tarjousta

Liguria

Lähde TravelBird-lomalle Luoteis-Italiaan! Aurinkoinen Liguria toivottaa matkailijat tervetulleeksi viineillään sekä luontoaarteillaan.
Katso lisää:

Liguria, toiselta nimeltään Italian Riviera, sijaitsee Italian luoteisosassa ja rajoittuu Ranskaan. Alue erottuu vaikuttavilla vuorillaan sekä upeilla kukkuloillaan, joita koristaa vehreä välimerellinen nurmikko. Vuorilta ja kukkuloilta pääsee ihailemaan värikästä Ligurianmerta.

Matkailijalla on varaa valita, mihin matkallaan Liguriassa keskittyy. Toisaalta voi häikäistyä luonnolla sekä paikallisella kulttuurilla ja toisaalta irroitella yöelämässä sekä viihdemaailmassa. Kaikkea elämänmenoa reunustaa upea Ligurianmeri, jota reunustavat monet pienet luolat, kalliot sekä kultahiekkaiset rannat. Halutessaan voi myös tehdä reissun Ranskan puolelle ja vierailla esimerkiksi Nizzassa ja Cannesissa.

Yli 300 kilometriä pitkää Ligurian rantaviivaa koristavat luonnon lisäksi sellaiset helmet kuten viiden kylän rypäs Cinque Terre, La Spezian eli Runoilijoiden lahti, Tigullion lahti, värikäs Genova sekä Paratiisilahti. Ligurian kuuluisimpiin ja matkailijoiden suosimiin kaupunkeihin kuuluvat sellaiset kohteet kuten pikkuruinen Portofino, vuorten reunustama Rapallo, sympaattinen Santa Margherita Ligure, idyllinen Sestri Levante sekä huviveneiden satamakaupunki Chiavari.

Rannoillaan, upeilla satamillaan sekä uskomattomilla maisemillaan hurmaavat kaupungit muuttuvat eläväisiksi juhlakeskuksiksi öisin, ja matkailijat saavat aimon annoksen viihdettä. Viihdettä löytyy myös päivisin, kun kaupungit täyttyvät erilaisilla tapahtumilla ja festivaaleilla. Esimerkiksi kukkien kaupunki San Remo on kuuluisa musiikkifestivaalistaan sekä kasinostaan. Genovassa taas pidetään tiedefestivaalit sekä Euroflora-kukkafestivaalit. Reccossa taas pidetään syksyisin ilotulitusfestivaaleja.

Ligurianmeressä voi nähdä niinkin ihmeellisiä mereneläviä kuin kaskelotteja, sillivalaita sekä delfiinejä. Nämä upeat merieläimet elävät Ligurianmeren valaiden suojelualueella. Maalla matkailijoita ilahduttavat metsät, joissa kasvavat vuosisatoja vanhat puut. Alueella tosiaan pääsee näkemään, kuinka ihmiset ovat ylläpitäneet luontoa rakkaudella.

Ligurian nähtävyyksiä

Liguria hurmaa aivan jokaisen.

Liguriasta löytyy lukuisia viehättäviä nähtävyyksiä, joista moni kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisuutensa sekä historiallisen merkittävyytensä vuoksi.

Genovassa yhdistyvät antiikkinen ja moderni aika, menneisyys ja nykyisyys, valot ja varjot. Kaupunki kuuluu merelle ja meri kuuluu kaupungille. Genovan kulttuuri, rakenne, arkkitehtuuri ja ruoka kertovat vanhan merivaltion tarinaa. Genovan muinaista tunnelmaa voi tuntea kävelyllä vanhankaupungin vanhoja ja kapeita carruggioita eli kävelykatuja pitkin. Vanhastakaupungista löytyy Strade Nuove, jonka varrella sijaitsevat 1500-luvun Rollin palatsit. Rollin palatsit koostuvat jopa 42 rakennuksesta. Palazzo Spinola di Pellicceria -palatsista löytyy esimerkiksi Rubensin, Van Dyckin sekä Bernardo Strozzin töitä. Useat palatsit on rakennettu renessanssin tyyliin.

Genovassa vieraillessaan ei kannata jättää väliin Euroopan toiseksi suurinta akvaariota. Akvaarion ulkomuodon suunnittelusta vastasi Renzo Piano, joka on suunnitellut myös Pariisin Pompidou-keskusta yhdessä Richard Rogersin kanssa. Akvaariossa pääsee ihastelemaan delfiinejä, hylkeitä, haita sekä monenvärisiä ja -muotoisia kaloja. Akvaario ilahduttaa takuulla sekä aikuisia että lapsia meren saloilla.

Ligurian kuuluisimpiin UNESCO-kohteisiin kuuluvat muun muassa unohtumaton Cinque Terre, pittoreski Porto Venere sekä Palmarian, Tinon ja Tinetton upeat saaret, joiden luonnon monimuotoisuus on erittäin arvokas. Cinque Terren viisi kylää, Manarola, Corniglia, Riomaggiore, Monterosso al Mare ja Vernazza hurmaavat talojensa värikkyydellään sekä luontonsa loistokkuudellaan. Useiden kylien historia ulottuu keskiajalle, ja Monterosso al Maren tarina alkoi jopa 600-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Cinque Terre sijaitsee kallioisella seudulla, mikä tekeekin siitä uniikin kohteen. Monen kylän talot sijaitsevat aivan meren rannalla, mikä luo maalauksellisen näkymän, kun kelta-puna-valkoiset talot hohtavat auringossa upean turkoosinsinisen Ligurianmeren veden ääressä.

Ligurian luontoa

Liguria ihastuttaa ikiajoiksi.

Ligurian lähes 300 kilometriä pitkä rannikko tarjoaa runsaasti ihastuttavia elämyksiä ja ilahduttavia lomakokemuksia. Luontomatkailun kannalta Ligurialla on kuitenkin tarjota muutakin kuin vain rantoja.

Ligurianmerestä löytyy monenlaista nähtävää luonnosta. Alueelta löytyy merinisäkkäiden suurin keskittymä Välimeren alueella, minkä vuoksi esimerkiksi valaiden bongaus on erityisen antoisaa Ligurianmerellä. Bongausretkeä yleensä opastaa henkilö, joka osaa kertoa runsaasti tietoa suurenmoisista meren kuninkaista ja meren muusta elämästä. Veneretken lisäksi matkailijan kannattaa kokeilla sukeltamista ja nähdä upean meren ympäristön läheltä ja omin silmin. Sukeltamisen lisäksi voi kokeilla kevyempää vedenalaisten maisemien ihailua eli snorklausta. Jos vesi ei ole miellyttävin elementti, Liguriasta löytyy runsaasti tekemistä myös maan pinnalta. Alueen maisemat ovat täydellisiä vaelteluun ja retkeilyyn. Rannikkokyliä ja -kaupunkeja reunustaa upea vuoristo, josta löytyy runsaasti reittejä. Lisäksi alueelta löytyy vaikuttavia kivimuodostelmia, laaksoja, virtoja ja järviä kaikkine välimerellisine tuoksuineen ja väreineen.

Ligurialaisia herkkuja

Liguria hurmaa ruokakulttuurillaan.

Ligurialaiset osaavat herkutella!

Ligurialaisesta ruoasta puhuttaessa mieleen tulee maailmankuulu pesto, tuo herkullinen basilikasta, pinjansiemenistä, valkosipulista, parmesaani- ja pecorinojuustosta sekä oliiviöljystä valmistettava kastike. Pesto on oivallinen lisä trenettepastaan tai ravioleihin.

Liguria on viinitilojen ja oliivitarhojen aluetta, jossa tuotetaan erinomaista extra-neitsytoliiviöljyä sekä laadukkaita viinejä, kuten Dolceacquan alueen ormeascoa ja rossesea. Muita hyvän maineen saavuttaneita viinejä ovat Genovan alueella tuotettavat vermentino ja ciliegiolo sekä Salea d'Albengan alueen pigato.

Rannikolla tietenkin syödään runsaasti mereneläviä. Ligurian suosituimpia kalaruokia ovat ciuppin- ja buridda-keitot sekä täytetyt ja paistetut sardiinit. Erityisesti Ligurian alueen itäisessä osassa suosittu ciuppin-keitto valmistetaan niin sanotusti päivän saaliista. Kuitenkin ciuppiniin tulee aina sipulia, porkkanaa, selleriä, valkosipulia, valkoviiniä, tomaatteja sekä persiljaa. Ateria tarjotaan leipälautasista. Buridda-keiton tai -padan valmistuksessa käytetään mereneläviä, kalalientä, tomaatteja, sipulia sekä valkosipulia.

Yksi suosituimmista liharuoista on cima genovese eli naudanliha vihannes- ja juustotäytteellä. Myös coniglio alla carlona eli mustien oliivien ja pinjansiementen kera tarjottava kaninliha maustettuna valkoviini- ja kapriskastikkeella on suosittu perinneruoka.

Ligurian perinteisiä makeisia ovat pandolce genovese, manteliset amaretto-keksit ja confettura di petali di rosa eli ruusun terälehdistä valmistettu hillo. Pandolce genovese on herkullinen genovalainen hedelmäkakku, johon tulee rusinoita, kirsikoita, manteleita sekä sokeroitua appelsiininkuorta.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen