1 tarjous

Israelin matkat

Israelin matkat tarjoavat nähtävyyksiä, kulttuuriaarteita, historiaa, lämpöä ja ainutlaatuisia sukellusmahdollisuuksia. Lähde unohtumattomalle TravelBird-matkalle Israeliin!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Israelissa monet uskonnot, kielet ja kansat elävät yhdessä. Tämä ihmisten ja kulttuurin monikirjavuus tekee Israelista maan, josta jokaiselle matkailijalle löytyy jotakin!

Israel on monesta syystä suosittu matkakohde. Israelin matkat tarjoavat perinteisten kulttuuri- ja historianähtävyyksien lisäksi paljon muuta kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Israelissa lomalaisen on mahdollista osallistua niin aavikkosafarille kamelin selässä kuin polskia turkoosin kirkkaassa merivedessä sateenkaarenväristen kalojen seasssa. Matkalla voi häikäistyä Masada-luonnonpuiston jylhistä maisemista tai täyttää matkalaukut eksoottisilla mausteilla ja käsintehdyllä keramiikalla.

Matka Israeliin käy kätevästi suoraa Helsingistä lentäen Tel Aviviin. Rannikon välimerellinen ilmasto ei laske paljon alle kahdenkymmenen asteen talvellakaan, ja sisämaassa lämpötilat nousevat kesällä todella kuumiksi, kun taas talvella voi jopa sataa lunta. Suosituimpia matkustuskuukausia Israelissa ovat kaikista kuumimpien aikojen ulkopuolella olevat kevät- ja syyskuukaudet.

Aurinkoa meren rannalla

Miltä kuulostaisi päiväuinti trooppisessa Punaisessameressä koralli- tai delfiiniriutalla?

Israelissa on rantaviivaa kahden meren ja kahden järven äärellä. Lännessä voi pulahtaa Välimereen ja etelässä vilvoitella Punaisessameressä. Pohjoisessa voi taas pulahtaa Genesaretin järven makeaan veteen ja idässä Kuolleenmeren suolaiseen veteen.

Israelin itäpuolella sijaitsevan Eilatin rannoilta lähtevä Kuollutmeri ei nimestään huolimatta ole meri, vaan suolainen järvi. Kuollutmeri on täysin ainutlaatuinen järvi ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Sen suolapitoisuus on noin 10 kertaa suurempi kuin tavanomaisten merien, eikä siellä siksi viihdy kalat eivätkä vesikasvit. Kuolleenmeren korkean mineraalipitoisuuden vuoksi monet matkustavat kuolleelle merelle terveysvaikutusten perässä. Veden mineraaleilla on paljon terveysvaikutuksia esimerkiksi iholle, ja siksi Kuolleenmeren suoloja käytetään paljon esimerkiksi kosmetiikkatuotteissa. Kuolleenmeren vesi tekee kellumisesta erittäin helppoa, sillä suola nostaa vedessä polskuttelevan uimarin aina veden pintaan. Jos Kuolleenmeren haluaa nähdä niin matkalle kannattaa lähteä pian; Kuollutmeri kutistuu vuosi vuodelta ja jo vuonna 2050 sen ennustetaan kuihtuneen suola-aavikoksi. Tiesitkö muuten, että maapallon syvin kohta on Jerusalemin rannoilta lähtevän Kuolleenmeren pohjassa?

Etelässä sijaitseva Eilatin kaupunki on suosittu kohde aurinkolomalaisille, sillä kaupungissa riittää lämpöä ja auringonpaistetta myös talvikuukausiksi. Eilatin kauniilta rannoilta voi auringonotosta ottaa tauon pulahtamalla kirkasvetiseen Punaiseenmereen. Sukeltamiskohteena Punainenmeri on mitä mahtavin, sillä merenpinnan alla asuu suuri määrä mitä kauniimpia, monivärisiä kaloja. Onnekkaimmat voivat sukellus- tai snorkausretkellä nähdä lastenelokuvasta tutun Nemon, eli vuokkokalan. Kokeneemmille sukeltajille Israelin matkat mahdollistavat aitiopaikan Punaisenmereen hukkuneisiin aarteisiin. Punaisenmeren pohjalla voi nähdä esimerkiksi englantilaisen höyrylaivan ja 40-luvulla uponneen sotatarvikelastin jeeppeineen, panssariajoneuvoineen ja kuorma-autoineen.

Historian havinaa ja kulttuuriaarteita

Pyhäksi maaksi kutsuttu Israel toimii kotina yhdeksälle mielenkiintoiselle UNESCOn maailmanperintökohteelle.

Israelissa on useita historiallisesti merkittäviä kohteita joiden näkeminen kuuluu monen matkailijan toivomuslistalle.

Israel on parhaiten tunnettu Jerusalemista, sillä se on juutalaisuuden, islamin- ja kristinuskon mukaan pyhä kaupunki. Jerusalemissa on useita uskonnollisesti tärkeitä monumentteja, jotka ovat kiinnostavia kohteita kaikille historiasta ja maailmanperinnöstä kiinnostuneille matkustajille. Esimerkiksi vanhakaupunki lumoaa vierailijansa uniikilla historiallaan, mystiikkaa hehkuvilla pienillä kujilla ja elämää pursuavilla markkinoillaan. Vanhankaupungin yli 2000 vuotta vanha itkumuuri ja sen läheisyydessä oleva temppelialue ovat Jerusalemin matkojen ehdottomia kohokohtia. Itkumuuri on historiallisesti merkittävä kohde jonka juurelle kerääntyy päivittäin suuri joukko rukoilijoita. Israelin matkat tarjoavat mahdollisuuden tutustua näihin historiankirjoissa mainittuihin Jerusalemin maamerkkeihin.

Moderni Israel

Israel on parhaiten tunnettu historiallisesti merkittävänä matkustuskohteena, mutta 2000-luvun Israelilla on myös paljon muuta annettavanaan.

Israelin matkalla kannattaa tutustua muutamaan eri kohteeseen. Esimerkiksi Tel Aviv ja Jerusalem ovat täysin toisistaan poikkeavia ja kiinnostavia kohteita, jotka ovat vain tunnin matkan päässä toisistaan.

Nopearytminen Tel Aviv on Välimeren rannaIla sijaitseva 2,4 miljoonan israelialaisen koti. Tämä Israelin toiseksi suurin, nopeasykkeinen suurkaupunki, on tunnettu aktiivisesta yöelämästään ja suuresta ranta-alueestaan. Tel Aviv on kasvanut viime vuosikymmeninä huimasti ja kaupunkia kutsutaankin Lähi-idän New Yorkiksi. Tel Avivin läntisen maailman sisarkaupunkeina voisi toimia myös Miami tai Barcelona, sillä molemmat kaupungit, aivan kuten Tel Aviv, tarjoavat sekä suurkaupungin huumaa kuin rentoa rantaelämääkin. Ostosmahdollisuudet Tel Avivissa ovat laajat ja tarjontaa löytyy design-tavarasta perinteisiin käsitöihin. Israelin matkat tarjoavat matkailijoille myös tutustumisen arvoisen ruokatarjonnan. Moni Israeliin matkustava onkin maistanut elämänsä parhaat hummukset, falafelit ja kahvit Tel Avissa!

Jerusalemissa historiallisten kohteiden lisäksi lomailijan kannattaa suunnata perinteisille markkinoille. Machane Yehudan tori antaa kurkistuksen paikallisten elämäntyyliin ja ruokatapoihin. Torilta voi löytää israelilaisia herkkuruokia, paikallisesti tuotettua viiniä ja makeaa suussa sulavaa halvaa. Perjantaisin nuorten ja perheiden suosiossa oleva Bezalen katutori täyttyy käsitöitä ja taideteoksia myyvistä paikallisista. Bezalen katutori on täydellinen kohde jos haluaa tutustua Israelin moderniin taiteeseen ja nähdä paikallisten nuorten taiteilijoiden kädenjälkeä.

Mikäli haluat tutustua Israelin lisäksi muihinkin Länsi-Aasian eli Lähi-Idän maihin, kannattaa kohteeksi valita erityisesti Arabiemiraatit. Abu Dhabi ja Dubain matkat näyttävät sinulle todellista loistoa ja ylellisyyttä, ja ovat sekä luontonsa että kulttuurinsa puolesta hyvin eksoottisia kohteita. Länsi-Aasiassa pääsee irtaantumaan arjesta ja kotimaan tavoista.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen