2 tarjousta

Lissabonin matkat

Merellisiä herkkuja, valtavasti historiaa ja kaunista arkkitehtuuria — tätä kaikkea tarjoavat Lissabonin matkat. Lähde TravelBird-lomalle kulttuurin keskelle!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Portugalin historian ja kulttuurin helmi, seitsemälle kukkulalle rakennettu Lissabon, on tunnelmallinen ja lämminhenkinen matkakohde. Tutustu Euroopan aurinkoisimpaan pääkaupunkiin!

Lissabon on jo pitkään tunnettu meren ja kulttuurin kaupunkina. Kaupungin pitkä ja rikas löytöretkeilijöiden ja merenkulun historia ilmenee lukuisissa nähtävyyksissä, joidenka juurilla matkailijalla on ainutlaatuinen tilaisuus kokea pala menneisyyden tunnelmaa. Lissabonin matkat ovat yleistyneet suomalaisten keskuudessa, sillä kohde on lähellä mutta silti tarpeeksi kaukana luodakseen pientä eksotiikkaa matkalle. Lissabon Euroopan läntisimpänä pääkaupunkina sijaitsee alle viiden tunnin lentomatkan päässä Helsingistä, ja poikkeaa ympäristöltään Keski-Euroopan kaupunkikohteista. Sijaintinsa vuoksi ilmasto on lämmin ympäri vuoden, mutta paras aika matkustaa on huhtikuusta lokakuuhun.

Lissabon matkat sopivat jokaiselle, sillä tekemistä ja näkemistä riittää erilaisista mieltymyksistä huolimatta. Historian ystävä löytää mitä mielenkiintoisimmat monumentit, kun taas taiteesta kiinnostunut voi viettää koko matkan tutkien erilaisia taidegallerioita. Shoppailijalle löytyvät myös erinomaiset ostosmahdollisuudet ja seikkailija voi lähteä retkille myös Portugalin muihin kiehtoviin kohteisiin. Suositeltava kohde on esimerkiksi Porto, Portugalin toinen suosikkikaupunki.

Merenkulun pitkä historia viehättää

Meri toimii koko Portugalin symbolina. Lissabonin matkat auttavat sinua ymmärtämään miksi!

Löytöretkeilijöiden seikkailut ja kaupankäynnin tuomat rikkaudet tekivät aikoinaan Portugalista vahvan ja vaikutusvaltaisen. Historian pyörteisiin pääset Lissabonin nähtävyyksien äärellä.

Kun ajattelee Portugalin historiaa, mieleen tulee ensimmäiseksi varmasti löytöretket. Merenkulun seikkailijoiden tekemät löydöt ovat värittäneet maan historiaa 1400-luvulta asti, jolloin Henrik Purjehtija aloitti löytöretkien kukoistuksen, Vasco da Gama löysi merireitin Intiaan ja Pedro Alvares Cabral purjehti ensimmäisenä eurooppalaisena Brasiliaan. Löytöretkien ansiosta maan kansalaiset oppivat elämää olevan Euroopan ulkopuolellakin. Kaukomailta tuotiin erikoisia mausteita ja metalleja, jotka aikaansaivat kaupankäynnin valtavan kasvun ja rikkauksien lisääntymisen. Tiesitkö, että Portugalilla on Euroopan pisin merentakaisten siirtomaiden historia?

Historiaa pääset tunnustelemaan Belémin tornissa, joka on Tejo-joen suulla sijaitseva maamerkki. Kyseinen näyttävä torni rakennettiin 1500-luvulla Vasco da Gaman Intia-seikkailujen kunniaksi ja samalla turvaamaan Lissabonin. UNESCOn suojelema torni toimi löytöretkien kulta-aikana tutkijoiden lähtöporttina ja Portugalin vallan merkkinä. Voit kiivetä tornin huipuille ja kuvitella laivojen lähtevän kohti Atlantin valtamerta ja sieltä kohti tuntematonta. Belémin tornin vieressä kohoaa löytöretkien muistomerkki Padrão dos Descobrimentos, joka on muotoilunsa vuoksi upea monumentti. Samalla alueella voit myös tutustua upeasti koristeltuun Hieronymuksen luostariin, jossa Portugalin historia herää henkiin. Löytöretkien tarinoihin pääset tutustumaan tarkemmin Museu da Marinhan merenkulkumuseossa.

Tekemistä ja näkemistä

Mielenkiintoisia maisemia ja valtavasti aktiviteetteja. Miltä kuulostaa illallisristeily pitkin Tejo-jokea?

Lissabon on yhdistelmä historiallisia rakennuksia ja modernia elämänmenoa. Vietä päivä taidegalleriassa ja lähde päiväretkelle Sintraan!

Monipuolisen museotarjontansa vuoksi Lissabon on varsinainen taiteen aarreaitta. Ei siis mikään ihme, että Lissabon matkat ovat kulttuurinnälkäisten matkailijoiden suuressa suosiossa. Museu Calouste Gulbenkian -taidemuseo on yksi kaupungin merkittävimmistä museoista. Armenialaisen taidekeräilijän laaja kokoelma vie sinut taidehistorian mielenkiintoiseen maailmaan, sen eri vaiheisiin ja tarinoihin. Musiikin ystävien kannattaa vierailla Museu de Fadossa, jossa perehdytään maan maailmankuuluun musiikkisuuntaukseen, melankoliseen fadoon. Muodista kiinnostuneiden kannattaa suunnata vaikuttavaan Muden muoti- ja designmuseoon. Suositussa näyttelyssä esitellään erilaisia luomuksia ja eri aikakausien trendejä, jotka luovat uutta kontrastia historiallisen ympäristön keskelle.

Lissabonin ydinkeskusta Baixa tarjoaa valtavasti viihtyisiä kävelykatuja, ja suloisia putiikkeja ja kahviloita. Täältä voit siirtyä kaupungin pääaukiolle Rossiolle ja ihailla suihkulähteitä ja erilaisia rakennuksia. Vaihtoehtoisesti voit vain seurata turistien ja paikallisten vilinää sekä vilskettä. Tältä aukiolta näet myös korkealla kukkulalla olevan, vaikuttavan Castelo de São Jorgen eli Pyhän Yrjänän linnoituksen. Linnoitukselle kapuaminen on suositeltavaa jo pelkkien maisemien takia, sillä alueelta on erinomaiset näkymät kaupunkiin.

Tejo-joen ympäristössä löytyy paljon nähtävää. Voit esimerkiksi lähteä risteilemään pitkin kyseistä jokea, jolloin näet alueen kirkkaimmat helmet. Vaihtoehtoisesti jokivartta pitkin käveleminen on viihtyisä kokemus. Joen ylittää valtava Vasco da Gama -silta, jonka monet matkailijat haluavat ikuistaa kameraansa. Joen varressa, Ponte 25 de Abril -sillan vieressä, kohoaa kuuluisa Kristus-patsas. Valtavalla jalustalla seisova, 30 metriä korkea patsas on erikoinen ja näyttävä nähtävyys.

Lissabonin matkat sopivat erinomaisesti seikkailijoille. TravelBird suositteleekin matkailijoita vierailemaan kaupungin lähiympäristössä. UNESCOn suojelema, Serra-vuoriston kaunokainen Sintra on mielenkiintoinen kaupunki Lissabonin lähellä. Lyhyen junamatkan päässä sinua odottaa upea ympäristö ja silmiä hivelevä vanhakaupunki, josta löydät suloisia kahviloita ja pieniä putiikkeja. Sintrassa voit vierailla myös Castelo dos Mouros -linnoituksen raunioilla ja ikuistaa värikkään Penan palatsin. Jos haluat yhdistää matkaasi kunnon rantaloman, suosittelemme suuntaamaan myös Etelä-Portugaliin, jonne Lissabonista ei ole kovin pitkä matka. Miltä kuulostaisi loikoilu Algarven alueella Farossa tai Albufeirassa?

Lissabonin herkut

Historian lisäksi merellisyys on vahvasti läsnä myös ruokakulttuurissa.

Lissabonin matkat ovat erinomainen mahdollisuus tutustua paikallisiin perinneherkkuihin.

Lissabonin ja koko Portugalin herkut koostuvat erilaisista kalaruoista ja muista merellisistä herkuista. Myös löytöretkillä ja siirtomailla on ollut oma kosketuksensa maan ruokakulttuuriin. Portugalilaiset tapakset, petiscot, ovat erinomainen vaihtoehto naposteluun ja seurusteluhetkiin. Perinteiselle petisco-lautaselle kuuluvat friteeratut herkut, oliivit ja erilaiset juustot. Lisäksi tarjolla on tuoretta leipää ja erilaisia pateita. Bacalhau eli turska on portugalilaisen keittiön helmi, josta sanotaan olevan reseptejä vuoden jokaiselle päivälle. Turskaa on saatavilla monessa muodossa, kuten grillattuna, savustettuna ja friteerattuna. Lissabonin erikoisuus on myös puuhiilessä grillatut sardiinit, jotka ovat maistamisen arvoisia. Kun vierailet Hieronymuksen luostarissa, kannattaa ehdottomasti poiketa myös Fábrica de Pasteis de Belém -konditoriassa. Konditoria on monelle luostaria suurempi syy alueen vierailuun, sillä siellä kehiteltiin maan tunnetuin leivos, pastel de nata.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen