suot mahdollistavat tunturien ohella oivallisen vaellusretken. Kesäisin taianomaiset yöttömät yöt ja talvisin roiskuvat revontulet ovat Pohjolan ylpeys.

Suomea ei turhaan sanota tuhansien järvien maaksi. Kristallinkirkkaat järvet ovat sykähdyttävä osa maamme luontoa. Suomen järviseutu Itä- ja Keski-Suomen alueella on tunnettu lumoavasta ja runsasjärvisestä ympäristöstään. Mikä voikaan olla rentouttavampaa kuin vuokrata lomamökki järven rannalta ja nauttia rauhallisesta ja raikkaasta järvi-ilmasta? Suomalainen ei luonnon rauhassa edes kaupungin vilinää kaipaa, joten kotimaassa myös yksin matkustaminen on oiva vaihtoehto.

Kaupungin loisteesta löytyy jokaiselle jotakin

Lomasuomi on täynnä kauniita kaupunkikohteita, joista löytyy laaja valikoima niin aktiviteetteja kuin nähtävyyksiä. TravelBird tarjoaakin monipuolisen valikoiman kaupunkilomia, jotka keskittyvät niin kulttuuriin ja historiaan kuin virkistäytymiseen.

Kaupungit ovat nousseet suosituiksi Suomen matkailukohteiksi ja miksipä ei, sillä Suomen kaupungit ovat täynnä mahdollisuuksia — kaupungin vilske, kauniit valot, virkistävät puistot ja lukuisat aktiviteetit ovat kaikki samassa kohteessa. Kotimaan suosituin matkakohde, Helsinki, on kaunis yhdistelmä modernia designia ja vanhaa arkkitehtuuria. Kaupungin ympäristö on nykyaikainen, jolla on kuitenkin pitkä historia Suomen nuoreen ikään nähden. Suomenlinna on suomalaisille historiallisesti merkittävä vierailukohde. Tämä saari hämmästyttää kauneudellaan ja ainutlaatuisuudellaan. Kaupungin keskellä sijaitsee suosittu huvipuisto Linnanmäki, joka takaa perheen pienimmille ja koko perheelle viihtyisän ja eloisan päivän.

Suomen vanhin kaupunki Turku on lumoava kesäkaupunki. Lukuisien puistojen ja kauniin jokirannan lisäksi Turku tarjoaa paljon historiaa ja kulttuuritapahtumia matkailijoille. Erilaiset museot ja kesätapahtumat ovat suosittuja niin pariskuntien kuin lapsiperheiden keskuudessa. Kesäkaupunkeina tunnettuja ovat myös Suomen eteläisin kaupunki Hanko sekä historiallinen Porvoo. Nämä kaupungit ovat maamme kesäiset timantit.

Kulttuuri on tärkeä osa Suomen matkailua

Kotimaan lomamatkalla voit tutustua maamme kulttuuriin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Olisiko seuraava TravelBird-matkasi kylpylään tai vaikka Naantalin Muumimaailmaan?

Rentoutuminen on tärkeä osa Suomen kulttuuria. Iltalehden artikkelin mukaan Suomessa on enemmän saunoja kuin autoja. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä onhan sauna suomalaisten pyhä paikka. Juhannussauna on yksi suomalaisten suurimmista perinteistä — artikkelin mukaan yli miljoona saunaa lämpenee keskikesän juhlan aikana. Keski-Suomi on saunakulttuurimme keskus, sillä se on julistautunut maailman saunamaakunnaksi. Alueelta löytyy lukuisia kylpylä- ja saunapalveluita jotka takaavat myös tavallisille saunojille uusia kokemuksia ja ennen kaikkea rentoutumista. Lomasuomi tarjoaa monipuolisia kylpyläpalveluita, josta TravelBird on koonnut kattavat lomapaketit.

Naantali on merkittävä kulttuurikaupunki. Kaupungin Muumimaailma on todella suosittu matkakohde etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Teemapuisto visualisoi kirjailija Tove Janssonin rakkaat muumihahmot ja Muumimaailman, joihin kirjailija on saanut paljon inspiraatiota Suomesta. Näin ollen tarinan arvot ja näkemys näkyvät Naantalin Muumimaailmassa ja teemapuisto on matkailijalle ainutlaatuinen elämys. Naantalissa on myös Tasavallan Presidentin kesäasunto sekä tuhansien ruusujen puutarha Kultaranta. Tätä huvila-aluetta pääset katsomaan niin omatoimisesti kuin opastetun kierroksen mukana. Naantalissa voit saunoa myös maailman suurimmassa savusaunassa. Yhdistelmä kulttuuria, historiaa ja elämyksiä takaavat sinulle parhaimman mahdollisen lomamatkan.

Lisää inspiraatiota

Koiran kanssa matkustaminen PääsiäislomaKesäloma Hiihtoloma

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen