Italian Riviera

Kukkien ja kauniiden maisemien Italian Riviera. Ligurian maakunta ja TravelBird yhdessä takaavat loistoloman auringon alla!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
0 tarjous
Italian Riviera on vakiinnuttanut paikkansa matkailijoiden sydämissä. Niin alueen luonto, lempeä ilmasto kuin aito, italialainen ruokakin ovat osaltaan vaikuttaneet kohteen suosioon jo 1800-luvulta asti.

Italian Riviera lukeutuu yhdeksi matkailijoiden ikisuosikeista, ja syy tähän on varsin ymmärrettävä. Aurinkoinen ilmasto ja upeat maisemat tekevät Rivierasta houkuttelevan kenen tahansa silmissä. Alkuperäinen, italian kieleen juurensa juontava, termi “riviera” tarkoittaa suomeksi rannikkoa. Kuvaavan ja paratiisimaisen merkityksen omaavaa riviera-nimitystä onkin alettu myöhemmin käyttää myös useista muista turistien suosimista alueista. Alkuperäinen termi viittaa kuitenkin Italian ja Ranskan Rivieraan. Ligurian maakunta ei kuitenkaan ole ainoastaan rannikkoa silmänkantamattomiin, vaan monipuolisuutta kaipaaville nähtävänä on useita mielenkiintoisia kaupunkikohteita sekä pienempiä kyliä. Lisäksi Ligurian luonto käsittää rantojen lisäksi jylhiä vuorimaisemia vaelluspolkuineen. Italian-matkailu parhaimmillaan pitää sisällään loman Ligurian maakunnassa!

Italian Riviera käsittää Ligurian hallinnollisen alueen. Käytännössä se sijaitsee Ligurianmeren ja Välimeren rannikoilla, ollen läntisin osa Italian rannikosta. Alueen keskellä sijaitsee Italian suurin satamakaupunki Genova, joka jakaa Rivieran sen itäiseen ja läntiseen rannikkoon. Kaupungista maailmalle on suunnannut eräs aikamme kuuluisimmista henkilöistä, Kristoffer Kolumbus. Kolumbuksen lisäksi kaupungilla on ollut muutakin mielenkiintoista tarjottavaa maailmalle: farkut ovat nimittäin lähtöisin täältä. Genovassa on yhä eräs laajimmin säilyneistä keskiaikaisista kaupunginosista, ja UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluu kaupungin Via Garibaldi -katu 1500-luvun arkkitehtuurinsa vuoksi. Genovan maantieteellinen sijainti tekee Italian Rivieran aluejaosta mielenkiintoisen, sillä luonto kaupungin molemmilla puolilla olevilla rannikoilla on keskenään varsin erilainen. Kuvittele matkustavasi 260 kilometriä pitkää kiemurtelevaa rannikkoa pitkin, jossa toisella puolellasi kohoavat jylhät kalliot ja toisella puolella avautuu uskomattoman kaunis merimaisema rantoineen pitkälle horisonttiin. Joko lähdetään?

Italian rannikko ylipäätään on kuuluisa matkailijoita miellyttävistä lämpötiloistaan, eikä Riviera tee tähän poikkeusta. Välimerellinen ilmasto takaa lämpötilan nousevan kesäkuukausien ajan, siis toukokuusta syyskuuhun, yli 20 lämpöasteeseen. Vaikka kuumimpina kuukausina asteet nousisivatkin yli 25 asteen, ei matkailijan yleensä tarvitse huolehtia tukalan kuumista päivistä. Merellinen sijainti ja Alppien läheisyys pitävät huolta siitä, että ilmanala säilyy miellyttävänä. Talvet Italian Rivieralla ovat puolestaan leutoja, sillä kylmimmät ilmavirtaukset eivät lähtökohtaisesti ylitä Alppeja.

Auringonlaskun rannikko

Hienohiekkaisia rantoja ja auringonpaistetta

Genovan länsipuolinen rannikko tottelee nimeä Riviera di Ponente – Auringonlaskun rannikko. Jatkaessasi matkaa Genovasta saavut lopulta Ranskaan. Voitkin siis piipahtaa vaikka Nizzassa, jossa ranskalainen glamour näkyy katukuvassa heti kättelyssä.

Sanremon kaupunki aivan Italian länsirannikolla tarjoaa lomaasi vihreää luontoa minne ikinä katsotkin. Tuulessa huojuvat etelän lämpöä kuvastavat palmupuut, ja myös siluettina taustalla kohoavat vuorenrinteet peittyvät vehreän kasvillisuuden alle. Sanremoa kutsutaan kuitenkin kukkien kaupungiksi, ja värikäs kukkaloisto onkin se, joka tulee tekemään sinuun vaikutuksen. Mikäli sinulla on tilaisuus, vieraile matkasi aikana Mercato dei Fiori Sanremo -kukkamarkkinoilla – ne ovat eteläisen Euroopan suurimmat. Sanremon kauneuden havaitsi aikoinaan myös ruotsalainen tiedemies Alfred Nobel, joka vietti kaupungissa viimeiset vuotensa. Villa Nobel -nimellä tunnettu talo toimii nykyään museona, jossa voi nähdä muun muassa tiedemiehen laboratorion. Yhä tänään, yli 100 vuotta Nobelin kuoleman jälkeen, lahjoittaa Sanremon kaupunki kukat Nobel-juhlien koristeluja varten.

Läntinen Riviera tarjoilee matkailijalle alueen parhaat rannat. Esimerkiksi Alassion kilometrien pituinen rantaviiva ja Diano Marinan tunnelmallinen rantakatu pitävät huolen siitä, että Italian rantaloma poistaa arkiset huolet mielestäsi. Perinteisen rannalla makoilun sijaan voit suunnata askeleesi myös hieman tavanomaisesta eroaviin auringonottopaikkoihin. Miltä kuulostaisi asettaa pyyhe Cervon aallonmurtajien riville, tai kenties astua Andoran huvivenesatamassa ankkuriaan pitävän laivan kannelle? Jokaista päivää ei suinkaan täydy viettää rannalla makoillen, vaan aktiivisuutta kaipaavalle Auringonlaskun rannikolla on tarjota pyöräily- ja kävelyreittejä. Onhan maailman pisin yhden päivän pyöräilykilpailu, 298 kilometrin pituinen Milano-Sanremo, yksi rannikon vuosittaisista tapahtumista.

Auringonnousun rannikko

Rosoisia kallioita ja jylhiä maisemia

Rannikko Genovasta itään tunnetaan nimellä Riviera di Levante – Auringonnousun rannikko. Etelässä se kohtaa Toscanan, joka niin ikään on maailmankuulu – lukuisat matkailijat haluavat kokea hetket niin Italian Rivieralla kuin Toscanan auringon alla.

Italian rannikko tuo matkailijan ulottuville rantojen lisäksi upeat vuoristoiset maisemansa. Pienet vuoristo- ja kalastajakylät ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia, ja niitä Italian Riviera onkin pullollaan. Itäisellä Rivieralla vaikuttavimpia matkakohteita on viiden kylän muodostama kokonaisuus. Riomaggiore, Corniglia, Monterosso al Mare, Vernazza ja Manarola tunnetaan yhteisnimellä Cinque Terre. Nämä kylät värikkäine rakennuksineen ovat kuin suoraan postikortista, ja alue onkin luonnonsuojelualuetta. Cinque Terre on onnistunut säilyttämään entisaikojen tunnelmansa, sillä maantieyhteydet kyliin eivät ole vielä muun maan tasolla. Entisaikoina kylät olivatkin saavutettavissa ainoastaan meriteitse. Cinque Terre on korkeuserojensa vuoksi suosittua aluetta patikoimiseen, ja kylästä toiseen pääsee parhaiten kävelemällä. Kaikista suosituin reitti lienee Rakkauden polku Riomaggioren kylästä Manarolaan.

Itäisellä rannikolla sijaitsee niin ikään Camogli, joka myös soveltuu hyvin vaellukseen. Kylän talot ja rakennukset ovat täälläkin värikkäitä, sillä entisaikoina kalastajat tunnistivat oman kotinsa mereltä katsoen sen väristä. Useampia pieniä kyliä on saavutettavissa myös Portofinon kansallispuiston kautta, jossa vaeltaja voi valita mieleisensä 80 kilometriä kattavista poluista. Pakkaa siis vaelluskenkäsi laukkuun ja nauti lempeän vuoristotuulen henkäyksestä ihollasi samalla, kun Italian aurinko yhdistettynä aktiiviseen lomailuun antaa terveen hehkun kasvoillesi.

Pestopastaa ja paikallista focacciaa

Tämä TravelBird-matka vie kielen mennessään!

Italialaisen ruoan suhteen on se ongelma, että 5 tai 6 päivän päästä olet taas nälkäinen. - George Miller

Italian Riviera on ehkä Italian monipuolisinta aluetta ruoan suhteen. Välimeren ilmasto tarjoaa oivan ympäristön muun muassa oliivien, viinirypäleiden, yrttien ja vihannesten viljelylle. Meren tarjoamaa tuoretta kalaa on usein listalla, ja myös liharuoat ja juustot ovat yleisiä alueella. Mutta ennen kaikkea: pestostaan Liguria tunnetaan. Pesto on Italian Rivieran ylpeys, ja sitä on saatavilla sijainnista riippumatta. Onhan sen syntypaikka juuri Genova. Jos sinulla on vapaapäiviä lomasi aikana, Genovassa sinulla on mahdollista osallistua kurssille, jossa opit valmistamaan pestoa paikallisten ohjauksessa!

Toinen genovalaisten päivittäiseen menuun kuuluva perinteisyys on focaccia. Sitä syödäänkin niin aamulla cappuccinon kanssa, iltapäivällä välipalana kuin leipänä illallisen yhteydessä. Perinteinen focaccia on kultaisen rapsakka ja sisältää paljon öljyä. Oliiviöljyä pääset halutessasi maistelemaan myös matkaamalla omatoimisesti ligurialaisen viljelijän maatilalle, jossa sinulle aukeavat oliiviöljyn valmistuksen salat. Toki matkalla ei sovi unohtaa nauttia myös muita italilaisen keittiön herkullisuuksia: pizzaa, pastaa ja antipasteja. Kuumana päivänä on rentouttavaa myös istahtaa alas nauttimaan aitoa, italialaista gelatoa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen