3 tarjousta

Itävallan matkat

Itävallan matkat viehättävät matkailijoita upeiden alppimaisemiensa ansiosta. TravelBird vie sinut niihin helposti ja vaivattomasti.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Itävalta valloittaa vuoristomaisemillaan sekä laskettelu- ja patikointimahdollisuuksillaan, jotka ovat vertaansa vailla. Maasta löytyy myös paljon kiinnostavaa kulttuuritarjontaa.

Itävallan matkat ovat nousseet suosioon maan kauniin luonnon ja keskeisen sijainnin ansiosta. Maalla onkin monta rajanaapuria: Italia, Liechtenstein, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tšekki ja Unkari. Sen lisäksi, että pääset helposti vierailemaan naapurimaissa, Itävalta itsessään takaa puitteet lomalle kuin lomalle, kiinnostipa sinua sitten ihana aktiiviloma vuoristossa, täysrentoutuminen luonnon helmassa tai mielenkiintoinen kaupunkiloma. Alppimatkat ovat omiaan laskettelulle jylhiä rinteitä pitkin, vaeltelulle luonnonpuistoissa tai nauttimiselle kaupunkin kulttuuritarjonnasta. Matkat Itävaltaan tarjoavat jotain jokaiselle!

Alppien tarjontaa – rattoisia vaellusreittejä ja hulppeita laskettelumahdollisuuksia

Itävallan sijainti on suonut maalle kerrassaan kauniin miljöön, jossa yhdistyvät jylhät alppimaisemat ja kuvankauniit vuoristoniityt.

Itävallan monipuolinen luonto antaa puitteet monenlaisille aktiviteeteille – lomalle Itävaltaan suunnataankin yleensä laskettelemaan, vaeltamaan tai telttailemaan.

Kansallispuistot ovat oiva paikka kokea Itävallan henkeäsalpaava luonto lähietäisyydeltä. Thayatalin kansallispuisto on yksi Itävallan suosituimmista. Se sijaitsee Pohjois-Itävallassa, Tšekin rajalla. Puistoa pääsee tutkimaan esimerkiksi pyöräillen tai jalan. Thayatal tarjoaa yöpymismahdollisuuksia majatalojen muodossa. Toinen suuri kansallispuisto on nimeltään Gesäuse ja se sijaitsee maan keskiosassa. Gesäusessä voi patikoinnin lisäksi harrastaa esimerkiksi kiipeilyä ja vesiurheilua. Urheilumatkat Itävaltaan ovatkin mahdollisuuksia ja mieleenpainuvia maisemia täynnä.

Itävallan matkat tarjoavat kansallispuistojen lisäksi talviurheilumahdollisuuksia. Jos mielii laskettelemaan, kannattaa suunnata yhdelle maan lukuisista laskettelukeskuksista. Bad Gastein -niminen hiihto- ja lomakeskus on unelmien täyttymys talviurheilulajien harrastajille. Laskettelun lisäksi paikassa voi harrastaa lumikenkäilyä, vuorikiipeilyä tai lähteä vaikka rekiretkelle. Paikka on tunnettu myös rentouttavista kylpylöistään. Saalbach on taas yksi maan suosituimmista laskettelukohteista. Sen laskettelumahdollisuudet sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Talviurheilulajien kirjo on keskuksessa laaja – jos laskettelu ei kiinnosta, voi Saalbachissa sen lisäksi luistella, kelkkailla tai pelata curlingia. Mikäli haluaa nauttia järvimaisemista, ei matka naapurimaa Sloveniaan ole pitkä. Slovenian matkat esittelevät maailmankuulun Bled-järven, jonka rauhallisessa ympäristössä sekä mieli että sielu lepäävät.

Vilkasta kaupunkielämää ja kulttuurielämyksiä

Itävallan suurimmat kaupungit tarjoavat kiinnostavia nähtävyyksiä ja unohtumattomia kulttuurielämyksiä.

Lumoavan luonnon lisäksi Itävallan matkat tarjoavat kulttuuria ja nähtävyyksiä kaupungin vilinässä.

Itävallan pääkaupunki Wien on lukuisine nähtävyyksineen näkemisen arvoinen. Hofburgin palatsialueelta löydät yleviä rakennuksia, patsaita ja muita vetonauloja. Schloss Schönbrunnin linna on kaunis palatsi, jonka puutarhoihin monet matkustelijat hakeutuvat, ja jossa esimerkiksi Napoleon oleili 1800-luvun alkupuolella. Palatsista löytyy myös peilisali, jossa Mozart esiintyi ensikertaa 6-vuotiaana. Wienin matkat tarjoavat hyvät shoppailumahdollisuudet, ja kaupungista voikin löytää kaikkea jalokivistä ja laadukkaista makeisista katumuotiin ja matkamuistoihin. Kulttuuriloma Wienissä sopii varsinkin klassisen musiikin ystävälle, sillä kaupungissa on enemmän klassiselle musiikille pyhitettyjä konserttisaleja kuin monessa valtiossa.

Toinen viehättävä kaupunki Itävallassa on Salzburg, jossa myös Mozart on syntynyt. Salzburgin vanhakaupunki pitää sisällään upeita nähtävyyksiä, kuten Hohensalzburgin linnan, Salzburgin katedraalin ja Mirabellin palatsin. Vanhankaupungin keskustassa sijaitseva Getreidegasse on Mozartin entinen kotikatu, joka on nykyään kiireinen, matkalijoidenkin suosima ostoskatu. TravelBird suosittelee harkitsemaan kaupungissa vuosittain järjestettävää Salzburgin musiikkijuhlaa, jota on kehuttu yhdeksi maailman parhaimmista musiikkifestivaaleista. Tapahtuma tarjoaa oopperaa ja eri tyylisiä konsertteja jopa viiden viikon ajan, aina heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun.

Suussasulavia leivoksia ja muita ruokaelämyksiä

Itävallan ruokakulttuuri on saanut vaikutteita sen lukuisilta naapureilta, kuten Saksasta, Unkarista, Pohjois-Italiasta ja Tšekistä. Maailmallakin mainetta saaneen ruokakulttuurin tunnetuimmat herkut ovat wieninleike sekä Sacher-torttu.

Matka Itävaltaan takaa herkullisia ruokaelämyksiä sekä laadukasta juotavaa. Maa on myös kuulu vilkkaasta kahvilakulttuuristaan sekä suussasulavista leivoksistaan.

Ruokailutottumukset Itävallassa eivät eroa suuresti suomalaisista. Maassa syödään paljon lihapitoisia ruokia, leipää sekä keittoja. Aamiainen on maassa yleensä kevyt ja sisältää kahvia tai maitoa ja esimerkiksi hillovoileipiä. Aamupäivällä itävaltalaiset saattavat syödä pienen välipalan, esimerkiksi makkarasämpylän. Lounas, johon sisältyy monesti keitto sekä lihaa sisältävä pääateria, on taas päivän tärkein ateria. Iltapäiväkahvittelu on myös lähellä itävaltalaisten sydäntä, varsinkin kaupungeissa. Päivällinen on hieman kevyempi kuin monissa muissa maissa, ja siihen sisältyy esimerkiksi leikkeleitä ja leipää. Tietenkään ei sovi unohtaa juotavaa, viiniä tai olutta, joka on Itävallan matkalla kokeilemisen arvoista. Maa on jälkiruokarakastajien paratiisi, sillä toinen toistaan maukkaampia leivoksia riittää ja kahvilakulttuuri kukoistaa.

Paikallisen keittiön lisäksi Itävallassa on paljon erimaalaisia ravintoloita. Turkkilaista ja aasialaista ruokaa löytyy maasta erityisen paljon – lukuisista kioskeista saa esimerkiksi kebabia vuorokauden ympäri. Itävallan matkat tarjoavat hyviä ruokailuvaihtoehtoja myös kasvissyöjille.

Lisää inspiraatiota

Urheilumatkat Pyöräilymatkat Alppimatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen