3 tarjousta

Irlannin matkat

Ihanat Irlannin matkat vievät upeiden maisemien ja seikkailujen äärelle. Lähde ansaitulle TravelBird-lomalle Länsi-Euroopan kiehtovaan saarivaltioon!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Irlanti on erittäin monipuolinen ja kiehtova matkakohde. Ei siis ihme, että erilaiset Irlannin matkat ovat suosittuja! Dublin on sopivan kokoinen viikonlopun mittaiselle reissulle, eivätkä äkkilähdöt maahan ole hinnalla pilattuja.

Jylhien rannikoiden, vehreän luonnon ja tunnelmallisten pubien värittämää, Länsi-Euroopan reunassa sijaitsevaa Irlannin tasavaltaa kutsutaan yleisesti Vihreäksi saareksi. Maan upea luonto houkutteleekin tuhansia matkailijoita luokseen vuodesta toiseen. Irlannin ympäristöä piristävät niin vihreät alangot, jylhät rannikkovuoret, siniset järvet kuin myös romanttiset maalaismaisemat. Siksi erilaiset Irlanti matkat ovat suosittuja juuri kiertomatkan merkeissä. Tällöin yhden reissun aikana voi nähdä kaikki Irlannin luonnon ainutlaatuiset helmet.

Irlantia pidetään myös tuhansien tarinoiden maana. Matka Irlantiin viekin kiehtovien kansantarujen ja eloisan musiikin maailmaan. Maan historiaan pääsee tutustumaan luonnossa ja kaupungeissa, mutta aito irlantilainen tunnelma löytyy paikallisista kapakoista. Irlantilaiset pubit ovat maailmankuuluja, joten mikä olisikaan viihdyttävämpää, kuin illanvietto alkuperäisessä pubissa kera live-musiikin tai tanssiesityksen.

Ainutlaatuinen luonto

Irlannin upeat maisemat näkee ja kokee parhaiten omalla autolla.

Irlannin matkat sopivat täydellisesti luonto- ja aktiivilomailijoille. Myös koiran kanssa matkustaminen on Irlannissa miellyttävää, sillä maaseudun upeissa maisemissa ihmisen parhaan ystävän on hauska kirmata kepin perässä.

Kun ajattelee Irlannin luontoa, mieleen tulevat kapeat hiekkatiet, vihreät pellot, tien ylittävät lammaslaumat ja jyrkät rantakalliot. Kuvitelmat eivät ole syntyneet tyhjästä, sillä todellisuudessa saaren ympäristö koostuu juuri edellä mainituista elementeistä monen muun ominaisuuden lisäksi! TravelBird suosittelee matkailijaa vuokraamaan käyttöönsä oman auton, sillä silloin Irlannin maisemista saa kaikista eniten irti.

Tiesitkö, että maailman pisin maisematie löytyy Irlannista? Yli 2500 kilometriä pitkä Wild Atlantic Way tarjoaa kulkijalleen ainutlaatuisia elämyksiä ja henkeäsalpaavan upeita nähtävyyksiä. Pohjois-Irlannin rajalta etelään kulkevan tien varrelle mahtuu niin jylhiä rantakallioita, valkoisia hiekkarantoja, historiallisia nähtävyyksiä, suloisia kalastajakyliä majakoineen kuin myös eloisia pubeja ja viihtyisiä kaupunkeja.

Irlannin upea luonto sopii myös aktiivimatkailuun. 42 kilometrin mittainen Great Western Greenway on nimittäin tarkoitettu ainoastaan pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Vanhan rautatien tilalle rakennettu kulkureitti tarjoaa matkailijalle sekä romanttisia maalaismaisemia että merellistä tunnelmaa.

Energinen Dublin

Saaren sykkivä pääkaupunki Dublin on elämyksiä ja tarinoita täynnä.

Dublin-matkat vievät matkailijan hyväntuulisuuden ja eloisan tunnelman äärelle.

Vihreän saaren tunnelmallinen pääkaupunki on rento ja kotoisa vierailukohde. Ei siis ihme, että Irlannin matkat kohdistuvat usein Dubliniin. Kaupungista on myös vaivatonta lähteä päiväretkelle lähialueen luontokohteisiin ja suloisiin kyliin.

Kaupungin kompaktin koon vuoksi Dublinin keskustassa voi helposti liikkua kävellen. Matkailijoiden to do -listaan kuuluukin usein tunnelmallinen iltakävely pitkin ydinkeskustan halkaisevaa Liffey-jokea. Joen varrella sijaitsee useita siltoja, joista kuuluisin on Ha’penny Bridge, jonka ylittääkseen kulkijan täytyi aikoinaan maksaa vartijalle puolikas penni.

Ympäristön tutkimisen lisäksi matkailijan pitää kiireisenä kaupungin pohjoispuolella sijaitseva O’Connell Street ja eteläpuolen Grafton Street. O’Connell Street on Dublinin vanhempi puoli, ja se on tunnettu valon monumentiksi kutsutusta Spire of Dublinista sekä Dublinin historiallisesta pääpostista, missä matkailija pääsee omin silmin todistamaan sadan vuoden takaisen kapinan jättämät jäljet. Sen sijaan joen toisella puolella sijaitseva Grafton Street tarjoaa modernin ja nykyaikaisen ympäristön niin shoppailuun kuin kulinarististen elämyksien hakemiseen. Pääkatujen lisäksi historiallisia nähtävyyksiä etsivät suuntaavat myös National Galleryyn, Dublinin näyttävään kaupungintaloon, Dublin Castleen eli Dublinin linnaan ja Trinity Collegeen, joka on yksi Irlannin arvokkaimpia rakennuksia. Dublinin yliopiston kirjastossa sijaitsee nimittäin 200 000 kirjan ainutlaatuinen aarreaitta. Kirjaston helmi on Irlannin kansallisaarteisiin kuuluva Kellsin kirja.

Irlantilaisia pidetään yleisesti elämäniloisena kansana. Ihastuttavan rennon tunnelman kokeekin parhaiten Dublinin tuhansissa korttelipubeissa. Joen eteläpuolella sijaitseva Temple Bar on yksi kaupungin monipuolisimmista pubikeskittymistä. Eloisaa live-musiikkia löytyy kuitenkin kaupungin jokaisesta kulmasta. Dublinin iloinen tunnelma on aistittavissa etenkin joulun aikoihin, kun koko kaupunki on valaistu kaunein valoin ja keskustaa koristavat komeat kuuset. Joulumatkat Dubliniin ovat myös hyvin paikallisen tuntuisia, sillä suurin osa joulumarkkinoiden perässä matkustavista turisteista suuntaa yleensä Keski-Euroopan maihin.

Irlannin herkut

Irlannin matkat vievät Guinnessin maailmaan.

Perunoita, mereneläviä ja maan kansallisjuomaa — Irlannin matkat tarjoavat kiehtovia makuelämyksiä.

Matka Irlantiin antaa matkailijalle mahdollisuuden tutustua maan ruokakulttuuriin. Irlannin keittiön tärkein ainesosa on peruna. Perunasta valmistetaankin hyvin perinteinen irlantilainen pannukakku boxty. Lihoista sianliha on kaikkein yleisin, sillä sika on maan vanhin kotieläin. Sianliha esiintyy esimerkiksi erilaisissa makkaroissa ja Dublin coddlessa, joka on pekonista, makkaroista, sipuleista, omenista ja perunoista valmistettu perinteinen kotiruoka. Sen sijaan maan kansallisruoka, Irish stew, valmistetaan karitsanlihasta. Rannikon yleisimmät ruokalajit taas koostuvat erilaisista merenelävistä. Tämä ei tule yllätyksenä, sillä Irlannilla on tuhansia kilometrejä pitkä rantaviiva.

Irlannin tunnetuin juoma ja samalla maan suurin vientituote on Guinnessin dry stout -olut. Guinnessin yli 200-vuotiseen historiaan pääsee tutustumaan Dublinissa sijaitsevassa Guinness Storehousessa, joka on yksi Irlannin suosituimpia vierailukohteita. Valtava näyttely kertoo matkailijalle maailmankuulun oluen syntytarinan, jonka jälkeen kierros päättyy ilmaiseen tuoppiin Guinnessia.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen