10 tarjousta

Italian matkat

Upeiden rantojen ja monipuolisen kulttuurin ansiosta Italian matkat ovat suosittuja ympäri maailman. Lähde TravelBird-seikkailulle Välimeren saapasmaahan!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
10 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Ihana Italia valloittaa matkaajan herkullisella ruoalla, kiehtovalla historialla, silmiä hivelevillä maisemilla sekä rennolla elämänmenolla. Saapasmaa on kulttuurin kehto, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Välimeren helmi, ikuinen Italia, on yksi Euroopan klassikkokohteista. Italiassa voit nähdä upeita vuoristoja, mielenkiintoisia saaria sekä toinen toistaan kauniimpia rantoja. Ainutlaatuisen luonnon lisäksi monipuolisen matkakohteesta tekevät eläväiset kaupungit, joiden tarjonta on parasta laatuaan. Lennä Venetsiaan, rakastu kanaalien kaupunkiin ja jatka matkaasi Firenzen kautta ikuiseen kaupunkiin Roomaan. Vaihtoehtoisesti laskettele tai vaella Pohjois-Italian Alpeilla, maista italialaisia herkkuja ja ajele vuokra-autolla pitkin Italian häikäisevän kaunista länsirannikkoa. Italian matkat sopivat jokaiselle, sillä tekemistä löytyy niin lyhyeksi kuin myös pidemmäksi aikaa. Loma Italiassa voi olla jännittävä kiertomatka, muutaman päivän kaupunkiloma tai rentouttava rantaloma.

Matkatoimistojen tarjoamat Italia-matkat ovat suomalaisten keskuudessa kysyttyjä ympäri vuoden. Keväällä, kesällä ja syksyllä rannikon aurinkokohteet ovat suuressa suosiossa, mutta erilaiset kaupunkilomat ovat talven klassikoita. Matka Italiaan kestää Helsingistä lentäen kolmesta viiteen tuntia. Monipuolisten lentoyhteyksien myötä matkailijan on vaivatonta lähteä lomalle keittiöstään tunnettuun saapasmaahan.

Kulttuuria täynnä olevat kaupungit

Historialliset kaupungit ovat Italian kulttuurin sydän. Missä kaupungeissa sinä olet jo käynyt?

Italia on kulttuurisesti ja historiallisesti merkittäviä nähtävyyksiä täynnä. Tiesitkö, että UNESCOn maailmanperintökohteista 51 sijaitsee Italiassa? Luku on suurempi kuin missään muussa maassa.

Italian monipuoliset kaupungit ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia. Kulttuurin kehto, ikuinen kaupunki Rooma, on Italian historiallisesti merkittävin kaupunki. Tutustu pääkaupungin 3000 vuotta vanhaan historiaan, vieraile amfiteatteri Colosseumissa sekä toiveiden suihkulähteellä, Fontana di Trevillä. Rooman historian antiikinaikaisena kaupunkina ymmärtää toden teolla kun vierailee Pantheonissa, joka on kaupungin parhaiten säilynyt monumentti entisajoilta. Ihaillessa Pantheonin pyöreää arkkitehtuuria kupolikattoineen on hämmästyttävää ajatella, kuinka uskomattoman taitavia ihmiset olivat jo tuolloin. Myös nykyajan taiteilijat ja arkkitehdit ovat kunnioittaen ihmetelleet samaa. Rooman matkat vievät sinut myös vierailemaan vaikutusvaltaisessa ja näyttävässä Vatikaanivaltiossa, joka katolisen kirkon keskuksena on maailman pienin itsenäinen valtio. Pienestä koostaan huolimatta Vatikaani on kuitenkin kulttuurin ja taiteen ainutlaatuinen helmi. Vieraile maailman suurimmassa uskonnollisessa rakennuksessa, Pietarin kirkossa, ja ihastu Vatikaanin museoiden aarteisiin.

Etelä-Italiassa sijaitsee Euroopan yhtäjaksoisesti pisimpään asutettu kaupunki Napoli. Vieraile Piazza Garibaldin aukiolla ja ihastu Centro Storicon vanhaankaupunkiin, joka on Euroopan suurin. Kaupungin ulkopuolelta löydät tunnetun Vesuvius-tulivuoren, joka vuonna 79 purkautui ja hautasi alleen useita kaupunkeja. Tunnetuin näistä on Pompeji. Keski-Italian Toscanan pääkaupunki on kaunis Firenze, missä tuomiokirkko Santa Maria del Fiore ja merkittävä taidemuseo Uffizi houkuttelevat tuhansia turisteja luokseen ympäri vuoden. UNESCO arvioi Italiassa olevan noin 60 % maailman kaikista taideaarteista, ja niistä puolen sijaitsevan Firenzessä. Näin ollen kaupunkia kutsutaan myös taiteen pääkaupungiksi. Italian matkat ovat hyvä mahdollisuus myös tutustua Firenzen lähellä sijaitsevaan pieneen kaupunkivaltioon, San Marinoon. Myös kuuluisa Pisan kaupungissa sijaitseva kalteva tuomiokirkon kellotorni sijaitsee Keski-Italiassa.

Milano on tunnettu muodin kaupunki Pohjois-Italiassa. Kaupungissa voit myös vierailla Italian suurimmassa goottilaisessa katedraalissa, Duomossa. Milanosta pääset helposti matkustamaan romantiikan ja kanaalien kaupunkiin Venetsiaan. Yli sadan saaren ja useiden siltojen muodostama taianomainen kaupunki tarjoaa matkailijalle upeita palatseja, kauniita aukioita ja ainutlaatuisia elämyksiä. Hyppää gondolin kyytiin ja seikkaile pitkin kaupungin lukuisia kanaaleja nähden toinen toistaan näyttävämpiä siltoja. Pohjois-Italiassa vierailemisen arvoinen kaupunki on myös Verona. Etenkin romantiikkaa rakastavat ihastuvat Veronaan varmasti, onhan Verona Romeon ja Julian kotikaupunki.

Italian kaunis luonto

Italian upea rannikko, pohjoisen Alpit sekä romanttiset maalaismaisemat — joko lähdetään?

Italian matkat ovat suosittuja elämännautiskelijoiden keskuudessa, sillä maan luonto on täynnä silmiä hiveleviä nähtävyyksiä. Kaipasit sitten rantoja tai jylhiä vuoristoja, löydät ne molemmat Italiasta.

Alppimatkat vievät sinut Pohjois-Italia kuuluisalle Gardajärvelle, joka tunnetaan ainutlaatuisen ympäristönsä lisäksi myös Italian suurimpana järvenä. Alue on erittäin suosittu matkakohde, sillä järven kirkas vesi ja kauniit maisemat takaavat rentouttavan ja upean ympäristön lomallesi. Alueella voi viettää myös ainutlaatuisen aktiiviloman, sillä ympäristössä voi pyöräillä, vaeltaa, uida ja purjelautailla.

Toscanan matkat vievät Italian renessanssin synnyinpaikalle, joka on tunnettu upeista pelloistaan ja viineistään. Mikä voisikaan olla nautinnollisempaa kuin yhdistää viinimatkat ja kiertomatka Toscanan kauniissa ympäristössä? Toscanan läheltä löytyy myös Italian yksi upeimmista nähtävyyksistä, länsirannikon henkeäsalpaava viiden kylän muodostava Cinque Terre. Kylät ja niitä ympäröivät vuoret ja luonto muodostavat ainutlaatuisen kansallispuiston, joka on taatusti näkemisen arvoinen. Lukuisat mediat ovat listanneet Cinque Terren maailman kauneimpien paikkojen joukkoon ja monet sanovat, että alue on ehdottomasti nähtävä elämänsä aikana. Kylästä toiseen voi liikkua niin pyörällä, kävellen kuin myös veneellä upeita vuoristomaisemia ihaillen. Italian suurimmat saaret Sisilia ja Sardinia ovat myös suosittuja matkakohteita. Sisiliassa voit kokea niin vauhdikkaan rantaloman kuin myös tunnelmalliset kylät ja arkkitehtuuriset nähtävyydet, kuten Syrakusan kreikkalaisen temppelin rauniot. Saarella voit maistaa paikallisia herkkuja ja kokea aidon italialaisen elämänmenon. TravelBird suosittelee matkailijoita seikkailemaan autolla ympäri Sisiliaa nähden valloittavan Etnan, erilaiset viinitarhat ja mielenkiintoiset kaupungit. Sardinia ihastuttaa tunnelmallisilla ja upeilla maisemillaan, ja on luonnonystävälle ainutlaatuinen matkakohde. Turismi on saarella vähäistä, joten matkailija voi nauttia ihanasta aktiivilomasta rauhallisessa ympäristössä.

Maailmankuulu ruokakulttuuri

Italian matkat ovat erinomainen tilaisuus tutustua maan keittiöön.

Sanonnan mukaan italialaiset eivät syö elääkseen, vaan he elävät syödäkseen. Italiaan voisikin matkustaa pelkästään ruuan takia, niin herkullista se on.

Keittiö on italialaisen kulttuurin sydän. Lomamatka Italiassa on hyvä mahdollisuus kokeilla maan perinneherkkuja. Voit aloittaa aamusi italialaisella aamiaisella eli paikallisella cappuccino-kahvilla ja kroisantilla. Erilaiset barista-kahvit ovat Italiassa erittäin suosittuja juomia. Uutismedia BBC:n mukaan italialaiset juovat vuosittain 5,8 kg kahvia henkilöä kohden, joten meille suomalaisille kahvin ystäville löytyy lukemattomasti vaihtoehtoja aamukahvin juomiseen. Lounaaksi voit kokeilla herkullisia panineja tai täytettyä focaccia-leipää. Maista päivällisellä perinteisiä ruokalajeja kuten pizzaa, erilaisia pastoja sekä risottoa. Italia on myös tunnettu raikkaista gelato-jäätelöistä sekä herkullisista tiramisu- ja pannacotta-jälkiruoistaan. Maukkaita italialaisia pikkunaposteltavia ovat myös ilmakuivattu kinkku ja erilaiset juustot kuten parmesaani ja gorgonzola. Mikäli haluavat nauttia mahdollisimman monista mauista saman illan aikana, tilaa perinteinen antipasti-lautanen. Naposteltavia saat usein syödä tilatessasi myös pelkästään juoman alkuillasta. Italian ruokapääkaupunkina on perinteisesti pidetty Bolognaa, mutta myös muista kaupungeista saat lautasellesi unohtumattomia makuja. Esimerkiksi Genovasta on kotoisin koko maailman rakastama kastike, pesto. Italialaiset myös rakastavat syödä ulkona, ja tämä näkyykin eritasoisten ravintoloiden määrässä. Nauti siis lomasi aikana sekä taivaallisista mauista että aidon italialaisen ravintolan tunnelmasta.

Lisää inspiraatiota

Sardinian matkat Gardajärven matkat Toscanan matkat Sisilian matkat

Liguria Italian Riviera Pyöräilymatkat Viinimatkat

Valmismatkat Jalkapallomatkat Adrianmeri Etelänmatkat

Alppimatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen