2 tarjousta

Japani-matkat

Lähde maagiselle TravelBird-lomalle nousevan auringon maahan! Mystiset ja modernit Japani-matkat tarjoavat matkailijoille unohtumattomia elämyksiä.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Japani on ajaton maa, jossa muinaiset perinteet sekoittuvat moderniin elämään. Saarivaltion omaperäinen kulttuuri on saanut kehittyä rauhassa ulkomaailman vaikutuksilta.

Japani näyttää hyvin modernilta nopealla vilkaisulla, mutta kun matkustaa ympäri maata, pääsee tutustumaan myös perinteiseen ja muinaiseen Japaniin. Maassa on ehdottomasti koettava ryokanissa eli vanhan ajan majatalossa yöpyminen. Ryokanissa nukutaan suoraan lattialle levitettävillä futon-patjoilla. Näissä majataloissa keskitytään rauhoittumiseen ja rentoutumiseen, eikä niiltä kannata odottaa aktiivisia elämyksiä. Meditoinnin kaltaisia elämyksiä saa myös luostareista, joissa voi tutustua munkkien elämään ja seurata heidän päivittäisiä toimia. Lomamatkat Japanissa eivät siis suinkaan ole ainoastaan mielenkiintoisten nähtävyyksien kiertämistä hektisessä kaupunkiympäristössä, vaan Japanissa matkailija voi todella myös rauhoittua.

Japani-matkat näyttävät sinulle paikan päällä neonvaloin valaistut kaupunkinäkymät, jotka muistuttavat sci-fi-elokuvien maailmaa – siitä huolimatta että monet kaupungeista ovat vuosikymmeniä vanhoja. Tokiossa ja Osakassa rakennetaan jatkuvasti uusia arkkitehtuurisia ilmestyksiä, jotka muokkaavat dynaamista kaupunkikuvaa. Näissä kaupungeissa on ainaista vilinää eläväisillä kaduilla, joilla voi loputtomasti törmätä hauskaa pitäviin ihmisiin. Matkustaminen kaupunkien sisällä ja niiden välillä on helppoa sekä tehokasta, käytti sitten metroa tai luotijunaa.

Minne päin maata Japani-matkat suuntautuvatkaan, ei matkailijan tarvitse pelätä jäävänsä nälkäiseksi, sillä ruokakojuja tai ravintoloita on aina lähistöllä. Monet ravintolat erikoistuvat yhteen ruokalajiin, ja yrittävät valmistaa sen mahdollisimman hyvin aina raaka-aineiden valinnasta lähtien itse aterian esillepanoon. Matkailija pääsee kokemaan Japanin monipuolista ruokakulttuuria, matkusti sitten vuoristossa tai rannikolla, sillä kaikilla alueilla on omat tyypilliset ruokansa. Vuodenajat myös vaikuttavat ruokapöydän antimiin, minkä vuoksi samassa ravintolassa saatetaan tarjota erilaisia ruokia eri vuodenaikoina.

Japani-matkat vievät pitkään ja kapeaan vulkaaniseen saaristoon. Kaksi kolmasosaa maasta on vuorten peitossa, ja siellä sun täällä voi törmätä onseniin eli kuumiin lähteisiin. Lämpiminä kuukausina Japanissa on upeaa vaeltaa setripuumetsissä sekä kukkapelloilla. Matkailijalla voi olla päämääränään vuorten huiput tai muinaiset pyhäköt – Japanissa molemmissa vallitsee samankaltainen harras tunnelma. Talvisin Japani peittyy lumeen, mikä tarjoaa upeita hiihtomahdollisuuksia. Hiihtämisen yhteydessä on mahtavaa rentoutua onsenissa, jossa maan hierarkiat unohtuvat. Lumen vastapainoksi Etelä-Japanista löytyy trooppisia rantoja, joilla voi nauttia auringosta. Mikäli haluat nähdä mahdollisimman paljon yhden matkan aikana, on Japanin kiertomatka ehdottomasti oikea valinta sinulle. Japani kuuluu usein myös Aasian kiertomatkan matkaohjelmaan ainutlaatuisen kulttuurinsa ansiosta.

Taianomainen Tokio

Valmistaudu kokemaan elämäsi matka.

Tokiossa yhdistyvät menneisyys ja tulevaisuus. Kaupungissa omaksutaan ja kehitetään intohimoisesti kaikkea uutta kuitenkaan unohtamatta perinteistä kulttuuria.

Tokiota laajennetaan koko ajan rakentamalla lisää pilviä hipovia rakennuksia, jotka pysyvät pystyssä japanilaisten mestarillisen rakentamistaidon ansiosta. Tokio on vulkaaninen kaupunki, jossa koetaan maanjäristyksiä silloin tällöin, minkä vuoksi talojen vankka rakenne onkin tärkeä. Suuret kauppakeskukset ovat suorastaan kokemus niin shoppailun kuin myös arkkitehtuurinsa puolesta. Suuren koon rakennuksista Tokiosta löytyy myös maailman korkein torni – Tokyo Skytree. Skytree on 634 metriä korkea televisio- ja näköalatorni Tokion vanhassakaupungissa. Pilvenpiirtäjien huipulta katsottuna öinen Tokio näyttää upealta kaikkine valoineen.

Tokioon on vaikea kyllästyä, sillä kaupungista löytyy aivan kaikki. Kosmopoliittisessa kaupungissa on monipuolisesti ravintoloita ja kahviloita, moitteettomasti toimiva julkinen liikenne sekä vehreitä puistoja. Vaikka Tokio suuntaakin tulevaisuuteen, näkee merkkejä menneisyydestä kaikkialla. Kirsikkapuiden alla voi nähdä perinteisen sumo-ottelun. Pilvenpiirtäjien ja vilkkaiden katujen rinnalla näkee vanhoja puutaloja ja hiljaisia kujia. Vanhoilla kaupunkialueilla voi löytää käsitöiden mestareita, jotka noudattavat vuosisatoja vanhoja perinnemenetelmiä. Gionin kaupunginosan mukulakivikatuja vaellellessa voi jopa nähdä häivähdyksen geishoista.

Tokiosta löytyy eniten Michelin-tähtiä kuin mistään muusta kaupungista koko maailmassa, ja japanilainen ruokakulttuuri kuuluu jopa UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Sekä huippuravintoloista että katuruokakojuista voi saada upean annoksen, joka on tehty huolella tuoreista aineksista. Japanissa kokit kiinnittävät huomiota jokaiseen yksityiskohtaan, jotta ruokailuelämys olisi täydellinen.

Japanilaisella popkulttuurilla on runsaasti faneja ympäri maailmaa. Maassa näkee kaikkea: jättiläisrobotteja, suurisilmäisiä koulutyttöjä sekä uskomattomia innovaatioita. Tokio on se paikka, josta uudet trendit alkavat. Shibuyan kaupunginosassa voi nähdä jättiläisiä näyttöjä, joilla pyöritetään kuumimpien poptähtien musiikkivideoita. Shibuyan Harajuku-alueen katukuvassa voi nähdä muodin viimeisintä huutoa ja Akihabaran alueella voi ihastella uusimpia anime- ja mangajulkaisuja. Kaiken kaikkiaan Tokio jättää matkailijaan unohtumattoman jäljen, sillä mitään vastaavaa ei voi nähdä missään muualla maailmassa.

Kiehtovat Japani-matkat

Nähtyäsi palasen Japanista haluat takuulla tulla takaisin.

Japanissa on paljon nähtävää Tokion lisäksi. Sen vuoksi Japani onkin ehdoton Aasian matkojen suosikkikohde.

Tokion läheisyydessä sijaitsee Japanin korkein vuori, Fuji. Päivisin vuori on sumun peitossa, joten vaeltaminen huipulle aloitetaan yleensä yöllä tai aikaisin aamulla. Vaikka aikainen herätys voi kirpaista, on auringonnousun näkeminen sen väärti. Sääolosuhteiden takia lähes neljä kilometriä korkealle vuorelle voi kiivetä vain heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana.

Japanin sisämerellä sijaitseva Itsukushima on pyhä saari, jota koristavat niin monilukuiset temppelit kuin myös Misen-vuori. Saari on myös tunnettu kirsikkapuurinteiden keväisestä kukkaloistostaan sekä vaahteroiden syksyisestä värikarnevaalistaan. Saari lähivesistöineen kuuluu Setonaikain kansallispuistoon.

Kaakkois-Japanin saaristosta löytyy Okinawa, joka tunnetaan Japanin Havaijina. Havaijilla otetaan rennosti, ja niin myös Okinawalla, mikä vaikuttanee siihen, että saarelta löytyy maailman pisimpään asuvat ihmiset. Subtrooppinen saari viehättää matkailijoitaan Churaumi-akvaariollaan, ananasteemapuistollaan, Orion-olutpanimollaan sekä Hiji-vesiputouksillaan. Lisäksi Okinawalta pääsee kätevästi tutkiskelemaan lukuisia mielenkiintoisia lähisaaria.

Kiotosta noin 360 kilometriä lounaaseen sijaitsee Hiroshiman surullisenkuuluisa kaupunki, joka toimii muistomerkkinä vuoden 1945 traagisille tapahtumille. Kaupunki on kuitenkin toipunut tapahtumasta, minkä matkailija näkeekin omin silmin kehittyneessä kaupunkikuvassa. Toinen pommituksesta kärsinyt kaupunki, Nagasaki, sijaitsee aivan Japanin lounaiskärjessä. Kaupunki oli pitkään tunnettu Euroopassa satamakaupunkina, jossa kävi enimmäkseen portugalilaisia sekä alankomaalaisia. Näiden kulttuurien vaikutus näkyykin kaupungin kirkoissa, jotka ovat jopa ehdolla UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

50 kilometrin päässä Kiotosta, kauniin lahden rannalla sijaitseva Osaka yllättää matkailijat maailmanpyörällään, joka on aikoinaan ollut maailman suurin. Maailmanpyörä tarjoaa 17-minuuttisen ajelun, jonka aikana pääsee näkemään Osakanlahden ja kaupungin henkeäsalpaavia maisemia. Upeita näköaloja pääsee näkemään kaikkialla Japanissa muutenkin, joten matkailijalla on varaa valita, minne päin maata lähtee.

Riisiä ja kalaa

Riisistä voi tehdä paljon muutakin kuin jouluista riisipuuroa.

Ruoan suhteen japanilaiset ovat erityisen intohimoisia ja tarkkoja. Monet japanilaiset jopa harrastavat kotimaanmatkailua uusien ruokakokemusten perässä.

Monilla Japanin kaupungeilla on oma erikoisruokansa, oli se sitten jokin makeinen, nuudelit, merilevä tai kala- ja tofuruoka. Television ohjelmatarjonta sisältää lähes kaikkina vuorokaudenaikoina kokkaus- tai ruokaohjelmia. Huolellinen ruoan valmistaminen sekä sen esillepano ovat tärkeitä elementtejä japanilaisessa keittiössä. Japanissa ei syödä vain näläntunteen karkottamiseksi, vaan ruokailu on taiteenmuoto. Jopa yksinkertaisimpienkin aterioiden valmistamiseen panostetaan.

Riisi, joka on aikoinaan ollut ylellisyystuote, on ollut japanilaisten perusruokaa jo yli 2000 vuoden ajan, ja on vahvasti läsnä ruokakulttuurissa nykyäänkin. Riisin kasvattaminen ja kerääminen on vaivalloista, joten riisiä opitaan arvostamaan jo pienestä lähtien, eikä japanilaisessa keittiössä tuhlata yhtään riisinjyvää.

Suomessa ja ympäri maailmaa suuren suosion saaneen sushin lisäksi Japanissa suosittuja ruokia ovat donburi, onigiri, kayu, mochi ja ochazuke. Donburi on kulhossa tarjottava riisiruoka, jossa riisin päälle laitetaan haudutettua kalaa, lihaa tai vihanneksia sisältävä täyte. Yksi maan suosituimmista välipaloista on onigiri, joka on riisistä tehty kolmio tai soikio. Onigiri on kääritty merilevään, ja sen sisällä on yleensä jotakin suolaista. Kayu on riisivelliä, jota tarjotaan suolalla tai kananmunalla. Mochi on riisikakku, jota valmistetaan tahmariisistä ja jota tarjotaan uutenavuotena. Ochazukessa taas riisin päälle kaadetaan vihreää teetä tai suolaista lientä, minkä jälkeen kulhoon lisätään esimerkiksi kalaa. Japanissa asuu lähes 130 miljoonaa ihmistä, joten suosikkiruokia on vielä enemmän kuin tässä on lueteltu.

Japanissa ollaan ylpeitä jokaisesta vuodenajasta, joita on muuten viisi, jos sadekausi lasketaan erikseen. Jokaisen vuodenajan alkua juhlitaan herkullisella aterialla, mikä näkyykin kaupoissa, joissa vaihdetaan tarjontaa saatavilla olevien kausituotteiden mukaan. Marketeissa on tarjolla niin monta eri lajia merilevää, sieniä ja kalaa, että eivät kaikki japanilaisetkaan osaisi nimetä aivan kaikkia eri raaka-aineita. Lisäksi eri kaupungeissa ja alueilla on erilaisia perinteisiä ruokia. Yksi kuuluisimmista alueellisista ruoista on munakasta muistuttava okonomiyaki-paistos, joka on peräisin Hiroshimasta ja Osakasta. Hiroshimassa on jopa Okonomimura-kylä, jossa voi tarkkailla, kuinka kokit valmistavat kyseistä ruokaa.

Kala on toinen Japanin peruselementeistä keittiössä. Kalaa syödään raakana, grillattuna sekä uppopaistettuna – japanilaiset ovat takuulla kokeilleet kaikkia mahdollisia kalanvalmistustapoja. Kalaruokien rakastajat nauttivat takuulla retkestä Tsukij-kalatorille, joka on maailman suurin merenelävätarjontaan keskittyvä tori. Kalan lisäksi Japanista voi myös löytää runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, suuren valikoiman nuudeleita sekä jopa ranskalaisillekin leipomoille vertoja vetäviä leipomuksia. Kasvissyöjillekin löytyy ruokaa hedelmien lisäksi. Itse asiassa lihansyönti oli kiellettyä Japanissa jopa yli tuhannen vuoden ajan ennen vuotta 1868. Lihaa välttävät voivat kokeilla kylmänä tarjottavia zaru soba -tattarinuudeleita, paksuja udon-nuudeleita vihanneskeitossa, tofupihviä tai okonomiyakia. Uskaliaimmat voivat maistaa aamiaisella syötävää nattōa, tahmeaa sekä hieman haiskahtavaa hapatetuista soijapavuista tehtyä kastiketta. Matkailija tulee huomaamaan, että Japanissa rakastetaan hapatettua ruokaa.

Lisää inspiraatiota

Junamatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen