tarjousta

Kreetan matkat

Suomalaisten suosimat Kreetan matkat ovat aina hyvä idea. Ainutlaatuinen TravelBird-loma kulttuurihistorian ja aurinkorantojen äärellä on täynnä taikaa!
Katso lisää:

Suomalaisten suosikkisaari, mystinen Kreeta on tuhansien tarujen ja rikkaan kulttuurihistorian koti. Samalla se on myös Kreikan suurin saari.

Ihana Kreeta on auringonpalvojan ykköskohde. Saaren monipuolinen ympäristö, ainutlaatuinen kulttuuri ja pitkät aurinkorannat ovat juuri ne syyt, minkä vuoksi erilaiset Kreetan matkat ovat erittäin kysyttyjä. Kreetalla on mahdollista päästä tutustumaan niin antiikin aarteisiin, vaihtelevaan luontoon, tunnelmallisiin kaupunkeihin kuin myös valkoisiin hiekkarantoihin. Ei siis ihme, että Kreeta on yksi Kreikan monipuolisimmista saarista.

Kreetalla eivät maisemat jää yksitoikkoisiksi. Kreetan matkat vievät matkailijan nimittäin rikkaan luonnon keskelle. Samaan saareen mahtuu sekä hienoja hiekkarantoja, lumihuippuisia vuoria, historiallisia raunioita että romanttisia oliivilehtoja. Tiesitkö, että Kreetalla kasvaa noin 35 miljoonaa oliivipuuta? Lähes jokainen paikallinen kasvattaakin omat oliivinsa. Näin ollen oliiviöljy ja oliivit ovat tärkeä osa kreetalaista keittiötä. Oliivipuiden lisäksi Kreetan ylpeys on sen hedelmäiset appelsiinipuut, joita kasvaa saarella noin 5 miljoonaa. Tuoreita ja maukkaita appelsiineja on siis tarjolla kaikkialla.

Taruja ja raunioita

Muistatko vielä hurjan taruhirviön Minotauruksen? Kreetan matkat mahdollistavat tutustumisen antiikin historiaan!

Matka Kreetalle vie takaisin antiikin Kreikkaan.

Kreetalla loistanut pronssikautinen minolainen kulttuuri oli koko Euroopan ensimmäinen vaikuttava korkeakulttuuri. Saarella on yhä kiehtovia merkkejä kulttuurin olemassaolosta, minkä vuoksi Kreeta matkat ovatkin suosittuja kulttuurinjanoisten keskuudessa. Myös maailmankuulun kreikkalaisen mytologian lukuisat tarut liittyvät tavalla tai toisella Kreetaan. Kreetalaiset ovatkin ylpeitä kulttuuriperimästään, ja tuhannet tarut vaikuttavat saaren elämään vielä tuhansienkin vuosien jälkeen.

Yksi kuuluisimmista myyteistä kertoo labyrintissa elävästä Minotauruksesta, joka oli härän ja ihmisen risteytymä. Kuningas Minoksen käskystä hurja hirviö teljettiin valtavaan labyrinttiin, ja sille uhrattiin ravinnoksi seitsemän nuorta miestä ja seitsemän nuorta neitsyttä joka yhdeksäs vuosi. Kreetan matkat vievät matkailijan Minotauruksen jalanjäljille, sillä tarun labyrintti sijaitsee Knossoksen rauniokaupungissa. Yli 2700 vuotta vanha Minoslaisaikainen palatsikeskus on erinomainen kohde päiväretkelle, sillä nähtävää ja koettavaa riittää. Knossos sijaitsee saaren pääkaupungin, Iraklionin lähiympäristössä.

Minolaisaikaisia palatseja löytyy myös saaren muista kohteista. Esimerkiksi Málian kaupungissa sijaitsee Málian palatsin rauniot. Palatsia pidetään yhtenä saaren tärkeimmistä, ja se on mielenkiintoinen vierailukohde. Matkailija voi myös tutustua saaren eteläpuolella sijaitsevaan Faistóksen raunioihin tai Gournián arkeologiseen palatsiin.

Kreetan tunnelmalliset kaupungit

Loma kaupungissa takaa, että tekemistä riittää.

Monipuoliset Kreetan matkat vievät kaupunkeihin. Miltä kuulostaisi kaupunkiloma maan pääkaupungissa Iraklionissa tai viihtyisässä Haniassa?

Kreetan suurin kaupunki, Iraklion on saaren taloudellisesti merkittävin kohde. Myös Heraklionina tunnettu kaupunki on usein matkailijoiden ensimmäin kosketus Kreetaan, sillä kaupungista on hyvät kulkuyhteydet eri puolille saarta. TravelBird suosittelee vierailemaan Iraklionin arkeologisessa museossa, missä matkailija pääsee tutustumaan minolaiseen taiteeseen ja Knossoksen raunioista löydettyihin arvokkaisiin esineisiin. Museon lisäksi matkailijalle on tarjolla valtavasti kiehtovia linnoituksia, kauniita kirkkoja sekä tunnelmallisia aukioita lukuisine suihkulähteineen ja ravintoloineen. Pyhän Menaksen tuomiokirkko on esimerkiksi kohde, jossa kannattaa käydä vierailulla.

Kreetan toiseksi suurin kaupunki Hania ja sen ympäröimät pikkukylät ovat saaren suosituimmat matkakohteet. Kaupungista löytyvät monipuoliset mahdollisuudet niin ostosten tekoon, syömiseen kuin nähtävyyksien katselemiseen. Mielenkiintoinen vierailukohde Haniassa on tunnelmallinen venetsialainen satama, joka on samalla myös iltaelämän sykkivä sydän. Hania on shoppailijan paratiisi, sillä tarjolla on valtavasti laadukkaita nahkalaukkuja, kenkiä, keramiikkaa, käsitöitä, mausteita ja viinejä. Matkailija voi esimerkiksi ostaa paikallista oliiviöljyä ja käsintehtyjä tuotteita Hanian kauppahallista. Historian kiehtovia tarinoita sen sijaan kuulee kaupungin merenkulkumuseossa ja arkeologisessa museossa.

Ihanaa lomailua auringon alla

Auringonotto lomakylissä kruunaa Kreetan matkat.

Hanian ympäröimät lomakylät vievät ihanan aurinkoloman äärelle. Turkoosi merivesi, valkoiset hiekkarannat, monipuoliset ravintolapalvelut ja ihanasti lämmittävä aurinko — kaikki tarvittava löytyy Hanian ympäristöstä!

Hanian länsipuolella sijaitsevat lomakylät tarjoavat matkailijalle ihastuttavan ympäristön rentoutumiseen. Matkailijalla on edessään valinnanvaikeus, sillä lomakyliä on valtavasti. Kaikkia kuitenkin yhdistää ihanat hiekkarannat ja rento tunnelma. Kylistä löytyy kaikki tarvittava, mutta halutessaan voi silti lähteä helposti päiväreissulle Hanian sykkeeseen. Näin ollen tekemistä riittää. Tunnetuimpia Hanian lomakyliä ovat kreetalaistunnelmaiset Kato Stalo ja Agia Marina sekä nuorten suosima Platanias.

Rentoutumisen ohella on myös hyvä huolehtia ruokailuista. Ravintolavaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan, mutta matkailijan kannattaa kokeilla paikallisten suosikkituotteita, eli kreetalaista salaattia, mereneläviä sekä lehtevää baklava-leivosta. Tsikoudia eli kreetalainen raki taas on grapan kaltainen juoma, jota juodaan pieninä annoksina ennen tai jälkeen aterian.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen