tarjousta

Kenian matkat

Lähde TravelBird-lomalle Itä-Afrikan värikkääseen helmeen. Kenian matkat vievät sinut kiehtovan luonnon ja mielenkiintoisten eläinten luo!
Katso lisää:

Kuumuutta hohtavat savannit ja aavikot, trooppiset sademetsät ja upea paratiisimainen rantaviiva – tätä kaikkea tarjoavat Kenian matkat.

Itä-Afrikassa sijaitseva Kenia on 48 miljoonan asukkaan valtio, jonka rajanaapureita ovat Tansania, Etiopia, Somalia, Uganda ja Etelä-Sudan.

Kenian ensimmäisistä asukkaista on jälkiä yli 2 miljoonan vuoden takaa. Maa on täynnä erilaisia kulttuureja ja väestö koostuukin pääasiassa eri heimoista, joita on useita kymmeniä. Tunnetuin maan heimoista on masai-heimo ja suurin etninen ryhmä ovat kikujut. Alkuperäisten afrikkalaisheimojen lisäksi maata asuttavat myös arabit, eurooppalaiset ja itäaasialaiset. Kuten moni Afrikan valtio, myös Kenia on entinen siirtomaa, joka itsenäistyi Isosta-Britanniasta vuonna 1963. Maan virallisia kieliä on englanti sekä swahili, jonka lisäksi maassa puhutaan useita paikallisia kieliä. Suurin osa maan taloudesta tulee maataloudesta, ja tärkeimmät viljelyskasvit ovat muun muassa tee, kahvi, maissi, vehnä, riisi sekä karjataloustuotteet. Matkailusta on kasvanut yksi Kenian tärkeimmistä elinkeinoista ja maa onkin tunnettu sen henkeäsalpaavista safareista ja rannoista. Lähde retkelle maan tunnetuimpaan safarikohteeseen Masai Maran luonnonpuistoon ja yhdistä siihen rantaloma Mombasan kuuluisilla hiekkarannoilla!

Matkusta Keniaan toteuttamaan unelmia suurista villieläinlaumoista ja savannimaisemista. Kenia on yksi harvoista Afrikan maista, joissa pystyt yhdistämään rantalomailun aktiiviseen safareilla kiertelyyn. Erityisesti kiertomatkat Keniaan ovat matkailijoiden suosiossa, sillä niiden kautta pääsee parhaiten tutustumaan useisiin eri kansallispuistoihin.

Afrikan matkat tekevät vaikutuksen jokaiseen sinne matkustavaan

Kenia on Afrikan suosituin safarikohde.

Kenian parhaita nähtävyyksiä ovat maan upeat kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet. Masai Mara on yksi Afrikan hienoimmista safarikohteista ja se on erityisen tunnettu sen suurista kissapedoista. Masai Maralla pääset tutustumaan maan suuriin kissapetoihin, joita ovat leijonien lisäksi gepardit ja leopardit. Masai Mara on yksi maan must see -kohteista, mutta maasta löytyy myös monia muitakin hienoja luonnonpuistoja. Kenian matkat mahdollistavat myös tutustumisen moniin eri eläinlajeihin. Erityisesti sarvikuonoista ja flamingoista tunnettu Nakurujärvi sekä virtahepojen asuttama Lake Navaisha ovat upeita kohteita Afrikan villieläimiin tutustumiseen. Kyseiset luonnonpuistot ovat maan suosituimpia safarikohteita, mutta voit kokea koskemattoman Afrikan lumon myös maan syrjäisemmissäkin kansallispuistoissa, joita ovat esimerkiksi Amboseli, Samburu ja Tsavo.

Kenian pääkaupungissa Nairobissa pääset tutustumaan sen suosituimpaan nähtävyyteen, joka on Minun Afrikkani -elokuvasta tutun kirjailijan, Karen Blixenin, kotimuseo. Nairobin elämyksiin kuuluu sekoitus kenialaista kulttuuria ja länsimaisia vaikutteita, sillä keskustan moderni ilme pilvenpiirtäjineen muuttuu monimuotoisiksi luonnonpuistoiksi kaupungin laitamilla. Lähde seikkailemaan syrjäiselle, suurelle ja suolapitoiselle Turkanajärvelle, jonka ympäristöä asuttaa perinteitään kunnioittava turkana-kansa ja järven ympäriltä ollaankin löydetty ihmisten muinaisten edeltäjien luita ja pääkalloja. Etiopian rajalla sijaitseva järvi kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle ja on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Mikäli haluat vierailla täällä, varaa tarpeeksi aikaa, sillä perille pääseminen on pitkän ja eeppisen taipaleen takana. Turkanajärven lisäksi maasta löytyy muitakin UNESCOn maailmanperintökohteita, joita ovat muun muassa Mombasassa sijaitseva portugalilainen linnoitus Fort Jesus ja Kenia-vuori.

Kenian monipuolinen luonto ja eläimistö

Kullankeltaiset savannit, kamelikaravaanien aavikot, vehreät sademetsät ja hulppeat vuoristot.

Kenian matkat sopivat erityisen hyvin auringonpalvojille. Ympäri vuoden jatkuva lämpö, eksoottinen ympäristö ja paratiisimaiset hiekkarannat tekevät lomastasi täydellisen. Kenia jättää ikimuistoisen kokemuksen elämäsi parhaasta aurinkomatkasta!

Safareiden lisäksi voit lähteä Keniaan myös rantalomalle, sillä kyseisellä Intian valtameren rannalla sijaitsevalla maalla on rantaviivaa 500 kilometrin verran. Maan kuuluisin rantakohde on henkeäsalpaavien rantojen Mombasa. Toinen suosituimmista rantakohteista on pohjoisessa sijaitseva Malindi, joka on tunnettu sen mahtavista sukellus- ja snorklaamismahdollisuuksista. Kenian matkat tarjoavat täydellisen rantaloman myös syrjäisemmällä Lamun saarella, joka sijaitsee aivan Somalian rajalla. Lamun kaupunkia verrataan Sansibariin pienoiskoossa ja sen vanhakaupunki on myös yksi maan UNESCO-kohteista.

Kenian luonnossa pääset tutustumaan sademetsien viidakkopolkuihin, joilla pääset ihailemaan komeita jättiläispuita sekä apinoita. Jo pelkästään Kakamegan sademetsästä on bongattu hämmästyttävät 367 eri lintulajia. Kenian matkojen vaelluksilla on useita masai-heimojen kyliä, joten villin luonnon lisäksi vaelluksilla pääsee tutustumaan aitoon heimokulttuuriin, jossa eletään vielä nykypäivänäkin vanhojen perinteiden mukaan.

Keniassa luonto koostuu vehreistä sademetsistä, savanneista, puoliaavikoista sekä jylhistä vuoristoista ja sen ilmasto vaihtelee trooppisesta kuivaan. Maan rannikolla on kuumaa ja kosteaa, kun taas sisämaassa on lauhkeaa. Kenian ilmasto mahdollistaa ympärivuotiset matkat, mutta maassa on kaksi sadekautta, jotka ajoittuvat huhtikuusta kesäkuuhun ja lokakuusta joulukuuhun. Kuumin kausi on heinäkuusta elokuuhun, mutta maassa paistaa aurinko ympäri vuoden.

Kenian kauniin ja vaikuttavan luonnon lisäksi maan eläimistö on monimuotoinen. Maan kansallispuistoissa ja luonnonsuojelualueilla elää laaja kirjo erilaisia villieläimiä ja siellä vieraillessa sinulla on mahdollisuus nähdä muun muassa seeproja, leijonia, hyeenoja, kirahveja sekä virtahepoja. Kenian eläimet elävät niiden luonnollisessa ympäristössä, jossa niitä voi tarkkailla turvallisen välimatkan päästä erilaisilla safariretkillä.

Tutustu maan värikkääseen kulttuuriin

Hakuna matata!

Keniassa asuu useita eri heimoja, joista tunnetuimpia ovat masait, joita pidetään rohkeana ja ylväänä soturikansana. Kenialaiset ovat tunnettuja rennosta elämänasenteestaan ja he ottavatkin elämän suhteellisen rennosti. Paikallisilla ihmisillä ei ole kiire mihinkään ja asiat järjestyvät kyllä – ainakin jossain vaiheessa. Suosittu paikallinen sanonta “hakuna matata” eli ei huolia kuvaakin hyvin paikallista elämäntyyliä. Kenian matkalla kannattaakin ottaa kyseisestä asenteesta mallia ja lomailla ilman huolia ja murheita! Kenialaisten perhesiteet ovat lujia ja yhteisöllisyys tärkeää. Menitpä sitten mihin tahansa päin maata, voit olla varma, että musiikki, tanssi ja nauru raikaa yleensä kaikkialla, missä vain on ihmisiä. Kullakin paikallisella heimolla on omanlaisensa kulttuuri, mikä näkyy niin arkkitehtuurin, keittiön, vaatetuksen, maanviljelyn kuin metsästyksenkin osalta. Kenialaiset ovat taidokkaita uusiokäyttämään mitä erikoisempia tavaroita – älä siis hämmästy, jos näet vanhojen autojen renkaista tehtyjä sandaaleja tai ruokasi tarjoillaan öljytynnyreistä rakennetuista keittoastioista.

Kenian matkat tarjoavat tutustumisen aitoon kenialaiseen makumaailmaan. Maan rikkaan historian ja sitä vuosisatoja asuttaneiden eri kansojen ansiosta sen ruokakulttuuri on muokkautunut hyvin kirjavaksi. Maan laajasta koosta johtuen sieltä löytyy erilaisia kasvuympäristöjä, joten tuoreet juurekset ja hedelmät kuuluvat jokapäiväiseen ruokavalioon. Perinteinen itäafrikkalainen ruokalaji on ugali, joka on maissipuuroa. Lähes poikkeuksetta jokainen ruoka valmistetaan keittämällä vedessä tai kookosmaidossa. Perinteinen liesi on kolmen kiven keskelle sytytetty nuotio, jossa ruoka grillataan. Kenialaisessa keittiössä käytetään raaka-aineina herneitä, maissia, perunaa, sekä tomaattia ja ruoat maustetaan sipulilla, inkiväärillä ja chilillä. Suussa sulavat jälkiruoat ovat makeita kakkuja sekä leivoksia, jotka valmistetaan tuoreista kookoksista ja hedelmistä.

Lähde tutustumaan Afrikan monipuoliseen ja värikkääseen kulttuuriin sekä luontoon, joita tarjoavat myös Tansanian matkat.

Mikäli haluat tutustua myös muihin Intian valtameren paratiisirantoihin, ovat Seychellit kuin suoraan kauneimmasta unelmasta, joka on yhtäkkiä käynyt toteen.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen