Lento+hotelli

Klassinen lento+hotelli -paketti on helppo ja vaivaton tapa lähteä ansaitulle lomalle. Inspiroidu, pakkaa matkalaukku ja varaa seuraava TravelBird-matkasi!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
22 tarjousta
Valmis- ja pakettimatkoja löytyy monessa muodossa, mutta yksinkertaisin versio on lento+hotelli, johon nimensä mukaisesti sisältyvät vain edestakaiset lennot kohteeseen sekä majoitus, joka yleisimmin on matkatoimiston huolella valitsema hotelli.

Lomamatkaa suunnitellessaan matkaajan tulee ensiksi tehdä valinta sen suhteen, valitseeko matkan yhden matkatoimistojen kokoamista valmispaketeista vai päättääkö suunnitella ja varata reissunsa alusta asti itse. Molemmissa vaihtoehdoissa on luonnollisesti omat etunsa, jotka yleensä lopulta eroavat eniten siinä, haluaako reissuun lähtevä lomaltaan joustavuutta ja budjettihenkeä (omatoimimatka) vai vaivattomuutta ja turvallisuutta (valmismatka).Vaikka matkojen ostaminen ja kokoaminen omatoimisesti onkin nykypäivänä tehty melko helpoksi, valmiin paketin ostaminen tekee matkajärjestelyistä vielä yksinkertaisempia ja melko usein myös edullisempia. Monet kokevat paketin ostamisen myös turvallisemmaksi vaihtoehdoksi: jättäessäsi matkajärjestelyt muiden vastuulle tiedät, ettet joudu itse vastuuseen varaukseen mahdollisesti liittyvien virheiden sattuessa. Valmismatkojen järjestäjiä sitoo myös valmismatkalaki, joka muun muassa määrää matkatoimiston vastaamaan lukuisista matkaan liittyvistä järjestelyistä, jotka matkaajan olisi omatoimireissulla selvitettävä itse. Matkatoimiston avustuksella lomalle lähteminen toimiikin eräiden seikkojen suhteen eräänlaisena vakuutuksena mutkattomasta matkaelämyksestä.

Vähäisellä matkailukokemuksella maailmalle uskaltautuvalle voi lämpimästi suositella valmiin matkan varaamista, jolloin mitkään olennaiset matkalla huomioitavat asiat eivät varmasti jää huomioimatta. Mikäli matkaajalla ei ole tiedossaan parhaita kanavia ja sivustoja lento- ja hotellidiilien löytämiseen, pakettimatka voi tulla usein edullisemmaksi valinnaksi. Tällainen lento+hotelli -paketti on klassinen ratkaisu matkailijoille, jotka arvostavat lomassaan vaivattomuutta. Mielenrauhan lisäksi matkatoimistot tarjoavat toisinaan peruspakettinsa päälle erilaisia lisävalintoja, kuten lentokenttäkuljetuksen hotellille, mikä helpottaa loman aloittamista. Matka voi sisältää myös esimerkiksi opastettuja kierroksia, aterioita ja alennuksia hotellin palveluista. Pakettimatkan varatessasi voit luottaa turvallisin mielin siihen, että matkatoimiston huolellisesti valitsema majoitus tai lentoyhtiö eivät tuota ikäviä yllätyksiä. Toimisto käyttää paljon aikaa löytääkseen asiakkailleen sopivan hotellin taatakseen luotettavan palvelun, jotta asiakas asioisi matkatoimiston kanssa uudestaan ja suosittelisi sitä myös läheisilleen. Pakettien hotellit sijaitsevat useimmiten keskeisillä alueilla, joista on helppo suunnata kohteiden tärkeimpien nähtävyyksien äärelle. Jos vaadit kuitenkin majoitukseltasi tiettyä sijaintia tai muita erityisominaisuuksia, on sinulla luonnollisesti enemmän valinnanvaraa valitessasi hotellin itse.

Huoletonta matkailua toimiston kautta

Matkapaketit takaavat rentouttavan ja vaivattoman loman.

Lomasta tulee helppo ja vaivaton, kun asiat on hoidettu valmiiksi jo ennen lähtöä.

Yksi lomalle lähdön vaikeimmista vaiheista on koko suunnittelun aloittaminen: minne mentäisiin, milloin ja millä budjetilla? Mikäli matkakohde on jo tiedossa, kannattaa pikaisella haulla selvittää erilaisten pakettimatkojen hinnat suhteessa itse koottuun pakettiin. Mikäli et kuitenkaan vielä tiedä, minkä maan pinnalle haluat kengänpohjasi painaa, on kohdevaihtoehtoja helppoa lähteä etsimään blogien ja matkailusivustojen lisäksi suoraan matkatoimistojen tarjonnasta. Lento+hotelli - paketit ovat rakennettu niin, että vaihtoehtoja on runsaasti ja kattavasti. Matkatoimistojen tarjonta helpottaa hakupuuhia myös siinä, että pääset saman tien näkemään matkan hintatason. Mikäli näytölle ilmestynyt tarjous miellyttää tarpeeksi, voi matkan varata saman tien muutamalla klikkauksella. Jos haluat siis hermoja hellivän loman, aloita hölläys jo matkaa valitessasi: anna muiden tehdä töitä reissun puuduttavimpien vaiheiden eteen ja olla vastuussa matkan onnistumisesta.

Valmismatkat varataan verkossa tai paikallisessa matkatoimistossa, joiden suosio on luonnollisesti internetin aikakaudella kovassa laskussa. Miksi ihmiset sitten ostavat valmiita paketteja, kun matkojen varaaminen on tehty nykypäivänä niin helpoksi netissä? Omatoimisen matkan räätälöimiseen menee paljon aikaa – erityisesti sopivaa majoitusta valitessa. Tuntikausien turhauttava surffailu voi jopa päätyä siihen, että itselle sopivan matkapaketin kokoaminen saa matkailijan turhautumaan täysin, jolloin koko reissu on vaarassa peruuntua. Pakettimatkaajan tarvitsee lähinnä keskittyä matkakohteen ja ajankohdan valitsemiseen. Pakettimatkat ovat toisinaan myös muokattavissa ja saattavat sisältää useampia kohteita, joten täysin lukkoon lyötyjä nekään eivät aina ole. Parhaimmillaan valmismatkat saattavat kuljettaa ostajansa maailmanympärysmatkalle, joiden suunnitteleminen ja kokoaminen olisikin matkanjanoiselle seikkailijalle ylivoimainen haaste. Pakettimatkaajan on helppo tuudittautua turvalliseen tunteeseen siitä, ettei matkaa suunnitellessa tarvitse itse pohtia liikoja yksityiskohtia. Esimerkiksi yhteys lentokentältä hotellille ilmoitetaan suoraan tilauksen yhteydessä, ja usein voit myös varata valmiin hotellikuljetuksen. Kaikista matkaan liittyvistä kysymyksistä voi kysyä suoraan matkanjärjestäjältä omalla äidinkielellä. Omatoimimatkaa järjestettäessä kielitaito on yleensä tarpeen; ulkomaiset hotellit tarjoavat palveluitaan harvoin suomeksi. Tuntuu helpottavalta tietää, kun matkan aikana voi ottaa yhteyttä tahoon, johon turvautua epätietoisuuden hetkellä.

Matkailijan tuki ja turva

Ongelmatilanteissa apu on lähellä.

Varaukset ja ongelmatilanteet hoituvat helposti matkatoimiston avulla.

Vaihto- ja ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyden matkatoimiston asiakaspalveluun, joka auttaa suoraan suomeksi. Verkon suomenkieliset pakettipalvelut helpottavat asiointia merkittävästi, sillä vieraalla kielellä asioidessa varaustapahtumassa voi sattua ikäviä yllätyksiä: esimerkiksi joidenkin halpalentoyhtiöiden lentotarjoukset sisältävät vaikkapa paikanvaraukseen ja maksutapoihin liittyviä erillisiä kuluja, jotka lopulta selviävät matkustajalle vasta viimeisessä tilausvaiheessa. Näiden ylimääräisten kulujen myötä itseräätälöidystä matkasta voi lopulta tulla odotettua kalliimpi paketti. Huomioi myös, että halpalentoyhtiöiden esittämiin matkahintoihin ei usein sisälly käsimatkatavaroiden lisäksi muita matkatavaroita, vaan niistä täytyy maksaa erikseen.

Varauksen yhteydessä kannattaa selvittää matkatoimiston tiedot internetin kautta, erityisesti Kilpailu- ja kuluttajaviraston matkatoimistorekisterin tiedoista. Esimerkiksi TravelBird on rekisterin hyväksymä luotettava verkkomatkatoimisto, joka ilmoitetaan matkatoimiston sivuilla valmismatkat.fi-leimalla. TravelBirdin kautta on vaivatonta varata lento+hotelli laajasta rantalomakohteiden valikoimasta, minkä lisäksi tarjolla on monipuolisesti mahdollisuuksia valita kaupunkilomakohteita – uskommekin jokaisen löytävän itselleen sopivan kohteen. Valikoimassa pyritään pitämään niin eurooppalaisia ikisuosikkeja kuin myös myös erikoisempia kohteita, joihin omatoimimatkaaja ei välttämättä keksisi suunnata matkaa suunnitellessaan.

Kumpi vaihtoehto sopisi minulle?

Lomalle lähteminen ei ole koskaan ollut näin helppoa, sillä vaihtoehtoja on lukemattomasti.

Seikkailu alkaa miettimällä millaisen loman haluaa.

Vaikka valmismatkat ovatkin perinteisesti olleet suosiossa perheiden ja pariskuntien keskuudessa, ne ovat nostaneet päätään myös yksin matkaavien keskuudessa: tämä johtuu ainakin joiltain osin siitä, että monista hotelleista löytyy myös erillisiä yhden hengen huoneita. Säästetty aika suhteessa rahallisiin säästöihin tarkoittaa usein sitä, että nopean vilkaisun seurauksena matkojen hintaeron huomataan olevan niin pieni, että aikaa ja hermoja säästääkseen matkaaja valitsee helpon vaihtoehdon pakettimatkan muodossa. Usein valmismatka voi muodostua jopa halvemmaksi erikoistarjousten myötä. Matkatoimistojen ja hotellien välisiin sopimuksiin sisältyy usein matkailijalle tarjottavia erityisetuja, kuten illallinen tai alennuksia tietyistä palveluista. Pakettimatkojen hinnat vaihtelevat keskimäärin erikseen varattavia lentoja vähemmän. Tarkkaavaisen hintoja vahtivan matkaajan on mahdollista löytää oikealla hetkellä erityisen halpoja lentoja, kun taas toisinaan haluttujen päivämäärien lentohinnat ehtivät turhauttavasti nousemaan juuri ennen varauspäivää. Budjettimatkaajan valinta on usein omatoiminen lentojen ja majoituksen valikoiminen, sillä erityisesti nuorten suosimat hostellit tulevat lähes poikkeuksetta hotellia halvemmaksi. Matkatoimistot eivät juurikaan tarjoa majoitusta hostelleissa. Jos majoitusvalinta on kuitenkin hotelli, voi valmismatka muodostua paremmaksi vaihtoehdoksi.

Taloussanomien mukaan pakettimatkat houkuttelevat erityisesti vanhempaa väestönosaa. Pakettimatkoilla voi päästä helpommin tutustumaan muihin samanmielisiin matkustajiin, jotka ovat valinneet lomamatkalleen saman tarjouksen. Hotellille ei tarvitse tietenkään jäädä seurustelemaan muiden matkaajien kanssa, vaan voit halutessasi lähteä kaupungille nauttimaan aidosta paikallisesta ilmapiiristä. Monet ajattelevat pakettimatkojen sisällöstä virheellisesti, ettei matkailija voisi karata hotellinsa uima-altaan ja muiden valmiiden palveluiden ääreltä omatoimisten aktiviteettien pariin. Tämän vuoksi lento+hotelli -paketit ovat täydellinen ratkaisu matkailijalle, joka haluaa vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, mutta myös omat aktiviteetit. Esimerkiksi valmismatkojen opastetut kierrokset ovat vain yksi osa mahtavaa lomamatkaa, ja jokainen pääsee takuulla viettämään aikaa kohteessa omien mieltymystensä mukaisesti. Lento+hotelli -kokonaisuus kattaa nimittäin alustavasti vain matkustamisen ja majoituksen. Kaikki muu on sinun mieltymyksistäsi kiinni.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen