tarjousta

Lomakeskukset

Lomakeskukset yhdistävät kaikki lomalta kaipaamasi asiat samassa kohteessa, ja ne ovat juuri matkailijan tarpeeseen luotuja. TravelBird-loma on todella huoleton!
Katso lisää:

Lomakeskukset ovat ennen kaikkea huoletonta ja vaivatonta lomaa hakevan matkailijan valinta. Niiden koko olemassaolo pyrkii tarjoamaan matkailijalle kaiken, mitä hän ikinä matkaltaan toivookaan.

Jokainen matkailija on erilainen, ja näin ollen ovat myös matkailijoiden kiinnostuksen kohteet. Toisinaan matkalla on hienoa heittäytyä jännittäviin seikkailuihin ja antaa virran viedä, mutta toisinaan myös täydellinen rentoutuminen ja lomakeskuksen tarjoama mutkattomuus ovat paikallaan. TravelBird-matka takaa, että saat matkastasi irti juuri sen, mitä toivotkin. Lomakeskukset mielletään usein kenties automaattisestikin eläkkeellä olevien pariskuntien ja pienten lasten kanssa matkaavien vanhempien pääasialliseksi valinnaksi. Termi “lomakeskus” käsittää kuitenkin alleen yllättävän suuren määrän erilaisia kohteita, joten pidä rohkeasti kaikki vaihtoehdot avoinna. Suurella todennäköisyydellä olet jo jossain elämäsi vaiheessa viettänyt aikaa lomakeskuksessa, etkä välttämättä ole itse edes hoksannut koko asiaa. Lomakeskus nimittäin saattaa tarkoittaa hotellia, jonka yhteydessä on suurin osa matkailijan kaipaamista asioista. Tai se saattaa tarkoittaa kokonaista matkailusta elinkeinonsa saavaa kylää, jonne paikalliset matkaavat töihin ja matkailijat lomalle. Myös maantieteelliset seikat vaikuttavat pelkän taloudellisen intressin lisäksi lomakeskusten tai lomakylien muodostumiseen. Kotimaan laskettelukeskukset toimivat esimerkkinä lomakeskuksista, joiden syntyyn ovat maantieteelliset tekijät vaikuttaneet. Myös paratiisisaarille on usein keskittynyt vain matkailijoille tarkoitettuja kohteita, joista erinomainen esimerkki on Kuubassa sijaitseva Varadero, joka on paikallisilta tyystin suljettu alue.

Joskus jo itsessään matkatyypin valinta saa matkailijan kuin huomaamatta suuntaamaan lomakeskukseen. Useat valmiiksi räätälöidyt aktiviteettilomat nimittäin toteutetaan kaikki palvelut kattavissa lomakeskuksissa. Esimerkiksi jooga- ja meditointilomilla usein vietetään koko aika samassa lomakeskuksessa ikään kuin leirillä, ja kaikki ateriat aamupalasta illalliseen sisältyvät hintaan. Toinen tyypillinen esimerkki kuin huomaamatta valitusta lomakeskuksesta on lomanvietto vaikkapa maailmankuulussa Las Vegasissa. Kasinoiden kaupunkiin matkustetaan pääasiallisesti juhlien ja uhkapelien perässä, mutta onko aikaisemmin tullut mieleesi, että Las Vegas kokonaisuudessaan on kuin yksi todella suuren luokan lomakeskus?

Ikimuistoiset perhelomat parhaimmillaan

Lomakeskukset tarjoavat loistavat puitteet aidolle perhelomalle, jolla viihtyvät sekä vekarat että varttuneemmat perheenjäsenet.

Lomakeskukset ovat omiaan perheille, kun tauko kiireisen arjen pyörittämisestä on usein enemmän kuin paikallaan. Lomakeskuksissa lapsen silmät kimaltavat innosta ja suupielet ovat leveässä hymyssä. Samalla vanhemmat rentoutuvat ja nauttivat lomasta.

Lasten kanssa matkustaminen voi toisinaan tuntua suurelta ponnistukselta, jos perheen pienimmät ovat syntyneet lähes peräkkäisinä vuosina tai ovat vielä vain muutaman kuukauden tai vuoden ikäisiä. Lasten kanssa matkustaessa täytyy ottaa aivan eri tavalla huomioon ruokahuollon toimivuus, etäisyyksien taittaminen, aktiviteettien kiinnostavuus ja ylipäätään loman vaivattomuus. Lomakeskus on siinä tapauksessa kuin vastaus rukouksiin! Lomakeskukset kun tarjoavat kaiken samassa paketissa, ja ovat siten vanhemmille suuri helpotus. Monta huolta pyyhkiytyy pois harteilta kun tietää, että kaikki mitä perheenne tarvitsee, on aivan kivenheiton päässä – useimmissa tapauksessa jopa vielä lähempänä.

Tyypillisiä perheiden valitsemia lomakeskuksia ovat jokaisen lapsen kestosuosikkikohteet eli huvipuistot. Nykyään huvipuistot ottavat lapsiperheet erittäin hyvin huomioon myös muutenkin kuin vain laitetarjonnaltaan. Usein huvipuistojen yhteyteen on rakennettu erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin sopivia ravintoloita, hotelleja ja leikkipuistoja. Matka esimerkiksi Disneyland Pariisi -huvipuistoon tai Tanskan Legolandiin on todella vaivaton toteuttaa, sillä samalla alueella sijaitsevat niin huvipuiston viihdykkeet, tasokas majoitus kuin herkullista ruokaa tarjoavat ravintolatkin – eli siis lomakeskusten koko tarjonta. Lisäksi parhaimmissa huvipuistoissa myös aikuiset viihtyvät, sillä niissä on paljon mielenkiintoista nähtävää jo alueella kiertämisen puitteissa. Ja jo pelkästään ikionnellinen hymy lapsen kasvoilla kertoo, että matka oli toteuttamisen arvoinen. Huvipuistot lomakeskuksina ovat myös siitä loistavia, että useimmiten niissä on tekemistä useammallekin päivälle. Oikeastaan voisi pikemminkin sanoa, että suurimmissa lomakeskuksissa – kuten Pariisin Disneylandissa – ei välttämättä parissa päivässä edes ehdi nähdä kaikkea! Lämpimissä kohteissa huvipuiston yhteydessä saattaa olla myös vaikkapa vesipuisto, joten lomakeskukset todella tarjoavat myös monipuolista tekemistä.

Rentoutumista All inclusive -lomakeskuksissa

Valitse kaiken palvelun kattava lomakeskus silloin, kun haluat heittää kaikki huolet nurkkaan.

Toisinaan jokainen meistä ansaitsee loman, jolloin mistään ei tarvitse huolehtia. Ei siitä ehtiikö aamupalalle ajoissa tai siitä, osoittautuuko illan ravintola pettymykseksi. Valitsemalla All inclusive -lomakeskuksen varmistat onnistuneen loman.

All inclusive -lomakeskuksille tyypillistä on, että kaikki tai ainakin suurin osa palveluista sisältyy ennalta määrättyyn hintaan. Näin matkailija voi esimerkiksi syödä välipaloja tai suurempia aterioita ja juoda virvokkeita niin usein ja paljon kuin haluaa ilman, että joutuisi pulittamaan erillistä lisämaksua. All inclusive -lomakeskuksille on myös tyypillistä, että esimerkiksi niiden tarjoama ruoka on todella korkeatasoista normaaliin hotelliin tai jopa alueen ravintoloihin verrattuna. Usein myös vaikkapa lomakeskuksen tarjoamat urheiluaktiviteetit sisältyvät ennalta sovittuun matkan hintaan All inclusive -hengessä. Nauti siis antaumuksella hotellin kuntosalista, tenniskentästä ja ohjatuista jumppatunneista niin ilmastoiduissa sisätiloissa kuin altaallakin.

Etenkin rantalomakohteet ovat kunnostautuneet erinomaisesti All inclusive -lomakeskusten luomisessa. Upea sijainti meren rannalla, unenomaisen valkea hiekka ja kauniin turkoosi vesi suorastaan kutsuvat matkailijaa nauttimaan ja rentoutumaan. Esimerkiksi joidenkin Karibianmeren saarten tärkein elinkeino on matkailu, ja niinpä kaikki toiveet täyttäviä All inclusive -lomakeskuksia on useita. Kun jo ympäristö muistuttaa sitä mitä häämatkat täydellisimmillään ovat, on täysin luonnollista että myös palvelut on nostettu samalle tasolle.

Joissain maissa lomakeskuksen valinta on jopa suositeltavaa. Toisinaan esimerkiksi matkakohteen luonto on niin eksoottista tai villin kasvillisuuden peittämää, että omin päin alueella liikkuminen ei aina ole kannattavaa. Kohteen lomakeskukset on kuitenkin rakennettu matkailijoiden mielenkiinnon kohteet mielessä pitäen. Niinpä niissä on usein onnistuttu säilyttämään alueen alkuperäinen tuntu samalla, kun parhaat puolet on nostettu taitavasti ja kekseliäästi esiin. Tällaisissa tapauksissa lomakeskus ei yleensä suinkaan ole vain hotelli ja sen yhteydessä olevat palvelut, vaan pikemminkin kokonainen kylä, jossa kierrettävää riittää pidemmäksikin aikaa. Vaikka viettäisit samassa kohteessa parikin viikkoa, et kyllästy kaikkiin sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Erinomaisena esimerkkinä kokonaisesta matkailijoiden suosiossa olevasta lomakylästä on Meksikossa sijaitseva Cancún.

Kotimaan lomakeskukset

Lomakeskusten tarjonnasta nauttiakseen ei aina tarvitse matkustaa maailman ääriin.

Aina elämäntilanteeseen ei sovi monen viikon lomamatkan toteuttaminen. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei lomakeskusten tarjonnasta voisi nauttia ja kokea rentouttavaa lomaa parhaimmillaan. Tutustu kotimaan lomakeskuksiin lyhyellä viikonloppulomalla!

Kaipaatko irtiottoa arjesta, mutta työ- tai muu elämäntilanteesi ei tässä vaiheessa salli pidemmän matkan tekoa? Onneksi jo viikonlopunkin mittainen loma arjen kuvioista erossa auttaa palautumaan uskomattoman tehokkaasti! Suomessa on useita hyviä lomakeskuksia, joiden tarjonnasta löydät itsellesi varmasti mieluisan. Kotimaan matkojen kestosuosikkeja ovat esimerkiksi erilaiset kylpylälomat. Ne voidaan lukea osaksi lomakeskuksien kategoriaa, sillä kylpylän yhteydessä on usein niin rentouttavia kauneushoitolan palveluita, tasokas hotelli kuin hyvä ravintolatarjontakin. Kylpylöiden yhteydessä on usein myös pieni yökerho, joten halutessasi voit vaihtaa vapaalle myös tanssilattialla. Välttämättä sinun ei siis lyhyen lomasi aikana tarvitse poistua ollenkaan kylpylähotellisi alueelta. Suomen kylpyläkompleksit hyödyntävät myös erinomaisesti maamme upeaa luontoa, ja monessa kohteessa oletkin aivan luonnon helmassa. Päiväsi voit viettää samoillen kauniissa ympäristössä ja illalla voit rentoutua porealtaan höyryissä ja antaa illallisen tunnelmallisessa ravintolassa kruunata päiväsi.

Kotimaan lomakeskuksista suosituimpia lienevät – etenkin talvella – tietenkin Lapin erinomaiset hiihtokeskukset. Lapin suosituimmissa laskettelukeskuksissa on talviurheilumahdollisuuksien lisäksi hotelleja juuri rinteiden ja hiihtolatujen vieressä, kokonaisia mökkikyliä, suomalaista perinneruokaa tarjoilevia ravintoloita ja artistitarjonnallaan loistavia illanviettopaikkoja. Ne tuovat matkailijoiden ulottuville eksoottisilta kuulostavia aktiviteetteja kuten pororekiajeluita ja lumikengillä kävelyä. Lapin lomakeskuksissa on suuria ruokakauppoja ja myös huonon kelin varalta kylpylöitä. Lapin hiihtokeskuksia voisikin kutsua lomakeskuksiksi suuremmassa mittakaavassa, sillä niiden palvelut ovat levittäytyneet suuremmalle alueelle. Kuitenkin yhtä kaikki – hiihtokeskukset niitä ympäröivine alueineen muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollisuuksineen on lomakeskusten ehdotonta aatelia.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen