tarjousta

Koiran kanssa matkustaminen

Karvaiset ystävämmekin ansaitsevat ikimuistoisen loman! Koiran kanssa matkustaminen on helppoa, sillä näille TravelBird-lomille myös lemmikki on tervetullut.

Koira on tunnetusti ihmisen paras ystävä, joten mikä olisi ikimuistoisempi tapa viettää lomaa kuin perheen rakkaan karvakaverin nauttiessa menosta mukana? Koirat rakastavat tutustua jokaiseen uuteen hajuun, ja matkalla kuono todella pääsee töihin.

Loma ei olisi täydellinen ilman jokaisen perheenjäsenen läsnäoloa, oli kyseessä sitten nelijalkainen tai kahdella jalalla kulkeva matkailija. Usein koirien kohtalona on jäädä kotiin perheen loman ajaksi, mutta ne ikävöivät sinua ja perhettäsi juuri samoin kuin sinä ja perheesi ikävöitte koiraanne loman aikana. Varsinkin perheen lapsille lomanvietto koirasta erossa voi tuntua raastavalta, vaikka lomalla paljon mukavia aktiviteetteja olisikin. Kuitenkin myös koirat tarvitsevat välillä maisemanvaihdosta ja ovat hauskan loman koko perheen kanssa ansainneet, sillä juuri koira tervehtii sinua joka kerta innoissaan kun tulet töistä kotiin, nuolaisee kiitollisena kasvojasi saadessaan herkun ja on vierelläsi aina, kun tunnet olevasi allapäin. Miksi et siis tällä kertaa kiittäisi karvakaveria rapsuttelujen lisäksi laatuajalla koko perheen kanssa uudessa kohteessa? Ulkomailla ovat kovaa vauhtia yleistyneet esimerkiksi erilaiset koirakahvilat, joissa lemmikin hemmotteleminen on kaiken ydin. Koiran kanssa matkustaminen on loistava idea myös siitä syystä, että koirat tunnetusti rakastavat ulkoilmaa, ja lomalla ei juurikaan sisätiloissa pysytellä. Aktiivinen loma sopiikin loistavasti koirien muutenkin vilkkaaseen luonteeseen. Hiekkarannoilla juostessaan ja unenomaisissa maisemissa kirmatessaan ne saavat sinut ja perheesi takuulla nauramaan. Tien päälläkin koirien leikkisyys ja hulluttelu tarttuu ihmisiin! Kaikista eläimistä juuri koirat tietävätkin parhaiten, kuinka nauttia lomasta. On monia syitä joiden vuoksi loma ja kunnon irtiotto koiran kanssa kannattaa, ja alta voit lukea parhaat TravelBird-vinkit, kun kyseessä on koiran kanssa matkustaminen.

Aktiiviloma parhaimmillaan

Koiran kanssa matkustaminen on täynnä aktiivisia hetkiä koko perheelle.

Vietä energiaa täynnä olevia hetkiä parhaan kaverisi kanssa ja saa aktiivisesta lomasta kaikki irti. Pysytkö koirasi menossa mukana? Koira auttaa huomattavasti myös lasten kanssa matkustaessa, sillä ne pitävät toisilleen seuraa kuin itsestään.

Lomalla koirasi innokkuus tarttuu taatusti myös sinuun, ja yhdessä te koette mitä vauhdikkaimpia hetkiä. Arjen huolet todella unohtuvat, kun päiväsi ovat täynnä ohjelmaa eikä murehtimiselle ole aikaa. Koirasi varmasti pitää asiasta huolen, sillä se aistii ihmisten stressitilat ja tekee kaikkensa saadakseen omistajansa paremmalle tuulelle. Toisinaan lomalle jäädessä nimittäin saattaa tuntua vaikealta jättää työt yhtäkkiä taakseen. Koiran kanssa tätä ongelmaa et kuitenkaan tule kohtaamaan.

Lomalla tulee usein myös herkuteltua ja syötyä mahan täydeltä. Kun koira on mukana matkassa, ei sinun kuitenkaan tarvitse murehtia loman aikana kertyvistä liikakiloista. Koirat nimittäin rakastavat leikkimistä, ulkoilmasta nauttimista ja ylipäätään aktiivisena pysymistä. Heitellessäsi keppiä, hölkätessäsi rannalla koira vierelläsi tai samoillessasi koirasi perässä kukkia täynnä olevilla niityillä saat päivän liikuntatarpeen täytettyä kuin huomaamatta. Samalla saat kauniin rusketuksen ihollesi ilman, että joutuisit makaamaan tuntikausia päivässä rannalla. Koiran kanssa matkustaminen on myös oiva tapa herätellä ruokahalua iltaa varten, sillä toimelias päivä saa mahasi päivän päätteeksi kurnimaan odottavasti. Ja ruokahan tunnetusti maistuu kaikkein parhaimmalta pitkän päivän jälkeen! Ja päivän päätteeksi, temmellettyäsi koirasi kanssa ja nautittuasi maittavan aterian paikallisessa ravintolassa, saa uni totisesti sinusta vallan etkä joudu pyörimään sängyssä odottelemassa Nukkumatin saapumista. Aamulla koirasi luultavasti herättää sinut häntä heiluen, valmiina uuteen päivään valitsemassasi lomakohteessa.

Tutustu paikalliseen kulttuuriin...

...koira toimii apunasi!

Lomamatkojen tiedetään toisinaan olevan melkoisia koetinkiviä ystävyyssuhteille. Koiran kanssa olet kuitenkin tottunut jakamaan ilot ja surut sekä vapaa-ajan, ja huolehditte toisistanne muutenkin päivittäin. Parempaa matkakumppania saa hakea.

Vaikka yhteinen sävel koirasi kanssa olisi löytynyt jo vuosia sitten, tekee yhdessä kokemanne loma suhteestanne yhä vahvemman ja kannattelee ystävyyttänne läpi elämän. Jokainen kunnon ystävyyssuhde tuo sinusta myös esiin puolia, joita et tiennyt olevan olemassakaan. Koiran kanssa huomaat löytäväsi paikkoihin, joihin et muutoin kuvittelisi meneväsi. Perinteisesti lomat jossain Euroopan pääkaupungeista ovat uusia kokemuksia hakevien matkailijoiden suosiossa, mutta koiran kanssa matkatessa kohteeksi soveltuu paremmin jokin pienempi kaupunki tai jopa kylä maaseudulla. Niissä vältyt suurilta turistimassoilta ja rentoudut luultavasti kokonaisvaltaisemmin kuin perinteisissä suosikkikohteissa. Koiran kanssa matkustaessa olet keskellä kauneinta luontoa, jossa voit hengittää puhdasta ilmaa ja vain nauttia olostasi. Koirat myös rakastavat kierrellä ilman päämäärää ja tutkia mitä on seuraavan kulman takana. Voikin siis hyvin olla, että koirasi johdattaa sinut matkasi kohokohdan luo täysin suunnittelematta.

Rakkaan lemmikin kanssa matkustaessa sinun ei tarvitse jännittää sitä, oletteko molemmat kiinnostuneista samoista asioista. Tunnette toisenne jo valmiiksi läpikotaisin, ja voit vain keskittyä lomasta nauttimiseen. Rento olo huokuu sinusta myös huomaamattasi ulospäin. Suomalaisille saattaa kuitenkin olla toisinaan vaikeaa avata suuta vieraiden ihmisten keskuudessa, varsinkin uuden kulttuurin keskellä. Koira kuitenkin auttaa sinua myös tässä tapauksessa. Iloiset hännänheilutukset ja leikkisät haukahdukset saavat tuntemattomienkin sydämet sulamaan, ja koiran onkin usein todettu olevan loistava jäänmurtaja niissä tilanteissa, kun ihminen ei löydä oikeita sanoja. Koiran kanssa matkustaessa uusiin ihmisiin ja etenkin paikallisiin tutustuminen helpottuukin huomattavasti! Ja mikä tahansa matka saa aivan uusia ulottuvuuksia, kun pääset tutustumaan kohteisiin ja ravintoloihin juuri paikallisten tavoin. Kuka tietää, kenties koirasi avulla luot elinikäisiä ystävyyksiä? Saatat jonakin vuonna jopa toimia isäntänä matkalla kohtaamillesi uusille tuttavuuksille, jotka ajan myötä ovat muuttuneet ystäviksesi. Parasta matkustamisessa ovatkin elinikäisten muistojen lisäksi matkalla solmitut elinikäiset ystävyyssuhteet.

Koiran kanssa lentäminen

Lentoyhtiöt ottavat nykyisin hyvin huomioon myös karvaiset kaverimme.

Matkustaminen koiran kanssa on nykyään melko yleistä eikä siinä ole mitään pelättävää. Matka taittuu sujuvasti, kunhan ottaa tiettyjä seikkoja etukäteen huomioon ja valmistautuu matkaan ajatuksen kanssa.

Koiran kanssa matkustaminen Suomessa on tietenkin kaikkein yksinkertaisin vaihtoehto, sillä voit ottaa oman auton alle ja tehdä matkaa juuri omien aikataulujesi mukaan. Autossa koiralla on myös jonkin verran enemmän tilaa liikkua ja vaihtaa asentoa kuin esimerkiksi lentokoneessa. Ethän kuitenkaan jätä koiraa autoon yksin, jos kyseessä on todella kuuma kesäpäivä. Mikäli liikut Pohjoismaissa tai muuten Itämeren ympäristössä, voit luonnollisesti taittaa matkan koiran kanssa myös laivalla. Tuolloin koiraa voi mahdollisuuksien mukaan ulkoiluttaa laivan ulkokannella. Eläimet eivät kuitenkaan kaikissa tapauksissa ole tervetulleita risteilyille, vaan niiden kanssa tulisi matkustaa reittimatkoilla.

Lentäminen koiran kanssa on kuitenkin lähes ainoa vaihtoehto silloin, kun kyseessä on pidempi matka. Etenkin ennen lentoa koiraa kannattaa ulkoiluttaa hieman enemmän kuin normaalisti, jotta se jaksaa istua kuljetuslaatikossaan koko lennon ajan. Myös lähtöselvitys kannattaa tehdä kentällä normaalia aikaisemmin, koska silloin takaat itsellesi mahdollisuuden kävelyttää koiraa vielä lentokentän ympäristössäkin. Koiran koosta riippuu, saako se matkustaa kanssasi hytissä, sillä suurikokoiset ja painavat koirat matkustavat lentokoneen ruumassa.

Matkustit sitten millä kulkuvälineellä tahansa, voit jo etukäteen pyrkiä tekemään matkan mahdollisimman mukavaksi koirallesi. Varaa kuljetuslaatikkoon lemmikkisi lempilelut ja tuttu viltti, jotka muistuttavat sitä kodin tuoksuista ja rauhoittavat tarvittaessa. Otathan myös ennen matkaa huomioon, että koirallasi on kaikki tarvittavat asiakirjat. Esimerkiksi rokotukset ja lemmikkieläinpassi tulee olla hoidettuina ennen matkaa. Lainsäädännöt vaihtelevat myös jopa EU:n sisällä, joten jo ennen matkaa kannattaa tutustua sinua kiinnostavan maan lainsäädäntöön. Otathan myös matkaa varatessasi huomioon sekä lentoyhtiön että hotellin mahdolliset lemmikkikiintiöt, ja tuot ennen matkaa selkeästi ilmi, että matkustat ihmisen parhaan ystävän kanssa. Näin toinen osapuoli voi myös osaltaan valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla koiran tarpeisiin, ja matka sujuu ilman suurempia vaikeuksia.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen