7 tarjousta

Kuuban matkat

Eksotiikkaa, tunteikasta salsaa ja värikästä katuelämää – kaikkea tätä tarjoavat suositut Kuuban matkat. Lähde TravelBird-lomalle ainutlaatuiseen saarivaltioon!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
7 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Karibianmerellä sijaitseva eksoottinen Kuuba on tunnettu rytmeistään ja ainutlaatuisesta kulttuuristaan. Mielenkiintoinen sekoitus espanjalaista ja afrikkalaista tunnelmaa tarjoaa mitä parhaimman ympäristön lomailuun.

Kuuban pitkällä historialla on selvät vaikutteet nykypäivään. Karibianmeren suurin saarivaltio oli pitkään alkuperäiskansojen asuttama ja hallitsema, mutta Kolumbuksen löytöretkien jälkeen maa oli Espanjan vallan alla lähes puoli vuosituhatta. Suurin käännekohta maan historiassa on kuitenkin Fidel Castron kommunistinen valtakausi vuodesta 1959 lähtien, jolloin vapaat vaalit jäivät unholaan ja hallinto perustui vain yhden miehen päätöksiin. Castron vallan seurauksena Yhdysvallat julistivat Kuuban kauppasaartoon, mikä näkyy vielä nykyäänkin saarivaltion katukuvassa. Sosialistinen vallankumouksen vaikutuksen näkeminen omin silmin on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kokemus matkailijalle, sillä maan ympäristöstä puuttuvat kaikki tunnetut ketjuliikkeet ja ravintolat. Näin ollen Kuuban matkat vievät matkailijan uniikkien nähtävyyksien äärelle. Vaikka maa on edelleen tiukan vallan alla, on asennoituminen maan politiikkaa kohtaan hieman hellittänyt. Tämän seurauksena matkailu on yleistynyt, ja yhä useampaa matkailijaa kiehtoo Kuuba juuri nyt, kun sen uniikki alkuperä on vielä tallella.

Kuuban pitkät paratiisirannat ja eksoottinen miljöö kiinnostavat matkailijoita, mutta omatoimimatkan toteuttaminen vaatii tarkkaa suunnittelua. Siksi matkatoimistojen erilaiset Kuuba-matkat lento+hotelli -yhdistelmällä ovatkin erittäin kysyttyjä. Matkailijan reissu sujuu tällöin vaivattomasti, sillä kaikki matkustamisen kannalta tärkeät seikat on otettu huomioon matkatoimiston toimesta. Kuuban matkat mahdollistavat ihanan loman Karibian paratiisissa, missä valkoiset rannat ja tuulessa hulmuavat palmut hivelevät silmiä samalla kun monipuoliset sukellusmahdollisuudet vievät ainutlaatuisten elämysten pyörteisiin. Upeiden rantojen lisäksi matkailijalla on mahdollisuus tutustua paikallisiin kulttuuriaarteisiin vilkkaissa kaupungeissa ja lumoavassa luonnossa. Kuuban lämpimän ilmaston ansiosta maa on suosittu matkakohde ympäri vuoden. Kuitenkin juuri talven matkat tuovat Kuuban parhaat puolet esiin, sillä tuolloin lämpötilat eivät nouse liian korkeiksi.

Eksoottinen Havanna on ainutlaatuinen vierailukohde

Kuuban matkat vievät miljoonakaupungin sykkeeseen!

Kuuban pääkaupunki Havanna lumoaa siirtomaa-aikaisella arkkitehtuurillaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan.

Kuuban tärkein kaupunki Havanna vie matkailijan omaperäisen arkkitehtuurin, vanhojen autojen ja rytmikkäiden sointujen keskelle. Kaupungin rakennukset ovat rapistuneet vuosien saatossa luoden ympäristöön menneisyyden tunnelman. Matkailija pääsee näkemään turistikohteiden sijasta aitoa paikallisten elämää. Havannan katukuvaa värittävät vallankumouksen inspiroima katutaide, sikaria polttavat paikalliset ja rumban kiihkeät rytmit. Kuuban matka kannattaa ehdottomasti kohdistaa Havannaan, jos mielessä on sosialistiseen elämäntyyliin tutustuminen. Historian vaikutus näkyy joka kadunkulmassa, ja matkailija voikin kuvitella kulkevansa sissijohtaja Che Guevaran jalanjälkiä kävellessään pitkin Havannan tunnelmallisia mukulakivikatuja.

Havannan vanhakaupunki on kaupungin tunnetuin ja näyttävin nähtävyys. Vanhaakaupunkia värittää siirtomaa-aikainen tunnelmallinen arkkitehtuuri ja upeat vanhat autot. Käveleminen läpi sykähdyttävien mukulakivikatujen vie matkailijan aikamatkalle vuosikymmeniä taaksepäin. Vanhassakaupungissa voi ympäristön ihailemisen lisäksi tehdä mielenkiintoisia löytöjä alueen ainutlaatuisissa kivijalkakaupoissa. TravelBird suosittelee vierailemaan myös pysäyttävässä Vallankumousmuseossa, joka sijaitsee entisessä presidentinlinnassa. Mielenkiintoinen museokierros kertoo matkailijalle tarinan Kuuban historiasta, sosialistisesta vallankumouksesta ja esimerkiksi Che Guevaran elämästä. Havannan matka ei kuitenkaan ole täydellinen ilman keinumista rytmikkään musiikin tahdissa. Rumba ja salsa kaikuvat kaikkialla kaupungissa, joten matkailijan kannattaa ehdottomasti käydä tanssimassa matkansa aikana.

Luonnon hiomattomat timantit

Valkoisista paratiisirannoista vihreisiin tupakkaviljelmiin – matkat Kuubaan mahdollistavat nähtävyyksien laajan kirjon!

Kuuban matkat ovat suosittuja auringonpalvojien keskuudessa. Karibian kristallinkirkas meri ja pitkät hienot hiekkarannat hellivät matkailijaa parhaalla mahdollisella tavalla. Vaihtoehtoisesti matkailija voi tutustua Kuuban ainutlaatuiseen luontoon!

Useimmat Kuuban matkat kohdistuvat Havannan lisäksi Varaderon trooppiseen kaupunkiin, joka on pelkästään turisteille tarkoitettu lomakohde. Yli 20 kilometriä pitkä pehmeä hiekkaranta lumoaa matkailijan kauneudellaan ja eksoottisuudellaan. Etelänmatka kauniilla hiekkarannalla on siis taattu. Aito kuubalainen kulttuuri jää kohteessa turismin varjoon, mutta rentoutumista kaipaava löytää ympäristöstä rauhallisen paratiisin. Varaderossa matkailija pääsee myös ainutlaatuisten elämysten äärelle sukeltaessaan ohi kirkkaiden koralliriuttojen tai seikkaillessaan salaperäisissä luolissa.

Kuuban luonto on kauneudessaan erityisen monimuotoinen. Ota siis amerikanrauta alle ja toteuta road trip Kuuban kauneimmat kohteet nähdäksesi. Viñales on mielenkiintoinen vierailukohde ympäristönsä vuoksi, sillä kaupungissa matkailijan eteen avautuu henkeäsalpaavat mogotes-kukkulat ja vihreät laaksot. Alueella voi vierailla myös eksoottisilla tupakkaviljelmillä ja maistaa aitoa kuubalaista sikaria. Cienfuegosin ranskalaisvaikutteisen kaupungin lähistöllä sijaitseva El Nichon taianomainen vesiputous taas on elämyksellinen nähtävyys. Kiinnostaisiko uiminen delfiinien kanssa? Cienfuegosin alueella se on mahdollista!

Rommia ja kotiinviemisiä

Kuuba ei ole shoppailijoiden paratiisi, mutta ainutlaatuisia kotiinviemisiä silti riittää!

Kuuban suosituimmat tuliaiset ovat arominen rommi, maukas kahvi, suuret sikarit, näyttävä taide ja rytmikäs musiikki.

Kuuban taloudellisen tilanteen vuoksi maan ruokakulttuuri ei valitettavasti ole yhtä eksoottinen kuin voisi kuvitella. Matkailija tulee huomaamaan ruokalistojen koostuvan pääsääntöisesti ruskeista pavuista ja riisistä. Useissa ruokakaupoissa käytetään vielä tänäkin päivänä säännöstelykuponkeja, joten tavallisen matkailijan on vaikea päästä ostamaan elintarvikkeita. Siksi ruokailuelämysten etsimisen sijasta kannattaa keskittyä paikallisten juomien maistamiseen. Kuuba on nimittäin maailman tunnetuin rommin tuottaja. Rommia onkin saatavilla kaikkialla, ja maan oma rommimerkki Havana Club on levinnyt ympäri maailman. Matkailija voi kokeilla raikasta Mojitoa tai paikallisten suosikkia, Cuba libreä, eli paikallista rommikolaa. Kauppasaarron seurauksena amerikkalaiset virvoitusjuomat ovat maassa laittomia, joten mielenkiintoinen kokemus on maistaa kuubalaisten omaa versiota kuuluisasta Coca-Colasta tai Spritestä.

Rommin lisäksi Kuuba on tunnettu sikareiden ja kahvin tuottaja. Kyseisiä tuotteita kannattaakin viedä tuliaisina kotiin. Matkailija löytää erityisesti Havannasta mielenkiintoisia käsitöitä, taidetta ja koruja. Näin kotiin voi viedä ainutlaatuisia löytöjä, sillä vastaavanlaisia tuotteita ei löydy mistään muualta!

Lisää inspiraatiota

Karibian matkat Rantalomat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen