7 tarjousta

Kanarian matkat

On tuhansia syitä lähteä lomalle Kanarialle. Kanarian matkat ja TravelBird vievät sinut paratiisiin!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
7 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Vuosittain Espanjaan matkustaa noin 610 000 suomalaista, joista puolet suuntaa Kanariansaarille. Kanarian matkat ja Espanja ovat selvästi vieneet suomalaisten sydämen!

Ihastuttavat Kanariansaaret tarjoavat lämpöä ympäri vuoden. Kanaria on kuin paratiisi, mutta miksi rakastamme näitä saaria niin paljon? Ehkäpä syynä tähän ovat meidät hurmannut espanjalainen vieraanvaraisuus ja rento elämäntapa. Ehkäpä syynä ovat saarten ja meren antimista tehty herkullinen ruoka ja saarella tuotetut laadukkaat viinit. Ehkäpä sydämemme ovat vieneet auringontäytteiset päivät, lämpimät illat ja täydellinen rantasää kaikkina vuodenaikoina.

Mitä me tiedämme näistä lumoavista saarista? Kanariansaariin kuuluu seitsemän saarta: Teneriffa, La Palma, La Gomera, El Hierro, Gran Canaria, Lanzarote ja Fuerteventura. Lisäksi saariryhmään kuuluu lukuisia pienempiä saaria. Kanariansaaret muodostavat itsehallintoalueen, mutta kuuluvat Espanjalle. Saarilla onkin kaksi hallinnollista keskusta: Santa Cruz de Tenerife ja Las Palmas de Gran Canaria. Matkaa näiden kahden keskuksen välille kertyy noin 70 kilometriä, ja ne taittuvatkin leppoisasti lentokoneella tai lautalla. Kanariansaaret sijaitsevat kuitenkin itse asiassa lähempänä Marokkoa ja Madeiraa kuin Espanjaa.

Tiesitkö, että kaikki Kanariansaaret ovat vulkaanisia? Teneriffalta löydätkin Teide-tulivuoren, joka on Espanjan korkein vuori ja kolmanneksi korkein tulivuori koko maailmassa. Teide on erittäin suosittu matkailijoiden keskuudessa, kuten ovat myös saarten kansallispuistot, näköalapaikat ja monet uniikit luontokohteet. Jos lähdet patikoimaan La Gomeran vehmaalle saarelle, saatat kuulla vihellystä, mutta älä erehdy luulemaan sitä pelkästään linnunlauluksi. Vihellykset voivat olla silboa, eli paikallista vihellyskieltä, jota on esiintynyt saarella jo 1400-luvulta lähtien. Vihellyksillä on hyvä viestiä läpi saaren ympäristön, ja kieltä jopa opetetaan kouluissa. Silbo on niin tärkeä paikalliskulttuurin kannalta, että vuonna 2009 se lisättiin UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Yksi asia ei varmasti tule yllätyksenä Kanariansaarille matkustaessa – Kanarian matkat ovat täydellinen irtiotto arjesta. Perheet voivat nauttia ystävällisestä ilmapiiristä, turvallisista rannoista ja uima-altaiden lämpimästä vedestä. Pariskunnat voivat nauttia rauhallisista rannoista, kävelyistä luonnonpuistoissa ja auringonlaskun ihastelusta tapasten äärellä. Yksin matkaavat voivat ottaa ilon irti loputtomista patikointi-, pyöräily- ja kiipeilyreiteistä, joiden päässä voi katsella mitä hienoimpia näköaloja. Vulkaanisten saarten unohtumattomista maisemista voi lumoutua missä seurassa tahansa.

Löydä lempisaaresi

Jokaisella saarella on omat ainulaatuiset tunnelmansa, maisemansa ja jopa ilmastonsa.

Onko vaikeaa päättää, mille saarelle matkustat? TravelBird auttaa sinua valitsemaan uuden lempikohteesi.

Kaikki Kanariansaaret ovat hurmaavia, mutta meidän suosikkisaaremme ovat suurimmat saaret: Teneriffa, Fuerteventura ja Gran Canaria. Näiltä kiehtovilta saarilta löytyy niin paljon nähtävää ja tekemistä. Kanarian toiseksi suurin saari on ihastuttava Fuerteventura. Meri ja kullankeltaiset rannat tekevät tästä kohteesta paratiisin rantalomien ystäville. Vaikka saarella on yleensä lämmin ilma, mereltä tuleva tuuli viilentää ilmaston ja tekee siitä erittäin miellyttävän. Fuerteventura on paras kohde niille, jotka valitsevat Kanarian matkat vesiurheilun vuoksi. Saarella voi kalastaa, ajella veneellä merivesillä ja sukeltaa uskomattoman kauniissa vedenalaisessa maailmassa. Lähde laivaretkelle pakoon rantojen hellettä ja ihastele merielämää laivan kannelta.

Gran Canaria on suurin Kanariansaarista. Saarelta löytyy laaja kirjo erilaisia metsiä, kasveja ja eläimiä. Lähes puolet saaresta kuuluukin UNESCOn suojelukohteisiin. Jos sinua kiinnostaa hiekkarannat, paras kohde on saaren suurin kaupunki Las Palmas. Kaupungissa voi shoppailla, vaeltaa vuoristopoluilla, nauttia lomasta perheen kesken tai nauttia vilkkaasta yöelämästä. Suurin osa Kanariansaarten asukkaista elääkin juuri tällä alueella, joten siellä voi tavata paljon paikallisia.

Yksi vieraillummista saarista Kanarialla on Teneriffa. Saarelta löytyy Espanjan suosituin kansallispuisto Teide, joka monen muunkin Kanariansaarten kohteiden tavoin kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Puistossa käy vuosittain yli 3 miljoonaa kävijää. Puiston lähes 20 000 hehtaaria ovat täynnä ainutlaatuista luonnon monimuotoisuutta ja kilometreittäin koskematonta luontoa. UNESCO on ottanut suojelukseensa myös Teneriffalta löytyvän San Cristóbal de La Lagunan kaupungin, josta löytyy satoja arkkitehtuurin helmiä renessanssi- ja uusklassiselta kaudelta.

Nauti ilmastosta ja aurinkoisista rannoista

Kanariansaarille voi matkustaa ympäri vuoden, sillä saarten ilmasto on aina juuri sopivan lämmin.

Kanarian matkat ovat täynnä aurinkoa, sillä saarten keskimääräinen lämpötila on 22 ºC vuoden ympäri.

Kanarian lämpö tulee saarten hyvästä sijainnista Afrikan rannikolla. Afrikasta Kanariansaarille on matkaa vain 100 kilometriä, ja toisinaan saarten luullaankin kuuluvan Afrikkaan eikä Espanjaan. Lomamatka Kanariansaarilla on täydellinen valinta rantalomaa kaipaaville: saarelta ei puutu aurinkoa taikka rantoja. Kaunis rusketus on siis yksi varma matkamuisto lomalta! Subtrooppisen ilmastonsa vuoksi Kanariansaaret tunnetaan myös ikuisen kevään maana. Golfvirta ja pasaatituulet varmistavat sen, että lämpötila ei koskaan nouse liian korkeaksi tai laske liian matalaksi. Siksi Kanarian matkat ovat hyvä vaihtoehto mihin tahansa aikaan vuodesta. Kesäisin lämpötila voi nousta yli 24 celsiusasteeseen ja talvisin lämpötilä pysyttäytyy 18 asteen paikkeilla. Auringosta ei tarvitse vain haaveilla, vaan siitä voi nauttia rannalla!

Yksi saarten kohteista on erityisen suosittu – Teneriffan Puerto de la Cruz. Puerto de la Cruz on paikka, jossa jokainen matkaaja löytää takuulla loman ilon. Iltapäivällä voi laiskotella hiekkarannoilla tai vaikkapa lähteä ajelulle ja ihastella kauniita puistoja sekä luonnossa kasvavia hedelmäpuita. Puerto de la Cruz on alkujaan ollut vain pieni kalastajakylä, ja yksi paikan viehättävistä kohteista onkin kalasatama. Yli 200 vuotta vanhan kaupungin mukulakiviset kadut ovat viehättävä näky jo sinänsä, mutta kävelyretkellä voi myös käydä paikallisissa kaupoissa ja ravintoloissa. Jos matkalla on mukana myös lapsia, juuri tältä alueelta löytyy eläintarha Loro Parque, eli papukaijapuisto. Loro Parquessa voi oppia luonnosta ja eläimistä, käydä katsomassa erilaisia näytöksiä sekä pitää taukoa auringosta trooppisten kasvien varjossa.

Ihastu monipuoliseen luontoon

Paikalliset rakastavat kotisaartensa luontoa. Kun saavut saarille, ymmärrät miksi.

Suomalaiset rakastavat kotimaan luontoa, mutta sydämessä löytyy paikka myös eksoottisemmille maisemille.

Millaista luontoa haluaisit nähdä? Rantoja, sademetsiä, tulivuoria, vuoria vai puistoja? Kanariansaarilta voit löytää nämä kaikki! Jokainen saari näyttää erilaiselta ainutlaatuisine ilmastoineen ja luontoineen. Kukin saari sijaitsee eri paikassa Atlantin valtameressä, ja pasaatituulet muokkaavat ympäristöä eri tavoin, mistä johtuukin saarten uniikkius ja erilaisuus.

La Palmaa pidetään yhtenä Kanariansaarten parhaiten säilyneistä saarista. Saarelta löytyy henkeäsalpaavia maisemia! La Palma on tuliperäinen, ja saarelta löytyykin maailman suurin kaldera nimeltä Caldera de Taburiente. Kyseinen kaldera on halkaisijaltaan 10 kilometrin mittainen ja se on noin 2 kilometriä syvä. Sana kaldera tulee espanjan kielestä ja tarkoittaa kattilaa, jota muodostelma muistuttaakin. Caldera de Taburiente löytyy samannimisestä kansallispuistosta, jossa voi patikoida, tutkia eläimia ja kasveja sekä kiipeillä.

Fuerteventuralla lomaansa viettävän matkailijan on aivan pakko käydä vain 2 kilometrin päässä sijaitsevalla Isla de Lobosin saarella. Isla de Lobos on ollut asumaton luonnonsuojelualue jo vuodesta 1982 lähtien, ja siksi tältä pikkusaarelta löytyy uskomattoman kaunista luontoa, johon ihmiskäsi ei ole kajonnut. Tälle matkalle kannattaa varata koko päivä. Pakkaa reppuusi eväät sekä kamera ja lähde saarelle veneellä Corralejosta. Paikan päällä saat nauttia rauhallisuudesta ja ainutlaatuisista kukista ja kasveista. Kävelyllä näkee myös paljon lintuja, hylkeitä ja sisiliskoja – kaikki omassa luonnonympäristössään.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen