Kaukomatkat

Kaipaatko unohtumatonta irtiottoa toisessa maanosassa? Esittelyssä TravelBirdin kaukomatkat eksoottisista rannoista ainutlaatuisiin kaupunkiseikkailuihin!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
21 tarjousta
Kaukomaiden eksotiikka houkuttelee yhä enemmän matkailijoita niin trooppisille rannoille kun myös maailman metropolien sykkeeseen. Matkailijaa odottaa suurten merten toisella puolella suuri seikkailu, oli kohteena sitten itä tai länsi.

Euroopan ulkopuolelle suuntautuvat kaukomatkat ovat eksoottista ja ainutlaatuista lomaa kaipaavalle erinomainen vaihtoehto. Jos Euroopassa on jo matkailtu ristiin rastiin, kannattaa ehdottomasti pakata passi ja hammasharja laukkuun, ja lähteä kauemmas! Matkata voi etelään, itään ja länteen, sillä matkailijalla on valtavasti nähtävää niin Aasiassa, Australiassa, Afrikassa kuin myös Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Usein kaukomatkat vievät matkailijan tavalla tai toisella ulos mukavuusalueeltaan, jolloin loma avaa silmiä uudella tavalla ja antaa mielenkiintoisen kontrastin arkeen.

Kaukolomasta haaveilevalle löytyy vaihtoehtoja ympäri maailmaa. Kulttuurimatka värikkääseen Intiaan vie matkailijan mausteiden ja makujen kautta tuhansien tarinoiden maailmaan, jossa kaikki on mahdollista. Mikäli historia kiinnostaa, kannattaa suunnata Suurenmoisena kaupunkina tunnettuun Rio de Janeiroon tai lähteä tutkimaan mystistä Kiinan muuria. Paikkoja on useita, mutta valitettavasti usein aika loppuu kesken. Siksi kiertomatkat ovat täydellinen ratkaisu seikkailunhenkisille matkailijoille, jotka haluavat matkan aikana nähdä mahdollisimman paljon. Aurinkoinen Thaimaa, paratiisirannoista tunnettu Bali ja ainutlaatuisen luonnon Vietnam takaavat matkailijalle täydellisen rentoutumisen, mutta vaihtoehtoisesti Pohjois-Amerikan valtavat metropolit tarjoavat kaupunkiloman parhaimmillaan. Matka Etelä-Afrikkaan hämmästyttää matkailijan maailman tunnetuimmalla Krugerin luonnonpuistolla ja moderneilla kaupungeilla.

Näin valmistaudut unohtumattomaan lomaan

Kaukolomat tarvitsevat enemmän ennalta valmistautumista kuin Euroopan matkat.

Ennen ansaittua irtiottoa on hyvä valmistautua matkaan etukäteen huomioiden kaikki matkustamisen kannalta tärkeät seikat.

Kaukomatkat sujuvat vaivattomammin, kun reissuun valmistaudutaan etukäteen. Kun matkakohde on Euroopan ulkopuolella, on hyvä muistaa mailla olevan erilaiset edellytykset maahan saapumisen suhteen. Kaikkiin kohteisiin ei tarvitse hakea erikseen viisuamia, sillä useat maat sallivat maassa oleilun kahdesta viikosta kuukauteen ilman erillisiä toimenpiteitä. Mikäli kuitenkin aikomuksena on vierailla kohteessa pidempään, kannattaa tutustua hyvissä ajoin viisumin hakemiseen ja sen vaatimuksiin. Joskus viisumin hakemisessa voi mennä yli kuukausi, joten matkailijan on oltava ajoissa liikkeellä. Tarkat viisumivaatimukset kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin, jolloin viisumin ehtii hankkia ennen matkaa. Passi on oltava aina mukana matkustaessa EU:n ulkopuolelle ja yleensä sen on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Matkan aikana on tärkeää pitää passista huolta. Varmuuden vuoksi on kuitenkin hyvä ottaa kaksi kopiota passista ja pakata ne eri matkalaukkuihin. Näin ollen passin katoamistilanteessa jälkiselvittely on helpompaa.

Erityisesti eksoottisiin maihin lähtiessä on hyvä huolehtia tarvittavista rokotuksista. Kartasta voi myös katsoa matkakohteen lähimmän lääkärin, jolloin tarpeen tullen apua on saatavissa vaivattomammin. TravelBird muistuttaa matkailijoita hankkimaan sopivan matkavakuutuksen hyvissä ajoin. Näin matkalla ei tarvitse stressata ja huolehtia!

Kaukokohteiden makuelämykset

Kaukomatkat vievät upeiden makuelämysten äärelle!

Ei ole parempaa tapaa tutustua vieraan alueen kulttuuriin ja historiaan kuin kokeilla paikallisen keittiön aarteita. Uudet eksoottiset maut saavat matkailijan ymmärtämään, että nyt ollaan kaukana kotoa!

Nykyään Suomessa on tarjolla yhden jos toisen kulttuurin herkkuja, mutta elämyksellinen kokemus on kokeilla näitä herkkuja niiden kotimaassa. Yhdysvallat on tunnetusti valtavien hampurilaisten, kanankoipien ja BBQ-ribsien valtakuntaa, mutta New Yorkin ainutlaatuisen herkullliset bagelit kannattaa kokea edes kerran elämässään. Aasialainen keittiö sen sijaan paljastaa matkailijalle eksoottisten makuelämysten ja mausteiden salat. Tuliset curryt Delhin ravintoloissa ja maukkaat nuudelikeitot Pekingissä vievät makutottumukset uudelle ulottuvuudelle, unohtamatta kuitenkaan Bangkokin suussa sulavia katuruokia. Loman jälkeen tekee varmasti mieli kokeilla itse valmistaa kaukomaiden herkkuja.

Matkan jälkeen olo on rentoutunut

Matkailu on ihanaa ja avartavaa, mutta kotiinkin on mukava palata.

Kaukomatkat takaavat rentoutumisen, mutta kotiin saapuessa jet lag eli aikaerorasitus saattaa kiusata oman aikansa. Rasituksen voi onneksi välttää muutaman vinkin avulla!

Koska paikallinen aika matkakohteessa saattaa poiketa huomattavasti kotimaan ajasta, kannattaa ottaa huomioon lentoajat. Mikäli lennät takaisin yötä vasten, kahvin välttäminen noin 12 tunnin ajan ennen lentoa on suositeltavaa. Näin ollen koneessa voi yrittää nukkua mahdollisimman paljon ja herätä virkeänä uuteen aamuun. Ikkunapaikalla istuminen helpottaa nukahtamista, sillä pään voi nojata vasten lentokoneen seinää. Vaihtoehtoisesti lentokentältä voi ostaa niskatyynyjä, jolloin nukkuminen on miellyttävämpää. Jos lento on perillä vasta illalla, hereillä pysyminen koko lennon ajan helpottaa illalla nukahtamista.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen