57 tarjousta

Kaupunkilomat

Kaipaatko irtiottoa arjesta? Kaupunkilomat ovat täydellinen ratkaisu! Nauti kulttuurista ja uudenlaisesta elämänmenosta seuraavalla TravelBird-matkallasi.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
57 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Kesä vai talvi? Vauhtia vai rentoutumista? Lähellä vai kaukana? Uuteen mielenkiintoiseen kaupunkikohteeseen voi suunnata ajankohdasta, mielenkiinnon kohteista ja budjetista riippumatta, sillä jokaiselle matkailijalle löytyy sopiva vaihtoehto.

Kaupunkilomat eivät tarkoita ainoastaan nähtävyyksien kiertämistä ja ravintoloissa istuskelemista, vaan myös paikallisen kulttuurin ymmärtämistä. Toisin kuin rantalomakohteissa, kaupungissa pääset kokemaan katujen rytmin ja alati muuttuvan ilmapiirin. Jokaisella kaupunkikohteella on oma persoonansa, jonka pääset kokemaan aidosti vasta astuessasi kaupungin kaduille ja vilkuilemalla ympärillesi. Kuuntele paikallisten kiivasta puheensorinaa ja huomaa lähiravintolasta kantautuva puoleensavetävä tuoksu. Istahda kahvilan terassille ja katso, kuinka elämä liikkuu silmiesi edessä. Näin pääset osaksi paikallista elämänmenoa, jonka tunnelma on vaikea pukea sanoiksi. Karista härmäläinen ujous ja lähde mukaan sevillalaiseen katutanssiin, liity napolilaisten dominorinkiin puiston varjossa, kippistä müncheniläisten kanssa ja ystävysty paikallisiin. Ottamalla osaa kohteen tavalliseen elämänrytmiin kuuluviin aktiviteetteihin pääset nauttimaan kaupungin annista läheisemmin kuin vain ulkopuolelta tarkkailemalla. Osa matkailijoista lähtee hakemaan reissultaan juuri näitä kokemuksia ja tunteita, joita ei pystytä välittämään pelkästään kuvien kautta. Kaupunkilomakohteiden elämykset voidaankin usein jakaa kahteen kategoriaan: tunnettuihin ja arvostusta herättäviin turistikohteisiin ja niihin, jotka onnistut löytämään vain jättämällä matkaoppaasi hotellihuoneeseen, astumalla ovesta ulos ja pitämällä silmäsi sekä korvasi auki.

Kaupunkien kaduilta löytyy arvaamattomia ja mielenkiintoisia kohteita, joista muut vierailijat eivät ole tietoisia. Elämys on taatusti ainutlaatuinen ollessasi ainoa paikan päälle eksynyt matkailija. Ja vaikka paikan päällä olisikin muutama muukin turisti, ovat ne kaikkein suosituimmat nähtävyydet yleensä suosituimpia hyvästä syystä: jo vuosikymmeniä matkaajien suosiossa kylpeneen matkailuyritys Lonely Planetin kyselyn kolmen arvostetuimman eurooppalaiskohteen kärki, eli Ateenan Parthenon, Rooman Colosseum ja Pariisin Eiffel-torni, ovat niitä matkakohteita, jotka jokaisen tulisi kokea ihmismassaan hukkumisen uhallakin. Ja nämä maamerkit nähtyäsi pääset helposti myös muiden kohteiden äärelle: loistavat julkiset kulkuyhteydet, kuten metroyhteydet ja raitiovaunut, vievät sinut joka puolelle suurtakin metropolia muutamassa hetkessä. Paikallisen kyydissä pääset myös aistimaan kaupungin henkeä aidoimmillaan. Kulkuyhteyksien toimivuuden ansiosta suurkaupungeissa lomanviettoon on helppo lähteä, sillä hyvien sisäisten joukkoliikennevaihtoehtojen lisäksi lentokenttien läheisyys ja hyvät yhteydet keskustaan tarkoittavat nopeaa ja vaivatonta siirtymistä hotellille ja alueen tärkeimpien nähtävyyksien juurelle. Yksittäisen kaupunkiloman voi myös yhdistää useamman kaupunkikohteen reissuksi – erityisesti Keski-Euroopassa kulkuyhteydet läheisiin kaupunkeihin ja jopa naapurimaihin ovat niin hyvät, että voit huoletta lähteä aamulla junalla tai bussilla toiselle paikkakunnalle ja palata jo samana iltana useita elämyksiä rikkaampana.

Nähtävyyksien ja palveluiden runsaus miellyttää

Matkailija löytää kaupunkien tarjonnasta itselleen tekemistä koko päiväksi.

Kaupunkilomat ovat täydellinen tapa tutustua uusiin ihmisiin, historiaan ja kulttuuriin.

Kaupunkimatkat ovat kaikenikäisten ja -mielisten suosiossa: nuorison keskittyessä meneviin viihdykkeisiin ja yöelämän tutkimiseen, varttuneempi matkailija keskittyy tutkimaan kaupunkia katutasolla liikkuen ja käyttää aikansa merkittävimpien maamerkkien ihailemiseen. Totta kai jokainen voi sekoittaa aktiviteetit ja nähtävyydet omannäköisekseen paketiksi, joihin luonnollisesti lähes jokaisella kuuluu kohteen keskustaan tutustuminen. Perinteisiä keskusta-alueen nähtävyyksiä kaupunkilomilla ovat eri aiheisiin keskittyneet museot, pääkaupunkien hallintorakennukset sekä kirkot ja muut uskonnolliset rakennukset. Historiallisesti merkittävä kaupunki ja erityisesti sen vanhimmat naapurustot ihastuttavat jo tavallisten asuinrakennustensa ulkoasulla. Vuosisatoja vanhat kivitalot kaappaavat vierailijan historian lehtereille. Vaihtoehtoisesti modernit kaupungit hurmaavat innovatiivisella arkkitehtuurillaan, joka kertoo omaa kieltään nykyaikaisten metropolien vauhdikkaasta kehityksestä.

Rantalomakohteisiin suuntaavat keskittyvät usein lähinnä rentoutumiseen ja vesiaktiviteetteihin, kun taas kaupungissa lomaileva nauttii ajastaan aktiivisemmin. Kuitenkin esimerkiksi kylpylät ja hidasta elämäntyyliä huokuvat pikkukahvilat takaavat, että suurkaupungeissakin voi ottaa täydellisen rennosti niin halutessaan. Osa matkapaketeista tarjoaakin yhdistelmän aktiivi- ja kylpylälomaa. Rannalle kaipaavan ei tarvitse myöskään hylätä ideaa kaupunkilomasta, sillä esimerkiksi Barcelonan ja Napolin keskustan läheisyydestä löytyvillä rannoilla pääset pakoon kaupungin hektisyyttä ja kipristelemään varpaitasi hiekassa. Lisäksi kaupunkiloma on aina joustava valinta sään suhteen, sillä aktiviteettimahdollisuuksia löytyy takuuvarmasti niin ulkona aurinkoisen sään suosiessa kuin myös sisätiloissa huonon sään yllättäessä. Hotellihuoneeseen ei siis tarvitse jäädä kärvistelemään missään vaiheessa, varsinkin julkisen liikenteen tarjotessa sateensuojan kaupungilla liikkuessa.

Kaupunkilomalla olet aina palveluiden äärellä, mikä tarkoittaa suurempaa valikoimaa erilaisia aktiviteetteja, joista valita se itselle sopiva vaihtoehto kullekin päivälle. Laaja valikoima myös mahdollistaa spontaanin illanvieton, sillä suurimmissa kaupungeissa voit vain astua kadulle ja lähteä katsomaan, mitä mukulakivien päästä löytyy. Ja mikäli ensimmäinen valinta ei miellytä, voit vain siirtyä kadun toiselle puolelle seuraavaan paikkaan. Kauppakeskusten läheisyydessä on myös mukava tuudittautua tietoon, että mikäli jotain tarpeellista unohtui pakata matkalaukkuun, voi sen käydä ostamassa reissun päältä nopeasti. Myös majoitusvaihtoehtoja on lukemattomia; voit valita budjettiisi sopivan kohteen hotelleista, hostelleista ja loma-asunnoista. Kapealla kukkarolla kulkeva voi myös säästää leijonanosan matkakuluissaan turvautumalla ravintoloiden sijaan paikallisten ruokakauppojen valikoimiin.

Ota nämä huomioon matkakohdetta miettiessäsi

Seuraavan TravelBird -seikkailusi kohde ja ajankohta ovat mieltymyksistäsi kiinni.

Ajankohdan valitseminen on tärkeä askel kohti täydellistä matkaa.

Kuten muutkin lomat, ovat kaupunkilomat erityisen suosittuja Euroopassa kesällä. Tämän seurauksena turistit valtaavat suosituimmat kohteet ja aito paikallinen elämäntapa hukkuu turistisesongin peittoon. Luonnollisena seurauksena myös kohteiden hintataso nousee huomattavasti vuoden lämpimimpänä aikana. Momondon mukaan eurooppalaisista kaupungeista kesäkohteiksi kannattaa valita esimerkiksi Amsterdam tai Rooma, joiden hintatasot eivät nouse yhtä merkittävästi muihin kaupunkeihin verrattuna. Syksyn mittaan muutkin kohteet halpenevat, ja erityisesti Etelä-Euroopan kohteissa on vielä syys-lokakuussakin aurinkoiset lomasäät. Toinen vilkas sesonkikausi on joulun seutu, jolloin ihmiset ympäri maailman lähtevät lomien viettoon lyhyen ajanjakson puitteissa. Useissa kohteissa ympäri Eurooppaa edullisin ajankohta lähteä reissuun onkin tammikuussa. Joulusesongilta kotiin palaavat matkailijat tyhjentävät kuumimmat kaupunkikohteet, jotka palaavat takaisin tavalliseen elämänrytmiinsä vilkkaan turistipyrähdyksen päätyttyä. Seurauksena lukuisat lentoyhtiöt ja hotellit pudottavat palveluidensa hintoja, mikä saa budjettimatkaajan silmät välkkymään halpojen reissumahdollisuuksien kirjosta.

Lonely Planet valitsi vuoden 2015 kuumimmat kaupunkikohteet, joiden mukaan valikoituivat muun muassa elegantilla arkkitehtuurillaan ja muotimaailmallaan säväyttävä Milano, Matterhornin juurella sijaitseva Zermatt, valloittajakansojen muokkaama kuvankaunis Valletta sekä historiallisilla rakennuksillaan ja ylväällä vuoristomaisemallaan yllättävä Plovdiv. Mikäli et ole varma, mitä lomaltasi kaipaat tai matkalle lähtevien toiveet poikkeavat toisistaan suuresti, kannattaa suunnaksi ottaa Barcelonan, Lontoon tai Berliinin kaltainen kulttuuria ja tapahtumia pursuava klassikkokohde, joiden ihastuttava tunnelma ja mahdollisuuksien runsaus tyydyttävät vaativankin reissaajan odotukset. Viime vuosina matkailu myös itäisen Euroopan kohteisiin on kasvanut huimaa tahtia, sillä mm. Krakovan matkat, Budapestin matkat ja Prahan matkat tarjoavat erilaisia elämyksiään ja ainutlaatuista arkkitehtuuriaan huokeaan hintaan perinteisiin Euroopan matkakohteisiin verrattuna.

Kaupunkilomalle lähelle ja kauas

Sinä päätät, missä on seuraava seikkailusi.

Parasta kaupunkilomissa on se, että vaihtoehtoja on lukemattomasti.

Kaupunkilomakohteita löytyy läheltä ja todella kaukaa. Suomalaisten ikisuosikit Tukholma ja Tallinna ovat tavoitettavissa nopeasti ja vaivattomasti lautan kyytiin hyppäämällä, kun taas päästäksesi tallustelemaan esimerkiksi Pohjois-Amerikan metropolien kaduille matkan suunnitteluun tarvitaan hieman enemmän vaivannäköä. Itämeren ylittäminen käy spontaaniksi viikonloppureissuksikin, mutta kun kyseessä on unelmien matka Yhdysvaltoihin, tarvitset ainakin suuremman matkabudjetin ja viisumin, jonka hakeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen suunniteltua lähtöpäivää. Vaihtoehtoisia päämääriä löytyy jo Euroopasta niin paljon, että vain yhden valitseminen voi käydä turhauttavaksi. TravelBird pyrkiikin helpottamaan tämän päätöksen tekemistä esittelemällä kohteet selkeästi ja kokoamalla erilaisia inspiroivia tarjouksia. Vaikka mahdollisia kohteita löytyykin sadoittain, on jokainen seikkailu aina edellisestä poikkeava – ja kenties jo aikaisemminkin nähty ja koettu kaupunki avautuu uudella tavalla toisella kierroksella uusien kokemusten myötä.

Lisää inspiraatiota

Syysloma Kesäloma Koiran kanssa matkustaminen Rodoksen matkat

Urheilumatkat Floridan matkat Fuengirolan matkat Toscanan matkat

Häämatkat Joulumatkat Äkkilähdöt Junamatkat

Kreetan matkat Santorinin matkat Kanarian matkat Madeira-matkat

Matkat Etelä-Amerikkaan Pääsiäisloma Hiihtoloma Pakettimatkat

Costa Brava Costa del Sol Costa Blanca Puerto de la Cruz

Lennot Tampereelta Katalonian matkat Makarskan matkat Lento+hotelli

Yksin matkustaminen Pohjolan matkat Baltian matkat Euroopan kiertomatka Romanttiset matkat Seniorimatkat Road trip

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen