1 tarjous

Kanadan matkat

Kanadan matkat ovat yhtä kuin rentoja suurkaupunkeja ja henkeäsalpaavaa luontoa. TravelBird-loma Kanadassa on vaahterasiirappisen upea!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Kanada on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio. Siellä kohtaavat kanadalainen rentous ja ranskalainen tyylikkyys sekä suuret miljoonakaupungit ja upeudellaan hengensalpaava luonto. Vaahteranlehtien maassa on jokaiselle jotain!

Siirtomaiden aikakausi kosketti aikoinaan vahvasti myös Kanadaa, kun etenkin englantilaiset ja ranskalaiset tavoittelivat maan herruutta. Tuon ajan jäänteet elävät yhä vahvasti Kanadassa, ja kanadalainen kulttuuri onkin muovautunut pitkälti historian tapahtumien kautta. Esimerkiksi valtion kaksi virallista kieltä ovat juuri englanti ja ranska. Erityisesti Quebecin alue on ranskankielistä, mutta esimerkiksi Länsi-Kanadassa puhutaan suurilta osin ainoastaan englantia. Kuitenkin yhä tänä päivänä Kanadan valtionpäämiehen asemassa on Yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar Elisabet II. Tosin varsinaista valtaa Kanadassa pitää maan pääministeri. Mikäli Quebecin provinssi on hyvin ranskalaistyylinen, näkyy brittien vaikutus katukuvassa toisaalla. Etenkin Vancouverinsaari on arkkitehtuuriltaan hyvin siirtomaa-aikainen ja englantilaiseen tyyliin rakennettu. Kanadan matkat tutustuttavatkin sinut hyvin monipuoliseen Kanadaan, josta ei eri kulttuurivivahteita puutu. Brittien voitolla Ranskaa vastaan oli lopulta suurempikin merkitys koko Pohjois-Amerikan historiaan. Ranskalaisten poistuminen alueelta vahvisti brittien luottamusta hallitsemiensa alueiden säilyttämiseen. Nämä alueet, kuten New York, Pennsylvania ja Massachusetts, saivat näin ollen suurempia vapauksia, mikä osaltaan vaikutti Amerikan vallankumoukseen ja tänä päivänä tuntemamme Yhdysvaltojen syntyyn. Niinpä USAn kiertomatkat eivät suinkaan ole ainoa vaihtoehto, jos haluat tutustua Yhdysvaltojen historian vaiheisiin.

Kanadan pääkaupunki on Ottawa, jossa sijaitsee myös maan parlamentti. TravelBird suosittelee vierailemaan Ottawassa esimerkiksi Kanadan sotamuseossa, jossa voit tarkemmin tutustua matkakohteesi mielenkiintoiseen historiaan. Vieraile myös Prinssi Edwardin saarella, jos olet kiinnostunut historiasta. Vuonna 1867 siellä nimittäin allekirjoitettiin konfederaatio, jonka myötä Kanadan valtio syntyi. Prinssi Edwardin saari on erittäin mielenkiintoinen matkakohde myös kirjallisuuden ystäville. Siellä nimittäin syntyi rakastettu kirjailija L. M. Montgomery, jonka klassikon asemaan noussut kirjasarja Vihervaaran Annasta sijoittuu niin ikään Prinssi Edwardin saarelle.

Koe historian vivahteita vieraillessasi Kanadan suurkaupungeissa

Kanadan kaupunkikohteet eroavat suuresti toisistaan, joten matkailijan ei kannata tyytyä vain yhdessä kaupungissa vierailuun.

Kanadan suurin kaupunki on Toronto, joka on yksi maailman kansainvälisimmistä kaupungeista. Toronto on viime vuosina kokenut todellisen kasvojenkohotuksen, ja nykyään se tunnetaankin urbaanin elämäntyylin keskuksena, jossa illanviettopaikat hurmaavat rentoudellaan ja aidolla olemuksellaan. Myös Toronton ravintolatarjonta on erinomainen, ja annokset mitä taivaallisimpia. Trendikkäällä TO-lyhenteellä tunnetun miljoonakaupungin hyvään maineeseen on pitkälti vaikuttanut yksi maailman tunnetuimmista hiphop-artisteista, räppäri Drake. Paljasjalkaisena torontolaisena Drake on tehnyt kaupungin siluettia ja katuja tunnetuksi sanoituksillaan, joissa poikkeuksetta ylistetään Toronton erinomaisuutta. Innostus on tarttunut Draken faneihin ja muihinkin matkailijoihin, ja kulttuurien sulatusuuni Toronto onkin loistava kaupunkikohde. Siellä sijaitsee maailman parhaille jääkiekkoilijoille omistettu The National Hockey League’s Hall of Fame, jota ei kannata jättää näkemättä mikäli jääkiekko kiinnostaa. Kanada on yksi maailman parhaista jääkiekkomaista, ja jääkiekko-ottelu paikan päällä on todella elämys! Ottelun korviahuumaava tunnelma saa sinut sanattomaksi, mutta myöhemmin koti-Suomessa tulet kertomaan siitä tarinoita kaikille tuttavillesi.

Calgary edustaa kanadalaisuutta aidoimmillaan. Vaikka Calgary onkin suurkaupunki, toimii sille kontrastina kaupungin tärkeä elinkeino, maatalous. Kanadassa muutenkin yleinen näky on preerialla käyskentelevä karja. Calgaryssa koet kuitenkin aivan ainutlaatuisia hetkiä, mikäli pääset osallistumaan maailmankuululle Calgary Stampede -festivaalille. 10-päiväinen tapahtuma on nimittäin maailman suurin rodeokilpailu! Emme välttämättä suosittele heti hyppäämään elävän härän tai hevosen selkään, mutta onnistutko kesyttämään sähköllä toimivan version härästä paremmin kuin paikalliset? Toinen asia jossa voit ottaa mittaa paikallisista, on Trivial Pursuit -peli. Se on nimittäin kanadalainen keksintö, ja erittäin hauska tapa tehdä lähempää tuttavuutta paikallisten kanssa.

Montreal on Kanadan ranskankielisen väestön tärkein keskus. Koko kaupunki on tunnelmaltaan hyvin eurooppalainen, ja etenkin sen vanha kaupunki on hyvin kaunis. Myös kaupungin ruokakulttuuri on luonnollisesti saanut eurooppalaisia vaikutuksia, ja Montreal tunnetaankin kulinarisista elämyksistään. Toinen ranskankielisen Kanadan merkittävistä kaupungeista on koko Quebecin provinssin pääkaupunki, niin ikään samalla nimellä tunnettu Quebecin kaupunki. Se on yksi koko Kanadan vanhimmista kaupungeista, ja historiallisesti todella merkittävä. Quebec nimittäin toimi päänäyttämönä taistelulle, jossa lopullisesti ratkaistiin alueen herruus Yhdistyneen kuningaskunnan ja Ranskan kesken. Quebecin voisikin kielensä ja historiansa puolesta sanoa olevan kuin Kanadan Normandia.

Luonnonihmeitä kaikkialla Kanadan rajojen sisällä

Koe vuorten jylhä luonto ja preerian karun kauniit lakeudet saman matkan aikana.

Luontoon viittaava vaahteranlehti on Kanadan lipustakin löytyvä symboli. Luonto onkin kanadalaisuuden ydin, ja paikalliset viettävät vapaat viikonloppunsa vaeltamassa vuorilla tai melomassa kristallinkirkkaissa järvissä. Ota heistä mallia!

Kanadan nähtävyydet ovat kauneimmillaan luonnossa. Tai toisin sanottuna, luonto on Kanadan suurin nähtävyys. Vaikka Kanada on maailman toiseksi suurin valtio ja siellä on useita monen miljoonan asukkaan kaupunkeja, on jopa puolet maan pinta-alasta metsien peitossa. Kanadassa asumistiheys on myös maailman neljänneksi pienin. Esimerkiksi pohjoisen territorioissa saatat joutua ajamaan neljän tunnin matkan, jotta pääset seuraavaan kaupunkiin – toki aluetta asuttavat harvassa asuvat alkuperäiskansat. Pohjoinen on kuitenkin luontoelämyksiä parhaimmillaan, sillä kesäisin aurinko ei laske lainkaan ja talvisin taivaalla loistavat kirkkaat revontulet. Pohjoisessa on myös mahdollista päästä näkemään esimerkiksi pingviinejä ja valaita niiden luonnollisessa ympäristössä. Läntinen Kanada on tunnettu upeista vuoristaan, kun taas idässä maisemaa hallitsevat kaukaisuuteen jatkuva preeria. Maassa on yhteensä 42 luonnonpuistoa, joten matka Kanadaan todella tuo maailman kauneimman luonnon ulottuvillesi.

Kaikkein kuuluisimpia luontokohteita Kanadassa ovat luultavasti Whistler ja Banff. Ne molemmat ovat Kanadan parhaimpia talviurheilukohteita, ja kesäisin ne tarjoavat mitä upeimmat maisemat niin maastopyöräilyyn kuin vaellusreissuillekin. Banff ei ole pelkästään laskettelukeskus, vaan itse asiassa myös kokonainen kansallispuisto, josta on löydetty myös kuumia lähteitä. Lisäksi sen laaksoissa on kirkkaan turkoosinsinisiä järviä, joille upean kontrastin luovat taustalla kohoavat lumihuippuiset vuoret. Banffissa kannattaakin lähteä melomaan ja tutustumaan ympäröivään luontoon toisesta näkökulmasta. Sieltä voit tehdä matkan myös läheiselle Athabascan jäätikölle. Athabasca-nimellä tunnetaan myös upeat hiekkadyynit, jotka ovat yli 30 metrin korkuisia. Olisitko uskonut Kanadassa näkeväsi tuhannen ja yhden yön tarinoista muistuttavia dyynejä? Niiden täysi vastakohta puolestaan ovat Niagaran putoukset, joita voit ihailla putousten maantieteellisen sijainnin ansiosta sekä Kanadasta että tekemällä matkan Yhdysvaltoihin. Yleinen mielipide kuitenkin on, että kaikkein kauneimmalta vesiputoukset näyttävät Kanadan puolelta katsottuna. Vedestä elementtinä voit nauttia suuntaamalla myös Isolle Karhujärvelle tai Isolle Orjajärvelle, jotka ovat maailman suurimpien järvien joukossa. Älä kuitenkaan pelästy jälkimmäisen nimeä – se viittaa nimittäin pohjoisen intiaanikansaan, joka tunnetaan nimellä Slavey.

Kanadalainen kulttuuri

Kanadan matkat saavat sinut ottamaan mallia paikallisten iloisesta elämänasenteesta.

Kanadalainen elämänmeno on rentoa, ja vapaa-aika paikallisille tärkeää. Oli kyse sitten urheilusta tai kulttuurista, kanadalaiset todella osaavat asiansa. Jalkapallomatkat ovat parhaimmillaan Euroopassa, Kanadassa nautitaan jääkiekosta!

Jääkiekko, tuo Suomea ja Kanadaa yhdistävä kansallisurheilulaji. Lähes poikkeuksetta Kanada pelaa jääkiekon maailmanmestaruuskisojen finaalissa, ja se on voittanut kirkkaimman mitalin useammin kuin mikään toinen maa. Eikä ihme, sillä nykyaikaisen jääkiekon katsotaan syntyneen Kanadassa. Kuuluisia kanadalaisia pelaajia ovat esimerkiksi jääkiekkolegendat Sidney Crosby ja Wayne Gretzky.

Kanada on urheilun lisäksi todella menestynyt populaarikulttuurin saralla. Sieltä on kotoisin sekä maailman tunnetuimpia artisteja että näyttelijöitä. Jo mainitun Draken lisäksi Kanada on muun muassa Justin Bieberin, Paul Ankan, Celine Dionin ja Alanis Morissetten kotimaa. Kanadan matkat luultavasti tekevät myös kantrimusiikin sinulle tutuksi, sillä kantri on kanadalaisuutta aidoimmillaan. Maasta ovat kotoisin muun muassa kaikkien tuntemat kantritähdet Shania Twain ja Neil Young. Kanadalaisia kasvoja nähdään usein myös valkokankaalla. Kuinka monesti olet nauranut esimerkiksi Jim Carreyn hauskoille ilmaisuille tai ihaillut Ryan Goslingin tai Ryan Reynoldsin vakuuttavia roolitöitä?

Minkä tahansa maan kulttuuria kuvaa parhaiten tietenkin sen ruoka. Kanadalainen ruoka on koko maan tavoin hyvin kansainvälistä ja vaihtelee paljon alueen mukaan. Merten läheisyydessä kala ja äyriäiset ovat luonnollisesti suuressa roolissa. Maatalous on Kanadassa kuitenkin suuressa roolissa, joten niin on myös liha lautasella. Usein Kanadassa liha on myös itse metsästettyä ja kalat itse pyydystettyjä, sillä maan upea luonto on tulvillaan eläimiä. Ranskalainen keittiö on vahvuuksissaan erityisesti ranskan kieltä puhuvilla alueilla. Kuitenkin yksi tuote on kanadalaisen keittiön sydän, ja sellaisena ulkomaillakin asti tunnettu. Kunnia kuuluu tietenkin vain ja ainoastaan vaahterasiirapille. Kuten maan lippukin jo antaa ymmärtää, on Kanada maailman suurin vaahterasiirapin valmistaja. Makealla maullaan hurmaava vaahterasiirappi sopii erityisen hyvin lättyjen ja pannukakkujen pariksi. Toki kanadalaiset osaavat valmistaa myös juomia. Kanadan matkat ovat oiva tilaisuus maistaa maan viinejä paikan päällä. Normaalin viinin lisäksi Kanadassa valmistetaan jäätyneistä rypäleistä valmistettua iceweinia.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen