2 tarjousta

Islannin matkat

Islannin matkat vievät lomalaisen pohjoisen maagiseen ympäristöön. TravelBird-matka Islantiin lupaa matkailijalle unohtumattomia luontokokemuksia sekä aktiivisen ruoka- ja yöelämätarjonnan.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Pohjoisen napapiirin eteläpuolella sijaitsevan Islannin luonto on tarunomaisen kaunis. Islannin matkat lupaavat henkevien maisemien lisäksi mystiikkaa, sillä monet islantilaiset uskovat haltioihin ja maahisiin.

Pohjoisen helmi, Islanti, sijaitsee keskellä Atlantin valtamerta. Tästä syystä se on usein välietappi, kun kyseessä ovat Amerikan matkat tai Kanadan matkat. Islanti on kuitenkin upea kokemus myös yksinään. Vastoin yleistä käsitystä, Islannissa ei ole kovin kylmä talvellakaan, ja ilma on leuto ympäri vuoden. Islannin luontoa sävyttää kuumat lähteet, mannerlaattojen saumakohta, vesiputoukset, jäätiköt, vuonot sekä purkautuvat lähteet geysirit. Pohjoisen sijaintinsa vuoksi, kesällä Islannissa nautitaan ympärivuorokautisesta valoisuudesta ja talvella taivaalle muodostuu revontulia. Islanti onkin todellinen luontomatkaajan paratiisi, sillä saarivaltion kaltaista luontoa ei löydy mistään muualta. Omien kiinnostuksenkohteidesi mukaan voitkin siis valita vietätkö Islannissa mieluummin kesäloman vai toteutatko talven matkan revontulien äärelle.

Islannin kulttuuri on etäisen sijaintinsa vuoksi säilynyt suhteellisen koskemattomana ja omaleimaisena. Islannin matkat tarjoavatkin täydellisen mahdollisuuden tutustua Islannin ainutlaatuiseen kulttuuriin. Islantilaiset ovat tunnetusti rauhaa rakastavia, eivätkä poliisit esimerksi kanna aseita, eikä maalla ole armeijaa. Vaikka islantilaisia on vain hieman yli 300 000, saarella on aktiivinen kulttuuritarjonta ja suurella osaa islantilaisista on taiteellisia lahjoja. Islantilainen musiikki ja kirjallisuus ovatkin hyvin tunnettuja myös kansainvälisesti.

Kansantarujen Reykjavik

Maailman pohjoisin pääkaupunki, Reykjavik, on värikäs kalastajakylä.

Reykjavikissä yhdistyvät kansantarut, viikinkijumalien mukaan nimetyt kadut, runsas ravintolatarjonta ja vilkas yöelämä.

Reykjavik on Islannin suurin kaupunki, vaikka asukkaita kaupungissa on vain noin 150 000. Pienuudestaan huolimatta Reykjavik on elävä kaupunki, jossa tekemistä riittää. Kaupungin vilkkaat kadut täyttyvät monivärisistä, tiuhaan rakennetuista taloista, mutta luonnon läheisyyden tuntee myös keskustassa. Reykjavik onkin maailman puhtain pääkaupunki, johon parhaiten tutustuu kävellen tai pyörän selässä.

Reykjavikissa saa helpostikin kulumaan pitkän viikonlopun, sillä kaupunki on täynnä kauppoja, kulttuuritapahtumia ja vilkasta yöelämää. Kulttuurista kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa tutustua Reykjavikin laajaan museotarjontaan. Esimerkiksi kulttuuritalossa matkailija voi tutustua Islannin saagoihin, eli kansantaruihin. Museoiden lisäksi keskustan idyllisistä taloista löytyy paljon hellyyttäviä putiikkeja, ravintoloita, kahviloita ja taidegallerioita. Shoppailusta kiinnostuneille Reykjavik tarjoaa ostosmahdollisuuksia pienten liikkeiden lisäksi kirpputorien ja vintage-liikkeiden muodossa. Shoppailijan kannattaakin suunnata keskustan pääkadulle, Laugadurille, sekä keskustan ostoskeskukseen, Kringlaniin, tai 10 minuutin matkan päässä sijaitsevaan Smaralindiin. Erityisen suosittuja Islannin tuliaisia ovat kalannahasta valmistetut asusteet ja laavakivestä valmistetut korut.

Reykjavikin trendikkäimpiin kortteleihin kuuluvalla Fishpacking district -alueella, on vanhoihin kalavarastoihin avattuja designliikkeitä ja ruokapaikkoja. Täällä matkailija tutustuu Islannin uusimpiin trendeihin ja kiinnostavimpiin ruokiin. Islannin matkat tarjoavatkin matkailijalle laadukkaita makuelämyksiä. Pienestä koosta huolimatta Reykjavikissa on suuri määrä kansainvälisesti tunnistettuja laaturavintoloita. Islannin haastavan viljelyilmaston vuoksi, islantilaiset kokit ovat erikoistuneet valmistamaan suussa sulavia liha- ja kalaruokia. Kaikista kokeilunhaluisimmille kulinaristeille TravelBird suosittelee kokeilemaan islantilaisten keskuudessa suosittua herkkua, jättiläishaista valmistettua Hákarlia.

Jään ja tulen maa

Islannin pohjoinen ja merellinen sijainti sekä vulkaaninen maaperä tekevät maan luonnosta ainutlaatuisen.

Islannin luonnosta kiehtovan tekevät eri elementtien, tulen, jään ja veden, läsnäolo. Islannissa onkin Euroopan suurin jäätikköalue ja noin sata tulivuorta. Kontrastien Islanti on unohtumaton matkakohde, joka yllättää matkustajan mystisyydellään.

Islanti on yksi maailman tuliperäisimmistä maista. Saarella on aktiivista vulkaanista toimintaa, jonka vuoksi luonnossa esiintyy kuumia lähteitä. Islannin matkat tarjoavatkin rentoutumista kuumissa lähteissä, joita löytyy ympäri maata. Maan kuuluisin kuuma lähde, Blue Lagoon, sijaitsee lyhyen automatkan päässä Reykjavikista. Lähteissä vesi on noin 38 asteista, ja varsinkin talvisin kylmän ulkoilman ja lämpimän veden muodostama kontrasti tekee kylpemiskokemuksesta erityisen miellyttävän. Rentouttavan kokemuksen lisäksi lähteiden mineraalipitoisella vedellä on myös terveysvaikutuksia. Lomalle islantiin saapuukin vuosittain useita matkalaisia pelkästään kuumien lähteiden vuoksi. Kuumat lähteet eivät kuitenkaan ole vain turisteja varten, vaan ne ovat hyvin suosittuja myös paikallisten keskuudessa. Islantilaiset nauttivat ulkona kylpemisestä niin paljon, että kuumien lähteiden lisäksi Islannissa on monta rakennettua ulkoilmauimalaa.

Valloittava luonto

Islannin omaleimaisessa luonnossa voi nähdä suuria vesiputouksia, kalastaa, harrastaa koskenlaskua, bongailla valaita tai rentoutua kuumissa lähteissä.

Matka Islantiin paljastaa kuumien lähteiden lisäksi paljon muita kiehtovia luontokokemuksia lomalaiselle. Islannin luonto on täysin omanlaisensa, mutta tiesitkö että Islannissa ei ole lainkaan metsiä?

Jos Reykjavikista käsin haluaa tehdä yhden päivän luontoretken, Kultainen kierros retki on oivallinen vaihtoehto. Kultaisella kierroksella matkailija pääsee tutustumaan vettä tulvivaan geysir-lähteeseen, Gullfossin näyttävään vesiputoukseen sekä Islannin kansallispuistoon jossa Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaatat kohtaavat.

Islannin läheisillä merialueilla asuu 17 erilaista valaslajia, joita voi ihailla valasretkillä. Maailman suurimpien nisäkkäiden näkeminen niiden luonnollisessa elementissä onkin monelle Islannin matkailijalle loman kohokohta. Islannin tärkein elinkeino, kalastus, houkuttelee myös monia matkailijoita Islantiin. Kalastusmatkat Islantiin ovat suosittuja erityisesti lohen ja taimenen sesonkiaikaan.

Valasretkien ja kalastuksen lisäksi Islannin matkat tarjoavat kiinnostavaa nähtävää lintubongauksesta kiinnostuneille matkalaisille. Lintubongareiden ehdoton retkikohde on maailman suurin lintukallio, Latrabjarg, jossa voi nähdä useita harvinaisia lintulajeja. Islannin lomalla kannattaa kokeilla myös hevosratsastusta, jota tarjotaan eri tasoisille ratsastajille. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua Islannin kauniiseen luontoon kuin islanninhevosen selässä matkaa taittaen? Voit myös lähteä pidemmälle matkalle saaren ympäri ja kokea henkeäsalpaavan upean luonnon autosta käsin. Road trip ei ole koskaan suuntautunut yhtä vaikuttaviin maisemiin!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen