Jalkapallomatkat

Lähde TravelBird-matkalle kannustamaan lempijoukkuettasi. Jalkapallomatkat tuovat lisäpotkua elämääsi!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
0 tarjous
Jalkapallopelissä saman joukkueen kannattajat ovat yhtä isoa perhettä. Suosikkijoukkueen menestys ajaa adrenaliinitasot kattoon!

Moni Euroopan maa on intohimoisten jalkapallofanien tyyssija. Jalkapallopelejä seurataan vannoutuneesti, ja pubeissa vietetään paljon aikaa. Kannattajat kokevat suurta yhteisöllisyyden tunnetta katsoessaan pelejä. Toiset fanit koetaan hyvin samanmielisiksi. Ihmiset ovat tietenkin erilaisia, mutta heillä kaikilla on yksi ja sama prioriteetti, eli oman joukkueen menestys. Pelien aikana koetaan yhdessä sekä surut ja pettymykset että ilot ja riemut. Toisinaan vuodatetaan onnenkyyneleitäkin.

Oma seura on niin tärkeä, että siitä tiedetään aivan kaikki alkaen seuran historian perustamisajoista päättyen jokaiseen yksityiskohtaan kaikista pelaajista. Seuran historiasta osataan kertoa menestysvuodet sekä kaikki valmentajat, ja osataan kertoa valmentajien sekä joukkueen menestyksestä läpi vuosien. Pelaajista tiedetään pelinumerot, kaikki voitot, ansaitut pisteet sekä maalien määrät. Jalkapalloseura on näille faneille jatkuva prosessi, jonka kaikki osat pitää muistaa, ja jonka muistamisesta he todellakin nauttivat.

Tosifanien vaatekaapista löytyy lempijoukkueen logolla koristettuja pelipaitoja, huiveja, sukkia ja shortseja. Joukkueen logo saattaa löytyä myös kahvimukista, muistikirjoista ja kynistä. Oman seuran värit näkyvät asusteissa, esimerkiksi rannekelloissa tai kännykän suojakuorissa. Näitä asusteita käytetäänkin aina, kun katsotaan peliä pubissa tai mennään stadionille seuraamaan jalkapalloa paikan päälle. Vaatekaappiin ja kotiin mahtuu aina yksi fanituote lisää, joten suosikkiseuran logolla tai väreillä varustettu matkamuisto voi ilahduttaa tosifania erittäin paljon.

Jalkapallo tuo iloa sekä itse pelaajille että pelin faneille ja muille penkkiurheilijoille. Jos joukkue on kotoisin katsojan omasta kotikaupungistaan, samaistutaan siihen vielä enemmän. Jalkapallopelissä voikin saada paljon uusia ystäviä, joilla on samanlainen innostus peliin. Jalkapallomatkat tekevät mahdolliseksi mahtavan ajanvieton myös omien ystävien kanssa! Suomessakin voi nauttia jalkapallopeleistä, mutta todelliseen tunnelmaan pääsee esimerkiksi Englannissa, Espanjassa ja Saksassa. Näissä maissa jalkapallo on jotakin suurta ja mahtavaa.

Miten varautua otteluun?

Ota mallia toisista tosifaneista ja heittäydy pelitunnelmaan!

Jalkapallopelaajat ovat suuria tähtiä, mutta jokaisen tähden takana on satoja tuhansia faneja, jotka pitävät yllä jalkapalloilijoiden suurta suosiota.

Jalkapallofanit kutsuvat itseään 12:ksi pelaajaksi, sillä he kokevat osallistuvansa peliin ja myös vaikuttavansa siihen. Penkeillä ei vain istuta tuijotellen peliä kaikessa hiljaisuudessa, vaan siellä kannustetaan, lauletaan ja heilutetaan kannustusjulisteita. Pelin kulkuun reagoidaan vahvasti, minkä uskotaan motivoivan joukkuetta, pelottavan vastustajaa sekä toisinaan jopa vaikuttavan tuomarin päätökseen. Kannustaminen todellakin koetaan pakolliseksi, sillä sen uskotaan auttavan joukkueen johtoon. Jos jalkapallomatkat eivät ole ennestään tuttuja, on hyvä varautua pelin kiihkeään tunnelmaan ajoissa. Katsomossa saattaa olla rumpuja ja torvia sekä muita äänekkäitä soittimia, joten vaikka olisi maailman suurin fani, voi olla viisasta ottaa mukaan korvatulpat.

Ennen peliä yleensä tavataan pubissa ja mahdollisesti luodaan yhdessä julisteita tai harjoitellaan kannustuslauluja. Tapaamiset ennen peliä ja pelin jälkeen vahvistavat kannustajien keskinäisiä suhteita ja luovat tunteen yhteen isoon perheeseen kuulumisesta. Peli ja oheistapahtumat ovat kuin rituaaleja faneille. Rituaaleihin kuuluu tunnetusti ripaus taikauskoa, ja niin on tässäkin tapauksessa. Peliin saatetaan pistää päälle onnea tuova paita tai ennen peliä saatetaan tehdä jotakin, joka fanin mielestä auttoi seuran tekemään maalin viime peleissä. Voittoa tuova rituaali voi olla jokin pieni teko, joka saa fanin mielessä suuren merkityksen, eli esimerkiksi juuri kahden, eikä kolmen juustonaksukourallisen syöminen ennen peliä.

Mitä ottelun jälkeen?

Valmistaudu puimaan pelin tuloksia pitkälle yöhön.

Faneille peli ei päädy tuomarin vihellykseen, vaan pelin henki elää vielä matsin jälkipuinneissa pitkälle iltaan.

Tuli voitto tai häviö, pelin jälkeen mennään pubiin tai baariin ja analysoidaan peliä, puhutaan parhaista ja huonoimmista hetkistä sekä spekuloidaan pelin mahdolliselta kulkua. Nämä hetket voivat olla faneille yhtä tärkeitä kuin itse peli. Pelissä koetaan monenlaisia tunteita, ja tunteiden jakaminen jatkuukin pelin jälkeen. Vaikka moni miesfani ei välttämättä puhu tunteistaan, kannustajien kesken ei ole häpeä tirauttaa kyynel suosikkiseuransa menestyksen tai tappion vuoksi.

Puhuminen ei aina riitä, eikä kaikkea välttämättä saa sanotuksi pubi-illan aikana. Internet tarjoaa mahdollisuuden purkaa tuntemuksiaan vielä myöhemmin. Yleensä pelitunnelma jatkuu myös virtuaalitodellisuudessa: foorumeilla, blogipostauksissa ja muualla sosiaalisessa mediassa. Näin pelistä voivat nauttia myös ne, jotka ovat jostakin syystä jättäneet jalkapallomatkat väliin. Monet fanit taitavat myös ns. multitaskingin, eli he onnistuvat samaan aikaan kuuntelemaan peliä radiosta, katsomaan sitä televisiosta, seurata päivittyviä tuloksia uutislähteistä sekä viestittelemään itse pelissä paikalla olevien ystäviensä kanssa.

Jalkapalloa onlinessa

Kannusta huudoilla kentällä ja jaa ilosanomaa verkossa.

Jalkapallofanille on tärkeää olla ajan tasalla. Pelin jokaista käännettä voikin seurata kätevästi kännykällä tai muulla mobiililaitteella.

Internet on mullistanut maailmamme. Myös urheilun seuraaminen on muuttunut suuresti. Enää ei tarvitse odottaa huomisen lehteä tietääkseen pelin tulokset. Teksti-TV on ollut elämässämme jo ennen internetiä ja on säilyttänyt miljoonayleisönsä tähänkin päivään saakka. Enää ei tarvitse istua television ääressä vahtimassa päivityksiä, vaan teksti-TV:tä voi käyttää myös kännykällä. Moni fani katsookin urheilu-uutiset kännykästään heti aamusta, kun on saanut avattua silmänsä tai heti tultuaan töistä kotiin.

Jalkapallosta kiinnostuneiden on erittäin helppoa seurata jalkapallomaailman tapahtumia internetissä. Seurojen ja lukuisten urheiluportaalien nettisivuilta löytyy paljon tilastoja, joka päivä päivittyviä uutisia, pelien päivämääriä ja muuta peleihin liittyvää tietoa. Foorumeilla voi myös keskustella ja väitellä oman joukkueen paremmuudesta sekä muiden joukkueiden suorituksista. Näin fanit voivat keskustella muualla kuin stadionilla tai pubeissa, mikä luo laajempaa verkostoitumista joukkueen kannattajien keskuudessa. Pelistä puhutaan jopa pelin aikana ja kavereille lähetetään viestejä, riemukkaita kuvia ja videoita täten levittäen ilosanomaa. Näin jalkapallomatkat koetaan myös sähköisesti.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen