1 tarjous

Jordanian matkat

Haluatko tutustua uuteen maahan ja sen mielenkiintoiseen kulttuuriin? Varaa TravelBird-loma ja katso, mitä kaikkea Jordanian matkat tarjoavat!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Lähi-idässä Akabanlahden ja Kuolleenmeren rannalla sijaitsee ylvästä kulttuuria, upeita historiallisia nähtävyyksiä ja huolettomia aurinkomatkoja tarjoava Jordania.

Jordaniaa on asuttanut paimentolaiset jo kivikaudesta asti, noin 8000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, jolloin sieltä löydettiin kivestä ja savitiilestä rakennettuja kyliä sekä rakennuksia. Vuosien saatossa maa on toiminut vilkkaiden kulkureittien keskipisteenä.

Toinen toistaan tarunhohtoisemmat kansat ja uskonnot ovat hallinneet Jordaniaa sen historian aikana. Transjordania itsenäistyi Ison-Britannian hallinnosta vuonna 1946, jonka jälkeen sen viralliseksi nimeksi tuli Jordanian hashemiittinen kuningaskunta. Maa on noin kahdeksan miljoonan asukkaan valtio Lähi-idässä Jordan-joen itärannalla, ja sen virallinen kieli on arabia. Jordanian matkat ovat erittäin kiehtovia, sillä ne tarjoavat perinteisten historiallisten nähtävyyksien lisäksi paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Jordaniassa lomalla ollessa on mahdollista osallistua aavikkosafarille kamelin selässä tai polskia turkoosin kirkkaassa merivedessä sateenkaarenväristen kalojen seassa.

Jordanian pääkaupunki Amman on kukkuloille rakennettu kaupunki, joka antaa matkailijoille ensikosketuksen jordanialaiseen elämään! Modernin Ammanin vanhimmat osat ovat peräisin roomalaisajoilta ja sen historia ulottuu yli 3000 vuoden taakse. Kaupungissa voit tuntea aidon jordanialaisen ilmapiirin ja päivän aikana toistuvat rukouskutsut luovat etenkin suomalaisille varsin eksoottisen lomatunnelman. Pääkaupunki on sekoitus vanhoja roomalaisia raunioita, moderneja shisha-kahviloita ja arkkitehtuuria rakastaville sieltä löytyy paljon nähtävää, kuten esimerkiksi Kuningas Husseinin moskeija. Ammanissa vieraillessa kannattaa tutustua kiehtovaan roomalaiseen amfiteatteriin, arkeologiseen museoon, kaupungin vilkkaisiin souk-markkinoihin ja Jabal Al Qal’aan, joka on rakennettu yhdelle kaupungin alkuperäisestä seitsemästä kukkulasta. Suuntaa historialliseen Madaban kaupunkiin, josta löytyy mitä hienoimpia Bysantin valtakunnan aikaisia mosaiikkeja sekä vanhin säilynyt mosaiikista tehty kartta pyhästä kaupungista, Jerusalemista. Jatka matkaasi Moabin vuoristoalueen korkeimmalle huipulle, Nebo-vuorelle, josta avautuu henkeäsalpaavat maisemat Kuolleellemerelle. Tarujen mukaan tämän vuoren huipulla Jumala näytti Moosekselle luvatun maan. Maisemia katsellessa kannattaa olla tarkkana, sillä kirkkaana päivänä vuorelta voi nähdä jopa Jerusalemiin asti!

Jordanian matkat tarjoavat tutustumisen maan ainutlaatuiseen kauneuteen sekä sen taianomaisesti säilyneisiin kulttuuriperinteisiin. Aurinkoisessa matkakohteessa tulet näkemään kiehtovien kaupunkien lisäksi luonnon ja historian jälkien muodostamia ihmeitä. Vieraile Petran kallioon kätketyn kaupungin äärellä, näe ääretön Wadi Rumin punainen aavikko, ui Kuolleessameressä ja ihmettele Nebo-vuorelta avautuvaa henkeäsalpaavan kaunista näkymää. Tämä Lähi-idän helmi on kaikkea mitä jännittävältä lomalta voit ikinä toivoa. Varaa seuraava lomasi TravelBirdin kautta ja vietä mitä vaikuttavin loma maagisessa Jordaniassa!

Jännittävä Jordania

Jordanian matkat tarjoavat nähtävyyksiä, kulttuuriaarteita, historiaa ja lämpöä!

Vieraanvaraisessa Jordaniassa pääset tutustumaan historian kulkuun Mooseksen, Arabian Lawrencen ja Harrison Fordin mukana. Tutustu Punaisenmeren koralleihin, ainutlaatuisen Kuolleenmeren alueeseen sekä Jordanian laaksoon.

Kaunis roosanpunainen hiekkakiveen hakattu, vuorten reunustamassa laaksossa sijaitseva Petran kalliokaupunki, ja lähestulkoon koko maan kattavat aavikot tekevät Jordaniasta mielenkiintoisen lomakohteen. Petran kalliokaupunki on sykähdyttävä näky ja se onkin yksi maan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Petra kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle ja sitä ollaankin kuvailtu yhdeksi maailman arvokkaimmista kulttuuriperintökohteista. Entisaikojen asukkaat ovat rakentaneet kaupungin kallioon reilusti yli 2000 vuotta sitten. Hakkaamalla kallioon muodostunut kaupunki on sanoinkuvailettoman kaunis! Jordaniasta löytyy myös muitakin UNESCOn maailmanperintölistalla olevia kohteita, joita ovat esimerkiksi 700-luvulla rakennettu kuuluisa aavikkolinnoitus Quseir Amra, yksi varhaisen islamilaisen taiteen ja arkkitehtuurin parhaista esimerkeistä.

Jordaniassa on lukuisia jäänteitä vanhasta maailmasta ja Lähi-idän upea luonto esittäytyy matkailijoille sen kaikessa monipuolisuudessaan, aina sankoista metsistä kaukaisiin aavikoihin ja vuoristoista kimmeltäviin vesiin. Ja mikä on varsin uskomatonta, mutta totta – keväällä Amman ja erityisesti maan pohjoiset alueet peittyvät vihreään kasvipeitteeseen, joka tekee ympäristöstä kaikkea muuta kuin kuivan aavikon. Keväisen kukkaloiston lisäksi Jordanian toreilta löytää herkullisen tuoreita hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä. Maan leuto ja lämmin ilmasto tekevät lomastasi täydellisen. Rannoilla voit snorklata ja nauttia auringosta, kun taas aavikoilla sekä kaupungeissa pääset tutustumaan maan lumoaviin tarinoihin.

Lähde seikkailulle maailman kauneimmalle aavikolle Wadi Rumille, jossa hiekka näyttäytyy kaikissa oranssin, punaisen ja ruskean sävyissä. Aavikko on kuin Kuun tai Marsin pinta ja siellä onkin kuvattu lukuisia tunnettuja avaruuteen sijoittuvia elokuvia. Wadi Rum on täysin suojeltu alue ja ainoastaan beduiinit, eli paikalliset asukkaat saavat järjestää sinne maastoauto- sekä kamelisafareita. Aavikko kuuluu myös UNESCOn maailmanperintöluetteloon ja siellä vierailee vuosittain noin 100 000 matkailijaa. Parhain aika vuodesta siellä vierailemiseen on keväällä tai syksyn loppupuolella. Talvisin aavikolla kannattaa varautua hieman kylmempään ilmaan, kun taas kesäisin kuumuus voi kohota jopa 40 asteeseen. Vuodenajasta riippumatta lämpötila voi öisin laskea nollaan, joten jos olet aikeissa yöpyä aidoissa beduiinien majoissa – sillä sekin on mahdollista – muista pakata tarpeeksi lämmintä vaatetta mukaan!

Parasta Jordaniassa ovat erilaiset retket

Jordanian matkoilla mikään ei ole erityisen kaukana ja maahan ehtii tutustua, vaikka tekisi vain päiväretkiä paikasta toiseen.

Matkakohteena Jordania sopii erityisesti auringonpalvojille. Punaisenmeren rannikolla vallitsee jatkuva lämpö, joka pysyttelee korkeissa lukemissa ympäri vuoden.

Vain viiden tunnin lentomatkan päässä Suomesta pääset sukeltamaan turkoosiin mereen ja historiallisten kulttuuriperintökohteiden houkuttelevaan maailmaan. Matkalla Jordaniaan on helppo tutustua myös muuhun Lähi-itään. Kiehtovat Israelin matkat onnistuvat helposti, sillä naapurimaa sijaitsee vain kivenheiton päässä Jordaniasta. Jordania on moderni arabimaa täynnä markkinoita sekä mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Matkakohde tarjoaa jotakin jokaiseen makuun ja paikalliset asukkaat ovat erittäin vieraanvaraisia sekä ystävällisiä matkailijoita kohtaan. Maan lyhyestä rantaviivasta huolimatta rannoilta löytyy jokaiselle matkailijalle riittävästi tilaa rentoutua. Erityisesti sukelluksesta ja snorklauksesta kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa suunnata Akabanlahdelle, joka tarjoaa myös lukuisia muita vesiaktiviteetteja. Akabanlahdella vesi on kirkasta ja lämmintä ympäri vuoden, rannat ovat hienohiekkaisia ja loivasti syveneviä – alue kuuluukin maailman parhaimpiin sukelluspaikkoihin! Akaba on perinteinen pieni arabikaupunki basaarikatuineen, moskeijoineen ja paikallisine ravintoloineen.

Oletko joskus halunnut kokeilla miltä tuntuu, kun veteen ei uppoakaan? Jordaniassa sekin on mahdollista! Kuolleellamerellä odottaa kaunis ja hiljentävä maisema. Ja vaikka sen nimestä sitä ei voisikaan päätellä, tiesitkö, että Kuollutmeri on itse asiassa järvi? Ainutlaatuinen Kuollutmeri sijaitsee maapallon pinnan matalimmalla paikalla, noin 400 metriä merenpinnan alapuolella. Kuolleenmeren vesi ja muta sisältävät normaalia runsaammin erilaisia mineraaleja ja suoloja, jotka ravitsevat ihoa, lievittävät ihosairauksia ja reumaa sekä tehostavat verenkiertoa. Kuolleessameressä uiminen on kokemus, jota et tule koskaan unohtamaan! Maailman matalimmalla kohdalla ilman happipitoisuus on normaalia suurempi. Kuollutmeri on maailman toiseksi suolaisin vesistö, eikä vedessä elä lainkaan kaloja. Järvellä ei myöskään ole lainkaan laskujokea, josta johtuen veden suolapitoisuus on suuri, sillä vesi virtaa järvestä pois ainoastaan haihtumalla. Kuolleenmeren vesi on ihon terveyden ja kauneudenhoidon lähde. Merestä haihtuva vesi estää osan haitallisen ultraviolettisäteilyn pääsystä maan pinnalle, minkä vuoksi iho ei pala niin helposti kuin muualla! Ihon suojaamista ei kuitenkaan pidä unohtaa kokonaan, sillä näillä leveyksillä aurinko on huomattavasti koti-Suomea kuumempi.

Jordanian taivaallinen ruoka

Herkuttele perinteinen ateria, jonka kruunaa jordanialainen beduiinikahvi.

Hyvänmakuinen ja eksoottinen ruoka on oleellinen osa matkakokemusta. Perinteinen jordanialainen keittiö koostuu monipuolisista raaka-aineista, joita ovat muun muassa tomaatti, paprika, kurkku ja munakoiso. Herkullisten aterioiden alkupaloina tunnetaan mezet, ja jokaisella aterialla tarjotaan lisukkeena ainakin hummusta sekä mutabbalia. Ruoka on usein grillattua lammasta, kanaa tai naudanlihaa ja lähes kaikkien ruokien kanssa syödään pitaleipää. Paikallinen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita syyrialaisesta ja libalonilaisesta keittiöstä sekä Välimeren alueelta, erityisesti Kyprokselta ja Kreikasta – esimerkiksi halloumi-juusto on tyypillinen lisuke, jota tarjotaan ruokien kanssa. Ruoanlaitossa käytetään myös runsaasti oliiviöljyä, onhan maa yksi maailman merkittävimmistä oliivien kasvattajamaista. Tyypillisiä mausteita jordanialaisessa keittiössä ovat persilja ja minttu, joista minttua käytetään ruoanlaiton lisäksi tyypillisen limonana-juoman valmistukseen. Herkullinen minttujuoma sopii täydellisesti grilliherkkujen kanssa nautittavaksi, ja jokaisen aterian kruunaa taatusti jordanialainen beduiinikahvi, jossa on ripaus kardemummaa.

Jordanian matkat ovat täydellinen lomakohde, joka hurmaa jokaisen siellä vierailevan sen mielenkiintoisilla nähtävyyksillä ja lähes ympärivuotisilla hellelukemilla. Jokainen sinne matkaava pääsee sukeltamaan turkoosin meriveden lisäksi historiallisien kulttuuriperintöhteiden kiehtoviin maailmoihin! Jordania yllättää monipuolisuudellaan, ja siellä viihtyy niin auringonpalvojat, vesipedot kuin kulttuurinystävätkin.

Tutustu Jordanian lisäksi muihinkin Länsi-Aasian, eli Lähi-idän maihin. Matkakohteiksi kannattaa valita esimerkiksi Arabiemiraatit. Abu Dhabi ja Dubain matkat tarjoavat jokaiselle matkailijalle täydellistä loistoa ja ylellisyyttä, ja ne ovat sekä luontonsa että kulttuurinsa puolesta hyvin eksoottisia ja monipuolisia kohteita. Lomalla Länsi-Aasiassa pääsee irtautumaan kunnolla arjesta ja kotimaan tavoista.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen