Etsi lisää

Lomamatkat ovat monelle vuoden odotetuinta aikaa. Lomalle lähdetään yksin tai porukalla, ja matkalta odotetaan mahtavia kokemuksia.

Loma merkitsee ihmisille eri asioita. Kuumiin kohteisiin haluavat haaveilevat Espanjan rannoilla makaamisesta ja kaupunkiympäristön tutkimisesta. Viileistä ilmoista hurmioituneet haluavat kokea talviurheilun huumaa Alpeilla tai ihailla revontulia lähes maailman reunalla Islannissa. Meri-ilmaston muovaamat maisemat odottavat matkailijaa aina Norjasta Portugaliin.

Maailmassa on niin monta paikkaa, minne voi lähteä! Olisi mahtavaa käydä kaikkialla: pohjoisessa ja etelässä, lännessä sekä idässä. Kaukaiselle lomalle voi lähteä muutaman kerran vuodessa, mutta Suomessa ja lähimaissa voi käydä lomailemassa vielä useammin. Kotimaanmatkailu on suomalaisille rakas lomailun muoto. Seikkailupuistot, valloittavat rannikko- ja sisämaakaupungit sekä upea luonto tarjoavat sukelluksen historiaan ja upeita maisemia. Naapurimaihin, kuten Venäjälle, Viroon ja Ruotsiin on erittäin helppoa lähteä Suomesta, eikä tällaisiin virkistäviin matkoihin mene viikonloppua pitempään. Tämä mahdollistaa säännöllisen matkailun ja lisää paljon iloa elämään. Vaikka naapurimaat ovatkin aivan lähellä Suomea, jokainen maa tarjoaa paljon mielenkiintoista ja uutta nähtävää. Lomamatkat ovat hyvä keino tutustua niihin maihin, joiden kanssa Suomella on vuosisatoja vanha historia.

Lähinaapureiden takaa paljastuvat muut Baltian maat, Keski-Eurooppa ja Etelä-Eurooppa. Eurooppa on tuttua aluetta suomalaisille, mutta ei todellakaan liian tuttua. Moni tutkimaton alue vielä odottaa löytäjäänsä! Itämerestä toisella puolen olevassa Euroopassa ilmasto on yleisesti lämpimämpää kuin Suomessa, joten sinne voi aina lähteä pakoon kotimaamme kylmyyttä. Euroopan ulkopuolella matkailijaa odottaa esimerkiksi kuuma Lähi-Itä, trooppinen Indonesia ja Vietnam, tyylikäs New York, intohimoinen Brasilia sekä mystinen Intia. Maailmassa on niin paljon nähtävää, ettei sitä voi edes alkaa käsittää ennen kuin lähtee matkalle. Matkailussa on tärkeintä lähteä maailmalle positiivisin ja avoimin mielin, kuitenkin unohtamatta maalaisjärkeä. Pieni järkeily ei kuitenkaan estä antautumasta hetken huumaan ja nauttimasta matkasta täysin rinnoin.

Matkat lämpimään
Kunpa loma ei loppuisi koskaan!
Ihminen kaipaa lämpöä. Läheisen halaus lämmittää enemmän kuin aurinko, mutta toisinaan aurinkokin riittää.

Kaivatessa aurinkoa suomalaiset matkaavat eniten Etelä-Euroopan lämpimiin kohteisiin. Lämpöä ja hellettä voi kokea myös Lähi- ja Kaukoidässä, Etelä-Afrikassa, Pohjois- sekä Etelä-Amerikassa ja oikeastaan aika monessa paikassa maapallolla. Auringosta voi nauttia rannalla, mutta jos uudenlainen lomailutapa kiinnostaa, voi lähteä useamman päivän risteilylle. Risteilyt ovat mahtavia tapoja nauttia auringosta, ikivanhasta matkailutavasta ja merestä. Laivalla voi lähteä jopa maailmanympärysmatkalle!

Lähi-idässä voi nähdä hyvin erilaisen maailman verrattuna Pohjoismaihin. Ihmiset ovat äänekkäitä ja sosiaalisia, he auttavat matkailijaa niin pitkälle, että tämä varmasti pärjää. Israel on hyvin tehokkaasti kehittynyt maa, ja se hämmästyttää infrastruktuurillaan ja yhteiskunnallaan, joka on rakennettu käytännössä aavikkoon. Dubai on myös rakennettu kuuman hiekon keskelle, ja siellä voi ihmetellä hulppeita pilvenpiirtäjiä sekä paikallista rakkautta loistokaaseen elämään.

Afrikan auringossa voi hurmioitua Marokosta tai ihanista paratiisisaarista päiväntasaajan toisella puolen: Mauritiuksesta ja Sansibarista. Tällaiset lomamatkat todella pistävät miettimään mahdollisuutta muuttaa talveksi etelään ja millaista olisi elää ilman kylmiä kausia. Monet suomalaiset tekevätkin niin, mutta eivät ole lähteneet Espanjaa kauemmaksi.

Kukaan ei tarvitse lomaa yhtä paljon kuin vasta lomalta tullut henkilö.

– Elbert Hubbard
Koukuttavat kaupungit
Tapaa ihmisiä ja löydä uusia ystäviä!
Uusi paikka tarjoaa paljon houkuttelevia mahdollisuuksia. Ihminen kaipaa jatkuvasti jotain uutta, joten avaudu kokemuksille ja ota tuleva vastaan.

Monet kulttuuriset ja sosiaaliset elämykset löytyvät hurmaavien ja dynaamisten kaupunkien keskuudesta. Suurten kaupunkien väkirikkaus mahdollistaa monen eri kulttuurin kohtaamisen ja uusien kulttuurien syntymisen. Euroopan kaupungeilla on myös suuri ja mahtava historia takanaan, ja se pohjustaa nykyistä kehitystä, jossa yhdistyvät perinteet ja kansainvälistymisen tuomat uudet dynaamiset olosuhteet.

Kaupunkilomalla on mukavaa käveleskellä ilman tiettyä päämäärää, katsella ympärilleen ja ihastua lumoaviin yksityiskohtiin uudelleen ja uudelleen. Kaikki tuntuu olevan mahdollista seikkaillessaan lomamatkalla! Vaikka joskus on mukavaa olla yksin, monet meistä nauttivat hyvästä juttuseurasta. Kulttuuripaikoissa, kuten museossa tai taidenäyttelyssä voi tavata uusia mielenkiintoisia ihmisiä, joiden kanssa voi viettää hauskan illan. Tutustuminen on vaivatonta, ja juttu luistaa mitä parhaimmin. Ulkomailla tutustuessaan kokee ainoastaan vapauden tunteen, sillä uusien tuttavuuksien kanssa kokee vain hyviä hetkiä, joita voi muistella kotonakin. Voi satunnaisesta tuttavuudesta voi tulla hyvä ystäväkin! Matkan jälkeen voi käydä vierailemassa uusien ystäviensä luona ja myös kestitä heitä koto-Suomessa.

Unohtumattomia makukokemuksia
Löydä uusi lempiruokasi!
Joka kokkaajan unelma on lähteä ruokamatkalle ympäri maailman. Paikalliset mausteet huumaavat tuoksullaan ja tuoreet ainekset innostavat luomaan uutta.

Matkalla nautitaan paikallisista ruoista, ja makukokemukset ovat erittäin tärkeitä matkan onnistumisen kannalta. Monessa maassa ruoasta tehdään paljon mausteisempaa kuin Suomessa, mutta ulkomaisia herkkuja ei kannata arkailla. Tarjoilijaa voi aina pyytää laskemaan tulisuuden tai mausteisuuden tasoa.

Lämpimissä maissa on helppo saada vitamiineja pursuavia tuoreita aineksia: vihanneksia, yrttejä ja hedelmiä. Ihanat tuoreet vihannekset ovat mahtava lisä ateriaan tai ovat jopa olennainen osa pääateriaa. Jälkiruoaksi voi nauttia paikallisia hunajaisia herkkuja tai käydä hakemassa torilta kielen mennessään vieviä hedelmiä. Tuoreet viikunat, banaanit, appelsiinit ja pehmeät taatelit – tällaista nautintoa ei voi kokea kuin paikan päällä.

Lomamatkat ovat juuri sellainen kokemus, millainen sen haluaa olevan. Ruokaa voi käydä syömässä hotellilla, ravintoloissa tai jopa kokkailla sitä itse, jos huonetyyppi sen sallii. Ruoka on myös hyvä tuliainen. Tällä tavalla voi jakaa itse kokemaansa iloa ystäviensä ja läheistensä kanssa myös koto-Suomessa. Maistuvat tuliaiset saattavat jopa innostaa lähtemään matkalle. Ensi kerralla matkalle voikin lähteä innostuneen ystävänsä kanssa ja jakaa hyviä hetkiä keskenään.