82 tarjousta

Kiertomatkat

Eikö yksi kohde riitä taltuttamaan kokemustennälkääsi? Kiertomatkat varmistavat, että näet ja koet enemmän. Varaa seuraava TravelBird-matkasi!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
82 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Monipuoliset kiertomatkat ovat ainutlaatuinen ja unohtumaton pääsylippu seikkailulle.

Kiertomatkat ovat tänä päivänä suosittu matkavaihtoehto niiden erilaisuuden vuoksi. Kiertomatkan aikana ehdit näkemään ja kokemaan moninkertaisesti enemmän yhdessä lomapaikassa loikoilun sijaan. Myös paikasta toiseen siirtyminen on jo oma seikkailunsa, jonka aikana ehtii sattumaan ja tapahtumaan. Kiertomatkaa voikin hyvällä omallatunnolla kutsua oikeaksi seikkailuksi. Näkökulma yksittäisestä maasta tai alueesta ei jää yksiulotteiseksi, kun pääset kohtaamaan seudun poikkeavia piirteitä kaikissa sen kaupungeissa. Kiertomatkan parhaita puolia on katukuvien ja kauniiden luonnonmaisemien näkeminen yhdellä kertaa. Kun käytössäsi on auto, voit milloin tahansa suunnata ulos kaupungin kiireistä ja lähteä lähialueiden syrjäisempien nähtävyyksien äärelle.

Eurooppalaisten nuorten keskuudessa kiertomatkoilla kuljetaan usein junalla, mutta myös auton ja jopa pyörän kanssa liikkuminen ovat nostaneet päätään. Näistä autoilu antaa matkailijalle suurimman vapauden liikkua juuri sinne, minne tämä kulloinkin haluaa nenänsä suunnata. Kiertäessäsi autolla saat täydellisen päätösvallan: piirrät kenties kartalle lähtöpaikan ja päämäärän, mutta kuinka piirrät viivan näiden kahden pisteen välille, on täysin itsestäsi kiinni. Joukkoliikenteellä kulkiessa reitti on usein se suorin mahdollinen, mutta kuskina voit kääntää auton ratin halutessasi matkan varrella sijaitsevien nähtävyyksien ja muiden kiinnostavien kohteiden vietäväksi.

Mikäli et ole täysin varma minne haluat mennä, tai haluat mennä kerralla kaikkialle, valitse ikimuistoinen kiertomatka. Kiertomatkat sopivat erityisesti aktiivisille matkustajille. Aikaa yhdessä kaupungissa ei jää liiaksi, joten jokainen paikka kannattaa käydä tutkimassa ripeään tahtiin. Aika ei pääse kiertomatkoilla käymään tylsäksi missään vaiheessa.

Seikkailuja ja ainutlaatuisia elämyksiä

Kiertomatkalla et jää mistään paitsi. Minne sinä haluaisit matkustaa?

Kiertomatkat ovat avain monipuoliseen lomaan.

Elämykselliset kiertomatkat ovat matkailijalle sivistävä kokemus. Lyhyessä ajassa näet ja koet valtavasti historiaa, kulttuuria ja uusia maisemia. Kiertomatkat antavat muutamassa viikossa enemmän tietoa paikallisesta ympäristöstä ja kulttuurista kuin kuukausien omatoiminen reppureissaus. Kiertomatkoihin voi helposti ja vaivattomasti lisätä opastettuja kierroksia ja aktiviteetteja, joissa paikalliset oppaat ovat ammattitaitoisia ja osaavat antaa paljon sellaista tietoa, jota ei välttämättä löydä itse etsimällä. Järjestetyt päivämatkat ja kierrokset tekevät lomasta vaivattoman, sillä matkailijan ei tarvitse huolehtia matkustamisesta tai päivän ohjelmasta. Toisin sanoen, opastetulla matkalla voit ainoastaan kulkea ryhmän mukana ja kokea elämykset huolettomasti.

Kiertomatkat ovat kuitenkin moninaisten aikataulujen vuoksi usein riskialttiimpia, sillä siirroissa on suurempi todennäköisyys vastoinkäymisiin. Kuitenkin kiertomatkat ilman opastettuja kierroksia ja aikatauluja tekevät vastoinkäymisistä lievempiä – omasta autokyydistä ei voi koskaan myöhästyä. Tätä kannattaa tarkastella positiivisin mielin, sillä huikea matka koostuu aina sekä onnistumisista että epätoivon hetkistäkin, joiden selättäminen kasvattaa matkan arvoa sekä omia ongelmanratkaisukykyjä.

Kiertomatkoja voi tehdä kaikkialle

Lukuisat tiet vievät seikkailuun. Kiinnostaisiko sinua tutustua ihmeelliseen Pohjois-Intiaan tai kierrellä Toscanan auringon alla?

Ensimmäinen askel ikimuistoiseen kiertomatkaan on kohteen valitseminen.

Iltasanomien artikkelin mukaan kiertomatkat kohdistuvat usein eksoottisiin ja kaukaisempiin kohteisiin. Valmiiksi järjestetyt matkat Euroopan ulkopuolelle tekevätkin lähtemisestä helpompaa, sillä kynnys varata omatoiminen kiertomatka esimerkiksi Aasiaan on paljon korkeampi kuin matkan varaaminen Eurooppaan. Kaukaisemmassa kohteessa on mukava viettää pidempi loma, sillä matkustaminen vie paljon aikaa. Näin ollen esimerkiksi kahden viikon pituinen Vietnamin kiertomatka ei kyllästytä, sillä nähtävää on todella paljon. Intian kiertomatka tuo esiin maan monipuolisen tarjonnan, ja mielenkiintoinen ja merkittävä kulttuuri tai Goan valkoiset hiekkarannat ovat varmasti seikkailunjanoisten ja elämysmatkailijoiden mieleen. Kiinan kiertomatka läpi ainutlaatuisten maisemien ja historiallisten kohteiden on täydellinen vaihtoehto sinulle, jos haluat nähdä maan kohokohdat helposti – Kiinassa omatoiminen liikkuminen voi käydä hyvin hankalaksi kielimuurin vuoksi. Eksoottisten vaihtoehtojen ohella myös Pohjois-Amerikan ja Afrikan kiertomatkat ovat suosittuja. Molemmat kohteet sisältävät useita kokemisen arvoisia kaupunkeja ja nähtävyyksiä, joista on kiertomatkoihin koottu kohteista ne parhaimmat. Karibian saarten osalta suosituin vaihtoehto lienee Kuuban kiertomatka.

Iltasanomien sama artikkeli kuitenkin toteaa suomalaisten toivovan kiertomatkoja lähemmäksi. Euroopan suosittuja kiertomatkakohteita ovat klassiset Etelä-Euroopan kohteet kuten Italia, Espanja, Kreikka ja Portugali. Loma Italiassa on täydellinen, kun voit ajaa pitkin maan henkeäsalpaavaa länsirannikkoa tai tutustua Toscanan tai Sisilian vihreään ympäristöön. Kiertomatkat Kreikassa taas vievät sinut Antiikin historian ja salaperäisten myyttien maailmaan. Euroopan kaupungeista löytyy paljon upeita kohteita, joihin ilman kiertomatkaa ei välttämättä tulisi edes lähdettyä.

Kiinnostaako kiertomatka?

Useisiin kohteisiin sijoittuvan loman voi muokata itselleen sopivaksi.

Kiertomatkat sopivat aktiivisille matkailijoille, jotka vakaan lomailun sijasta janoavat aktiviteetteja ja vaihtelua.

Mikäli et halua vaivata päätäsi aikaa vievillä matkasuunnitelmilla, on valmiiksi suunniteltu ja varattu kiertomatka juuri sinua varten. Vieraassa ympäristössä on helpompi nauttia ja rentoutua, kun joku toinen on vastuussa matkasi toteutumisesta. Kiertomatkat takaavat sen, että joka päivä on uusi, erilainen seikkailu. Opastetut kierrokset ja päivämatkat sopivat matkailijoille, jotka pitävät ryhmässä matkustamisesta ja sosialisoinnista muiden matkaajien kanssa. Kiertomatkat sopivat kuitenkin myös hiljaisuutta arvostaville matkailijoille, jotka haluavat kokea mahdollisimman paljon matkansa aikana ja janoavat tietoa matkakohteista. Koska kiertomatkan voi varata myös ilman minkäänlaisia kierroksia tai ryhmäaktiviteetteja, sopii matka myös erinomaisesti matkailijoille, jotka ryhmämatkojen sijaan pitävät omatoimisesta matkustamisesta.

Kiertomatkalle voi lähteä yksin, perheen, kumppanin tai vaikka ystävien kanssa. Matkan aikana pääset tutustumaan reissutoveriisi entistä paremmin, sillä yhteistyökykyä vaaditaan tavallista viikonloppureissua enemmän. Matkustaminen voi olla vaativaa, mutta myös monin kerroin palkitsevampaa. Ja mikä onkaan mukavampaa, kuin jakaa muistosi jonkun toisen kanssa?

Lisää inspiraatiota

Aasian kiertomatkat Afrikan matkat Karibian matkat Matkat Etelä-Amerikkaan

Junamatkat Sisilian matkat Sardinian matkat Floridan matkat

Gardajärven matkat Toscanan matkat Teneriffan matkat Häämatkat

Pyöräilymatkat Valmismatkat Äkkilähdöt Madeiran matkat

Kanarian matkat Costa del Sol Italian Riviera Liguria

Ranskan Riviera Faron matkat Algarven matkat Kesäloma

Kreikan saaret Matkat Cannesiin Lennot Turusta Albufeiran matkat

Andalusian matkat Nerjan matkat Lento+hotelli All inclusive

Alppimatkat Perhelomat Pohjolan matkat Baltian matkat

Euroopan kiertomatkat Road trip

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen