Valitse lähtöpäivä
11 tarjousta

Parhaimmat tarjouksemme, matkailijalta matkailijalle

Etsi lisää

Miltä kuulostaisi yhdistelmä Etelä-Euroopan aurinkoa, turkoosia merta, upeita luonnonpuistoja sekä historiallisesti merkittäviä kaupunkeja?

Adrianmeren rannikolla sijaitseva, häikäisevän kaunis Kroatia on monipuolisuudellaan erinomainen matkakohde. Kroatiasta löydät niin valkoiset hiekkarannat, laakeat tasangot kuin näyttävät vuoristotkin. Näin ollen erilaiset Kroatia-matkat sopivat jokaiselle matkailijalle, sillä kohteessa voi viettää sekä aktiivi- että rantaloman. Upeiden historiallisten kaupunkien ansiosta maa on myös erittäin suosittu matkakohde kulttuurinjanoisten keskuudessa. Tuhansien saarten ja kristallinkirkkaan meriveden Kroatia on tunnettu myös ainutlaatuisista luonnonpuistoistaan, joiden näkeminen on elämyksellinen kokemus. Nauti välimerenilmaston lämmöstä, seikkaile toinen toistaan upeimmilla saarilla, tutustu kroatialaisen keittiön merellisiin herkkuihin sekä ihastele kaupunkien historiallista arkkitehtuuria. TravelBird suosittelee Kroatiasta kiinnostuneita määrittelemään lomansa prioriteetit ja niiden avulla löytämään itselleen täydelliset Kroatia-kohteet. Haluatko kiertää eri kaupunkeja nähden mahdollisimman paljon, vai haluatko pysyä yhdessä paikassa nauttien ja rentoutuen? Loma Kroatiassa voi alkaa esimerkiksi seikkailulla historiallisessa Dubrovnikissa siirtyen Bačvicen upeille rannoille Splitiin. Myös Hvarin saari on vierailemisen arvoinen, sillä sitä pidetään yhtenä maailman kauneimmista saarista.

Kroatian matkat ovat tällä hetkellä erittäin kysyttyjä. Eri lentoyhtiöiden Kroatia-lennot Helsingistä lähtevät useasti päivässä ympäri vuoden. Matka Kroatiaan kestää suorilla lennoilla noin kolme tuntia riippuen matkakohteesta. Kaikkiin kohteisiin ei valitettavasti ole tarjolla suoria lentoja, mutta haluttuun matkakohteeseen matkustaminen on ehdottomasti odottamisen arvoista. Kesä on suosituin matkustusaika, mutta ruuhkia välttävän kannattaa Kroatiaan matkustaa keväällä tai alkusyksystä. Budjettimatkailija löytää helposti erilaiset Kroatia-äkkilähdöt ja voi näin ollen lähteä spontaanille lomalle Välimeren timanttiin.

Häikäisevän upea luonto
Kroatia on paljon muutakin kuin hiekkarantoja ja aurinkoa. Maan kaunis luonto on ehdottomasti näkemisen arvoinen.
Kroatian matkat ovat hyvä mahdollisuus nähdä ainutlaatuisia puistoja ja Välimeren kasvillisuutta. UNESCOn suojelema, uskomaton Plitvicen kansallispuisto on vesistöillään ja taianomaisella metsällään Kroatian ihmeellisin helmi.

Perinteisen rantaloman lisäksi Kroatiassa kannattaa ehdottomasti tutustua maan upeaan luontoon. Tunnetuin luontonähtävyys on Plitvicen kansallispuisto, joka sijaitsee keski-Kroatiassa ja on maan suurin ja vanhin lajiaan. Alueen ehdoton vetonaula on Korana-jokeen muodostunut 16 järven ja lukuisten vesiputousten näyttävä kokonaisuus. Vietä seikkailun ja silmiä hivelevien maisemien täyteinen päivä keskellä Kroatian ainutlaatuista luontoa.

TravelBird suosittelee hyppäämään Dubrovnikista lähtevän lautan kyytiin ja matkaamaan Mljet-saarelle, jonka ympäristöstä löydät niin upean kansallispuiston kuin roomalaisia raunioita. Mikäli taru Odysseuksen harharetkistä on tuttu, kannattaa ehdottomasti käydä Bapino Poljen läheisyydessä sijaitsevassa luolassa. Tarun mukaan Odysseus vietti kyseisessä luolassa seitsemän vuotta. Uiminen turkoosissa merivedessä on elämys, mutta myös patikointi kauniissa vuoristoissa ja rannikoilla on ainutlaatuinen kokemus.

Kroatia on tunnettu erinomaisista viineistään. Maassa kasvaa kaiken kaikkiaan 64 erilaista viinirypälelajiketta, joten matkailijalla riittää valinnanvaraa. Mikäli elämysmatkailu kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti vierailla erilaisilla viinitarhoilla ja tutustua viinin tuottamiseen. Kroatia on myös laajojen laventelipeltojen täyttämä maa, joten matkamuistoksi voit viedä laventelista valmistettuja tuotteita kuten laventeliteetä.

Matkojen tulee olla hitaita ja pitkiä. Minä pidän jalan kulkemisesta.

– Nuuskamuikkunen
Historiallinen Kroatia
Vaikka Kroatian itsenäistymisestä on vain vähän aikaa, näkyy maan pitkä historia sen lumoavissa kaupungeissa.
Vuonna 1991 itsenäistyneessä Kroatiassa näkyvät jäljet niin muinaisesta Rooman valtakunnasta kuin slaavilaisten kosketuksesta.

Kroatian matkat ovat erinomainen vaihtoehto historian ystäville. Kroatian kaupungeista löydät runsaasti nähtävää ja koettavaa, ja kaupunkiloman voit helposti yhdistää rannalla loikoiluun. Suosittelemme Kroatian matkailijoita vierailemaan erityisesti Dubrovnikissa, joka aikoinaan oli slaavien asuttama, ja joka on tunnettu maagisesta muurien ympäröimästä Grad-vanhastakaupungista. Historialliselta alueelta löydät parin kilometrin verran upeita kävelykatuja sekä näyttäviä palatseja. Vieraile kuuluisalla Luža-aukiolla, ihaile Sponza-palatsia sekä Roland-pylvästä ja siirry tunnelmalliseen vanhaan satamaan.

Dubrovnikin kaltainen, merkittävä kaupunkikohde on myös vilkas Split, joka on tunnettu historiallisesta Diocletianuksen palatsialueesta. Vanhankaupungin sydämessä sijaitseva, vuonna 300 rakennettu Rooman valtakunnan keisari Diocletianuksen palatsi on UNESCOn suojelema maailmanperintökohde. Kokonaisuudessaan Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki ja myös erinomainen rantalomakohde.

Kroatian pääkaupunki Zagreb eroaa sijainniltaan muista suosituista kaupunkikohteista, sillä se sijaitsee sisämaassa. Kroatian suurimmassa kaupungissa pääset tutustumaan paikallisten elämään, sillä Zagreb ei ole yhtä turistivoittoinen kuin Dubrovnik ja Split. Kaupungissa voit nähdä kuuluisalla Gradec-kukkulalla merkittäviä nähtävyyksiä kuten Kamenita vrata -kiviportin sekä Kroatian parlamentin.

Kroatialainen keittiö
Kroatian matkat ovat hyvä mahdollisuus kokeilla maan perinneherkkuja.
Kroatialainen keittiö on herkullinen yhdistelmä useita eri ruokakulttuureja.

Erilaiset merenelävät, kuten äyriäiset, simpukat ja kalat, ovat iso osa etenkin Dalmatian rannikon ruokakulttuuria. Ruoat maustetaan usein oliiviöljyllä sekä valkosipulilla, ja tunnetuin alueen ruoista on monelle uusi tuttavuus crni rizot -risotto, joka on värjätty mustaksi mustekalan musteella. Erilaiset grillatut lihat ja kasvikset, ilmakuivattu prsut-kinkku ja burek-piirakat ovat dalmatialaisia perinneherkkuja. Kroatian mantereen ruokakulttuuri on muodostunut Itävallan ja Unkarin alueiden vaikutuksesta. Esimerkiksi paprikalla maustettu kulen-makkara ja čobanac-lihapata ovat perinteisiä ruokia. Herkulliset jälkiruoat löydät Zagrebista, joka on kuuluisa lukuisista leipomoista ja sokeristen herkkujen kirjosta. Täällä voit kokeilla esimerkiksi perinteistä kremšnita-kermajuustokakkua. Kroatialainen ruoka vie jalat alta!