1 tarjous

Kiinan kiertomatka

Kiinan kiertomatka tuo eteesi ainutlaatuisen kulttuurin ja vuosituhansien historian. TravelBird-loma harvoin vie yhtä mielenkiintoiseen kohteeseen!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Kiina on Aasian suosituimpia matkakohteita, eikä syyttä. Siellä kohtaat ainutlaatuisen arkkitehtuurin, monituhatvuotisen historian, suurkaupunkien vilinän ja maailman parhaan ruokakulttuurin. Kiina ei jätä ketään kylmäksi!

Kiina on pinta-alaltaan maailman kolmanneksi suurin valtio ja väkiluvultaan puolestaan maailman suurin. Ei siis ihme, että Kiinassa riittää nähtävää. Myös Kiinan kulttuuri tekee maasta erittäin mielenkiintoisen matkakohteen. Kiinan historia ulottuu tuhansien vuosien päähän, ja muinaisen sivilisaation piirteet näkyvät hyvin yhä nyky-Kiinassakin. TravelBird-matkasi aikana kohtaat perinteisiä kaarevakattoisia rakennuksia ja näet lohikäärmeistä muistuttavaa punaista väriä kaikkialla minne katsotkin. Kiinassa perinteisen kulttuurin kohtaa kuitenkin nykyajan moderni sivilisaatio, jonka merkkinä toimivat esimerkiksi suuret pilvenpiirtäjät.

Kiinan kiertomatka on täydellinen vaihtoehto, mikäli haluat nähdä yhden matkan aikana useampia kohteita ja niin paljon kiinalaista kulttuuria kuin mahdollista. Kiinan liikenneverkosto on todella toimiva mikä mahdollistaa sen, että kiertomatkat maassa onnistuvat vaivattomasti. Voit taittaa kaupunkien väliset matkat lentämällä Kiinan sisäisellä lennolla, joka lähes poikkeuksetta on tasoltaan yhtä hyvä kuin kansainväliset vastineensakin. Toinen vaihtoehto on taittaa matka junan kyydissä, sillä Kiinan modernit luotijunat vievät sinut kaupungista toiseen aivan kuin hujauksessa – kulkevathan ne yli 300 kilometrin tuntivauhtia. Maisemia niiden kyydissä ei välttämättä ehdi ihailla, mutta ainakin matka sujuu joutuisasti ja ehdit nähdä paikan päällä mahdollisimman paljon.

Aina ihmisten välissä puikkelehtiminen ja kaupungissa paikasta toiseen siirtyminen kävellen ei Kiinan kaltaisessa hektisessä maassa tunnu siltä kaikkein houkuttelevimmalta vaihtoehdolta. Silloin voit hypätä riksan eli paikallisten kuljetusrattaiden kyytiin. Kokemus on kiinalaista kulttuuria aidoimmillaan, ja samalla voit ihailla taakse jäävien kujien ja katujen värejä aivan toisesta näkökulmasta. Riksan kyydissä sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että sinun tulee liikkua ripeästi ihmismassan mukana tai että matkakumppanisi jää toiselle puolen risteystä odottamaan valojen vaihtumista.

Kiina on usein myös etappi laajemman Aasian kiertomatkan aikana. Mikäli sinulla riittää seikkailumieltä, voit Kiinan kiertomatkan lisäksi vierailla joissakin naapurimaista. Valitsisitko mieluiten Japani-matkat, Nepal-matkat vai Intian matkat?

Kiinan kiehtovat kaupunkikohteet

Koe sekä perinteinen Kiina että moderni suurvalta kaupunkikohteiden kautta.

Kiinan matkailu aloitetaan usein tutustumalla Shanghain ja Pekingin kaltaisiin suurkaupunkeihin. Ne yhdessä tarjoavatkin nähtävää laidasta laitaan. Lisäksi kannattaa pitää mielessä Kiinan erityishallintoalue Hongkong, jossa länsi ja itä kohtaavat.

Kiinan matkailu vie usein maan pääkaupunkiin Pekingiin. Se onkin täydellinen kohde Kiinan mielenkiintoiseen historiaan tutustumiselle. Vaikka Pekingin kuuluisimman nähtävyyden nimi on Kielletty kaupunki, on sinne nykyaikana pääsy myös tavallisella matkailijalla. Entisaikoina Kielletty kaupunki toimi nimittäin keisarien asuinpaikkana, ja sieltä hallittiin maata noin 500 vuoden ajan. Nykyään Kielletty kaupunki on kuitenkin avoin myös matkailijoille, sillä se toimii palatsimuseona. Pekingissä näet myös hallintorakennusten ympäröivän Taivaallisen rauhan aukion ja keisarien muinaisen lomanviettopaikan Kesäpalatsin. Palatsin yhteydessä on komea puutarha, joka on erinomainen esimerkki kiinalaisen puutarhan arkkitehtuurista: paikallisen käsityksen mukaan maiseman tärkeimpiä elementtejä ovat vesi ja vuoret, ja näin ollen myös Kesäpalatsin puutarhassa voi käyskennellä kukkuloiden, järvien ja lampien reunastamia kauniita polkuja pitkin.

Toinen Kiinan kuuluisimmista kaupunkikohteista Pekingin lisäksi on maan suurin kaupunki Shanghai. Miljoonakaupunkeja molemmat, mutta ne eroavat toisistaan suuresti. Peking on menneisyyden kehto täynnä historiallisia kohteita ja menneen taikaa, Shanghai puolestaan näyttää mihin suuntaan Kiinan tulevaisuus osoittaa. Shanghai onkin nyky-Kiinan talouden keskus. Siitä merkkinä toimivat pilvenpiirtäjät ja modernin arkkitehtuurin mukaan suunnitellut rakennukset, jotka kertovat tarinaa Shanghain suunnitelmasta tulevaisuuden kaupunkina. Shanghaissa kannattaakin nousta pilvenpiirtäjän huipulle ja ihastella edessä aukeavaa näkymää – se on aivan huimaava! Shanghaissa on myös loistavat ostosmahdollisuudet, eikä tekeminen kaupungissa lopu muutenkaan kesken.

Kiinan kaupunkikohteista puhuttaessa ei toki sovi unohtaa sen erityishallintoaluetta Hongkongia. Hongkong on mielenkiintoinen yhdistelmä länttä ja itää, sillä se oli pitkään Yhdistyneen kuningaskunnan kruununsiirtomaa. Hongkong-matkat saavat katseet kohoamaan korkeuksiin, sillä Hongkongissa on jopa enemmän pilvenpiirtäjiä kuin maailman tunnetuimmassa suurkaupungissa New Yorkissa. Samalla luonto on kuitenkin erittäin tärkeässä osassa kaupungissa. Hongkongilaiset uskovat nimittäin vahvasti feng shuihin, jonka mukaan ympäristön tulee edesauttaa ihmisen hyvinvointia. Niinpä Hongkongissa matkailija on samalla keskellä maailman metropolia, mutta meri, hiekkarannat ja ympärillä kohoavat vuoret eivät ole koskaan kaukana. Erityisen lumoavasti maisema avautuu eteesi Hongkongin suosituimmalta nähtävyydeltä, Victoria Peakin vuorelta. Hongkongista voit tehdä retken myös Macaoon, joka tunnetaan uhkapelien paratiisina ja Aasian vastineena Las Vegasille. Manner-Kiinassa ei nimittäin saa lainkaan pelata uhkapelejä tai vedonlyöntiä, joten Macaoon on syntynyt todellinen näille omistautunut keskittymä. Siellä peleihin käytetään jopa enemmän rahaa kuin Las Vegasissa!

Kiinan kiertomatka ja matkan varren historialliset nähtävyydet

Ihaile ihmisen suurinta taidonnäytettä ja astele Kiinan muurilla.

Kiinan historia ulottuu tuhansien vuosien päähän, ja maassa onkin todella mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Niistä kuuluisimmat ovat tietenkin Kiinan muuri ja terrakotta-armeija, mutta tuntemattomampiakin helmiä Kiinasta löytyy paljon.

Kiinan muuri on rakennettu vuoristoon maaston muotoja myötäillen, jolloin se mutkittelee sekä kulkusuunnassaan että korkeudeltaan. Näin kiinalaiset varmistivat, että muuri on puolustukseltaan niin tehokas kuin mahdollista. Vuoriston päällä mutkittelevan Kiinan muurin vaikuttavasta koosta kertoo osaltaan jo se, että se on maailman suurin ihmisen tekemä rakennelma. Tämä kirjaimellisesti Kiinan suurin nähtävyys on yli 6000 kilometriä pitkä – toisten arvioiden mukaan 9000 kilometriä pitkä –, ja se rakennettiin 200 vuotta ennen ajanlaskumme alkua suojaamaan kiinalaisia mongolien hyökkäyksiltä. Muuria on kuitenkin laajennettu aikojen saatossa, ja vielä 1600-luvulla siihen rakennettiin uusia osia. Toki Kiinan muurin pituiselle matkalle mahtuu lukuisia muitakin kaupunkeja ja kohteita, mutta suosituin lähellä sijaitseva kaupunki on ehdottomasti pääkaupunki Peking. Pekingistä onkin helppo tehdä päiväretki Kiinan muurille, niin lähellä se sijaitsee. Muurin itäosissa puolestaan sijaitsee muuria ja sen historiaa esittelevä museo.

Toki Kiinassa on Pekingin lisäksi muitakin historiallisia kaupunkikohteita, jotka ovat kuitenkin pääkaupunkia huomattavasti rauhallisempia. Yksi loistava esimerkki hyvin säilyneestä historiallisesta kaupungista on Pingyao. Sen ennallaan säilyneet kaupunginmuurit ja entisaikoja henkivät talot tuovat silmiesi eteen menneisyyden Kiinan. Kaupungin merkityksestä kertoo jo se, että sen muurit on lisätty myös UNESCOn maailmanperintölistalle. Pingyaon tunnelma henkii historiaa sekä Ming- että Qing-dynastian ajoilta, ja Ming–Qing -nimellä kutsuttavaa katua sanotaankin Kiinan Wall Streetiksi, sillä Qing-dynastian hallinnon aikaan kaupunki oli Kiinan talouselämän keskus. Kiinan historiaan tarkemmin voit tutustua myös kaupungissa sijaitsevassa Rishengchang-museossa.

Toinen historiallinen must see -kaupunkikohde jolle Kiinan kiertomatka sinut vie, on yksi maan vanhimmista kaupungeista eli Xi’an. Se oli aikoinaan yli 1000 vuoden ajan Kiinan keisarillinen pääkaupunki. Xi’anista saa alkunsa myös historiallinen Silkkitie. Nykyisin Xi’an tunnetaan kaikkein parhaiten kuitenkin toisesta syystä. Sen lähistöllä sijaitsee nimittäin yksi maailman merkittävimmissä arkeologisista löydöistä. Olet varmasti kuullut valtavasta terrakotta-armeijasta, joka koostuu lähes 8000 sotilaan patsaasta, sadoista hevospatsaista, sotavaunuista ja ratsastajista. Tämä UNESCOn maailmanperintölistan kohde on rakennettu yli 200 vuotta ennen ajanlaskumme alkua vartioimaan Kiinan ensimmäisen keisarin, Qin Shi Huangdin, hautaa. Sen patsaista koostuvat sotilasrivistöt tekevät sinuun lähtemättömän vaikutuksen, sillä etukäteen on vaikea kuvitella, miltä niin suuri jono kivisiä figuureita haudan ympärillä näyttää. Kiinan yhdeksi valtioksi yhdistäneen keisari Qin Shi Huangdin hauta on jätetty koskemattomaksi, mutta sen sisällä uskotaan olevan satumaisia aarteita.

Koe maaseudun rauha suurkaupunkien jälkeen

Kiinan kiertomatka sisältää muutakin kuin vain maailmankuuluja kaupunkikohteita.

Suurkaupunkien vastapainoksi Kiinassa on silmänkantamattomiin jatkuvaa kaunista maaseutua, joka näyttää matkailijalle paikallisen Kiinan. Lisäksi voit käydä tervehtimässä Kiinan symbolinakin toimivaa uhanalaista mutta todella suloista pandakarhua.

Kiinan luontoa voi ihailla erinomaisesti maata halkovien jokien tarjoamien mahdollisuuksien kautta. Maailman kolmanneksi pisin joki, Jangtse, virtaa Kiinassa. Se ympärillä kohoavat vuoret ja rotkojen kuilut näyttäytyvät aivan erityisestä näkökulmasta, kun istut joessa seilaavan risteilijän kyydissä. Jangtsen virtaukselta voit seilata myös pienemmälle Shennong-joelle, jota kutsutaan ympäröivien maisemien ansiosta ylistävästi jumalattaren joeksi. Parempaa esimerkkiä Kiinan maaseudun kauneudesta saa hakea! Kiinan maaseudulla ja vuoristoissa voit vierailla myös paikallisten kylien ja heimojen vieraina, joiden kulttuuria eivät kansainvälisyys ja kaupungistuminen ole vielä ehtineet muokata.

Kiinassa sijaitsee Xi’anin terrakotta-patsaista koostuvan armeijan lisäksi muitakin muinaisia veistoksia. Kaupunkien kiireiden saavuttamattomissa ovat Longmenin luolat, jotka kuuluvat myös UNESCOn maailmanperintölistalle. Luolia on yhteensä yli 1400 kappaletta, ja niiden lisäksi alueen näyttävyyteen tuovat oman lisänsä buddhalaiset veistokset ja taideteokset, joita on yhteensä yli huimat 100 000 kappaletta! Tämä näky todella vetää vertoja Xi’anin patsasarmeijalle. Luonnon keskellä sijaitsee niin ikään Leshanin Buddha-patsas, joka on 71 metriä korkea ja maailman suurin kivestä veistetty Buddha-patsas. Se todella on näkemisen arvoinen, sillä patsas on on veistetty kukkulan seinään, ja sen jalkojen juuressa virtaa jokien yhtymäkohta. Patsaan kasvot tervehtivät pyhää Emei Shan -vuorta, jonka yli kolmen kilometrin korkeuteen kohoavat rinteet tarjoavat loistavan mahdollisuuden vaellukselle ja vuoren luostareihin tutustumiselle.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen