2 tarjousta

Krakovan matkat

Krakovan matkat tarjoavat historiallisia nähtävyyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia. TravelBird suosittelee Puolan kaunista ja historiallista helmeä jokaiselle!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Muinaisen Puolan kuninkaallinen pääkaupunki, nykyään maan toiseksi suurin kaupunki Krakova loistaa keskiaikaisella ympäristöllään ja ainutlaatuisella tunnelmallaan.

Keski-Euroopan sydämessä sijaitseva Krakova tarjoaa matkailijalle nähtävyyksien-, historian- ja kulttuurintäyteisen ympäristön. Erilaiset Krakovan matkat ovatkin suomalaisten suuressa suosiossa, sillä kaupunkiin on helppo matkustaa idylliselle kaupunkilomalle. Nähtävyyksien lisäksi matkailija voi nauttia monipuolisista ostosmahdollisuuksista, hyvästä ruoasta ja lähialueen vaikuttavista vierailukohteista.

Matka Krakovaan vie matkailijan aikamatkalle takaisin keskiaikaan. Kaupunki oli Puolan pääkaupunki aina 1500-luvulle asti, mikä näkyy kaupungin historiallisen kauniissa arkkitehtuurissa. Krakovan tunnelmalliset aukiot, lumoavat mukulakivikadut, suloiset ravintolat ja Veikseljoen viihtyisät rantakadut luovat yhdessä taianomaisen ympäristön, jossa tekemistä riittää matkailijalle kuin matkailijalle.

Historian keskellä

Ainutlaatuiset Krakovan matkat vievät matkailijan kiehtovan keskiajan ja pysäyttävän lähihistorian äärelle.

Puolan pääkaupungin Varsovan matkat näyttävät lähes täysin uudelleen rakennetun kaupungin. Krakova puolestaan on ainoa Puolan suurista kaupungeista, joka säilyi lähes vahingoittumattomana toisesta maailmansodasta. Historian havinan kuuleekin kaikkialla kaupungissa.

Krakovan upeasti säilynyt keskiaikainen vanhakaupunki on kaupungin tunnetuin historiallinen kohde, sillä se on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. UNESCOn suojelemat mukulakivikadut vievät matkailijan läpi lukuisten museoiden, kauniin arkkitehtuurin ja tunnelmallisten aukioiden.

Krakovan vanhakaupunki houkuttelee keskiajasta kiinnostuneita matkailijoita, mutta monen reissaajan kohokohta on lähteä pysäyttävälle aikamatkalle takaisin toiseen maailmansotaan. Maailman kuuluisin keskitysleiri, vaikuttava Auschwitz, sijaitsee nimittäin noin 50 kilometrin päässä Krakovasta. Traagisten tarinoiden keskitysleiriin pääsee helposti vierailemaan linja-autolla tai junalla. Matkailijat voivat vierailla kahdessa leirin osassa, Auschwitz I:ssa ja Auschwitz II:ssa. Leirien välillä kulkee järjestetty linja-autokuljetus. Ensimmäisessä voi vierailla ainoastaan kesäisin oppaan johdolla, mutta jälkimmäisessä voi alueen ympäristöä tutkia omin päin.

Toisen maailmansodan traagisiin tarinoihin pääsee tutustumaan myös Krakovassa. Kazimierzin juutalaiskaupunginosa vie nimittäin juutalaisten historian äärelle. Aikoinaan juutalaiset pakotettiin asumaan kyseisessä kaupunginosassa, ja alue autioitui kymmeniksi vuosiksi toisen maailmansodan jälkeen. Nykyään Kazimierzin ympäristö on lukuisten museoiden, synagogien ja kahviloiden täyttämä eläväinen asuinalue.

Krakovan nähtävyydet

Kaupunki on jo itsessään yksi iso nähtävyys, mutta muutama kohteista on ylitse muiden.

Krakovan matkat tarjoavat valtavasti nähtävää ja koettavaa sekä kaupungissa että lähiympäristössä.

Krakova ja sen lähialue on täynnä mielenkiintoisia kohteita. Kaupungissa voisi viettää päiviä tutustuen kaupungin nähtävyyksiin ja kiehtovaan arkkitehtuuriin, mutta TravelBird suosittelee tutustumaan paremmin ainakin seuraaviin kohteisiin:

Wawelin kukkula on Krakovan kävijän ehdoton vierailukohde. Kaupungin klassikkonähtävyyden laella sijaitsee nimittäin kuninkaallinenlinna, jonka sisällä matkailija pääsee tutustumaan kuninkaallisten asuintiloihin sekä edustustiloihin. Wavelissa sijaitsee myös katedraali ja kuninkaalliset haudat, minkä vuoksi aluetta sanotaankin leikkisästi Puolan akropolikseksi. Wawelin kukkula on erittäin suosittu nähtävyys matkailijoiden keskuudessa, joten kohteeseen kannattaa suunnata hyvissä ajoin välttääkseen jonot.

Renessanssinaikainen Sukiennice-verkahalli, ylväs Pyhän Marian kirkko ja Kaupungintalon torni sijaitsevat kaikki vanhankaupungin Rynek Główny -aukiolla. Torniin voi pientä maksua vastaan kiivetä ihailemaan eteen avautuvia maisemia, ja sen yhteydessä sijaitsee myös Krakovan historiasta kertova museo.

Krakovan lähellä sijaitseva ja UNESCOn suojelema Wieliczkan suolakaivos on seikkailunmielisille matkailijoille ikimuistoinen vierailukohde. Vuoteen 2007 asti kaivos tuotti suolaa, mutta nykyään matkailijat pääsevät satojen metrien syvyyteen tutustumaan suolasta rakennettuihin kappeleihin, koristeisiin, kruunuihin ja patsaisiin.

Krakova on puhtaasti kaupunkikohde. Toisinaan tekee kuitenkin mieli nähdä matkan aikana myös kaunista luontoa. Suosittelemmekin matkustamaan saman matkan aikana Gdanskiin. Vaikka Gdanskin matkat vievätkin toiselle puolelle maata, ei se Puolassa haittaa. Junamatkat sujuvat joutuisasti, ja Gdankissa sinua odottavat kilometrien pituiset hiekkarannat. Olisitko uskonut, että matka Puolaan on etelänmatka parhaimmillaan?

Hyvä ruoka ja juoma kruunaavat loman

Ihanat Krakova-matkat ovat parhaimmillaan silloin, kun tarjolla on myös paikallisia herkkuja.

Puolan monipuolinen ruokakulttuuri tarjoaa matkailijalle ainutlaatuiset makuelämykset. Tiesitkö, että herkulliset bagelit ovat alunperin Puolasta?

Krakovan matkat ovat hyvä mahdollisuus tutustua puolalaiseen keittiöön. Tyypiltään maan ruokakulttuuri on hyvin perinteinen ja itäeurooppalainen. Ateriaan kuuluu lähes poikkeuksetta jonkinlainen keitto, kuten żurek-hapanjauhokeitto tai flaki eli lehmänmaitokeitto. Yleisiä keittoja ovat myös tomaattikeitto ja kermainen sienikeitto. Puolalaiset ruoat ovat usein hyvin tuhteja ja rasvaisia: lihaa, kuten kanaa, lammasta, possua ja lammasta syödään maassa todella paljon. Erityinen kotiruoka on bigos eli uunissa haudutettu kaalipata makkaran ja erilaisten lihojen täyttämänä. Lihojen ja kalojen kera tarjoillaan usein perunoita, hapankaalia, tattaria tai riisiä. Puolan erikoisuus on myös makaronin kaltaiset taikinapallot, joita syödään erilaisten lihojen ja kastikkeiden kanssa. TravelBird suosittelee matkailijoita ottamaan jälkiruoaksi suussasulavan szarlotka-omenaleivoksen.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen