1 tarjous

Kiinan matkat

TravelBird-loma mahdollisuuksien mekassa odottaa! Ainutlaatuiset Kiinan matkat vievät taianomaisten nähtävyyksien ja unohtumattomien elämysten äärelle.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Arvokkaita kulttuuriperinteitä, mystisiä tarinoita, suussasulavia herkkuja ja itämaista eksotiikkaa — tätä kaikkea tarjoavat Kiinan matkat!

Maailman runsaslukuisin valtio, tuhansien tarinoiden historiallinen Kiina, on yksi Aasian kiehtovimpia maita. Erilaiset Kiinan matkat joko kaupunkiloman tai Kiinan kiertomatkan merkeissä ovatkin nostaneet päätään yhä useamman suomalaisen keskuudessa. Kiina on maailman kolmanneksi laajin maa, minkä vuoksi se on myös äärimmäisen monipuolinen matkakohde. Matka Kiinaan kannattaakin suunnitella tarkasti, jotta kaikki halutut kohteet ehtisi näkemään yhden loma aikana. Tästä syystä valmismatkat lento+hotelli -yhdistelmällä ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Mutta toisaalta, Kiinaan voi aina lähteä uudestaan.

Kiinalla on pitkät ja rikkaat kulttuuriperinteet. Menneisyyden aarteet ja kulttuurin vaikutus näkyvät kaikkialla katukuvassa, mutta niiden rinnalle on noussut myös nykypäivän johtava teknologia ja modernit liikekeskukset. Yhdessä uusi ja vanha luovat mielenkiintoisen ja äärimmäisen monipuolisen konseptin, josta löytyy unohtumattomia elämyksiä jokaiselle matkailijalle. Koto-Suomessa on totuttu avaraan ympäristöön ja ylimääräiseen tilaan, mutta Kiinassa matkailijaa odottaa väkijoukkojen valtameri — yli 1,3 miljardin asuttama maa takaa, että ihmisiä vilisee kaikkialla.

Ihmeelliset nähtävyydet

Jylhän ja mahtavan Kiinan muurin näkeminen on lähes jokaisen matkailijan toivelistalla.

Kiinan rajojen sisälle mahtuu maailmanluokan metropoleja, valtavia vuoristoja, vihreitä jokilaaksoja, kuumia aavikoita ja romanttisia maaseutuja. Näkemisen arvoisia kohteita olisi loputtomasti, mutta kohteista muutama on noussut ylitse muiden.

Historiallinen ja lumoava Kiinan muuri on maan ehdoton symboli. 200 vuotta ennen ajanlaskun alkua syntynyt muuri rakennettiin suojaamaan maata mongolien hyökkäyksiltä. Muuri on rakennettu suuremmaksi ajan saatossa, ja sen valtava koko onkin syy muurin suurelle suosiolle. Useiden määritelmien mukaan muuri olisi noin 6000–9000 kilometriä pitkä, mutta Ylen artikkelin mukaan vuonna 2012 tutkijat laskivat maailmanperintökohteen olevan kaikkien yllätykseksi jopa yli 21 000 kilometriä pitkä.

Kiinan matkat kohdistuvat usein myös Xi’aniin, jossa sijaitsee vuonna 1974 löytynyt lähes 8000 savisen figuurin muodostama valtava terrakotta-armeija, jonka tarkoituksena on vartioida Qin Shi Huangin eli Kiinan ensimmäisen keisarin hautaa. Kyseistä löytöä pidetään yhtenä maailman merkittävimpänä arkeologisena löytönä, ja sen luona vieraileekin miljoonat matkailijat ympäri vuoden.

Tunnelmaa ja kulttuuria kaupungeissa

Kiinan matkat vievät myös metropolien sykkeeseen.

Kiina on valloittavia metropoleja täynnä. Maan mystinen pääkaupunki Peking, moderni Shanghai ja vastakohtien Hongkong tarjoavat matkailijalle vilinää ja vilskettä sekä unohtumattomia kokemuksia.

Nykyaikainen Peking on äärimmäisen suosittu matkakohde sen historiallisten nähtävyyksien vuoksi. Kiinan muuri sijaitsee aivan kaupungin lähettyvillä, mutta turisteja houkuttelee myös salaperäinen Kielletty kaupunki, joka on yksi maan perinteikkäimmistä matkakohteista. Kaupungin sydämessä sijaitseva palatsialue oli aikoinaan nimittäin Kiinan keisarien asuinalue. Nykyään museona toimiva kohde vie aikamatkalle menneisyyteen — matkailija pääsee esimerkiksi näkemään aitoa kiinalaista arkkitehtuuria ja miljoonia taide-esineitä. Pekingin mielenkiintoisia vierailukohteita ovat myös Taivaallisen rauhan aukio, Taivaan temppeli ja Kesäpalatsi.

Kiinan suurimman kaupungin titteliä hallitseva Shanghai on maan modernein kaupunki. Shanghain katukuva on nimittäin täynnä näyttäviä pilvenpiirtäjiä, jotka korkeudellaan kilpailevat siitä, kuka hipoo ensimmäisenä taivasta. Nykyaikaisten rakennusten, monipuolisten ostosmahdollisuuksien ja huipputeknologian syvyyksistä löytyy kuitenkin myös pala historiaa, sillä esimerkiksi Shanghain vanhakaupunki loistaa historiallisilla nähtävyyksillä ja tunnelmallisilla puutarhoillaan.

Hongkong oli pitkään Iso-Britannian siirtomaa, minkä vuoksi useat kulttuurit kietoutuvatkin kaupungissa mielenkiintoisesti yhteen. Hongkong-matkat vievät varsinaiseen mahdollisuuksien kaupunkiin, sillä metropolin sykkeestä löytyy pilvenpiirtäjien lisäksi myös valtavasti luontokohteita. Kaupunki sijaitsee saarten muodostamassa kokonaisuudessa, joten katujen vilskettä pääsee halutessaan pakoon esimerkiksi rannalle. Suosittu aktiviteetti Hongkongissa on nousta hammasratasvaunulla Victoria Peakille, missä matkailijan eteen avautuu upea pilvenpiirtäjien värittämä horisontti.

Valloittava ruokakulttuuri

Kiinan keittiön aarteet ovat suosittuja ympäri maailman.

Matkat Kiinaan vievät ainutlaatuisten makuelämysten äärelle.

Kiinan pitkien perinteiden ruokakulttuuri on syntynyt eri alueiden herkuista. Pääpiirteisesti ruoat sisältävät joko riisiä tai nuudeleita lisukkeella, joka koostuu yleensä kasviksista ja lihasta. Erikoista ruokailutavoissa on se, että kiinalaisen keittiön aarteita syödään keittoja lukuunottamatta puikoilla. Veitsien ja haarukoiden käyttö koetaan yleisesti törkeänä, sillä ne rinnastetaan teräaseisiin. Perinteiset ruokailutavat ovat kuitenkin löysänneet otettaan erityisesti kaupungeissa, joissa vierailee paljon länsimaisia turisteja. Matkan aikana kannattaa kokeilla maailmankuulua Pekingin ankkaa, jonka suosio piilee lihan mureudessa ja herkullisen rapeassa nahassa. Ankan palat kootaan lettujen tapaisten leipien päälle kastikkeen, ruohosipulin ja kurkkujen kera, jonka jälkeen annos syödään käsin. Maistamisen arvoisia herkkuja ovat myös Kung Pon kana, Kiinalainen hotpot -pataruoka ja klassiset vihanneksilla täytetyt, friteeratut kevätkääryleet.

Lisää inspiraatiota

Aasian kiertomatkat Junamatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen