2 tarjousta

Japanin kiertomatka

Japanin kiertomatka ja TravelBird paljastavat kirsikkapuiden kauneuden, samuraikortteleiden komeuden ja metropolien sykkeen nousevan auringon maassa.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Japanissa on vuosituhansia vanhoja perinteitä, uusia teknologiaratkaisuja, moderneja miljoonakaupunkeja ja kaunista luontoa. Japanin kiertomatka näyttää sinulle koko maan parhaat puolet, yhden matkan aikana!

Japani on tunnettu maana, jossa vastakohdat kohtaavat. Neonvärit vilkkuvat erilaisissa mainostauluissa ja teknologiaa hyödynnetään mitä kekseliäimmillä tavoilla, joista koti-Suomessa ei tule edes unelmoitua. Yksi esimerkki ovat wc-istuimet, joissa saattaa olla mitä kummallisimmilta vaikuttavia näppäimiä. Toisesta saat kuuluviin lintujen laulua, toinen raikastaa wc:n tuoksullaan. Teknologisten ihmeellisyyksien vastakohtana Japanissa toimivat vuosituhansia pitkät perinteet, jotka muistuttavat entisaikojen mystisyydestä. Japanin matkailu näyttää sinulle samuraiden linnat, geishojen asuttamat korttelit ja buddhien kiviset puutarhat. Myös yöpymiseen voit valita vaihtoehtoja perinteisestä moderniin. Japanilaista kulttuuria aidoimmillaan on yöpyminen entisajoista muistuttavassa majatalossa, ryokanissa. Siellä käyt yöpuulle futon-patjalle paperiovien hiljaa sulkeutuessa, ensin koettuasi japanilaisen vieraanvaraisuuden parhaimmillaan. Hyvinvoinnistasi ovat päivän mittaan huolehtineet loman tuntuun johdatteleva, ylläsi oleva yukata-oloasu, maailman ystävällisimmät ja palvelualtteimmat työntekijät, makuaisteja hivelevä ateria ja kuumassa luonnonlähteessä ottamasi rentouttava kylpy. Vastakkaisen ääripään koet, kun vietät yösi modernissa kapselihotellissa. Suurkaupungeissa kun tilaa on rajoitetusti ja tehokkuus on osa japanilaista kulttuuria, ovat kapselihotellit yleistyneet niin businessmiesten kuin kokeilunhaluisten matkailijoidenkin yöpymispaikkoina. Nimensä mukaisesti niissä nukutaan kapseleissa, joissa sängyn lisäksi on yleensä pieni televisio. Kylpyhuoneet kuitenkin jaetaan muiden majoittujien kanssa. Otathan kuitenkin huomioon, että kaikkiin kapselihotelleihin eivät naiset ole tervetulleita. Eivät vastakohdat japanilaisessa kulttuurissa toki tähän lopu. Siinä missä japanilaiset huvittelevat karaokebaareissa, pitävät he tärkeässä asemassa myös rauhoittumista ja mietiskelyä. Eräs hyvin paikallinen tapa on pulahtaa onseniin, joka on tyypillisesti kuumasta lähteestä lämpönsä saava kylpylä tai pienempi allas. Onseneilla on usein uskottu olevan erilaisia parantavia terveysvaikutuksia.

Siinä missä TravelBird-kiertomatka esimerkiksi Yhdysvalloissa tehdään road trip -hengessä autolla, on junalla matkustaminen lähes ainoa oikea tapa toteuttaa juuri Japanin kiertomatka. Japani on nimittäin maailmankuulu luotijunistaan, jotka kulkevat hurjaa 300 kilometrin tuntivauhtia. Maisemia junan ikkunasta et välttämättä ehdi ihailla, mutta junan nopeuden ja välimatkan ripeän taittumisen ansiosta näet matkan aikana enemmän kuin useassa muussa maassa näkisit. Juuri täydellistä onnistuneen kiertomatkakokemuksen kannalta! Japanin luotijunat tunnetaan nopeutensa lisäksi myös toisesta syystä. Japanilaiset ovat tunnettuja täsmällisyydestään, mikä heijastuu myös junien aikatauluihin. Ne kulkevat lähes poikkeuksetta minuutilleen oikeassa ajassa, eikä Japanissa näin tarvitsekaan pelätä, että ei ehtisi mahdolliseen vaihtoyhteyteen junan myöhästymisen seurauksena. Ja vaikka Japanin kieli ja kirjoitusasu eroavat täysin länsimaisesta, on matkustus paikallisessa ympäristössä kuitenkin helppoa. Kyltit ja opastetaulut on nimittäin usein käännetty myös englanniksi, joten matkailija pärjää myös omillaan. Näin ollen myös seniorimatkat on helppo toteuttaa Japanissa. Junissa usein kulkee naposteltavia kauppaava myyjä kärryineen, mutta aidon japanilaisen matkustuskokemuksen saat, kun ostat lounaasi paikallisten tapaan jo etukäteen. Japanissa on nimittäin tavanomaista syödä kioskista tai ruokakaupasta ostettua lunch box -lounasta junassa. Japanilaista tehokkuutta tavanomaisimmillaan! Lunch box on loistava vaihtoehto muutenkin, sillä japanilainen ruoka tunnetusti on erittäin herkullista – niin herkullista, että UNESCO on lisännyt japanilaisen ruoan aineettoman kulttuuriperinnön listalleen. Tyypillisiä lounaslaatikoissa myytäviä aterioita ovat esimerkiksi sushi, tempura eli friteeratut äyriäiset, kasvikset tai kana sekä edellä mainitut proteiininlähteet riisin kanssa.

Supermodernit maailman metropolit

Kalastuksesta eläneestä maasta on kehittynyt yksi maailman edistyneimmistä valtioista.

Japani-matkan aikana vierailet metropoleissa, joissa voit seurata niin kansallisurheilulaji sumopainia kuin karaten ja judon kaltaisiakin kamppailulajeja. Pakettimatkat saattavatkin sisältää jo valmiiksi lipun otteluun tai japanilaiseen kulttuuri-iltaan.

Monet aloittavat matkansa Japanin pääkaupungista Tokiosta. Tokio täyttääkin modernin metropolin loputtomia mahdollisuuksia hakevan kaikki toiveet – maailman suurimpana kaupunkina Tokio tarjoaa kaiken, mitä vain kuvitella saattaa. Siellä katseesi kohoaa korkeuksiin kun ihailet huimia pilvenpiirtäjiä, kuten maailman korkeinta tornia Tokyo Skytreeta. Tokiossa sinua tervehtivät neonvalot ja kookkaat näytöt, joilla näytetään tuoreimpia musiikkivideoita. Saatat kohdata sekä mangasta vaikutteita pukeutumiseensa ottaneita koulutyttöjä että kuuluisia sumopainijoita, jotka harjoittelevat kaupungin vilinän keskellä. Tokiossa myös syöt hyvin. Hongkong-matkat kenties vievät maailman edullisimpaan Michelin-ravintolaan, mutta Tokiossa on enemmän Michelin-tason ravintoloita kuin missään muualla maailmassa. Vastakohtana myös katukojut tarjoavat parasta antiaan. Japanin merellisen sijainnin ansiosta tuore kala ja äyriäiset ovat japanilaisen keittiön herkkuja, ja Tokiossa matkailija voikin vierailla Tsukijin kalatorilla, joka on maailman suurin laatuaan.

Tokion lisäksi Osaka on Japanin metropoli, joka tarjoaa matkailijalle kiehtovia elämyksiä. Se sijaitsee lahden poukamassa, joten Osakassa on mainio tilaisuus nauttia samalla sekä suurkaupungin sykkeestä että koko Japanin kulttuuriin vaikuttavasta meren läheisyydestä, koostuuhan Japani yli 3000 saaresta. Osakan kaupunkikuva muokkautui nykyiseen muotoonsa vasta toisen maailmansodan jälkeen, sillä sodan pommitukset tuhosivat tuolloisen Osakan lähes täysin. Kaupunki on kuitenkin uudelleenrakennettu entistä upeampaan loistoon, jota voit ihailla muun muassa maailmanpyörän kyydissä, joka ennen oli maailman suurin laatuaan.

Mystisyyttä ja kiehtovaa historian tuntua

Japanin menneisyys on täynnä omaleimaista historiaa ja ainutlaatuista kulttuuria.

Japanin nähtävyydet kätkevät sisäänsä ainutlaatuista kulttuuria, jossa keskenään tasapainottelevat niin geishat, samurait, perinteiset teeseremoniat kuin Japanin pyhimmän vuoren, Fujin, merkityskin.

Japanin entinen pääkaupunki Kioto on kuin vastakohta nykyiselle pääkaupungille Tokiolle. Kiotossa tunnet astuvasi suorastaan keskellä menneisyyttä, sillä siellä on useita UNESCOn maailmanperintölistakohteita, noin 1700 buddhalaista temppeliä, satoja shintolaisen uskonnon pyhättöjä sekä yhä edelleen mystisyyttä henkiviä kauniita geishoja. Käy ihailemassa kuuluisia punaisia torii-portteja tai pukeudu kimonoon, ja tunnet olevasi pienen hetken osa paikallista kulttuuria. Kiotossa on myös yksi Japanin kuuluisimmista kivipuutarhoista, jotka ovat tyypillisiä zenbuddhalaisuudelle. Puutarha on yli 500 vuotta vanha, ja kertoman mukaan ainoastaan valaistunut voi nähdä puutarhan kaikki 15 kiveä yhtä aikaa. Vaikka kiviä koettaisi tarkastella mistä kulmasta tahansa, näkee tavallinen matkailija vain 14 kiveä edessään. Kioton lähellä sijaitsee sitä ennen pääkaupunkina toiminut Nara, jonka suurimpia nähtävyyksiä on maailman suurimmaksi kutsuttu puurakennus, Todai-jin buddhalainen temppeli. Suurena Buddhana tunnetun Todai-jin rakentaminen alkoi jo vuonna 745. Nara on kuuluisa myös vapaana vaeltelevista villeistä peuroistaan.

Koko maailmaan vaikuttaneeseen historiaan pääset puolestaan tutustumaan matkustamalla Hiroshiman kaupunkiin, joka on surullisen kuuluisa sinne pudotetun atomipommin takia. Koko silloinen kaupunki pyyhkiytyi pois silmänräpäyksessä, ja jäljelle jäivät ainoastaan kauppakamarin rauniot. Nykyään kupolikattoisen rakennuksen jäänteet toimivat rauhanmuistomerkkinä muistuttamassa ydinpommin tuhoista. Hiroshimassa voit vierailla myös Rauhan museossa, joka osaltaan valottaa atomipommin seurauksista.

Koe Japanin matkakohteet ja upea luonto vuodenaikojen mukaan

Kirsikkapuiden loistosta maailman parhaille puuterilumille.

Japanissa jokaisen vuodenajan alkua juhlitaan ylellisellä aterialla. Siinä missä juhla-aterian kausittain vaihtuvat raaka-aineet näyttävät ajankohdan parhaat palat lautasella, näyttää luonto vuodenaikojen parhaat ominaisuudet käytännössä.

Mikäli haluat nähdä kirsikkapuiden loiston kauneimmillaan, kannattaa Japanin kiertomatka toteuttaa keväällä. Tuolloin toki muitakin matkailijoita saattaa olla liikenteessä, mutta kokemuksen jakaminen muiden kanssa on sen arvoista. Ruuhkia helpottaa myös se, että paikalliset eivät vietä lomaansa keväisin. Tiesitkö, että kirsikkapuiden kukinta-aika keväisin on niin ainutlaatuinen osa Japanin luonnon kiertokulkua, että sillä on jopa oma nimensä? Kukkien täyttämiä kuukausia maaliskuun lopusta toukokuun alkuun kutsutaan nimellä Hanami. Se tarkoittaa kirjaimellisesti kukkien katselua, ja on Japanissa jopa kansanjuhlan asemassa. Japanin kevät todella siis on jotain aivan ainutlaatuista! Mikäli olet liikkeellä Tokion lähistöllä, on todennäköisyydeltään parhain aika Hanamin ihasteluun maalis- ja huhtikuun taitteessa. Maan pohjoisosissa kirsikkapuista voi nauttia hieman myöhempäänkin, paikoitellen jopa toukokuun alkuun.

Japanin kesästä suosittelemme nauttimaan erityisesti Okinawan kaupungissa, jota ei turhaan kutsuta Japanin Havaijiksi. Lämmin ilmasto ja upeat paratiisirannat pitävät huolen siitä, että maailman suurimpien metropolien jälkeen matkailija voi myös vain keskittyä rentoutumiseen riippumatossa kirjaa lukien. Okinawa on myös loistava tukikohta, jos saarihyppely Japanin hieman tuntemattomimmilla saarilla kiinnostaa. Syksyn väriloisto puolestaan näyttäytyy kaikkein kauneimmillaan Hiroshiman läheisyydessä Itsukushiman pyhällä saarella, joka on lähivesistöineen osa Setonaikain kansallispuistoa. Syksyn komeat värit loistavat samassa sävyssä kuin yksi Japanin kuvatuimmista nähtävyyksistä, merestä nouseva puinen portti. Toista sataa vuotta vanha portti on osa erittäin pyhää shintolaisuuden kolmelle pääjumalattarelle omistettua Itsukushiman temppeliä.

Japanin talvi on aktiivimatkailijan unelma. Japaniin suunnataan yleensä keväisin kun kirsikkapuut ovat kauneimmillaan tai kesäisin kun lämpötilat hellivät suomalaista matkailijaa. Japanin kiertomatka sopii kuitenkin erinomaisesti toteutettavaksi myös talvisin, sillä kylmimmät kuukaudet tuovat esiin Japanin loistavat mahdollisuudet talviurheiluun – eikä ihme, sillä Japanin pinta-alasta jopa 80 prosenttia on vuorien peittämää. Toteuta siis matkasi kiertelemällä joissain maan parhaista laskettelukeskuksista, ja tunne maailman parhaaksikin ylistetyn puuterilumen pehmeys suksiesi alla. Japanin rinteet tarjoavat haastetta vaativallekin laskijalle, sillä siellä myös off-rinteet ovat erittäin kehuttuja. Lisäksi lasketteluloma Japanissa eroaa merkittävästi eurooppalaisesta, sillä after ski -biletyksen sijaan Japanissa on tyypillistä rentoutua päivän päätteeksi onsen-kylvyssä ja nauttia suussasulavan herkullinen ateria pitkän kaavan mukaan. Honshun ja Hokkaidon saarilta matkailija löytää kenties kaikkein parhaan valikoiman laskettelukeskuksia oman makunsa mukaan. Esimerkiksi Hakuba ja Niseko ovat paratiisinomaisia kohteita lumen ystäville.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen