7 tarjousta

Kuuban kiertomatka

Kuuban kiertomatka istuttaa sinut aidon amerikanraudan kyytiin, ja TravelBird takaa ikimuistoiset hetket sikarien maassa, jossa historia yhä on läsnä.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
7 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Kuubassa nautit samaan aikaan sekä entisaikojen tunnelmasta, kuumista karibialaisista rytmeistä, unenomaisista paratiisirannoista että maailman kuuluisimmasta rommista paikan päällä. Kuubassa on ainutlaatuista tunnelmaa, joka on koettava itse.

Kuuban suosio matkakohteena on alkanut jo 1800-luvulla, vaikkakin suurimmat matkustusbuumit maahan ovat olleet vasta myöhemmin. Niin Kuubaan maana kuin sen matkailuunkin ovat vaikuttaneet historian moninaiset vaiheet. Kuuba matkakohteena on ollut etenkin Yhdysvaltojen kansalaisten suosiossa, ja muun muassa Yhdysvaltojen pörssiromahdus vaikutti luonnollisesti myös kansalaisten matkustuskykyyn. Suurimmin maassa tänä päivänäkin näkyvät kuitenkin jäljet vallankumouksesta ja Yhdysvaltojen kauppasaarrosta. Nykyisin turismi on kuitenkin Kuuban tärkeimpiä elinkeinoja. Upean valkoiset hiekkarannat, mielenkiintoinen historia ja täysin ainutlaatuinen tunnelma takaavat sen, että matkailijat tuntevat edelleen vetoa tähän Karibian upeaan helmeen, jonka tunnelma poikkeaa täysin mistään muusta aikaisemmin kokemastasi.

Kuuban kiertomatka todella takaa sinulle lämpimät muistot ja kauniin rusketuksen, sillä matkustitpa maahan mihin vuodenaikaan tahansa, on Kuubassa aina suotuisat säät. Aurinkoisia päiviä vuodessa on keskimäärin huimat yli 300, joten Kuuba on takuuvarma matkakohde, mikäli haluat saada aimo annoksen D-vitamiinia Suomen sateisten säiden varalta. Kuubassa matkailijan ei myöskään tarvitse pelätä, vaan maalaisjärjellä ja normaalilla huolellisuudella pärjää jo oikein hyvin. Maa on nimittäin yksi Latinalaisen Amerikan turvallisimpia kohteita, ja jopa Havannan vilinässä matkailija kokee olevansa turvassa.

Kuuban kiertomatka ei toki ole ainoa helmi, jonka lomat Karibialla mahdollistavat. Miltä kuulostaisi yhdistää Kuuban matkaan jokin toinen, tai parhaassa tapauksessa useampikin, Karibian kuuma matkailukohde? Parhaiten useamman maan kokeminen saman matkan aikana onnistuu Karibian risteilyllä, joka onkin todella suosittu vaihtoehto seikkailunhaluisten matkailijoiden keskuudessa. Esimerkiksi Meksikon matkat yhdistetään usein vierailuun Kuubassa. Kuuba on lisäksi mitä mainion tukikohta pienempien saarien tutkimiselle, sillä Karibianmeren saarista juuri Kuuba on kaikkein suurin. Halutessasi voit seilata aina Etelä-Amerikkaan asti, ja aloittaa mantereen tutkimisen vaikkapa Kolumbiasta ja edetä alas Ecuadoriin ja Brasiliaan.

Kuuban kulttuuriaarteita

Kauppasaarto näkyy katukuvassa edelleen, ja vallankumouksen vaikutuksiin pääset tutustumaan useissa historiallisissa kohteissa.

Kuuban matkakohteet tutustuttavat sinut kommunistisen valtakauden vaikutuksiin, siirtomaavallan kolonialistisiin rakennuksiin ja alkuperäiskansojen perinteisiin. Kuuban kaupunkikohteet ovat todella monipuolisia ja eroavat kaikki toisistaan!

Kuuban kiertomatka ei olisi täydellinen, ellei se pitäisi sisällään tutustumista pääkaupunki Havannaan. Havannassa kuljet sekä sissijohtaja Che Guevaran että kirjailija Ernest Hemingwayn jalanjäljissä, ja koet kuubalaisen tunnelman aidoimmillaan. Sillä vaikka Havanna onkin maan pääkaupunki, ei sen katukuvassa huomaa kasvaneen matkailun vaikutuksia. Yhdysvaltojen kauppasaarron myötä maahan eivät nimittäin ole rantautuneet kansainväliset ketjuliikkeet tai pikaruokaketjujen paljous. Sen sijaan katukuvassa näkyvät omalla tavallaan kauniit, maaliltaan halkeilleet pastellinsävyiset rakennukset ja niiden seiniin piirretyt katumaalaukset, entisajoista muistuttavat värikkäät amerikanraudat ja sikaria polttelevat paikalliset. Erityisesti UNESCOnkin suojelema Havannan vanha kaupunki on koettava, sillä siellä mukulakivikadut johdattavat matkailijan keskelle historian tuntua. Historiaan tutustumisen laajemmin mahdollistaa myös entisessä presidentinlinnassa sijaitseva Vallankumousmuseo. Kun ilta koittaa, suosittelemme nauttimaan Kuuban rennosta elämänmenosta. Maa on nimittäin tunnettu rumbasta, sambasta, rytmikkäästä musiikista ja keinuvista lanteista. Heittäydy siis mukaan aitoon kuubalaiseen illanviettoon!

Siirtomaa-ajan tunnelmaa henkii puolestaan Trinidadin kaupunki. Kuten Havannassakin, sielläkin tunnet menneiden aikojen läsnäolon ja suorastaan pysähtyneen ajan. UNESCO suojelee kaupunkia sen historiallisen merkityksen takia, ovathan sen rakennukset kuin malliesimerkki kolonialistisesta arkkitehtuurista. Espanjalaisten valloittajien rakentamaa kaupunkia sanotaan tänä päivänä jopa Kuuban kaikkein kauneimmaksi kaupungiksi. Trinidadin kaduilla kannattaakin siis vaellella tovi jos toinen, sen suurempaa päämäärää askeleillesi et tarvitse.

Kolmas suosittelemamme kaupunkikohde on Kuuban entinen pääkaupunki, Santiago de Cuba. Kun Havannassa koet kommunismin ja kauppasaarron vaikutukset katukuvassa ja Trinidadissa Espanjan siirtomaavallan, Santiago de Cubassa tutustut maan alkuperäisten asukkaiden perinteisiin. Ennen Kolumbuksen löytöretkiä Kuubassa asui intiaaneja, ja nykyisin kaupungissa on näkyvissä myös afrikkalaisia perinteitä. Santiago de Cubassa erityisesti koetkin Karibian letkeän ilmapiirin, sillä se on koko kuubalaisen musiikin keskus. Toki kaupunki on täynnä myös historiaa, onhan se Kuuban toiseksi suurin kaupunki. Siellä sijaitsee Kuuban kaikkein vanhin talo, Casa Valezquez. Santiago de Cuban kaupungintalon parveke toimi myös näyttämönä vuoden 1959 vallankumouksen voiton julistamiselle, sillä juuri siellä Fidel Castro ilmoitti asiasta. Santa Claran kaupunki puolestaan oli vallankumouksen viimeisen taistelun tapahtumapaikka vuonna 1958. Kaupungissa sijaitsee myös Che Guevara -mausoleumi, johon itse Che Guevara taistelutovereineen on haudattu. Alkuperäisten kansojen ja syntyperäisten kuubalaisten historiaan voit tutustua lisää esimerkiksi Holguínissa, jonka lähellä sijaitsevat Aldea Tainan ja Chorro de Maitan arkeologiset kohteet.

Rentoudu Kuuban kauniilla hiekkarannoilla

Kuuban luonto tarjoaa loistavat mahdollisuudet myös aktiivisempaan lomailuun.

Kuuba on Karibian suurin saari, jossa hiekkarannoista ja kauniista maisemista ei ole pulaa. Historiaan tutustumisen vastakohdaksi voit vain nostaa jalat ylös ja nauttia täydellisestä ilmastosta. Täydellinen rentoutuminen on Kuubassa taattu.

Lempeässä tuulessa keinuvat palmupuut, kirkkaan turkoosi merivesi, varpaiden alla pehmeästi painuva hieno hiekka, tuore kookosmehu ja houkuttelevasti kutsuva riippumatto. Mikä tahansa näistä jo yksinään olisi omiaan kuvaamaan kuinka sanomattoman upeat maisemat Kuubassa on rantaloman viettoon. Mutta Kuubasta puhuttaessa ei suinkaan tarvitse tyytyä vain yhteen ylistävään kuvaukseen, sillä siellä totta ovat kaikki edellä mainitut. Matkailijoiden kesken erityisen suosittu on Varaderon paratiisi, jossa hiekkaranta kirjaimellisesti jatkuu silmänkantamattomiin, onhan se yli 20 kilometrin pituinen. Varaderossa todella pystyt rentoutua, mutta paikallinen tunnelma sieltä kuitenkin puuttuu tyystin. Alue on nimittäin suljettu paikallisilta, ja sen kauneudesta saavat nauttia ainoastaan maahan saapuneet matkailijat.

Kaukaisuuteen jatkuvat hiekkarannat eivät suinkaan ole Kuuban ainoa upea luonnonnähtävyys. Rannalla loikoilun yhteydessä on mukava pulahtaa vilvoittelevaan veteen, mutta vesi luonnollisesti tarjoaa oivat puitteet myös aktiivisemman lomailijan makuun. Kuubassa kannattaakin kurkistaa myös veden pinnan alle, sillä siellä saatat kohdata kaikissa sateenkaaren väreissä uiskentelevien kalojen lisäksi vaikkapa kilpikonnan. Aina sinun ei välttämättä tarvitse suunnata edes pintaa syvemmälle, jotta näet jotain ainutlaatuista. Kauniin punertavat, suuret meritähdet nimittäin viihtyvät usein aivan rantahietikossa, eikä niitä ole vaikea erottaa kirkkaan veden pinnan läpi. Kuubassa voit myös bongata suurempia vedeneläviä, eikä esimerkiksi delfiinin näkeminen ole ollenkaan tavatonta. Veteen pulahtamisen lisäksi voit vain ihailla näkemääsi, mihin esimerkiksi El Nichon ja Salto de Caburnin lumoavat, kerroksittain laskeutuvat vesiputoukset soveltuvat erinomaisesti.

Kuuban luonto ei myöskään rajoitu ainoastaan laakeiden hiekkarantojen ja turkoosin veden ihailuun. Tiesitkö, että Kuuban kiertomatka tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaeltaa vuoristossa ja nauttia jylhän kauniista, henkeäsalpaavista maisemista? Suuntaa esimerkiksi Sierra Maestran vuoristoon, joka on myös historiallisesti merkittävässä asemassa. Siellä nimittäin piti tukikohtaansa Castron johtama sissiliike. Myös Viñalesin kaupungin lähistöllä on kaikessa vihreydessään silmiähivelevän kauniit maisemat. Sierra de los Organos -vuoriston maisemassa nimittäin vaihtelevat mogotes-kukkulat sekä avarat laaksot, ja tupakkaviljelmät kukoistavat. Laaksoon tutustuminen sopiikin erityisen hyvin aktiiviselle matkailijalle, sillä se on saavutettavissa joko vaeltamalla, kiipeämällä tai ratsastaen. Myös San Luisin, Santa Rosan ja Meyerin laaksot on koettava, sillä ne kuuluvat UNESCOn maailmanperintölistalle. Nämä Valle de los Ingeniosin kolme toisiinsa yhdistynyttä laaksoa ovat kauneutensa lisäksi historiallisesti merkittäviä, sillä 1700-1800-luvuilla ne olivat tärkeitä sokerin tuotannon keskuksia.

Kuinka liikkua Kuubassa?

Poimi TravelBird-vinkit mahdollisimman onnistuneen loman takaamiseksi!

Kiertomatkat tarkoittavat aina monen kaupungin ja kohteen näkemistä, ja jotta matka sujuisi mahdollisimman joustavasti, kannattaa maan tapoihin ja liikennekulttuuriin perehtyä ennen matkaa. Kuuban erikoisuus on ainutlaatuinen amerikanrauta!

Kuuba on loistava kiertomatkakohde, sillä liikkuminen maassa kohteesta toiseen on helppoa. Kuubaa ajatellessa tulee usein välittömästi mieleen perinteinen amerikanrauta, joka kirkkaan värinsä ansiosta luo mieleenpainuvan kontrastin taustalla seisoville pastellisävyisille rakennuksille ja tuulessa huojuville palmupuille. Vuokra-autolla liikkuminen on usein myös kaikkein sujuvin vaihtoehto, sillä silloin matkailija voi tehdä juuri itselleen sopivat suunnitelmat. Ja mikä parasta, matkailija voi jopa muuttaa niitä kesken ajomatkan, mikäli matkan varrelle sattuu osumaan esimerkiksi paikallinen tupakkafarmi. Kuubahan on tunnettu sikareistaan, joten vuokra-autolla matkaavan ei tarvitse kotiin palattua harmitella, että valmiissa matkasuunnitelmassa ei ollut tilaa yhtäkkisille suunnitelmanmuutoksille. Todella seikkailunhaluinen matkailija kokeilee matkustamista kuten paikalliset. Auton vuokraamisen lisäksi Kuubassa on nimittäin mahdollista matkustaa auton kyydissä pelkästään matkustajana ja kyydistä lainkaan maksamatta. Liftaaminen on Kuubassa melko yleistä, ja suomalaisille voi kuulostaa hämmentävältä, että valtion omistamien kulkuneuvojen on jopa pakko ottaa kyytiin tien varressa odottava matkustaja, mikäli autossa vain suinkin on tilaa. Joissakin tapauksessa peukalokyytejä jopa järjestetään systemaattisesti, sillä suurimmista kaupungeista poistettaessa voit havaita viranomaisia sumplimassa kyytejä niiden tarpeessa oleville matkailijoille. Liftaamiselle on oma terminsäkin: hacer botella.

Mikäli matkan varren etapit sijaitsevat kaukana toisistaan, on maan sisäinen lento oiva vaihtoehto, sillä Kuubassa kotimaan lennot ovat yleisiä. Toinen hyvin yleinen vaihtoehto on linja-autolla kulkeminen. Kuubassa onkin kahdenlaisia linja-autoja: linja-autoyhtiö Viázul kuljettaa ulkomaiset matkailijat määränpäähänsä, kun taas Astro on paikallisten suosima. Viázul on kuitenkin hyvin ilmastoitu ja autoissa on esimerkiksi jalkatilaa runsaasti, joten tämä saattaa olla länsimaisiin kulkuneuvoihin tottuneelle se mukavampi vaihtoehto. Kuuba on Karibian maista siinä mielessä erityisessä asemassa, että siellä sijaitsee Karibian ainoa rautatieverkosto. Junalla voitkin matkustaa suurimpien kaupunkien välillä. Kuuban rautatieverkosto on kuitenkin sen verran suppea, että pienemmät matkakohteet saavuttaa joko ainoastaan tai ainakin helpoiten jollakin toisella kulkuvälineellä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen