69 tarjousta

Kesäloma 2019

Unelmoitko jo ensi kesän seikkailuista? Silloin TravelBird-kesäloma 2019 on oikea valinta!
Valitut suodattimet:
69 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Viimeinkin voi rentoutua ja irtautua arjen kiireistä! Kesällä luonto herää eloon: kaikkialla vihertää, kukat alkavat kukkia ja huumaavat tuoksut täyttävät ilman. Iloisen tunnelman täydentää unelmien lomamatka. Kun kesä kolkuttaa ovelle, on aika jättää taakse toimisto papereineen ja työkiireineen – on loman aika. Usein ongelmaksi saattaa muodostua se, että ei tiedä, mihin lomapäivänsä käyttäisi. On mukavaa rentoutua sohvalla, mutta jos loma kestää pari viikkoa tai viikon, niin pelkkä sohva ei riitä tekemään ajasta elämystäytteistä. Siksi moni lähteekin lomamatkalle kesän aikana. Kuten tiedetään, Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, joten ainakin kesäkauden alun ja lopun lämpimistä keleistä ei voi olla varma. Ellei loma siis ajoitu heinäkuulle, kannattaa lähteä muualle kunnon helteiden perään. Toisaalta ei heinäkuussakaan aina paista aurinko, joten ulkomaanmatkaa voi aina pitää ykkösvalintana.

Kesällä on aikaa tutkiskella maailmaa ja kokea uusia elämyksiä. Auringonloiste saa monet kohteet hehkumaan, ja siksi kesäloma onkin täydellinen aika lähteä kaupunkimatkalle. Suomenkin kaupungit ovat kauneimmillaan kesällä, puhumattakaan muista Euroopan upeista helmistä, kuten Amsterdamista tai Lontoosta. Kaikki kiinnostavat pääkaupungit ovat vain tunnin tai parin lentomatkan päässä, mikä tekee matkustamisesta helppoa ja mukavaa. Toisaalta kesällä on aikaa lähteä myös kaukaisillekin matkoille, esimerkiksi Intiaan tai Kiinaan, miksei Japaniinkin.

Kesäloma voi koostua mistä vain, oli se sitten metsäseikkailu tai shoppailumatka. Yleensä matkalla on tärkeintä se, kenen kanssa lähtee, sillä tämä seikka määrittää myös sen, minne lähdetään ja kuinka pitkäksi ajaksi. Tuskin lapset jaksavat patikoida viinitarhojen lävitse, eikä heitä kiinnosta viininmaistelukaan. Ystävä tai oma rakas taas voi olla hyvinkin kiinnostunut sekä kypsytetyn rypälemehun mausta että kävelystä vehreissä maisemissa auringon alla. Rantaloma tietenkin miellyttää kaikkia, vaikkei olisikaan rantalomatyyppiä, sillä moni ranta sijaitsee upeiden kaupunkien läheisyydessä. Moni lomakohde on monipuolinen ja sisältää kaikkia matkailijoita miellyttäviä elementtejä: rantaa, kaupunkia, luontoa ja aktiviteetteja.

Aktiivinen kesäloma 2019

Pieni huhkiminen ei haittaa, kun se tapahtuu henkeäsalpaavissa maisemissa.

Kesällä voi sekä rentoutua rannalla että patikoida vuoristossa. Lomalla on viimein aikaa tehdä jotakin urheilullista, kuten uida, käydä kuntosalilla, pelata tennistä tai lähteä lenkille. Bourgognen viinitarhojen reunustamia teitä pitkin voisi vain kävellä ja kävellä. Kukkuloita ja niitä ympäröiviä vihreitä kasvustoja voisi katsella loputtomiin. Suomessakin on viinitiloja, mutta niissä valmistetaan viiniä marjoista – musta- ja valkoviinimarjoista, karviaisista, mustikoista ja jopa lakasta. Rypäleviinejä on vaikea tuottaa Suomessa, sillä pohjoinen ilmasto ei anna rypäleiden kasvaa kunnolla. Täten Ranskan auringossa kypsyvät viinirypäleet ovat todella hurmaava näky. Eri viinitarhojen rypäleet eivät välttämättä näytä keskenään kovin erilaisilta, mutta niistä saadaan aikaan monia erilaisia viinejä aikaan. Bourgognen viineistä tunnetuimmat ovat Pinot Noir ja Chardonnay, joita voikin nauttia hyvällä omatunnolla päivän retkeilyn päätteeksi.

Viinitarhoja voi myös katsella pyörän selästä. Italian Piemontessa, joka on tunnettu pääkaupungistaan Torinosta, voi pyöräillä vuoristoisella reitillä, joka vie läpi viinitarhojen. Juuri tällä alueella on saanut syntynsä Italian Slow Food eli hidas ruoka -liike. Slow Food -liikkeen pääajatuksena on tukea lähiseuduilla valmistettua ruokaa sekä tukea kiireetöntä ruoan valmistamista. Paikallisen ruokakulttuurin tukeminen on erittäin tärkeää, ja missä olisikaan parempi paikka nauttia lähiruoasta kuin aurinkoisessa Etelä-Euroopassa, jonka hedelmällisessä maaperässä kasvaa melkein mitä vain.

Tietenkin yksi kesäisistä aktiviteeteista on vesiurheilu, jota voi harrastaa niin surffauksen kuin myös sukeltamisen muodossa. Välimeren ja Atlantin valtameren rannat ovat täydellisiä paikkoja vesiurheilun harrastajille, oli sitten kyseessä Kreikan, Marokon tai Portugalin matkat. Kesäloma surffilaudan päällä ei takuulla jää tylsäksi.

Aurinkoinen rantaloma

Rannalla kun makaa, voi olla kaikesta vapaa.

Kaikki odottavat kesälomalta yhtä ja samaa: aurinkoisia kelejä ja lämmintä vettä. Toiset alkavat ottaa aurinkoa jo huhtikuussa, mutta miksi paleltua parvekkeella, kun voi ruskettua yhden viikon hellelomalla. On sanomattakin selvää, kuinka upeat Teneriffan rannat ovat. Matkailijan ei tarvitse kuin vain saapua saarelle, laittaa uimapuku päälle ja tulla nauttimaan auringonpaisteesta sinisissä vesissä. Uimisen ohessa saarella voi käydä katsomassa pääkaupunkia Santa Cruz de Tenerifea, jonka värikkäät historialliset rakennukset eivät jätä ketään kylmäksi. Lämpimänä mielen pitää myös kaupungin runsas ruokatarjonta.

Kreetan Paleochora, eli suomeksi vanha kylä, on täydellinen pakopaikka hiljaista auringonottoa kaipaaville. 2000 asukkaan kylä sijaitsee Kreetan etelärannikon niemellä, jonka molemmin puolin on Libyanmeren vesien huuhtomaa rantaa. Länsiranta on hiekkapohjainen ja itäranta on pientä kiveä, joten matkailijat voivat valita, haluavatko rentoutua pehmeällä hiekalla vai laittaa veren kiertämään kävelemällä kivisellä rannikolla. Kylästä löytyy sympaattisia kahviloita ja tavernoja sekä ulkoilmaelokuvateatteri.

On vaikeaa ajatella Espanjan matkoja ilman että mieleen tulisi kultaiset rannat ja sininen meri. Costa Bravalta löytyy myös monia rantaluolia, joiden turkooseissa vesissä on kiehtovaa uiskennella ja sukellella. Uinnin jälkeen on mukava keräillä voimiaan makoillen rantakalliolla ja kuunnellen aaltojen kohinaa. Rantakahviloiden ja -baarien tarjonta tekee lomailusta vielä hauskempaa ja nautinnollisempaa. Illalla voi jopa innostua tanssimaan tai ihan vain kuuntelemaan tunteikasta flamencoa.

Piristävä kaupunkiloma

Tästä kesä voi alkaa – pakkaa, matkailija, laukku!

Kesäloma on hyvä aika tutkia mitä tahansa kaupunkia, sillä auringonpaiste vain korostaa kaupungin kauniita puolia. Irlannin pääkaupungissa, Dublinissa voi kokea paikallisen pubitunnelman, johon kuuluu iloista laulua, pitkiä istuntoja ja paljon laadukasta paikallista olutta. Tämä UNESCOn kirjallisuuskaupunki tarjoaa matkailijalle paljon museoita ja gallerioita unohtamatta upeita merimaisemia Dublinin lahdelle. Aurinkoisina päivinä kannattaa lähteä kävelylle Stephen’s Green -puistoon, jossa voi viettää useammankin tunnin rentoutuen vehreissä tunnelmissa siemailemalla piristävää kahvia. Irlanti on tunnettu oluistaan ja viskistään, ja näistä juomista voikin päästä nautiskelemaan esimerkiksi tislaamoissa tai panimoissa. Teelingin viskitislaamo on pysynyt toiminnassa jo 125 vuoden ajan ja vastaanottaa edelleen vieraita, jotka pääsevät maistelemaan kultaiseksi likööriksikin kutsuttua juomaa.

Kööpenhamina on yksi Pohjoismaiden tärkeimmistä kaupungeista. Upean kaupunkikuvan lisäksi Kööpenhaminassa voi nauttia rennosta ja ystävällisestä kansainvälisyyden tunnelmasta. Kööpenhaminassa kannattaa tutustua vapaakaupungiksi julistautuneeseen alueeseen nimeltä Christiania. Christianiassa asuvat vapaamieliset asukkaat ylläpitävät alueen työpajoja, taidegallerioita, konserttipaikkoja, ravintoloita ja kaunista luontoa. Parhaiten alueeseen voi tutustua paikallisten oppaiden avustuksella.

Kaupunkilomat voi suunnata lämpimiinkin maihin.. Espanjassa on paljon muutakin annettavaa kuin aurinko ja kultaiset rannat. Katalonian pääkaupunki Barcelona on täydellinen matkakohde kulttuurista ja lämmöstä nauttiville. Kaupungin upea arkkitehtuuri on suorastaan nerokas: goottilaiset julkisivut sekä modernit riemunkirjavat rakennukset sopivat hyvin yhteen ja inspiroivat matkailijoita. Barcelonasta löytyy myös monenlaisia ruokapaikkoja ja kahviloita aina kotoisista pikkupaikoista loistokkaisiin viiden tähden ravintoloihin. Tähän kaupunkiin on vaikeaa olla rakastumatta.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen