tarjousta

Lloret de Mar

Lähde TravelBird-lomalle aurinkoiseen Espanjaan! Merellinen Lloret de Mar houkuttelee matkailijoita kultaisilla rannoillaan ja katalonialaisella kulttuurillaan.

Lloret de Mar on yksi Costa Bravan ja Katalonian suosituimmista matkakohteista.

Mallorcan matkat ja Teneriffan matkat ovat lomailijoiden ikisuosikkeja Espanjan rantalomakohteista. Matkailijan ei kuitenkaan tarvitse suinkaan poistua Manner-Espanjasta, jos haluaa kokea rentouttavan rantaloman monipuolisessa ympäristössä. Costa Bravan eteläisimmässä osassa sijaitseva Lloret de Mar hurmaa matkailijat puhtailla vesillään, historiallisella keskustallaan sekä monipuolisilla huvittelumahdollisuuksillaan. Lloret de Maria on mukavaa tutkiskella kävellen, ja päivän päätteeksi matkailijan kelpaa rentoutua monilukuisissa baareissa, ravintoloissa ja nauttia katalonialaisesta yöelämästä.

Costa Bravan ja myös Lloret de Marin rannikkoa koristavat jylhät kalliot, joiden korkeus yltää jopa 100 metriin. Graniittikalliot uppoavat suoraan Välimereen muodostaen upeita luolia, joiden suojassa on mukavaa sukeltaa. Kaiken kaikkiaan maisemaa dominoi tiheä mäntymetsä. Kauniiden maisemien lisäksi upea vesi sekä mukava ilmasto houkuttelevat luokseen matkailijoita ympäri vuoden. Kauniin luonnon lisäksi kaupungista löytyy myös kiinnostava historiallinen keskusta. Kaupungin rantakadulla voi nähdä niin 1800-luvun aikaisia kuin myös moderneja rakennuksia. Lloret de Marin kiinnostavimpia kohteita ovat värikäskattoinen Sant Romàn kirkko sekä Ernest Maragallin pystyttämä purjehtijan vaimoa esittävä patsas. Sant Romàn kirkon alkutaipale alkoi vuonna 1522, ja kirkossa pystyykin näkemään romaanista ja goottilaista tyyliä. Lloret de Marista löytyy useita kauniita modernistisen arkkitehtuurin helmiä, joiden suunnittelijana on ollut Josep Puig i Cadafalch.

Lloret de Mar sijaitsee vuoriston ja meren välissä, mikä näkyykin alueen ruokakulttuurissa. Kalaa ja äyriäisiä yhdistetään peltojen antimiiin, kuten härkäpapuihin, herneisiin ja munakoisoon. Alkupaloiksi alueella on tapana nauttia esimerkiksi kylmää esqueixada-salaattia, johon tulee turskaa, tomaattia, sipulia, oliiviöljyä, etikkaa sekä toisinaan oliiveja ja kananmunaa. Toinen suosittu alkupala on escalivada eli savustetut grillivihannekset, kuten munakoiso, paprika ja toisinaan sipuli, tomaatti ja valkosipuli. Pääruoaksi Lloret de Marissa syödään kanaa tai kania yhdistettynä mereneläviin, kuten meribassiin, kultaotsa-ahveneen tai vaikkapa katkarapuihin. Tietenkin ruokailun yhteydessä monesti nautitaan kuuluisaa pà amb tomàquetia eli leipää tomaateilla. Jälkiruoaksi alueella nautitaan paikallisia kausiherkkuja, kuten mansikoita, persikoita, appelsiineja tai vesimelonia. Ateria kruunataan paikallisella viinillä.

Taidetta ja kulttuuria

Näe suurten taiteilijoiden töitä omin silmin ja löydä uusi näkökulma taiteeseen.

Lloret de Mar on inspiroinut ympäristöllään niin tunnettuja kuin myös vähemmän tunnettuja matkailijoita.

Lloret de Marin merenkulkumuseo keskittyy paikalliseen merenkäynnin historiaan. Museossa voi tutustua niin rannikolla tapahtuneeseen kaupankäyntiin kuin myös Atlantille tehtyihin kaukoretkiin. Mereen ja merenkäyntiin liittyvästä historiasta todistaa myös Lloret de Marin ja Fenalsin rantoja jakavan kukkulan huipulta löytyvä 1000-luvun Sant Joanin linna. Aikoinaan linnaa käytettiin vahtitornina mahdollisten merihyökkäysten varalta.

Lloret de Marin moderni hautausmaa on yksi tärkeimmistä Indianoiksi kutsutun suvun hautausmaista. Suku sai nimensä siitä, että he loivat omaisuuden merentakaisissa Amerikoissa. Hautausmaata koristelevat Joaquim Artau i Fàbregasin suunnittelemat patsaat ja pyhäköt. Toinen jälkensä hautausmaan koristeluun jättänyt arkkitehti on Gaudín oppilas, Bonaventura Conill i Montobbio. Conill i Montobbi veisti korkeita ristejä, vaikuttavia lohikäärmeitä sekä lohduttavia enkeleitä. Lloret de Marin hautausmaata pidetään yhtenä hienoimmista Katalonian modernin taiteen näyttönä.

Lloret de Marissa voi päästä katselemaan kolmen iberialaisen asutuksen raunioita: Puig de Castelletia, Montbarbatia ja Turó Rodóa. Asutukset ovat peräisin jopa 300-luvulta eaa. Alueilla tehtiin kaivauksia 1960-, 1970- sekä 1980-luvuilla. Kaivauksissa löydettiin muun muassa muinaiskreikkalaisten, italialaisten sekä rodoslaisten keramiikkaa. Rauniot kuuluvat Katalonian arkeologian museon luomaan iberialaisten reittiin.

Lloret de Marin naapurikaupunkeja

Koe Katalonia kokonaisvaltaisesti ja nauti koko sydämestäsi.

Lloret de Mar on upea rantakaupunki, joka hurmaa kaikki matkailijat, kuitenkin loman aikana voi olla mukavaa tehdä päiväretken viereisiin kaupunkeihin ja tutustua niiden tarjontaan.

Noin 10 kilometrin päässä Lloret de Marista itään sijaitsee keskiaikainen Tossa de Mar, Katalonian rannikon ainoa kaupunki, jonka vanha puolustusmuuri on yhä pystyssä. Muuri rakennettiin aikoinaan suojaamaan merirosvoilta, jotka vaeltelivat alueen merivesillä. Tossa de Marissa pääsee ihailemaan jopa 300-luvun aikaisia rakennuksia. Kaupungissa on mukavaa vaeltaa pitkin historiallisia katuja.

Kauempana sisämaassa, noin 40 kilometriä Lloret de Marista pohjoiseen löytyy upea Girona. Energiseltä kaupungilta löytyy samanlaista charmia kuin monelta suuremmalta ja tunnetuimmalta Espanjan kaupungilta. Gironassa on ihastuttavia museoita, mutta jo vanhankaupungin kaduilla vaeltelu ihastellen kauniita aukioita sekä rakennuksia on ihastuttava tapa viettää aamu tai iltapäivä. Kaupunki hurmaa ravintoloidensa tarjonnalla sekä kiehtovilla kulttuuritapahtumilla, kuten Gironan kukkaisfestivaalilla.

Noin viiden kilometrin päässä Lloret de Marista sijaitsee eläväinen Blanes. Blanes on kuuluisa kasvitieteellisestä Marimurtra-tarhastaan, jossa asustaa jopa 3000 eri kasvilajia. Heinäkuussa Blanes saa uutta puhtia elämänmenoon, sillä silloin kaupungissa järjestetään kansainvälinen ilotulituskilpailu.

Jos haluat tutustua Katalonian ihanaan rannikkoon vielä laajemminkin, suosittelemme retkeä myös hieman kauempana sijaitsevaan Salouhun. Salou on hurmaava rantakaupunki, jossa on ympäri vuoden erilaisia juhlia ja festivaaleja. Salou hurmaa myös kauniilla rantabulevardillaan, joka illan pimeydessä on kauniine valoineen erityisin ihastuttava.

Tapahtumia

Lomalla saa nauttia.

Lloret de Marissa voi seurata vauhdikasta rallia, shoppailla sydämensä kyllyydestä tai vaikkapa uppotua keskiaikaiseen tunnelmaan.

Välimeren kansainvälinen nuorten jalkapalloturnaus pidetään huhtikuussa. Lloret de Mar on kyseisen turnauksen keskipiste. Turnaukseen ovat aikoinaan osallistuneet sellaiset jalkapallon suurnimet kuten Barcelonan Lionel Messi ja Neymar sekä Manchester Unitedin Juan Mata.

Kataloniassa pidettävän Formula 1 -luokkaan kuuluvan Espanjan GP:n yhteyteen Lloret de Mariin järjestetään oheistapahtuma, jonka aikana voi kokea, millaista on ajaa Ferrarilla tai vaikkapa osallistua Formula 1 -kilpailuun simulaattorilla. Lisäksi tapahtuman aikana pidetään autonäyttely, kuullaan elävää musiikkia ja juhlitaan Lloret de Marin upeassa yöelämässä.

Lloret de Marin shoppailun yö pidetään toukokuussa ja syyskuussa. Tuolloin kaupat ovat auki puoleen yöhön ja niissä voi bongata mahtavia tarjouksia ja alennuksia. Illan aikan pääsee nauttimaan musiikki- ja muotiesityksistä sekä muista tapahtumista. Koko illan kestävän shoppailun päätteeksi tai sen aikana kannattaa herkutella. Makoisia ruokia pääsee maistelemaan riisipäivinä, kun maistellaan erilaisia riisiruokia yhdistettynä vuorten ja meren tarjoamiin antimiin.

Keskiaikaiset markkinat pidetään osana kaupungin suojeluspyhimyksen Sant Romàn juhlimista. Kaupunki uppoutuu takaisin keskiajan teemaan: kadut täyttyvät muun muassa trubaduureista, taikaesityksistä, aasikaravaaneista, keskiaikaisista mökeistä ja käsityöpajoista.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen