3 tarjousta

Intian matkat

Kiehtovan ympäristön ja värikkään kulttuurin vuoksi Intian matkat ovat kysyttyjä. Lähde TravelBird-seikkailulle mahdollisuuksien ja eksotiikan helmeen!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Aasian aarreaitta, värikäs Intia, on monipuolinen matkakohde niin historialtaan, kulttuuriltaan kuin myös ympäristöltään. Intian matkat vievät matkailijan vilkkaan ympäristön, tunnelmallisen musiikin ja eksoottisten makujen äärelle!

Sanotaan, että Intiassa on kaikki mahdollista. Intian värikkyyden ja monipuolisuuden maine ei ole tullut aivan tyhjästä, sillä maan pitkä ja rikas historia on muokannut ympäristöä, ja on nähtävissä vielä tänäkin päivänä. Maailman toiseksi väkirikkain maa on ollut lukuisten hallitsijoiden vallan alla, kuten Aleksanteri Suuren, persialaisten ja hunnien. Näin ollen Intian katukuvaa ja kulttuuria on muokannut toisistaan hyvin erilaiset tekijät. Länsimaalaisen kosketuksen maa sai Iso-Britannian siirtomaalaisuuden aikana, kunnes maa itsenäistyi vuonna 1947. Värikäs historia näkyy myös maan kielissä — 16 virallisen kielen lisäksi Intiassa puhutaan satoja eri kieliä. Hindi ja englanti ovat kielistä yleisimpiä, joten siirtomaa-ajalla on ollut pysyvä vaikutus maan yhteiskuntaan.

Erilaiset Intia-matkat ovat yleistyneet suomalaisten keskuudessa. Maahan voi lähteä niin kiertomatkalle, kaupunkilomalle kuin myös rannalle rentoutumaan. Matka Intiaan onkin erinomainen idea, mikäli olet kiinnostunut kulttuurista ja historiasta. Kuitenkin myös auringonpalvojat löytävät paratiisin rannikoilta. Intiassa riittää tekemistä ja näkemistä, joten jokainen päivä on erilainen seikkailu. Tiesitkö, että 32 UNESCOn maailmanperintökohteista sijaitsee Intiassa? Matkailijaa odottaa kohteessa ainutlaatuinen nähtävyyksien aarreaitta. Pakettimatkat valitsemalla saatat myös saada jotain aivan uutta kuin mihin normaalisti olet tottunut. Intia nimittäin on joogan ja meditoinnin kehto, joten pakettimatka Intiassa saattaa tarkoittaa todellista itsensä löytämistä joogaretriitin aikana. Joogamatka Intiassa on teemamatka parhaimmillaan!

Intian kultainen kolmio viehättää

Intian matkat ovat hyvä idea, mikäli haluat nähdä silmiä hiveleviä nähtävyyksiä, koristeltuja temppeleitä ja vilkkaita basaareja.

Moderni metropoli Delhi, vaaleanpunaisena kaupunkina tunnettu Jaipur ja ikuisen rakkauden koti Agra muodostavat Intian kultaisen kolmion. Miltä kuulostaisi unohtumaton kiertomatka kulttuurin ja nähtävyyksien keskellä?

Delhi, Jaipur ja Agra ovat Intian tunnetuimpia matkakohteita. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä kohteissa maan värikäs kulttuuri, ainutlaatuinen historia ja erilainen arkkitehtuuri yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla. Jokainen kaupunki antaa matkailijalle erityisen kuvan maan monimuotoisuudesta. Kohteista löydät sekä merkittäviä nähtävyyksiä että paikallista tunnelmaa. Alueilta voit lähteä myös elämyksellisille päiväretkille lähialueen kohteisiin.

Intian pääkaupunkiterritorio Delhi on mielenkiintoinen yhdistelmä vanhoja perinteitä ja modernia katukuvaa. Voisi jopa sanoa, että kaksi eri maailmaa kohtaavat monipuolisessa Delhissä. Vanhassa Delhissä voit tutkia vanhoja ja näyttäviä temppeleitä sekä ostaa paikallisia tuotteita vilkkaista basaareista. Sen sijaan Intian pääkaupunkina toimiva New Delhi vie sinut nykyaikaiseen ympäristöön, joka on saanut arkkitehtuurillisesti paljon viitteitä brittien siirtomaa-ajasta. Lähde ihailemaan islamilaisen arkkitehtuurin helmeä, Qutb Minarin koristeellista minareettia. Maailman korkeimman tiiliminareetin lisäksi löydät alueelta myös Intian vanhimman moskeijan rauniot. Delhissä voit vierailla lukuisissa museoissa ja antaa lukuisten shoppailumahdollisuuksien ihmetyttää. New Delhissä kannattaa vierailla Humayunin mausoleumissa, joka on koko Delhin alueen upeimpia nähtävyyksiä. Tiesitkö, että kyseinen mogulien vallasta muistuttava mausoleumi on toiminut esikuvana Taj Mahalille? TravelBird suosittelee myös tutustumaan punaisesta hiekkakivestä rakennettuun Lāl Qilaan eli Punaiseen linnoitukseen. Tämä UNESCOn suojelema valtava kompleksi on Delhin suosituimpia nähtävyyksiä ja sen ainutlaatuinen ympäristö ja lukuisat museot kertovat matkailijalle tarinan mogulien imperiumista sekä kyseisen aikakauden elämästä. Ihastele myös modernia Lootus-temppeliä, joka on yksi maailman näyttävämpiä nykyaikaisia sekä uskonnollisia rakennuksia.

Jaipur tunnetaan vaaleanpunaisena kaupunkina. Vuonna 1876 koko kaupunki nimittäin maalattiin vaaleanpunaiseksi, minkä tarkoitus oli toivottaa Walesin prinssi ja kuningatar Victoria tervetulleiksi kaupunkiin. Ympäristössä pääset tutustumaan erilaisiin temppeleihin ja mielenkiintoiseen seitsemän portin palatsialueeseen. Jaipurin suosituin nähtävyys on viisikerroksinen Hawa Mahalin palatsi. Hindujumala Krishnan kruunun muotoon rakennettu näyttävä temppeli johdattaa matkailijan historian pyörteisiin. Kaupungin ulkopuolelle kannattaa lähteä, sillä lähialueelta löydät vaikuttavan Amberin linnoituksen. Korkealla kalliolla sijaitseva linnoitus on mielenkiintoinen vierailukohde ja sen arkkitehtuuri hivelee matkailijoiden silmiä.

Agra on tunnettu ikuisen rakkauden symbolista, upeasta Taj Mahalin monumentista. Suurmogulien valtakunnan hallitsija rakennutti Taj Mahalin 1600-luvulla suosikkivaimonsa kuoleman muistolle. Legendaarinen mausoleumi on yksi maailman tunnetuimpia rakennuksia ja kuuluu maailman uuden seitsemän ihmeen luetteloon. Ei siis tule yllätyksenä, että vaikuttava nähtävyys kerää matkailijoita ympärilleen vuodesta toiseen. Lisäksi voit vierailla Agran näyttävässä linnoituksessa ja Akbarin mausoleumissa.

Rantoja ja rentoutumista

Intian matkat sopivat myös auringonpalvojille. Ympäri vuoden jatkuva lämpö, eksoottinen ympäristö ja valkoisten hiekkarantojen paratiisi tarjoavat täydellisen rentoutumisen!

Intian matkat sopivat myös auringonpalvojille. Ympäri vuoden jatkuva lämpö, eksoottinen ympäristö ja valkoisten hiekkarantojen paratiisi tarjoavat täydellisen rentoutumisen!

Intia hurmaa matkailijan rannikoillaan. Rantalomaa kaipaavan kannattaa suunnata Intian länsirannikolle, jossa sijaitsee palmujen ja turkoosin meriveden värittämä Goan lomaparatiisi. Goa on yksi Intian suosituimmista matkakohteista sen eksoottisuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Kokeile erilaisia vesiaktiviteetteja, nauti pimenevistä illoista monipuolisissa ravintoloissa ja lähde seikkailemaan alueen vihreään luontoon. Shoppailun ystävä löytää kohteesta myös erinomaiset mahdollisuudet ostosten tekemiseen. Nauti auringosta ja merituulesta suosituilla rannoilla, kuten Anjunassa tai Calangutenissa. Vaihtoehtoisesti voit etsiä aution rannan, jossa voit nauttia rentouttavasta hiljaisuudesta. Goan erikoisuus on sen suloiset rantarakennukset. Voit myös ihastella siirtomaa-ajasta viitteitä saanutta arkkitehtuuria. TravelBird voi luvata, ettet lähde kotiin tyhjän kameran kanssa.

Ihastuttavien rantojen lisäksi Goassa kannattaa myös tutustua erilaisiin nähtävyyksiin. Vieraile esimerkiksi Vanhassa Goassa, josta löydät useita kirkkoja ja muita uskonnollisia maamerkkejä. Kirkkojen yhteydestä löydät myös erilaisia museoita, jotka ovat vierailun arvoisia. Näistä yksi on P. Franciscus Assisilaisen kirkon yhteydessä oleva arkeologinen museo, jossa voit tutustua mielenkiintoisiin esihistoriallisiin löytöihin. Voit myös lähteä veneretkelle bongailemaan krokotiilejä tai vierailla Bondla Wildlife Sanctuary -eläintarhassa. Voit vaihtoehtoisesti myös suunnata Intian rajojen ulkopuolelle nauttimaan rantaelämästä. Intian eteläkärjen edustalla sijaitsee saarivaltio Sri Lanka, joka on tunnettu paratiisirannoistaan. Sri Lanka -matkat vievät sinut kuitenkin myös lukuisiin luonnonpuistoihin, jossa ympäristö on täysin koskematonta. Toki Intiassa on muutakin kaunista luontoa kuin hienoja hiekkarantoja. Maan rajojen sisäpuolella osittain kohoaa nimittäin Himalajan vuoristo, joka tarjoaa upeita vaellus - ja kiipeilyreittejä aktiivimatkailijoille. Sen korkein huippu, Mount Everest, on kuitenkin saavutettavissa ainoastaan valitsemalla Nepal-matkat.

Ainutlaatuinen kulttuuriperintö

Intian eksoottiset maut ovat tulleet tunnetuksi ympäri maailman. Maista herkkuja paikan päällä!

Intian matkat ovat erinomainen mahdollisuus tutustua maan värikkääseen kulttuuriin ja sen herkulliseen keittiöön.

Intian perinteet ovat säilyneet läpi maan pitkän historian. Maa tunnetaan sen laajasta elokuvatuotannosta, jossa pääosaa näyttelevät rakkaus, laulaminen ja tanssiminen. Musiikki ja sen erilaiset elementit ovatkin erittäin tärkeitä pilareita intialaisessa kulttuurissa. Pukeutuminen on hyvin värikästä, ja perinteinen asukokonaisuus on salwar kameez eli housupuku. Vaihtoehtoinen asu on myös sari eli pitkä ja värikäs kangas, joka kiedotaan vartalon ympärille erilaisin tavoin. Koristeet ovat hyvin yleisiä ja pidettyjä pukeutumisessa. Naiset käyttävät usein erilaisia koruja, nenärenkaita ja riipuksia. Naimisissa olevat hindunaiset koristavat otsansa punaisella merkillä. Myös kädet koristellaan hennatatuoinneilla eli mehendillä.

Niin kuin koko Intian kulttuuri ja historia, myös maan keittiö on erittäin monimuotoinen. Sanotaan jopa, että Intialla on useita ruokakulttuureita. Alueelliset erot antavat oman vivahteensa maan herkkuihin, mutta yhteistä niille on runsas mausteiden käyttö sekä uskontojen rajoitukset. Esimerkiksi sianlihaa ja nautaa ei juurikaan käytetä ruoanvalmistuksessa. Monissa osavaltioissa naudanlihan käyttö on jopa laitonta. Näin ollen kasvisruokavalio on maassa hyvin yleistä. Intialaisen ruoan katsotaan olevan kokonainen, kun siinä esiintyy makeutta, happamuutta, mausteisuutta, karvautta, jumoavuutta ja suolaisuutta. Mausteina käytetään usein chilipaprikaa, kurkumaa, inkivääriä ja korianteria. Myös kardemumma ja kaneli ovat suosittuja lisukkeita. Intialaisessa curryssa on usein kikherneitä, erilaisia papuja ja linssejä. Curryn lisukkeena on yleensä basmatiriisi. Leipä on tärkeä osa ruokaa, ja sitä löytyykin Intiasta useita erilaisia lajeja. Maista esimerkiksi veteen leivottua chapatia tai uunissa paistettua, täyteläistä naanleipää.

Lisää inspiraatiota

Aasian kiertomatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen