Kiertomatkat

Eikö yksi kohde riitä taltuttamaan kokemustennälkääsi? Kiertomatkat varmistavat, että näet ja koet enemmän. Varaa seuraava TravelBird-matkasi!
Valitse lähtöpäivä
69 tarjousta
Parhaimmat tarjouksemme, matkailijalta matkailijalle
 • Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen
Koe Marokko & Sahara upean tähtitaivaan alla
Kiertomatka 7 yötä Marokko
Mausteiden tuoksuiset kujat, kiireiset soukit, unenomaiset auringonlaskut, tuhannen ja yhden yön taika ja Djemaa el-Fnan aukio käärmeenlumoojineen ...
 • Retki Saharaan ja kamelinratsastusta
 • Vierailu Aït Benhaddoussa ja berberikylissä
 • Lähtö: Helsinki
hinta alkaen per henkilö alkaen € 519,00
perustuen 2 henkilöön
 • Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen
Japanin kiertomatka – upeita maisemia ja kulttuurin pyörteitä
Kiertomatka 13 tai 16 yötä Japani
Nousevan auringon maa. Täällä ikivanha kulttuuri kohtaa modernin teknologian polttopisteen. Muinaiset temppelit ja kimonoissa kulkevat geishat kert...
 • Aamiaiset neljässä hotellissa
 • 14 päivän Japan Rail Pass -junakortti
 • Viisi upeaa kaupunkia
 • Lähtö: Helsinki
hinta alkaen per henkilö alkaen € 2.049,00
perustuen 2 henkilöön
 • Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen
 • Sisältää kuljetukset
Koe Pohjois-Irlannin ihmeet pyöräillen
Kiertomatka 5 yötä Irlanti
Vehreänä kumpuilevia nummia, kauniin karuja rantoja ja autenttista irlantilaista tunnelmaa – kaikki tämä odottaa sinua, kun poljet läpi pohjoisen ...
 • Aamiaiset
 • Vuokrapyörä & matkatavaroiden siirto
 • Pohjois-Irlannin helmet
 • Lähtö: Helsinki
hinta alkaen per henkilö alkaen € 709,00
perustuen 2 henkilöön
 • Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen
Koe ihanan värikäs Kuuba
Kiertomatka 13 tai 15 yötä Kuuba
Lähde seikkailulle Karibian helmeen, värikkääseen Kuubaan. Kiertomatkalla näet niin siirtomaa-aikaisia kaupunkeja ja kyliä, valkeita hiekkarantoja,...
 • Ryhmämatka Kuubassa
 • Aamiaiset ja lounaat
 • Opastettuja retkiä ja kaikki kuljetukset
 • Lähtö: Helsinki
hinta alkaen per henkilö alkaen € 2.169,00
perustuen 2 henkilöön
 • Sisältää majoituksen
Southamptonista New Yorkiin – risteily Atlantin yli
Risteily 7 yötä
Astu ristelylaluksen kyytiin ja koe yksi suurimmista seikkailuista matkalla Atlantin ylitse. Queen Mary 2 kuuluu maailman suurimpiin ja tunnetuimpi...
 • Täysihoito
 • Risteily Atlantilla
 • Viikko merellä
hinta alkaen per henkilö alkaen € 1.839,00
perustuen 2 henkilöön
 • Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen
 • Sisältää vuokra-auton
Ikimuistoinen kiertomatka Sardiniassa
Kiertomatka 7 tai 14 yötä Italia
Lukuisat rannat ja lämmin auringonpaiste odottavat sinua tänä kesänä Sardiniassa. Tervetuloa ainutlaatuiselle smaragdisaarelle, jonka kauniita maal...
 • Posada, Oristano & Alghero
 • Aamiaiset
 • Lähtö: Helsinki
hinta alkaen per henkilö alkaen € 789,00
perustuen 2 henkilöön

Etsi lisää

Monipuoliset kiertomatkat ovat ainutlaatuinen ja unohtumaton pääsylippu seikkailulle.

Kiertomatkat ovat tänä päivänä suosittu matkavaihtoehto niiden erilaisuuden vuoksi. Kiertomatkan aikana ehdit näkemään ja kokemaan moninkertaisesti enemmän yhdessä lomapaikassa loikoilun sijaan. Myös paikasta toiseen siirtyminen on jo oma seikkailunsa, jonka aikana ehtii sattumaan ja tapahtumaan. Kiertomatkaa voikin hyvällä omallatunnolla kutsua oikeaksi seikkailuksi. Näkökulma yksittäisestä maasta tai alueesta ei jää yksiulotteiseksi, kun pääset kohtaamaan seudun poikkeavia piirteitä kaikissa sen kaupungeissa. Kiertomatkan parhaita puolia on katukuvien ja kauniiden luonnonmaisemien näkeminen yhdellä kertaa. Kun käytössäsi on auto, voit milloin tahansa suunnata ulos kaupungin kiireistä ja lähteä lähialueiden syrjäisempien nähtävyyksien äärelle.

Eurooppalaisten nuorten keskuudessa kiertomatkoilla kuljetaan usein junalla, mutta myös auton ja jopa pyörän kanssa liikkuminen ovat nostaneet päätään. Näistä autoilu antaa matkailijalle suurimman vapauden liikkua juuri sinne, minne tämä kulloinkin haluaa nenänsä suunnata. Kiertäessäsi autolla saat täydellisen päätösvallan: piirrät kenties kartalle lähtöpaikan ja päämäärän, mutta kuinka piirrät viivan näiden kahden pisteen välille, on täysin itsestäsi kiinni. Joukkoliikenteellä kulkiessa reitti on usein se suorin mahdollinen, mutta kuskina voit kääntää auton ratin halutessasi matkan varrella sijaitsevien nähtävyyksien ja muiden kiinnostavien kohteiden vietäväksi.

Mikäli et ole täysin varma minne haluat mennä, tai haluat mennä kerralla kaikkialle, valitse ikimuistoinen kiertomatka. Kiertomatkat sopivat erityisesti aktiivisille matkustajille. Aikaa yhdessä kaupungissa ei jää liiaksi, joten jokainen paikka kannattaa käydä tutkimassa ripeään tahtiin. Aika ei pääse kiertomatkoilla käymään tylsäksi missään vaiheessa.

Seikkailuja ja ainutlaatuisia elämyksiä
Kiertomatkalla et jää mistään paitsi. Minne sinä haluaisit matkustaa?
Kiertomatkat ovat avain monipuoliseen lomaan.

Elämykselliset kiertomatkat ovat matkailijalle sivistävä kokemus. Lyhyessä ajassa näet ja koet valtavasti historiaa, kulttuuria ja uusia maisemia. Kiertomatkat antavat muutamassa viikossa enemmän tietoa paikallisesta ympäristöstä ja kulttuurista kuin kuukausien omatoiminen reppureissaus. Kiertomatkoihin voi helposti ja vaivattomasti lisätä opastettuja kierroksia ja aktiviteetteja, joissa paikalliset oppaat ovat ammattitaitoisia ja osaavat antaa paljon sellaista tietoa, jota ei välttämättä löydä itse etsimällä. Järjestetyt päivämatkat ja kierrokset tekevät lomasta vaivattoman, sillä matkailijan ei tarvitse huolehtia matkustamisesta tai päivän ohjelmasta. Toisin sanoen, opastetulla matkalla voit ainoastaan kulkea ryhmän mukana ja kokea elämykset huolettomasti.

Kiertomatkat ovat kuitenkin moninaisten aikataulujen vuoksi usein riskialttiimpia, sillä siirroissa on suurempi todennäköisyys vastoinkäymisiin. Kuitenkin kiertomatkat ilman opastettuja kierroksia ja aikatauluja tekevät vastoinkäymisistä lievempiä – omasta autokyydistä ei voi koskaan myöhästyä. Tätä kannattaa tarkastella positiivisin mielin, sillä huikea matka koostuu aina sekä onnistumisista että epätoivon hetkistäkin, joiden selättäminen kasvattaa matkan arvoa sekä omia ongelmanratkaisukykyjä.

Kaikki, jotka vaeltavat eivät ole eksyksissä.

– J.R.R. Tolkien
Kiertomatkoja voi tehdä kaikkialle
Lukuisat tiet vievät seikkailuun. Kiinnostaisiko sinua tutustua ihmeelliseen Pohjois-Intiaan tai kierrellä Toscanan auringon alla?
Ensimmäinen askel ikimuistoiseen kiertomatkaan on kohteen valitseminen.

Iltasanomien artikkelin mukaan kiertomatkat kohdistuvat usein eksoottisiin ja kaukaisempiin kohteisiin. Valmiiksi järjestetyt matkat Euroopan ulkopuolelle tekevätkin lähtemisestä helpompaa, sillä kynnys varata omatoiminen kiertomatka esimerkiksi Aasiaan on paljon korkeampi kuin matkan varaaminen Eurooppaan. kaukaisemmassa kohteessa on mukava viettää pidempi loma, sillä matkustaminen vie paljon aikaa. Näin ollen kahden viikon kiertomatka esimerkiksi Vietnamissa ei kyllästytä, sillä nähtävää on todella paljon. Intian mielenkiintoinen ja merkittävä kulttuuri tai Goan valkoiset hiekkarannat ovat seikkailunjanoisten ja elämysmatkailijoiden mieleen. Kiertomatka läpi Kiinan ainutlaatuisten maisemien ja historian merkeissä on täydellinen vaihtoehto sinulle, jos haluat nähdä maan kohokohdat helposti – Kiinassa omatoiminen liikkuminen voi käydä hyvin hankalaksi kielimuurin vuoksi. Eksoottisten vaihtoehtojen ohella myös Pohjois-Amerikan ja Afrikan kiertomatkat ovat suosittuja. Molemmat kohteet sisältävät useita kokemisen arvoisia kaupunkeja ja nähtävyyksiä, joista on kiertomatkoihin koottu kohteista ne parhaimmat.

Iltasanomien sama artikkeli kuitenkin toteaa suomalaisten toivovan kiertomatkoja lähemmäksi. Euroopan suosittuja kiertomatkakohteita ovat klassiset Etelä-Euroopan kohteet kuten Italia, Espanja, Kreikka ja Portugali. Loma Italiassa on täydellinen, kun voit ajaa pitkin maan henkeäsalpaavaa länsirannikkoa tai tutustua Toscanan tai Sisilian vihreään ympäristöön. Kiertomatkat Kreikassa taas vievät sinut Antiikin historian ja salaperäisten myyttien maailmaan. Euroopan kaupungeista löytyy paljon upeita kohteita, joihin ilman kiertomatkaa ei välttämättä tulisi edes lähdettyä.

Kiinnostaako kiertomatka?
Useisiin kohteisiin sijoittuvan loman voi muokata itselleen sopivaksi.
Kiertomatkat sopivat aktiivisille matkailijoille, jotka vakaan lomailun sijasta janoavat aktiviteetteja ja vaihtelua.

Mikäli et halua vaivata päätäsi aikaa vievillä matkasuunnitelmilla, on valmiiksi suunniteltu ja varattu kiertomatka juuri sinua varten. Vieraassa ympäristössä on helpompi nauttia ja rentoutua, kun joku toinen on vastuussa matkasi toteutumisesta. Kiertomatkat takaavat sen, että joka päivä on uusi, erilainen seikkailu. Opastetut kierrokset ja päivämatkat sopivat matkailijoille, jotka pitävät ryhmässä matkustamisesta ja sosialisoinnista muiden matkaajien kanssa. Kiertomatkat sopivat kuitenkin myös hiljaisuutta arvostaville matkailijoille, jotka haluavat kokea mahdollisimman paljon matkansa aikana ja janoavat tietoa matkakohteista. Koska kiertomatkan voi varata myös ilman minkäänlaisia kierroksia tai ryhmäaktiviteetteja, sopii matka myös erinomaisesti matkailijoille, jotka ryhmämatkojen sijaan pitävät omatoimisesta matkustamisesta.

Kiertomatkalle voi lähteä yksin, perheen, kumppanin tai vaikka ystävien kanssa. Matkan aikana pääset tutustumaan reissutoveriisi entistä paremmin, sillä yhteistyökykyä vaaditaan tavallista viikonloppureissua enemmän. Matkustaminen voi olla vaativaa, mutta myös monin kerroin palkitsevampaa. Ja mikä onkaan mukavampaa, kuin jakaa muistosi jonkun toisen kanssa?