1 tarjous

Kööpenhaminan matkat

Kööpenhaminan matkat lupaavat tauon arjesta kodikkaassa suurkaupungissa. Lähde TravelBird-matkalle Skandinavian sydämeen, Kööpenhaminaan!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Kööpenhamina on Skandinavian kaupungeista sykkivin ja suosituin matkakohde. Kööpenhaminan matkat saavat matkustajan tuntemaan itsensä heti osaksi kaupungin nuorta ja tapahtumarikasta tunnelmaa!

Kööpenhaminan matka ei rasita lomalaista, sillä valmismatka Köpikseen käy helposti ja vaivattomasti. Alle kahden tunnin mittainen suora lento hurahtaa nopeasti lempilehtiä lukien, kaverin kanssa rupatellen tai lomamatkaa kilistellen olut- tai viinilasin äärellä. Lentokentältä keskustaan pääsee kätevästi metrolla. Perillä Kööpenhaminassa matkaajaa odottavat laajat designvalikoimat, taidegalleriat, museot, ostosmahdollisuudet ja tietenkin hyvä ruoka.

Tanska muistuttaa kulttuuriltaan ja tavoiltaan paljon lomasuomea, ja siksi suomalaiset kuvailevatkin tanskalaisia helposti lähestyttäviksi. Vaikka Kööpenhamina on Tanskan suurin kaupunki, niin siellä on säilynyt kylämäinen tunnelma. Tämän näkee ihmisten ystävällisyydessä ja yleisessä kiireettömyydessä. Pohjoismaalaiset ystävämme ovatkin useasti listattu maailman onnellisimmiksi. Kööpenhaminan matkat takaavat etupenkin paikan tutustumaan tanskalaisten onnellisuuden syihin! Paras tapa tutkia kaupunkia on hyppäämällä vuokrapolkupyörän selkään, tai nousemalla veneen tai vesibussin kyytiin. Kaupungin sopivan koon vuoksi matka taittuu myös vaivattomasti jalkaisin.

Kööpenhaminassa riittää nähtävää ja tekemistä. Päivät voi viettää shoppailen tai kaupungin moniin taidegallerioihin ja museoihin tutustuen. Nälän iskiessä Kööpenhamina tarjoaa jokaiseen makuun ja kukkaroon sopivaa ruokaa ja juomaa. Illan tullen Kööpenhaminan trendikkäät baarit ja kuppilat imaisevat matkailijan mukaansa. Matkailija voi viettää iltaa niin tyylikkäässä viinibaarissa merellisiä maisemia katsoen kuin kaupungin suosituimmissa after work -baareissa live-musiikkia kuunnellen.

Shoppailijan unelmakaupunki

Loma Kööpenhaminassa tarjoavaa täydellisen mahdollisuuden uudistaa vaatekaapin sisältö tai täydentää koruvalikoimaa.

Kööpenhamina on tunnettu erityisesti hyvistä ostosmahdollisuuksistaan. Suomalaisille Tanskan pääkaupunki on erinomainen ostoskaupunki, sillä tarjonta poikkeaa suomalaisesta ja hintatasokin on Suomea alhaisempi.

Kööpenhaminan ostostarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Kaupungista löytyy pohjoismaista sekä skandinaavista designia, merkkiliikkeitä, kansainvälisiä ketjuliikkeitä, luksusta, showroom-tiloja sekä pop up -putiikkeja ja second hand -kauppoja. Erityisesti design ja sisustustavarat ovat nostaneet Tanskan muotoilumaailman kärkeen. Suurempia sisustuselementtejä ja huonekaluja on hankalampi tuoda kotiin tuliaisiksi, mutta kodin tekstiilit, astiat ja pienemmät sisustusyksityiskohdat on helppo pakata matkalaukkuun mukaan.

Strøget on Kööpenhaminan suosituimpia ostosalueita, joka on erityisen tunnettu vaatekauppavalikoimastaan. Strøget koostuu neljästä kadusta ja on yhteensä noin kilometrin pituinen ostostaivas. Täältä matkailija löytää suosituimpien kansainvälisten ketjujen kaupat sekä arvokkaammat brändiliikkeet. Monen shoppailijan Kööpenhaminan matkat suuntautuvatkin juuri tälle alueelle. Kööpenhaminasta voi vaivattomasti tehdä myös uniikkeja löytöjä. Pieniä ainutlaatuisia puoteja ja putiikkeja löytyy Kööpenhaminassa joka kulmasta. Esimerkiksi Strøgetin viereinen katu Læderstræde on täynnä käsityöläiskoruliikkeitä sekä pieniä sisustus- ja vaateliikkeitä. Jægersborggadelta puolestaan löytyvät parhaat vintage-liikkeet ja Larsbjørnsstrædella pääsee tutustumaan uusimpiin ja trendikkäimpiin merkkiliikkeisiin.

Kööpenhaminan nähtävyydet

Kööpenhamina on täydellinen kulttuurimatkakohde. Korkeatasoisia kulttuurikokemuksia kaupungista löytyy kaikenikäsille.

Kööpenhaminassa on museoita merkittävä määrä asukaslukuun nähden. Museoiden ja kuninkaallisten nähtävyyksien lisäksi kaupungilla on laadukas ooppera-, baletti- ja klassinen musiikkitarjonta.

Edvard Eriksenin Pieni merenneito -patsas on Kööpenhaminan ja oikeastaan koko Tanskan suosituin nähtävyys ja Tanskan maamerkki. Patsas sijaitsee Kööpenhaminan satamassa ja se kuuluu joka turistin vierailulistan kärkeen. Jos Pieni merenneito -patsas on jo nähty niin ei hätää, Kööpenhaminassa on paljon muutakin nähtävää. Kulttuurimatkalaisten kannattaa suunnata kohti Amalienborgin palatsialuetta tai Linnasaarta, eli Slotsholmenin saarta. Tanskan kuningatar asuu Amalienborgin palatsissa. Turistit matkaavat palatsia kohti erityisesti lauantaisin, sillä lauantai on ainoa päivä viikossa jolloin palatsin sisälle pääsee vierailulle. Tämän lisäksi matkailijoiden suosiossa on jokapäiväinen vahdinvaihto, joka tapahtuu keskipäivän aikaan. Amalienborgin alueella on myös runsas valikoima museoita ja useampi kiinnostava kirkko. Slotsholmenin saarella on puolestaan muiden kuninkaallisten hulppeita kotitaloja ja muun muassa Tanskan eduskuntatalo. Saaren valokuva-, teatteri- ja sarjakuvamuseon lisäksi kuninkaallinen kirjasto on mielenkiintoinen nähtävyys. Lapsiperheille sen sijaan Kööpenhaminan matkat tarjoavat esimerkiksi suosituin huvipuisto Tivolin. Tivoli toimii nykyään myös neljänkymmenen ravintolan kotina, ja Tivolissa järjestetään myös musiikkitapahtumia. Tivolin lisäksi Kööpenhaminassa suosittuja konserttipaikkoja ovat Oopperatalo, Kuninkaallinen teatteri ja Koncerthuset.

Ruokamatkailijan Kööpenhamina

Kööpenhaminan ruokatarjonta on monipuolista ja jokaisen kukkarolle sopivaa. Makuelämyksiä Kööpenhaminassa tarjotaan niin katuruoan kuin Michelin-tähden ravintoloiden tarjoiluiden muodossa.

Perinteisten tanskalaisten voileipien eli smørrebrødin, savusilakoiden ja viinerien lisäksi Kööpenhaminassa on paljon muutakin kiinnostavaa maistettavaa. Tanskalaisen ruoan lisäksi kannattaa tutustua kaupungin eksoottisempaan ruokatarjontaan.

Pienet, persoonalliset kahvilat ovat Kööpenhaminan parasta antia. Kahvilaan kannattaa piipahtaa esimerkiksi aamupalalle, iltapäiväkahville tai vaikkapa jälkiruoalle. Kahviloissa erityisesti sateiset päivät vierähtävät nopeasti paikallista elämäntyyliä ja menoa katsellen. Toinen toistaan viehättävämpiä kahviloita löytyy Kööpenhaminasta joka kulmasta.

Makumatkasta kiinnostuneiden lomailijoiden kannattaa poiketa Kööpenhaminan matkalla Kødbyenin alueelle. Kødbyenissä ravintolat toimivat entisissä teollisuustiloissa, ja alue onkin jo pelkästään ainutlaatuisen tunnelmansa takia vierailunarvoinen kohde. Muita ruokamatkailijan kohteita ovat äskettäin avattu Torvehallernen kauppahalli sekä Kööpenhaminan useat Michelin-tähden ravintolat. Tiesitkö muuten, että Kööpenhaminassa on Michelin-tähden ravintoloita enemmän kuin missään muussa kaupungissa, jonne Pohjolan matkat vievät?

Kööpenhaminan matkat tarjoilevat kansainvälisiä ruokakokemuksia kaipaaville matkustajille unohtumattomia makuelämyksiä Copenhagen Street Food -keskittymässä. Vanhaan lehtivarastoon rakennettu katuruokakauppiaiden keidas sijaitsee Paperisaareksi kutsutulla alueella. Ruokakojut tarjoavat erittäin laadukasta ja sopuhintaista ruokaa melkein maailman joka kolkasta. Tässä katuruokakeitaassa voi tehdä makumatkan maailman ympäri lähtemättä seuraavaa kojua pidemmälle!

Lisää inspiraatiota

Joulumatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen