Karibian matkat

Karibian matkat ovat yhtä kuin aurinkoa, palmupuita, hiekkarantoja ja linnunmaidon lämpöistä merivettä. TravelBird vie paratiisiin maan päällä!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
9 tarjousta
Karibianmeren kohteita yhdistävää pääsääntöisesti lähelle 30 astetta kohoavat lämpötilat ja satumaiset hiekkarannat. Jokaisella saarella on kuitenkin omat kulttuurinsa ja piirteensä, ja loma Karibialla onkin mahdollisuuksia täynnä.

Karibian saaret sijaitsevat Pohjois- ja Etelä-Amerikan välissä. Niistä käytetään toisinaan myös nimitystä Länsi-Intia, sillä saarten löytäjä Kristoffer Kolumbus jopa jääräpäisyyteen asti uskoi Karibian saarille purjehdittuaan löytäneensä läntisen tien Intiaan. Saariryhmän valtioita ovat muun muassa Kuuba, Dominikaaninen tasavalta, Jamaika, Trinidad ja Tobago sekä Barbados. Lisäksi monet saarista kuuluvat jollekin muulle valtiolle. Esimerkiksi Puerto Rico kuuluu Yhdysvalloille, Caymansaaret Iso-Britannialle ja Aruba Alankomaille. Karibianmeren saaret ovat siis saaneet osansa eurooppalaisten siirtomaa-ajasta, ja Espanja pitikin koko Karibianmeren aluetta nimellisesti hallussaan ennen muiden maiden kiinnostumista Karibian saarista. Vaikka valtioita ja epäitsenäisiä alueita Karibialla onkin noin viitisenkymmentä, koostuvat Karibian saaret kokonaisuudessaan kuitenkin yli 7000 saaresta. Koska saaria on niin runsaasti, tarjoavat Karibian matkat mahdollisuuden monenlaisen loman viettoon. Oletko kiinnostunut historiasta, kaupunkilomista, rannalla rentoutumisesta vai vesiurheilusta? Valitse mieleisesi, tai toteuta vaikka kaikki! Unelmakohteina Karibian saaret ovat hääparien suosiossa, mutta tekemistä riittää toki niin yksin matkustaville kuin lapsiperheillekin.

Ensimmäinen mielikuva Karibiasta pitää sisällään kaukaisuuteen jatkuvia hiekkarantoja ja turkoosinsinistä vettä – onhan ilmasto yleisesti ottaen trooppinen. Karibian luonto on kuitenkin pelkkiä rantoja monimuotoisempi, ja Karibialla kasvaa jopa sademetsiä. Maasto ei myöskään ole pelkästään tasaista silmänkantamattomiin, vaan taustalla saattavat korkeuksiin kohota tiheän vihreän kasvillisuuden peittämät vuorenhuiput, sillä kyseessä on tuliperäinen saariryhmä. Luonnon vehreys ja ympärillä kukkivat kukat saavatkin sinut tuntemaan olevasi maailman kauneimmassa paikassa, paratiisina tunnetussa Eedenissä. Vaikka luonto Karibialla onkin yllättävän monipuolinen, on kuitenkin tosiasia että saaria ympäröi horisonttiin jatkuva sininen meri. Niinpä jos haluat nähdä matkasi aikana mahdollisimman paljon, on Karibian risteily luonnollinen valinta. Nauti laivapäivästä ylellisellä risteilijällä ottaen kannella aurinkoa samalla, kun matkaat unelmasaareltasi toiseen haaveissasi siintävään kohteeseen. Samalla koet, millaista matkustus oli entisaikoina ennen lentokoneita. Vaikka Karibialla ollaankin, on laivalla matkustus kuitenkin huomattavasti maltillisempaa kuin tarinoista tutuissa merirosvoseikkailuissa.

Karibialaiset ovat tunnettuja elämäntäyteisestä asenteestaan. Tämä ilmenee hyvin myös Karibialta kotoisin olevista tansseista, joissa estoton antautuminen musiikille saattaa joskus saada jopa pienen punan nousemaan suomalaisen kasvoille. Karibialla kannattaa kuitenkin ehdottomasti vähintään hakeutua katsomaan paikallista tanssiesitystä! Kuubalaiset rakastavat tanssia rumban tahtiin, Dominikaanisen tasavallan kansalaiset puolestaan antautuvat merengue-tanssin pyörteisiin. Puerto Ricossa yleisenä tanssityylinä puolestaan toimii reggaeton. Karibialla on esillä oikea tanssilajien kirjo! Hauska yksityiskohta on, että limboaminen, vaikka se ei sinänsä kenties tanssi olekaan, on myös kotoisin Karibialta Trinidadin saarelta. Oletko ikinä osallistunut limbokilpailuun tai jopa voittanut sen?

Paratiisimaisemat ja meren läheisyys ovat innoittaneet ymmärrettävästi myös monia elokuvaohjaajia. Muun muassa Johnny Deppin näyttelemän Jack Sparrow’n jalanjäljissä voit kävellä, tai tässä tapauksessa kenties pikemminkin harhailla, Karibian maisemissa. Pirates of the Caribbean -elokuvasarjaa on nimittäin kuvattu saarilla, kuten jo elokuvien nimi antaa ymmärtää. Karibialla sijaitsevan Tobagon saaren on myös sanottu innoittaneen autiolle paratiisisaarelle haaksirikkoutuvan Robinson Crusoen seikkailuista kertovan kirjan kirjoittajaa, Daniel Defoeta. Karibian saariin kuuluvaa Jamaikaa on myös yleisesti ottaen pidetty brittiagentti James Bondin lempikohteena.

Karibianmeren suurimmat saaret

Karibialaisia rytmejä monien matkailijoiden tuntemissa kohteissa.

Karibian saaret ovat tunnettuja letkeästä elämänmenostaan, lanteita keinuttavista tansseistaan ja svengaavista rytmeistään. Saaret ovat kuitenkin myös täynnä historiaa, ja niillä jokaisella on myös kulttuurillisesti oma tarinansa kerrottavanaan.

Karibian saarista kaikkein suurin ja ehkä myös tunnetuin on Kuuba. Maata ajatellessa tulevat kenties ensimmäisenä mieleen kaikkien tuntemat kuubalaiset sikarit ja paikallinen rommi. Kuuban matkat vievät sinut kuitenkin matkakohteeseen, jossa tarjolla on vaikka mitä muutakin! Vieri vieressä toisiinsa nojaavat, hieman maaliltaan jo haalistuneet kirjavat talot ja niiden kanssa värikkyydellä kilpailevat vanhat autot kuuluvat olennaisena osana esimerkiksi Kuuban pääkaupungin Havannan katukuvaan. Kuuban matka parhaimmillaan sisältääkin kaupunkikiertelyä amerikanraudan kyydissä istuen, vierailun kuuluisilla tupakkafarmeilla ja miksei siinä sivussa myös rentoutumista upealla hiekkarannalla. Kuubassa et voi olla tuntematta historian havinaa, ja voitkin matkasi aikana kulkea samoja katuja kuin Che Guevara aikoinaan.

Jamaikan tunnelma eroaa Kuubasta täysin. Tuskin mistään muusta maasta maailmassa tulee yhtä vahvasti heti ensimmäisenä mieleen rento elämänmeno, jossa ei ole kiire yhtään mihinkään. Jamaikalaisten elämää rytmittävät reggaen tahdit. Jamaikan reggae-lahja maailmalle onkin ympäri maailman tunnettu Bob Marley, joka yhä tänä päivänä kuvastaa juuri sitä, mikä Jamaika kulttuureineen on. Rennon elämänmenon ja rannalla vietettyjen päivien lisäksi Jamaika tarjoaa lukuisia aktiviteetteja, ja voitkin viettää toiminnantäyteistä lomaa niin rantakohteissa kuin Jamaikan elämäntäyteisissä kaupungeissakin.

Dominikaaninen tasavalta on Kuuban jälkeen Karibianmeren saarista toiseksi suurin. Dominikaaniseen tasavaltaan suuntautuvat Karibian matkat vievät sinut UNESCOn maailmanperintökohteiden äärelle. Maan pääkaupungin Santo Domingon vanhakaupunki nimittäin kuuluu UNESCOn listalle. Sen historiallinen tärkeys on erittäin merkittävä. Sinne nimittäin perustettiin Uuden maailman ensimmäinen kaupunki, ja myöhempinä aikoina se toimi mallina monille muille Uuden maailman kaupungeille. Dominikaanisessa tasavallassa matkailijaa odottavat kaupunkiloman lisäksi suositut rantakohteet.

Karibianmeren pienemmät saaret

Karibialaisten letkeää elämänmenoa aidoimmillaan, paikallisten keskuudessa.

Karibialla on monia saaria, joihin turismi ei ole vielä kovin vahvasti iskenyt. Karibian matkat vievätkin sinut tutustumaan myös vielä hyvin paikallisen tunnelmansa säilyttäneisiin Karibianmeren helmiin.

Karibianmeren pienimpien saarien parhaisiin matkakohteisiin kuuluvat Aruba, Bonaire ja Curaçao. Nämä saaret ovat edelleen osa Alankomaita, ja tunnetaan alkukirjaimiensa mukaan ABC-saarina. Jokaisella saarella on omat erityispiirtensä: aurinkolomaa kaipaavan kannattaa suunnata Aruballe, jonka valkoisena hohtavat hiekkarannat ovat maailman parhaimmistoa. Maailman parhaimmistoon yltää myös Bonaire, mutta eri mittapuulla. Sen vedenalainen maailma tarjoaa erinomaiset puitteet sukellukselle ja snorklaukselle, eikä ihme, sillä veden pinnan alla oleva koralliriutta on kokonaan suojeltu. Curaçao puolestaan erottuu sisarsaaristaan kaupunkielämällään. Willemstadin kaupunki kuuluu nimittäin UNESCOn maailmanperintölistalle merenrannalla kohoavine värikkäine taloineen.

Kaikkein aidoin kohde Karibialla on Dominica. Se on Karibian saarista ainoa, jolla vielä asuu alkuperäistä intiaaniväestöä. Dominica eroaa myös muutenkin suuresti useista muista Karibian saarista. Karibian matkakohteet kun yleensä ovat täynnä hiekkarantoja ja täydellisiä kohtia riippumaton ripustamiselle. Dominicalla rannat eivät kuitenkaan ole pääosassa, vaan siellä maan peittää suurilta osin villi sademetsä. Myös UNESCO haluaa säilyttää 1500 metriin kohoavan saaren ainutlaatuisen luonnon. Morne Trois Pitonsin maailmanperintölistalle kuuluvassa luonnonpuistossa matkailija voi nähdä upeita vesiputouksia, rentouttavia kuumia lähteitä ja jopa kiehuvan järven, joka tunnetaankin nimellä Boiling Lake.

Karibian saaret koostuvat niin monesta suurenmoisesta, keskenään erilaisesta matkakohteesta, että niiden kaikkien parhaiden palojen kokeminen lienee mahdotonta. Pääasia kuitenkin on, että aloitat edes jostain. TravelBird suositteleekin lähtemään rohkeasti matkaan ja selvittämään, mikä on juuri sinun unelmasaaresi Karibialla! Matkasta jäävät muistot ja valokuvat lämmittävät myöhemmin myös kotona Suomessa. Kyllä Karibialla kelpasikin matkustaa.

Värien kirjoa karibialaisessa keittiössä

Letkeä tunnelma on aistittavissa myös karibialaisessa ruokapöydässä.

Siirtomaahistorian vuoksi karibialaista ruokakulttuuria rikastavat maut monista maista. Karibialaisen keittiön ruokia voikin olla vaikea sijoittaa vain yhteen kategoriaan makujen perusteella. Joitain kulmakiviä on kuitenkin havaittavissa.

Karibialaista keittiötä parhaiten kuvaava adjektiivi on luultavasti värikäs. Hedelmät ovat suuressa roolissa niin pääruokien yhteydessä kuin jälkiruokapöydässäkin, jolloin melonit, ananakset, mangot ja muut eksoottiset hedelmät luovat lautaselle värien kirjon. Karibialaiset ruoat ovat yleisesti ottaen mausteisia, ja niiden vahvat maut yhdistettynä makeisiin hedelmiin samalla lautasella luovat mieleenjäävän makuyhdistelmän. Hedelmiä käytetään Karibialla myös jännittävien salsojen valmistukseen. Lihan lisäksi myös kalat ja äyriäiset ovat merellisen ympäristön myötä yleisesti käytettäviä raaka-aineita Karibialla. Erilaiset padat ovat hyvin tyypillisiä, ja niihin laitetaan muun muassa chilipaprikaa, maissia, vihreitä banaaneja ja tomaatteja. Jokaisella maalla on kuitenkin oma, muista erottautuva paikallinen keittiönsä, joka on saanut vaikutuksia myös kyseisen maan mahdollisesta emämaasta jo siirtomaa-aikoina. Kokeiltavaa karibialaisessa keittiössä siis riittää!

Ruoan lisäksi Karibia on antanut oman panoksensa maailman kuuluisimpien alkoholijuomien listalle. Kuubalaiset varsinkin ovat rommin myötä olleet vaikuttamassa suosittujen juomien syntyyn. Suomessakin yleisesti tunnettu daiquiri on havannalaisen baarimikon kunnianosoitus kirjailija Ernest Hemingwaylle, joka aikoinaan vietti kaupungin baareissa paljon aikaa. Kuubaan juurensa juontaa myös Cuba Libre -juoma, jonka nimi viittaa juoman synnyintarinaan. Espanjan ja Yhdysvaltojen sotiessa Kuuban mailla olleet taistelijat nauttivat juomaa kannustaessaan joukkojaan. Kuubalaiseen rommiin pohjautuu myös kesäisen raikas, ikuinen kestosuosikki mojito. Riippumatossa loikoillessa voikin olla vaikea valita, mikä juoma maistuisi parhaalta juuri siinä hetkessä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen