7 tarjousta

Joulumatkat

Joulumatkat antavat täydellisen mahdollisuuden mahdollisuuden virittäytyä juhlan tunnelmaan ja tehdä uniikkeja joululahjaostoksia. Lähde joulumatkalle nauttimaan höyryävästä glühwein-kupposesta tai joulukonsertista. Varaa seuraava TravelBird-matkasi!
Valitut suodattimet:
7 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Joulun aikana on täydellinen vaihtoehto, jos joulun ajan stressi käy liian suureksi. Erilaista joulua kannattaa lähteä viettämään vaikka lämpimään etelään!

Jos jokavuotinen joululahjaongelma, eli se mitä ostaa joululahjaksi tuttaville joilla on jo kaikkea, vaivaa taas tänä vuonna, voi joulumatka tarjota ratkaisun tähän pulmaan. Joululahjaksi voi pyytää esimerkiksi pientä lahjoitusta matkakassaan tai ystävien kesken voi sopia, että lahjojen sijasta rahat säästetään tänä vuonna yhteistä matkaa varten. Joululahjojen ostamiseen varatut rahat voi myös käyttää lomamatkan varaamiseen. Jos joululahjaperinnettä pitää kuitenkin tärkeänä, voi ulkomailta lähteä hakemaan inspiraatiota shoppailuun. Euroopan tunnelmallisilta joulumarkkinoilta löytyy kauneimmat joulukoristeet ja maistuvimmat jouluherkut pukinkonttiin vietäviksi.

Rentoa joulun tunnelmaa ympäri maapalloa

Joulusesonki on mitä parhain aika matkustamiseen. Matkan suunnittelussa voi hyödyntää pyhävapaita, ja joulustressiä sekä pitkiä pimeitä talvipäiviä voi lähteä pakoon etelään.

Miltä kuulostaisi romanttinen luistelu New Yorkin keskuspuistossa, tai tunnelmallinen iltakävely Pariisin kaduilla rakkaan kanssa, Eiffel-tornin valaistusta katsellessa? Joulu on ilon ja yhdessäolon aikaa, mutta joskus juhlapyhiin kuuluvat käytännön järjestelyt käyvät kuitenkin raskaiksi ja rutiininomaisiksi. Joululoman tarkoituksena on rentoutua ja ottaa irtiotto jokapäiväisestä työnteosta. Kerran elämässä kannattaakin ohittaa joulustressi ja lähteä joulun ajaksi matkalle. Joulumatkat antavat mahdollisuuden keskittyä lomailuun ja yhdessäolosta nauttimiseen. Joululoman päätyttyä kotiin palaakin rentoutuneena sekä energisenä, valmiina uuden vuoden tuomiin haasteisiin.

Joulun aikaan moni kaupunki Suomessa ja ulkomailla on puettu tunnelmallisiin joulukoristeisiin, ja jouluun liittyviä aktiviteetteja löytyy joka kulmalta. Joulumatkat tarjoavat laajat ostosmahdollisuudet innokkaille shoppailijoilla ja tunnelmallisia joulukonserteja joka makuun. Joulumatkoilla onkin erityisen juhlava tunnelma, sillä paikalliset odottavat innokkaina vuoden parasta juhlapyhää. Joulu on oiva aika lähteä hieman pidemmälle etelänmatkalle, ja säästää kesän lomat kotimaanmatkailuun ja Suomen suvesta nauttimiseen.

Lumen äärelle vai kuuman auringon alle?

Joulun viettoon ei ole yhtä oikeaa tapaa, ja vain mielikuvitus on lomakohteen suunnittelun rajana.

Joulu on pohjimmiltaan mielentila, ja siksi joulua voi juhlia niin Thaimaan rannoilla kuin kotimaassa lumikinosten äärellä. Hyviä joulun ajan kohteita on yhtä monta kuin on matkustajiakin. Jotkut rakastavat valkeata joulua ja matkaavat joka vuosi Lappiin. Toiset puolestaan kaipaavat aurinkolomaa talven keskelle, ja valitsevat kohteeksi kaukomatkakohteen aurinkoon. Lähin rantaloma löytyy Kanariansaarilta, jossa lämpötila on joulun aikoihin lämpötila on 20 celsiusasteen kohdilla. Manner-Euroopasta talviaikaan ei löydy monia lämpimämpiä matkakohteita. Lämpimintä on Portugalin etelärannikolla, jossa lämpötilat ovat yleensä noin 15 asteen tuntumassa. Etelä-Euroopan kaupunkikohteissa Roomassa ja Barcelonassa voi joulun tunnelmasta nauttia suurkaupungin sykkeessä ja leudossa säässä. Onnen osuessa kohdalle matkalaiset saattavat nauttia myös auringonpaisteesta!

Joulumatkat ovat erityisen suosittuja Saksan Kölniin, Berliiniin ja Nürnbergiin. Saksa huokuttelee vuosittain tuhansia ihmisiä maailmankuuluille joulumarkkinoilleen, joita löytyy lähestulkoon joka kylästä ja kaupungista. Myös Euroopan muissa kaupungeissa, kuten Wienissä, Prahassa, Brysselissä ja Budapestissä, on tunnelmalliset ja ehdottomasti vierailunarvoiset joulumarkkinat.

Vinkkejä joulumatkaan

Hyvin suunniteltu matka takaa unohtumattoman loman.

Tässä TravelBirdin listaus vinkeistä, jotka takaavat onnistuneen joulumatkan suunnittelun. Jos matkabudjetti on rajallinen, niin loma kannattaa suunnitella virallisten lomapäivien ulkopuolelle. Joulumatkat ovat hyvin suosittuja ja siksi ruuhkaisimpia matkustuspäiviä kannattaa välttää. Lentolippujen hinnoissa voi säästää, jos menomatkan matkustuspäiväksi valitsee esimerkiksi joulupäivän, ja matkalta paluupäiväksi valitsee sunnuntain sijasta esimerkiksi viikonpäivän.

Varaa matka ajoissa! Joulun ajan lentojen hinnat nousevat juhlapyhien lähestyessä. Matka kannattaa suunnitella hyvissä ajoissa etukäteen, esimerkiksi jo heti kesälomien jälkeen. Näin lentoliput voi ostaa huomattavasti edullisempaan hintaan, kun jos ne ostaa viimetipassa.

Kannattaa muistaa maassa maan tavalla -sanonta. Jos jouluna matkustat ulkomaille, kannattaa pitää mielessä, että joulu ei ole missään aivan samanlainen kuin Suomessa. Matkaan kannattaa lähteä siis avoimin mielin ja nauttia paikallisista joulutraditioista, juhlapöydän antimista ja uskomuksista. Euroopan ulkopuolelle matkustaessa kannattaa pitää myös mielessä, että joulun tärkein päivä saattaa olla jouluaaton sijasta joulupäivä. Kannattaa myös muistaa, että joulu on kristinuskon juhla, eikä sitä juhlita joka puolella maailmaa. Matkaan kannattaakin lähteä positiviisella mielellä ja pienellä uteliaisuudella. Muiden maiden joulutraditiot voivatkin tuoda uusia mukavia tapoja myös omaan joulun viettoon, vielä vuosia matkan jälkeenkin!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen